{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Jyde Østervig Storm P - R.I.P 19.08.2015 [Himmelhest] 2003

3.128 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anja Tofte
Kvinde | 47 år | Oprettet: 5. maj 2008


Jyde Østervig Storm P - R.I.P 19.08.2015

Fødselsår:
2003
Højde:
155 cm
Temperament
Stille, rolig og godmodig. Kold i hovedet som en ægte koldblod.
Gangarter
Skridt, trav og galop.
Stævner
Ingen.
Stamtavle
Østervig Storm P har bordeaux hestepas.

Far: Sdr. Dams Karsten (JYH 2574)

FF: Santos (EJYH 2525)
FM: Julle Dam (EJY 20268)
FFF: Holmgård's Tarok (EJYH 2487)
FFM: Sanitta (EJY 20110)
FMF: Fuglsang (EJYH 2463)
FMM: Anna Louise (EJY 20105)
FFFF: Holmegårds Lasse (EJYH 2429)
FFFM: Terese ( EJY19814)
FFMF: Mento (EJY 2403)
FFMM: Sanne (EJY 19980)
FMFF: Mento (EJY 2403)
FMFM: Yrsa (EJY 19899)
FMMF: Odin (EJY 2395)
FMMM: Oline-Marie (EJY 19897)

Mor: Nikoline (JY20453)

MF: Terminator (EJYH 2502)
MM: Tyra (JY 20167)
MFF: Hugin (EJYH 2419)
MFM: Bine (EJY 19862)
MFFF: Hof (EJY 2369)
MFFM: Smutten (EJY 19794)
MFMF: Skovlund Dux E.2555 (JYH 2319)
MFMM: Lise (EJY 19763)
MMF: Viking (EJYH 2459)
MMM: Lulu (EJY 19950)
MMFF: Thor Stensbjerg (JYH 2413)
MMFM: Nobelly (EJY 19697)
MMMF: Lurifaks (EJY 2359)
MMMM: Fanny (EJY 19735)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Fra jeg prøvede Storm P første gang var jeg ikke i tvivl om, at han skulle være min. Min til evig tid :-)

Jeg hentede ham onsdag den 17. juni 2009 - efter at have ventet i hele 11 dage på at få ham hjem.
Han var rigtig sød at køre i trailer med, intet som kunne hidse ham op.
Da vi kom hjem blev han lukket ud på marken til de andre 4 vallakker. Efter lidt snusen, prusten og spjæt var han accepteret af flokken. Nu hænger han sammen med hans boks-nabo Amigo. Det er vi rigtig glade for, fordi vi rider tit på ture sammen.

Den 18.06.09.
Nu er kampen mod den onde skab indledt. Storm P har fået indsprøjtning af dyrlægen og han bliver vasket i Sibacil. Han er ikke så vild med vandslangen så det foregår med vat og gummihandsker. Tror jeg godt han kan lide for så kan han rigtig blive kløet igennem.

Den 21.06.09.
I dag var det så højre forben der stod for tur. Pyha det er noget giftig noget det Sebacil, håber der hjælper.

Den 22.06.09.
Nu er det de andre ben der står for tur. Nåede næsten alle 3 i dag - så havde bamsen ikke mere tålmodighed. Hans ven stod på marken og ventede.

Den 02.07.09 kommer dyrlægen forbi igen og giver sidste indsprøjtning for det dumme skab. Jeg har besluttet, at han skal barberes, bliver gjort i dag på alle 4 ben, da han alligevel skal sløves fordi han skal have ordnet tænder.

Whau......Storm beholdte sin pels på benene, indtil videre i hvert fald. Dyrlægen var godt tilfreds så der var ingen grund til at klippe ham :-)
Han fik sidste indsprøjtning og skal nu kun vaskes regelmæssigt. Håber vi kommer til bundt i det dumme skab.

Den 19.07.09 - har været på ferie 14 dage i Tyrkiet. Hold op hvor jeg har savnet min bamse. Dejligt at se ham igen.
Har besluttet, at vi skal have trænet fra jorden i det næste stykke tid - han er så sød bamsedrengen, så det skal nok blive super godt.

Den 29.08.09 - så ser det ud til at vi er sluppet af med skab, syv-ni-tretten. Det er i hvert fald gået lidt i ro igen. Jeg vasker ham nu ca. 1 gang i måneden.
Vi træner løft af ben og det går faktisk rigtig godt. Forbenene kan jeg selv ordne, men bagbenene hjælper min veninde med. Han kan godt finde på at tjatte lidt til hende, men der går længere og længere tid imellem. Snart forsøger jeg selv, tror jeg :-)
Træning fra jorden bliver også bedre og bedre. Vi øver stå, bak og stå stille. Nogle dage er hans koncentration ikke så god, så basser han den bare. Men dejlig er han dælme.

Den 09.09.09 - så har vi haft besøg af smed og dyrlæge. Storm måtte lige have lidt at sove på så det ikke blev en dårlig oplevelse at få ordnet fusser. Selvom han er blevet så dygtig i træningen med benløft ville smeden ikke tage chancer. Han ville gerne komme godt fra start med en positiv oplevelse for Storm. Han var bare så dygtig - ja det var de begge to. Han fik 4 fine fusser og meget ros. Han var rigtig dygtig til at løfte, selvom han var lidt døsig. 1 time tog hele seancen - skal lige siges, at smeden svedte som syv søren :-) Det var hårdt arbejde, men flot arbejde. Storm er blevet så fin på fusserne.
Han har utrolig stærke og flotte hove, skal ikke have sko på og smeden regner med beskæring 2 gange om året ville være nok. Lækkert :-)

14.10.2010:
Så er der gået et år siden sidst og hold da op hvilke fremskridt Storm har gjort.
Vi har fået nogenlunde bugt med hans skab, han bliver behandlet med Sibacil ca. 4 gange om året.
Vi træner stadigvæk meget med ham, for der er ting han glemmer meget hurtigt......så som at stå stille ved opstigning. Den sidder altså bare ikke i skabet endnu. Det er lidt komisk at hænge på siden af sin hest med den ene fod i stigebøjlen mens han går rundt og rundt.
Storm kan nu undgå bedøvelse når smeden kommer forbi. Han er blevet så dygtig.

Den 27.10.11:
Lidt opdateringer, da det virkelig er længe siden sidst.
Storm er nu super god til smeden. Løfter med glæde alle 4 ben, næsten da :-) Selvfølgelig er han tung at stå med, men smeden er stærk og de klarer det super godt begge 2.
Storm er helt fri for skab nu. Jeg har klippet hans fine støvler af, da han i løbet af sommeren har fået for meget kløver - og protein er ikke godt for de store bamser. Så han har fået en masse små sår, som han klør og klør i. Det er nu ca. 4 uger siden han blev klippet, hvilket han også tog pænt, og vi er sluppet af med kløen. Dejligt.

Jeg har overvejet at sælge Storm, da jeg gerne vil lære noget mere. Der er ingen tvivl om, at Storm er den perfekte tur- og hyggehest. Han er virkelig en dejlig og cool hest, altid sød at have med i byen, men hvis jeg skal lidt længere i min ridning må jeg se om jeg kan finde noget andet.
Men det er virkelig med blødende hjerte <3

Efter lange overvejelser har vi valgt at beholde Storm. Jeg har fået en lille frisk pony og min mand har overtaget Storm. Han vil stadigvæk blive brugt til hyggeridning og ture i skoven.
Så en dejlige afslutning på mange tanker.

Lidt opdatering 31.05.2012
Min mand er begyndt at ride på Storm og hold da op de hygger. De har lidt diskussioner, men hvor jeg bare elsker at ride i skoven med dem. Det er så dejlig befriende.
Og vi har fået bugt med Storms kløe i manen, indtil videre i hvert fald. Vi bruger noget som hedder HORSOL og det kan varmt anbefales. Det dryppes i man, langs ryggen og ved halen. Det hjælper på tør hud og man undgår kløe.

Så er Storm efterhånden blevet 10 år. Han er stille og rolig, nem at styre og ja alt i alt en guttermand. Vi rider ture på ham, min mand og jeg - han er blevet herrehest og jeg har fået en tinkerhoppe. Det er virkelig skønt at have sin mand med i stalden og ride ture i skoven og langs vandet.

Storm stampede så hårdt i jorden i november 2014 at han brækkede dragtbrusken i højre bagben. Selvom han stille og roligt kom sig efter mange forskellige behandlingsforløb er han aldrig helt blevet god igen. Ham vil aldrig komme ud på de skovture han elsker så meget. Derfor har jeg taget den beslutning han skulle have fred.
Den 19. August 2015 sagde jeg Farvel til min blide kæmpe. Du vil være savnet bassemand.
R.I.P storm??
Kommentér på:
Jyde Østervig Storm P - R.I.P 19.08.2015
Annonce