{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Pan 1997

2.905 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Søs C
Kvinde | 37 år | Oprettet: 31. jan 2006


Fjordhest Pan

Fødselsår:
1997
Højde:
kat 1. ca 142-144 cm
Temperament
Sød og glad.. Lige pt føles det som at sidde på en ecstasy bombe så meget energi og glæde er der i den lille hest ;)
Gangarter
Faktisk ganske fine.. Han har dog tendens til at stive sig under rytter, så det skal der arbejdes lidt på..
Stævner
Første stævne;

Fjordhesten Kronjyllands fjordheste stævne den 17 okt 09
Ksaper og Pan fik deres første roset :)
De startede 50 cm spring met B0, vi var kun 2 i klassen.. Kasper og mig - begge på Pan!! Jeg red først på Pan og havde et enkelt stop. Kasper og Pan red en rigtig flot fejlfri runde..

Jeg startede os 60 cm met. B3 hvor vi var fejlfri i hovedrunden. Vi havde så to bomme i omspringningen, men vi havde den 3 hurtigste tid og Pan kæmpede bravt for at efterligne Elms stil i omspringningen.

Så jeg må sige Pan havde en super god debut som stævne hest :)
Stamtavle
måske... Han er købt hos Jens Høgh på Birken sammen med Elm i december 2003...
Køn
Vallak
Bemærkninger
Pan er en sød og glad fjordhest fra 1997.

Han blev købt på Birken i december 2003 sammen med Elm Halsnæs.. De to fjordheste skulle bruges til hyggeheste, men da Elm var lidt for vild endte de tidligere ejerne med at gå over til islændere i stedet..

Han er de sidste par år blevet redet af lidt forskellige personer.. Alt fra 10-12årige piger til voksne nybegyndere.. Lige pt. rides han af mig, min kæreste og en hygge rytter..

Han er blevet brugt til en del skovture, både på mark, vej, i skov og ved fjorden, lidt hygge dressur og en smule spring..
Han er et nussehoved uden lige og elsker at snakke og blive striglet og nusset..

Maj 09
Min kæreste begyndte at ride på Pan da jeg manglede selskab i den periode Elm (min anden fjordhest) skulle skridtes halvanden time dagligt.. Efter et par ture endte det med at det faktisk gik ganske fint med Kasper og Pan lige meget hvad vi mødte undervejs..

Juni-Juli 09
Pan blev sat til salg da Nordal syntes det var synd han ikke blev brugt så meget som han fortjente.. Det kunne Kasper ikke bære, så han købte ham..

August - Sep 09
Vi træner på livet løs med Pan.. Og det går over alt forventning.. Pan er lærenem og elsker at arbejde..

Okt 09
Vi har nu skiftet hans 3-rings bid med et ganske alm. 3 delt trensebid og det fungerer igen over al forventning.. han er faktisk meget lettere at ride, knap så urolig for til og ligger sig ikke så meget på bidet som tidligere.. Sammen med bidet fik han os lige et nyt Kieffer hovedtøj - det skulle jo passe til sadlen :)

Kasper og Pan er begyndt at blive ganske gode på springbanen, især når man tager begges deres ret korte spring karriere i betragtning.. De har sprunget deres første små baner både med og uden vilde bukspring ;)

Jeg tager mig pt af dressur delen og der er vi gået fra knap at kunne galopere til at kunne lave en 20 m volte uden at vælte og stikke af.. Schenkelvigninger er så småt påbegyndt...

Må sige jeg er stolt af den lille hest og min seje kæreste som knokler for at blive endnu bedre sammen.. - det ender nok med de tæver mig og Elm på springbanerne inden så længe.. ;)

Læs længere oppe om Pan og Kaspers stævne debut...

Nov 09
Pan og jeg springtrænede lidt.. Vi endte med at springe 1 m i fin stil.. se billedet ;)

April / Maj 2010
Pan har været rigtig godt og grundig syg.. Hans lymfekirtler i halsen hævede så voldsomt at de nærmest lukkede for både luftrør og spiserør.. Så han levede af flydende kost i næsten 3 uger inden hævelsen svandt så meget at han kunne få "alm" foder igen..

April 2011
Pan er langt om længe haltfri og er godkendt at Tove Due til han må udlånes til hygge/elev hest hos Lime Østergård

Det går rigtig godt og ham og Gule er faldet godt til blandt de 20 andre heste på stedet.

Nov 2011

De gule drenge er nu hentet til vejle igen og slankekuren og træningen er igang.. Vi træner pt mest fra jorden med Pan da han har tendes til ikke at vil træde igennem på venstre bagben, men allerede efter 2 gange undervisning ved annette klausen er dette meget bedre :)
Kommentér på:
Fjordhest Pan
Annonce