{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Gaia Tybjerglille [Tidl. part] 2009

4.918 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke
Kvinde | 31 år | Oprettet: 12. feb 2007


Frederiksborg Gaia Tybjerglille

Fødselsår:
2009
Højde:
Målt som 6 mdrs. : 132 stg

Målt som 8 mdrs d. 21 dec : 135 i stg

Målt som 10 næsten 11 mdrs. : 138 i stg

Måltigen d. 14 maj 2010: 142 i stg

måling :1.45

Måling: 1.48-1.50

Måling d. 7-02-11: Gaia er nu 1.56 høj og min smed mener hun vil vokse 15 cm i år....

Gaia er nu 2 år og 1.57 cm i stg. :) ( Målt d. 20 april 2011)

Forventet stg: 160-165

Tina's Regnestykke: ca. 167 høj

Flemmings vurdering: omkring de 170
Temperament
Godmodig, meget nysgerrig, fuld af tossede idéer, en ren blærerr*v samt er hun møg kreativ og fræk :)
Gangarter
Ser super fede ud :)
Stævner
Roskilde 2011:
self indtager vi roskilde og vi glæder os :)

Store hestedag 2010:
Lørdag:
Gaia gik som nr. 3 ud af 4 flotte freder.
kom ud med 8 i helhed og med disse kommentare:
Type/Harmoni: Hoppeplag af god type, alm. af hoved, velansat hals.
Rammer: En Hoppeplag i god udvikling
Fundament: Velstillet Fuindament
Bevægelse: Ret god i Skridt og god trav
( Og jeg fik som alle de andre 7 i mønstring)
Stolt af min lille hest :)


29 aug. Føl og plag skluet var ingen succes trods Gaia viste noget af det bedste hun kunne :/
77677

Storehestedag 2010 Dorthe udstiller men jeg har æren af at mønstre skønheden :)
Stamtavle
M: Birkegårdens Frederikke
MF: Savoy ( A-hest i Dressur og B-hest i Spring :)
MM: Sitta Toftegård

F: Engkildegårds Nugent
FF: Milton Torp
FM: Nanna Langløkkegård


Gaia's Halvsøster Aya Tybjerglille : http://www.hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=94480
Køn
Smuk, udtryksfuld hoppe der har sin egen mening om tingene :)
Bemærkninger
A New Star Have Been Born, And A New Jouney Will Begin.

Gaia was the mother goddess who presided over the earth. She was the mate of Uranus and the mother of the Titans and the Cyclopes

Gaia har nogle kælenavne:
Kælenavne. Baby, tulle Gaise, Møgungen, Giraffen ( Tak til Flemming)

Gaia er en utrolig kreativ hest, hun skal nok finde på noget hvis hun keder sig ( hvilket nogengange går udover min hestehale/fletning) hun elsker opmærksomhed og er nogle gange lidt af en dramaqueen, men hun er dejlig og hun elsker børn.

Gaia er fra d. 14 April 2009, og er reserveret til mig.
Hun er begyndt at få en flot mørkerød ( rigtig frederiksborg rød) farve og har en sjov gennemløbene blis. Hun er fuld af blær og tossede idéer som bl.a. går ud på at æde mit cykeldæk og kaste rundt med min kasket, strigler og pisk.

Når jeg kommer på fold og i stalden brummer hun og vrinsker efter mig, og kommer i fuld galop i mod mig ( er nogle gange bange for hun ikke stopper). Hun elsker at blive nusset og hun ved da heller ikek nogebedre end at blive striglet og klø'et, jo, så skulle det da lige være mad!( og Dittes træsko)

Jeg kan stort set gøre alt ved hende, at viftet pisket på begge sider af hende, over hende og under hende, kørt pisken mellem hendes bagben og under hendes mave kørt den i hende hoved, og hun sagde intet til det.Og hun har også haft kasket på, sagde hun til sidst ikke noget til selvom jeg lavede hurtige bevægelser når den var ved at falde ned.

Jeg har idag( d. 5/7 2009) været ude på folden hvor hun lå og sov, jeg gik over til hende mens jeg snakkede til hende, nussede hende i hoved lidt, og gik så om hvor hendes ryg lå, så nussede jeg hende på ryggen og lagde mig til sidst lidt over hende, og der kunen jeg så ligge så tosset jeg ville. Hun er altså lidt sjov at hun lader mig gøre det ved hende.

d. 07-07-09 fandt Gaia ud af at mors fluenets velcro er meget sjovt at lege med, for det siger sådanne nogle sjove lyde, når man hiver dte fra hinanden.( :P )

d. 9-08-09
Var hun i ridehus for første gang og kørte trailer for første gang hvilket hun klarede over al forventning, og hun var så glad for den trailer at hun ikke ville ud af den så flemming måtte gå ind og skubbe. tsk tsk.
Alt var godt nok farligt må jeg siger og jeg fandt da ud af hun er en trykhedsnarkoman der nærmest gik oven på mine fødder, men hun klarede det flot nok og vi skal igang igen i næste weekend, vi skal jo træne til føl og plagskue, hehe.


29/07/09
Suk gik ikke helt godt, ingen succes trods Gaia viste sin super fine gang :) Er stolt af min lille pige og hun vil altid være Nr 1. hos mig ( Deler Pladsen med Amiga og Frederikke Haha)

Mor siger hun tænkte da hun så hvordan hun teede sig, at hun vil blive en stor udfordring for mig. Den må jeg jo så bare tage imod med et smil :)

--
Så er hestene lukket sammen, Gaia rendte rundt da mor frederikke ikke gik med ind på folden til de nye kammerater, så fik hun øje på mig og løb hen til mig for at søge tryghed.
Hun blev dog glad for at se sin mor ( efter de hård 2 min. hun var væk) da Flemming kom gående med den gamle.

30/10/09-
Kaldte en gang inden je gik ind i stalden for at hilse på Dorth og Ditte, de stoppede op men kiggede ikke og gik videre, jeg plejede jo heller ikke at komme så tidligt derhen en fredag. da jeg havde snakket færdig gk jeg længere ned langs folden og kaldte, Frederikke så mig inden jeg kaldte og hun blev ved med at stå og kigge, da jeg så kaldte fløj Gaia's hoved op og hun kaldte og galoperede imod mig, hun nåede da i det mindste at tage farten af i det mudrede sving :).
Så fik de deres godbidder og nussede dem .
Hun vokser så stærkt den lille :')

22-11-09
Gaia blev striglet og ordnet fra top til tå. Hun klarede det godt også at få renset hove, selvom damen ikke var tilfreds med at få løftet sine ben. hehe men ellers klarede hun det bare super

Smed d. 2 marts:
Gaia blev rost til skyerne, hun stod pænt selvom smeden kørte sin ekstremt larmende vogn bagom hende osv, der var lige en enkelt gang hvor hun hoppede fremad men ellers var der intet. HUn er bare så dygtig :) Hun er min lille baby som snart er en meget stor baby :')

5. aug 2010:
På vej hjem fra Amiga var eg et smut inde hos bebs, og hvor var hun dog bare sød, hun fulgte heltiden efter mig, nussede mig heletiden, stod stille når jeg hoppede vedsiden af hende, da mongo kom løbene hoppede hun om bag ved mig og kiggede forsigtigt mod mongo.
Elsker hende virkelig, hvordan skal jeg dog kune undvære hende? ...

4.sep.
Var til store hestedag og nøj hvor er jeg stolt af hende, hele 8 point i helhed :) hun klarede det over al forventing og tog det rimlig cool. til agility havde jeg advaret om at vi nok vilel jævne hele banen med jorden da jeg ikke har været hjemme i lang tid ( er lige flyttet til viborg og Gaia bliver på sjælland) men vi klarede det uden at vælte noget, at vi så var rimlig komiske og ikke helt var enige om hvad det var vi skulle kom hun igennem det hele, og da jeg troede hun ville hoppe og danse gjorde hun det ikke, men da jeg var ved at lave en maveplasker stoppede hun pænt op og ventede på at jeg fik balancen igen, elsker mit lille kræ :)

23-jan-2011
Gaia var bare sær da hun skulle ud, det kan ikek gå hurtigt nok samtidig med at man liii skal bliv bange for ALT. nå ja hun var da super glad for at komme ud og sikke da nogen bukkespring hun kunne komme med :)
Da jeg skulle hjem til jylland igen stod hende og frederikke ved hegnet og jeg fik mor til at blive holdene så jeg lige kunne sige farvel, jeg nusser hestene og alle hestene ender så med lige at ville nusses, så skal jeg gå og så sød som Gaia tager hun fat i mit ærme som om hun ikke vil have jeg skal gå.
savner virkelig mit lille bæst når jeg er her i jylland :'(
Og så så jeg også hvor høj hendes bagdel er blevet, min lille dame her bliver ihvertfald omkring de 1.60 :) hehe men den 7. bliver hun målt :) spændene

21-04-11
Gaia og jeg er igang med klikkertræning, hvilket hun er super sej til og hun reagere rigtig fint på det, så fint at hun stod bumstille da 3 store larmene motorcykler kørte lige vedsiden af hende , hun ventede bare på jeg klikkede.. super dejlig baby! elsker dig!

22-04-2011
Så var jeg lige ud og lave lidt mere klikkertræning med bebsen, så nu fik hun kastet et sadelunderlag på ryggen, og på halsen, og så fik hun det også lige på hoved, hun fik også lige en elastikgjord om maven( dog ikke spændt) samt hængene løst om halsen hun tog stort set det hele i stiv arm :) elsker min lille pige :)

Fremtidsplanerne:
Hun skulle meget gerne blive min dressur stjerne og hvis vi kan vil vi vise at Frederiksborg hesten godt kan gå højere end de lave klasser som mange påstår de kun kan.
Jeg skulel meget gerne snart få taget mine ryttermærker så jeg kan komme ud til lidt størrer stævner senere ( forhåbentlig). Og så skulle hun da meget gerne kåres engang.

Lyric der beskriver mere end flere sider med ord:
""I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now""
Kommentér på:
Frederiksborg Gaia Tybjerglille
Annonce