{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Færch's Lady | gl. part. R.I.P [Tidl. part] 1996

6.270 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ane Rahbek :-)
Kvinde | 29 år | Oprettet: 1. jul 2007


Anden særlig race Færch's Lady | gl. part. R.I.P

Fødselsår:
1996
Højde:
Hun er ca. 149 m. sko (:
dog tror jeg hun er mål lidt ned( altså en 150 stykker?)
så en max 1er pony.
rigtig fin højde til mig,, nu hvor jeg har lidt længere ben :D.
- derudover rigtg god størrelse i undervisningen - kan både gå med voksne såvel som børn uden nogle problemer, det er der nok også flere voksne der er glade for - så er der ikke så højt op :-) eller ned!
Temperament
Hun er rolig, men uden som sådan at være doven - kan rides af alle, og kan både være syyygt doven/rolig når der kommer en nybegynder op på hende - laver bestemt ikke mere end højst nødvendigt, men sagtens vågne lidt op med en mere erfaren rytter, der kræver lidt mere af hende - Kan godt blive lidt hidsig nogle gange, i skoven eller i spring, trækker godt, fordi hun bliver så glad :-D men det ser jeg kun som noget posiktivt.. hun er altid til at styre, ligemeget hvad, og man kan sagtens få hende ned igen. Man kan både tage en stile og rolig tur i skoven, men også gejle hende op til en vildere tur alt efter hvad man selv er til. (; hun er nem at have med at gøre. har prøvet lidt af hvert efterhånden! En hest man ville kunne tage med til Kina, det ville hun være totaaaal kold overfor stort set alt. men kan også sagtens blive en kylling, og med lidt/meget overtagelse få hende forbi det :-) - bliver de andre bange for noget, må det vel også være meeeeget farligt, ikke? :-) men alt i alt en hest med et godt hoved og hjertet på rette sted, ville ikke gøre en flue fortræd! altid til at stole på, får ikke underlige idéer ud af det blå. springer hva du rider hende på osv :). fantastisk lærehest.
tag hende med til kina, og hun vil stadig være lady!
Gangarter
Hendes gang er egentligt ganske fin, i betragtning af at hun næsten ikke har gået andet end elevhest hele hendes liv.
ligger alle omkring middel, dog skal galoppen fremhæves, den er bestemt ikke helt tosset! :) hun er vældig nem at være på, træder godt ind under sig - ikke nogen wooooow gang, men det er der heller ikke så mange elevheste der har! ;) Ikke en pony med en vildt særpræget gang, der måske ikke ville give noget specielt i de højere klasser - men det er jeg nu ligeglad med :-)
Stævner
hun har efterhånden startet en hel del, lige fra LX til elevstævner, til LA2 med Lisa og en masse andet med julie og forrige parter :) har desværre ikke selv startet så meget på hende, da jeg ikke er så glad for det med stævner :(

Nu er jeg ikke selv nogen stævnerytter, men har da startet lidt.
kan da egentligt nok godt lide det lidt efterhånden. sammen har vi startet :

31 oktober
LD - spring: uplaceret, men god runde da jeg holdte mig på :D

Sponsor spring den 7 november.
vi sprang 110 den dag og blev dermed 1 uplac.(for at tjene flest penge ind til klubben)

d. 14 febuar 2010
LC2 dressur - red til 60.90 %, 1 point fra en første plads (første uplac. IGEN)
LD spring. 1 plads, fejlfri og 2 sek hurtigere end anden pladsen :D hun var super rar!


Regionstævnet den 5-7 marts på HOSK.
LD - 4 fejl i tiden 33,91.
bommen var min fejl, da vi kom foro fladt på :)
hun var rigtig rar og jeg kunne ikke være mere tilfreds!

Hodsager 4 dags stævne den 10 juli 2010.
lc1: 61,68 % - uplac.
Lc2: 61,36 % - 1 el. 2 uplac.
kommentar: første gang jeg starter udenbys og dressur til region :) hun var skide rar! fejlene var mine. dog var hun i den sidste klasse meget sløv/træt og ufremadsøgende da hun var træt, bla pga. det vildt varme vejr - der var næsten 30 grader da vi skulle ride anden klasse! :s hun tog det hele total cool :-) stjerne pony!


Stamtavle
der er ingen papire på hende, men der skulle vist være noget traver i hende - bygning mm..
vi ved ikke ret meget om hende udover at hun vist kom til rideskolen som 5 årrig, og har gået elevhest siden i en 7-8 år - så alderen er også usikker. andet vides ikke.
Køn
en dejlig hoppe :')
Bemærkninger
Jeg overtog lady da lisa tog på efterskole sommeren 09, da min daværende halvpartspony, Mercedes desværre var blevet solgt :(. jeg var selvfølgelig ikke et øjeblik i tvivl om at jeg ville have noget nyt at ride, da jeg ikke kunne undvære det. og selvom jeg var synderknust, med den tanke at jeg aldrig nogensinde ville komme til at holde af en pony så meget som jeg gjorde ved mercedes, var jeg sikker på at jeg VILLE finde noget andet. men hvad? det blev der snak om, en dag oppe i rytterstuen, sammen med Lisa, Trine, RIkke og et par andre, og der kom lisa på, at jeg daa selvfølgelig skulle overtage Lady! jeg vidste ikke lige på daværende tidspunkt - tanken om at skulle overtage dovne, girafagtige lady, var måske ikke fantastisk.. sådan huskede jeg det hvert fald!. sidst jeg havde redet hende, da jeg startede til ridning, huskede jeg hende som denne dovne, kedelige pony, men efter en masse overtagelse blev vi enige om at jeg skulle prøve hende - og se hva der skete. hun var alt hvad jeg havde brug for! skide rar, med en masse kunnen, så hun kunne lære mig alverdens ting. super rar at springe på, og en man kunne stole på. jeg prøvede hende, og det gik da udemærket, stadig ikke helt så fremadgående som jeg var vandt til men noget jeg godt ville give et forsøg :-) og det har jeg ikke fortrudt den dag idag!

Lady går til dagligt som elevpony på Holstebros sportsrideklub, hvilket hun har gjord en del år efterhånden og den 15 Juli overtog jeg så halvparten på hende efter Lisa, som tog på efterskole. Selvom hun har gået som elevhest i en del år, er hun stadig glad og veltilfreds, tror virkelig hun går og hygger sig med det? :) Kan man nu få lov at lave så lidt så muligt, tja hvorfor så ikke? Eftersigende kunne Lady ingenting da hun kom til holstebro sportsrideklub, i sin tid - hun var vidst også lidt træls? :/ hun havde ingen part osv, men efter Julie valgte at overtage hende skete der en masse! store dele af de ting Lady kan i dag, er på hendes fortjeneste. efter det overtog lisa hende, hvor de debutterede i en LA2. i dag er hun den helt ideelle lærehest, og har efterhånden lært ufattelig mange børn og unge ridningens kunst, og jeg er utrolig taknemmelig for at have fået æren af at kunne ride og have part på så populær og fin elevpony som hende! :-) hun har lært mig rigtig rigtig rigtig meget efterhånden, og jeg håber at vi kan komme endnu længere sammen, end vi er nu, inden mine ponyår er væk :(. ville beholde hende længere tid hvis det ikke var for det - hun har stadig masser hun kan lære mig! abselut aldrig kedelig at ride på. kan stort set alle LA øvelser, måske lidt til :-) har ikke nogen vild gang, men det sætter børnene nok pris på! :p
hun har jo efterhånden lært mange små piger og drenge at ride, da hun altid er så rolig når de rider hende, at hun næsten er for rolig, men det er vel bare rart i starten. hun gør næsten altid hva de små vil have hende til, dog er hun lidt svær for dem at holde igang, men udover det at hun chiller bare rundt i et tempo selv de små børn på fire kan følge med i, gør hende til mange elevers ynglings hest, hvilket jeg da helt bestemt godt kan forstå! :D. pt. er hun den elevhest der går flest timer, der både har fordele og ulemper for mit vedkommende.

Lady er jo efterhånden en lidt ældre pony, præcist hvor gammel ved vi ikke helt præcist. min underviser mener hun er en 12-13 år, da hun var 5 da hun kom til rideskolen, og har tullert rundt der et godt ruum tid.Hun har ingen papire eller andre ting med sig fra førhen, men der skulle vist være noget traver i hende hvilken skinder lidt igennem hendes lidt traver agtige udsende, det er alt hvad jeg ved, da der desværre ikke vides så meget om hende :/ hun kom til rideskolen for en del år siden efterhånden, og da hun kom var hun lidt mere urolig end hun er nu, hun var meget meget meget ræd for pisk, så ræd at man faktisk knap nok kunne komme op på hende med en, hvert fald elever. det mærker man heldigvis næsten ikke idag (: idag er hun mange små pigers ynglingspony, og det er da heller ikke helt ublærret at være den heldige at have part på hende.. Hun er også den elevpony der går mest til hverdag, fordi hun jo er så rar, og det forstår jeg da også godt at de så gerne vil ride hende. hun er ikke lige en der bare hopper til siden eller andet åndsvvagt. :D

Lady er idag sponsoreret af Færch, derfor hedder hun færch's Lady :-D derfor ses vi altid til stævner, træning osv med færchs brodering på underlagene. derudover opdatere jeg færch om hvordan det går.. det er vel også vældig hyggeligt.


Hun er egentligt meget nem at have med at gøre, hun er ikke en pony der er møg træls den ene dag, og superstjerne den anden. hendes daage svinger ikke, men selvfølgelig kan selv den bedste have en dårlig dag! hun er for det meste rigtig rar, altid en man glæder sig til at komme ud til - ikke bare en hest der spasser ud lige pludselig, ligemeget hvad man end gør :-) hun bliver ikke rigtigt forskrækket bare sådan, og er egentlig ikke så sart :D hun laver ikke mere end nødvændigt, men er jo også en ældre årgang efterhånden. hun klare livet som elevhest rigtig godt syntes jeg! hun kan rigtig mange øvelser efterhånden og har lært mig alt lige fra galop schenkelvigninger og versader, til bagpartsvændinger og kontra, så i princippet af at hun går elevhest, er hun en ret dygtig en af slagsen! :) .

på dressur banen, hun har ingen unoder rigtigt.. nem at bøje, går hun først dernede er hun super stabil! hun kan øvelser til og med omkring LA, men har tendens til at stikke hovedet i skyerne ved tilbagetrædninger, schenkelvigninger osv, øvelse gør mester - man skal bare lære hvor knapperne sidder, men man skal bare lige lære hende at kende, så er det faktisk ikke så slemt! hun er en fantastisk lærehest, da hun jo kan sin grundridning ud og ind, hvis man bare giver hende de rette signaler. hun er en pony der kræver en blød, men samtidig hård hånd, så det har taget mig lang tid at lære ikke at låse mine håndled.. :D øvelse.. hun er super til at lære fra sig, og har efterhånden lært mig rigtig meget det senste års tid.
Derudover har min interesse for dressur ikke været det helt vilde, og derfor har jeg førhen ikke lagt så meget i det. En overgang hadede jeg det såmænd, jeg følte vi sad fast. men efter vi fik ny underviser og begyndte at ride ved Iben, gjorde at vi virkelig begyndte at rykke os rigtig meget, og det har gjord at vi er kommet dertil vi er idag. syntes helt bestemt selv at vi er kommet langt sammen, selvom vi stadig kan have nogle lidt trrælse perioder - da jeg simpelthen bare ikke er for genial til det dressur der! :o)

Hun er super skøn at springe på. bliver ikke total onsvag eller skaber sig ikke. springer hvad hun bliver redet på, med stor kapacitet og lyst. hun trækker dog ikke på små spring da hun jo ofte springer med mindre elever, men det er blevet meget nemmere med tiden og det begynder at hjælpe når man kommer op i højden :). altid en fornøjelse at springe på! kigger ikke, kan lave nogle fine ponyvendinger, dog ikke som små 3'er ponyer.. :D. er rigtig god til at redde min røv, hvis jeg laver rav i den, da hun jo er ret så erfaren inden for det, er det skønt at have en så lærerig pony!, har aldrig stoppet udover hvis jeg har redet en virkelig dårlig afstand! hun har virkelig lært mig at turde! da jeg startede var jeg meget bange for at springe, men man kan altid stole på hende, hun laveri kke noget fis! :) altid til at stole på, og meget ærlig. springer alt, lige fra vand til fyld - er total kold. stævnespringene er heller ikke noget bigtime - og det er da ikke helt dårligt hvis jeg engang finder på at starte! :). hun er rigtig rar, fremadgående men altid til at stoppe, npr som helst - hvor som helst! altid noget man glæder sig til at komme ud og springe på :o) da min interesse for det meste ligger i spring, er det virkelig noget der køre for os!
- har sprunget 115 på hende, den 22 december 2009, mens jeg ikke turde springe 20 cm i sommers! <3

i skoven er hun en fornøjelse at have med :D går bare trissende bagefter de andre, men kan godt nok også rende ! . hun er ikke vildt glad for at gå forrest, så er der lige pludseligt maaange farlige ting selvom hun har gået der 140 gange før, men det er efterhånden kun til at grine af, den måde hun kan te sig, på den mest mærkelige måde! man kan godt tænde hende, men man kan altid stoppe hende ! :D hun er rigtig sød når mindre børn rider i skoven på hende, men man kan sagtens vække hende :b det sker da også at hun bukker af glæde, midt i en god gallop :b det kan vi begge godt li! derudover kan hun godt trippe lidt, og vil ikke rigtig stå stille xD men så længe det bare er fordi hun nyder det sådan, så er det okay med dig :D kender hende efterhånden så godt, at jeg kunne ride forrest på hende, næsten uden at være en stor kylling :p stoler så meget på hende at jeg kunne gøre næsten hvad som helst :-) lady er da ligeglad!

hvis man lyster en lille tur i grime og træktov, kan man da også bare gøre det :-) ingen problem der!

på staldgangen står hun bare og sover, hun render ingen steder om hun står bundet eller ej , virker lidt reseveret, men kan nærmest stå der stille i evigheder! elsker at blive nusset om, står bom stille når hun skal flettes, vaskes mm.. siger overhoved ingenting til gjord/sadel - det er hun total kold overfor, men eeeelsker at gnubbe sig op ad en hvis hun kan komme til det før/efter hun skal have hovedtøj på, hvilket er møg irriterende xD. Hun er rigtig sød at flette og vaske, det rør hende ikke rigtigt. bliver aldrig rigtig utålmodig, det er i hvert fald ikke sket endnu! står altid stille når man skal stige op/ af. går lige op i trailer, og er vist også ret sød at have med til stranden (: Hun er ligeglad med at man fejer omkring hende, det koster jo mere energi at flytte sig? :D.



Hun er super fantastisk at have med i byen, tror man ville kunne tage hende med overalt i verdenen, men hun ville stadig bare være Lady :D dejligt! hun er super sød til stævner, giver sig altid 110%, bliver ikke sådan bange for noget, men hun har jo også prøvet det en del gange. har efterhånden startet tre stævner, hvor hun begge dage har været super dejlig (; <3 hende er der aldrig problemer med!
har haft hende med på ridelejer til fjand camping, hvor vi var nede og ride på stranden og boede der en hel weekend, hun var super rar - kiggede lidt på nogle underlige ting(paller osv.) men ikke så hun hoppede eller dansede :) var stort set total som at være i skoven på herhjemme, bare på en strand hvor de virkelig fik givet den gas! blev småhidsig og ville ikke stå stille - ikke noget nyt :-p men slet slet ikke så hun ikke var styrbar! ihj hvor hun nød det :-) er total kold til stævner mm. hun syntes det er super sjovt! :-)

på folden er hun en sur skid! hun er førre hoppen, og skal nok sørge for at holde styr på de andre hvis de gør noget der ikke passer hende :b

hun har virkelig lært mig alt det jeg kan idag, på ingen tid. jeg er virkelig så glad for at det var hende jeg endte med at skulle have part på <3 hun vil altid være noget specielt :I


JEG ELSKER DIG DRØMMEPONY!(L

opdatering: efter 13 mdr med Lady, tog jeg den ssvære beslutning at komme vídere. det var en svær beslutning, jeg holder rigtigt meget af hende, og hun har lært mig uaneligt meget! sammen har vi oplevet vildt meget, og jeg har rykket mig et godt stykke pga hende. det har været fantastisk at have haft muligheden for at ride så dejlig og fantastisk lærepony som lady, som har levet op til alt det jeg gerne har villet. det var utrolig svært at skulle stoppe med at ride hende, sa man efterhånden kommer til at kende hinanden ret godt, og kommer til at holde af dyret :') det har været et utroligt år, hvor jeg både har haft muligheden for at gøre alverdens ting, fordi jeg har haft så rar og godmodig pony, der har fundet sig i så meget og har kunnet lære mig så vandvittigt meget gennem alt den tid vi har tilbragt sammen. hun har redet mig så mange gange, troet på mig når jeg ikke har, været så stille og rolig ligemeget hvilken situation vi kom i. jeg har lært at springe diverse farlige ting, banket, og har generelt fået troen tilbage fordi hun har været sså nem at stole på når man først lære hende at kende!<3 hun har været stabil og har haft så megen routine og overskud, selvom rytteren ikke altid har troet lige meget på det :-) hun har virkelig gjort meget for mig, og det har været helt utrolig svært at skulle stoppe med at ride hende, desværre vvar det det eneste rigtige, selvom vi stadig har kunnet have mange flere oplevelser sammen, vil minderne altid være der, for med hende kunne jeg alt (': gik fra ikke at turde springe til at springe LD til stævner, sprunget 115 til højdespring, har taget de mest vidunderlige skovture på hende, efter jeg lærte og stole på hende, var den fantastisk at habe med i skoven!<3 hun har lært mig alt hvad jeg kan i dressur, da jeg startede kunne jeg kun chille rundt, til at have startet LC2&3 region stævne, til over 60%, og til at gøre diverse vandvittigeting<3 ååh det har været tider! det vil jeg altid huske, ´<3 tak for alt Lady, det er jeg utaknemmelig for! :') der er ingen som den pomy<3

OPDATERING:
Lady er nu idag, den 1 november 2010 officelt stoppet som elevpony på HOSK :-) efter 8 gode år, har hun fået en velfortjent afsked, og er nu blevet solgt til Betina og hendes datter Julie, hvor jeg er helt sikker på at hun vil få det som blommen i et æg. hun vil stadig være opstaldet samme sted, på rideskolen og kan nu nyde sin nye velfortjente dagligdag som elevpony! :-D tak for alt pony!
Kommentér på:
Anden særlig race Færch's Lady | gl. part. R.I.P
Annonce