{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Bashkir Curly Little Cloud D 1999

8.018 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

«'-Sitting -'»<3 !
Kvinde | 32 år | Oprettet: 12. sep 2008


Bashkir Curly Little Cloud D

Fødselsår:
1999
Højde:
ca. 120 cm.
Temperament
Meget sky og nervøs. men det er noget der skal arbejdes på og hvis man er ved hende hverdag er det ikke så slemt (:
Gangarter
Har endnu ikke set hendes gangarter ordentlig -beskrivese kommer senere
Stævner
ingen.
Stamtavle
Far: Aladin D

Mor: Robertina
Køn
Hoppe
Bemærkninger
American Curly er en sjælden men naturlig fremkommet hesterace. Det er tvivl om hvor racen oprindeligt kommer fra, men i vores tid er den mest udbredt i Amerika, hvor den har været kendt længe. Indianerne var blandt de første der avlede målrettet på Curlyen, som de anså for hellig og som derfor kun blev redet af høvdingen og medicinmanden. I 1971 blev der oprettet et register til registrering af Curlyer. Europa er nu også ved at få øjnene op for denne unikke hesterace, som tåles af mange allergikere.

American curly i Europa

I 1992 kom de første Curly heste til Europa fra USA. Sverige var det første land til at importere dem. I dag findes American Curly i Tyskland, Frankrig, Norge, Holland, England, Østrig, Sverige og Danmark. Der findes på verdensplan 2 – 3.000 American Curly. Her af 8 i Danmark!

American Curly er en allergivenlig hesterace, idet dens hud og hår indeholder andre proteiner end almindelige heste, og det også i en mindre mængde. Man bør dog altid gå forsigtigt frem, hvis man lider af allergi, idet typen af allergi varierer fra person til person. I langt de fleste tilfælde vil det være muligt at finde et eksemplar af racen, der harmonerer med ens allergi.

Curly hestens pels minder mere om angora end om almindelige hestes pels. Som det fremgår af navnet er pelsen krøllet. Krøllernes størrelse varierer fra hest til hest. Nogle har helt små tætte krøller, som ligner pelsen på et nyklippet lam. Andre har større bølger i pelsen. Curly hesten får, som andre heste, længere pels om vinteren og den er derfor mere krøllet på denne årstid, mens sommerpelsen er mere glat. Curly hestens pels udmærker sig ved at kunne spindes. Ud over pelsen krøller hestens øjenvipper, hår i ørene, hovskæg, samt man og hale.

Man og hales krøller varierer lige som pelsen fra hest til hest. Nogle heste har bølger i man og hale, som havde de lige været flettet. Andre har en mere kruset man og hale med små tætte krøller, som gerne filtrer sig sammen i dreadlooks. Sidst nævnte ses især hos heste med to gener for krøl. Ofte fælder hesten noget af man og/eller hale om foråret.

Amarican Curly fås også som glathårede. Hesten har to gener, der afgør om den bliver krøllet eller ej. Selv om hesten er glathåret kan den sagtens være allergivenlig.

Egenskaber
American Curly er en hårdfør hesterace, med et roligt gemyt. De er nøjsomme og kan gå ude hele året. Hestene fås i alle størrelser og mange forskellige typer. Man kan således finde heste, der kan gøre sig inden for den ønskede disciplin. Desuden findes der, inden for racen, en hel del gangartsheste.

SE MIN PROFIL - HIAWATHA ER KRØLLET



DEN LILLE ALLERGIVENLIGE SKØNHED ER TILSALG !
Lille sky står til 20.000 (prisen er uden føl)
Kommentér på:
Bashkir Curly Little Cloud D
Annonce