{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod † Ambrozius Firfod † [Himmelhest] 2005

5.242 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod † Ambrozius Firfod †

Fødselsår:
2005
Højde:
Ambrozius var 167 dejlige cm, hvilket var helt perfekt til mig og mine lange ben.
Temperament
Ambrozius havde, efter min mening, det mest fantastiske temperament, man kunne ønske sig.
På trods af, at han kun var redet 2 måneder, da jeg fik ham og aldrig nogensinde havde været andre steder end på Firfod, var han så nem, at jeg kunne klare det hele selv uden problemer.
Han var også en fantastisk hest at have med ude, idet han lige fik det ekstra gear når man red ind på banen, uden overhovedet at blive dum. Dette gjorde også at vi gang på gang fik massere kommentarer fra publikum om, hvor fantastisk en hest han var!
Gangarter
Ambrozius’ lange ben og kropsbygning som bare var ekstremt meget op-ad-bakke gjorde, at han havde tre fantastiske gangarter.
Hans skridt var rolig og afslappet med stor overtrædning. Traven var også super god med masser af svæv, som så også gjorde, at det var noget af et projekt at lære at sidde pænt på ham. Galoppen var ligeledes bare super, og han havde utrolig let ved at galopere, hvilket virkelig var gavnende når man skulle ind og lave små volter.
Stævner
Jeg nåede at være af sted med Ambrozius til stævner nogle enkelte gange. Alle gangene gik det super godt, vi fik prangende procenter, masser af rosetter og god feedback med hjem. Vi gjorde det dog mest i Lc-klasserne, men nåede da også at starte to Lb’er.
Stamtavle
Ambrozius har fuld stamtavle.

Far: Zardin Firfod
Farfar: Gribaldi
Mor: Azobé Firfod
Morfar: Schwadroneur
Køn
Han var en dejlig vallak
Bemærkninger
Ambrozius var født på stutteri Firfod d. 22.05.2005, fire år, en måned og fire dage senere (d. 26.06.2009) blev han min!
Ambrozius var en livsglad hest, som både elskede, at fjolle rundt i timevis på folden med Simba, ride en dejlig tur, så han virkelig kunne vise, hvad han duede til og stå i sin boks, gumle hø og blive nusset. Ambrozius var en hest, som i boksen ikke lignede noget fantastisk, men når han blev påklædt med en rytter, skete der pludselig en forvandling, og en stjerne brød ud. Han var en hest som elskede at arbejde, og han gjorde altid sit bedste, og lidt til. I ridningen var han ekstremt lærenem, og man kunne mærke det rykkede fremad hver evig eneste dag.
Ambrozius knyttede sig utrolig meget til sine omgivelser, og han havde brug for at være et stille og roligt sted, hvor han kunne føle sig tryg, men når man så først havde vundet hans tillid, stolede han 110 % på en, så hvis jeg sagde vi skulle noget, gjorde han det bare, fordi han viste, at jeg aldrig ville lokke ham ud i noget, som ville ende galt.
Ambrozius’ meget uskyldige udtryk og kærlige sind gjorde, at jeg fra dag 1, ikke kunne andet end at elske ham.

Grunden til jeg fik Ambrozius:
Simba min højt elskede pony, var ved at blive alt for lille til mig, så meningen var, at jeg skulle skifte ham ud med en ny og større pony. Men tanken om at Simba skulle sælges, kunne jeg slet ikke holde ud, så selv efter vi havde set på en del nye gode ponyer, var det stadig Simba, som stod oppe i stalden. Da mine ponyår var ved at være forbi, var vi altså nød til at finde en ny pony snart, inden det var for sent. Men jeg ville ikke af med Simba!
Derfor fik vi idéen at vi kunne købe en unghest, og så kunne jeg beholde Simba, i hvert fald indtil jeg kunne begynde at starte stævner på den nye hest.
Vi ledte med lys og lygte efter en unghest som kunne være til at klare for en 15-årig pige som mig, og vi faldt meget hurtigt over Ambrozius. Vi tog ned og prøvede ham, og jeg faldt pladask for ham. Lige idet jeg satte mig på ham, kunne jeg bare mærke, at det her var den hest jeg ville have, det var hesten!
Mine forældre kunne også godt se det gode i ham, og allerede på vej hjem i bilen, fik jeg dem overtalt til, at det var den hest jeg skulle have. Så da vi kom hjem ringede vi derned og sagde, at vi gerne ville købe ham.
Ambrozius gik straight igennem dyrlægen, selvom han var ret indfodet på det venstre forben, fordi dyrlægen vurderede, at det ridsemæssigt var uden betydning.
Det hele var næsten for godt til at være sandt!

Mandagen efter vi fik Ambrozius hjem fik vi vores smed ud for at beskære ham, og allerede der sagde smeden, at han godt kunne se det var en super fin hest, men han syntes ikke, at den så helt god ud med det venstre forben. Samtidig sagde han dog også, at han jo bare var en smed, og nok ikke kunne vurdere det ordentligt.
Så jeg arbejde glad videre med min nye hest, men kort tid efter blev han lidt småhalt, eller måske nærmere bare utaktet, på det ene forben, når vi red på buet spor, jeg gav ham to fridage, og ”haltheden” var væk. Dette mønster fortsatte mange gange, og vi fik flere forskellige dyrlæger til at kigge på ham, men når vi kom ud til dyrlægerne fløj Ambrozius bare af sted i den vildeste svævetrav uden nogen som helst tegn på urenhed, og når dyrlægerne kiggede på ham, kunne de heller ikke se, hvad der skulle være i vejen.
De småhalte perioder fortsatte, men vi lærte med tiden, at hvis man bare gav ham et lille ”klask” med pisken, forsvandt utakten. Dette var selvfølgelig ikke den optimale løsning, men dyrlægerne vidste ikke, hvad der var galt, og fridage hjalp heller ikke rigtig. Det virkede egentlig slet ikke som om det var fordi han var øm, og når man mærkede ham på benene, var der intet.
Selvfølgelig ville jeg give min stjernehest en chance, men tiden gik, og intet blev rigtig bedre. Tværtimod. Ikke nok med at Ambrozius havde problemer med at holde takten, men han ville heller ikke rigtig gå frem længere, og det gjorde bare det hele endnu værre. Red jeg på højre volte, var han halt på højre forben, skiftede jeg over på venstre volte, var han halt på venstre forben, øgede jeg traven, var der ingenting, og kortede jeg ham ind, blev det endnu værre. Det var til at blive sindssyg af!
Tirsdag d. 27.04.2010 fik vi dyrlægen fra vores forsikringsselskab ud og kigge på ham, fordi det kunne umuligt være rigtigt at der ikke var et eller andet i vejen med ham. Jeg travede lidt rundt på ham i ottetaller for at demonstrere for dyrlægen, hvordan han skiftevis blev ”halt” på de to forben. Det krævede ikke mange sekunder for dyrlægen at konstatere, hvor problemet lå. Ambrozius var pil skæv i den venstre skulder, og det var faktisk så slemt, at skævheden gik helt op og trykkede i nakken/ryggen. Denne skævhed gjorde så, at han dels blev halt, men også, at han nogle gange ikke rigtig kunne styre sine bevægelser, fordi hans nerver i ryggen blev klemt. Set i bakspejlet kunne dette f.eks. være grunden til at Ambrozius til tider opførte sig lidt klodset, men altså på det tidspunkt tænkte jeg bare, at det var fordi han jo bare var en ”babyhest”.
Dyrlægen fortalte at heste kunne være skæve på to måder, skævheden kunne ligge i muskulaturen, fordi hesten simpelthen var blevet redet skævt, hvilket jo heldigvis var noget man kunne rette op på. Men skævheden kunne også ligge i skelettet, uheldigt for Ambrozius, var dette tilfældet ved ham. Et skævt skelet er ikke noget man kan gøre noget ved, og den lille smule urenhed Ambrozius viste på dette tidspunkt, var kun noget det ville blive værre, når han fik bygget flere muskler.
Min noget så dejlige hest blev konstateret uanvendelig :(
Tidligt om morgenen knap to uger efter, mandag d. 10.05.2010 læssede jeg Ambrozius op i traileren for sidste gang i hans liv, min mor kørte af sted med ham, og han kom aldrig tilbage igen.

Ambrozius Firfod, min stjernehest, det var for godt til at være sandt! Jeg kommer til at savne dig, mere end du aner, men jeg håber du har det godt, hvor du er nu, og jeg ved, at vi en dag kommer til at ses igen. R.I.P. my darling <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod † Ambrozius Firfod †
Annonce