{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Lance Calidos [Himmelhest] 2002

7.535 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Annika Buus
Kvinde | 28 år | Oprettet: 30. jul 2005


Dansk Varmblod Lance Calidos

Fødselsår:
2002
Højde:
Calidos er målt med stangmål og er 155,5 cm :)
Temperament
Calle er den opmærksomme type. Han glor tit på nogle ting, der lige falder ham ind, men det bliver utrolig sjældent til andet end det. Han er ellers ikke sådan til at slå ud, og her efter nu 1½ år med ham, har jeg endnu ikke oplevet ham i panik. Det siger ldit om ham:)
Gangarter
Tre udemærkede gangarter:)
Altså de er jo ikke noget helt vildt særligt, men der er god bagbensaktion:) Og galoppen mangler måske lidt op ad bakke, men det kommer i takt med ridningen forbedres.
Men pga. hans mangel på lyst til at gå fremad i det frisk tempo, er det svært at se hans potentielle gangarter.
Men de forbedres! :)
Stævner
jeg har ikke startet nogle stævner på ham endnu:)

men han har med tidligere ejere gået flere LC' ere og LB'ere dressur med placering :) han har bla. gået en LB1 til 70% :)

Vi har været på kursus hos Ute Lehmann og har redet til midtvejseksamen hos Susan Kjærgård.
Stamtavle
Har ikke en direkte stamtavle på ham, men her er det jeg lige ved.
Far: Lance Calisto DV
Mor: Tasja 4
Morfar: A-Dur DVE 406

A-dur er DVE 406 (Dansk Varmblods elitehingst). han var A-hest i spring og B-hest i dressur:) en rigtig fin hest:)
Køn
Den smukkeste, kønneste, skønneste, gladeste vallak i hele verden! :)
Bemærkninger
Jeg fandt ham på heste-nettet og tog senere ud og prøvede ham :) han var dejlig og nem og før jeg rigtig nåede at forstå det havde vi en aftale om at de skulle komme med ham.

desværre havde vi lidt problemer i starten, men nu er vi ved at bive gode :)

jeg har ikk fortudt at jeg har købt Calle, han er en dejlig hest :)
han er en rigtig hyggetrold der elsker at stå og kæle og kysse i stalden, hvilket han kan i timevis ;) og han er et rigtigt legebarn der elsker at lege med alt han kan få lov til ;) det er utroligt så meget sjov man kan få ef et tov eller en strigle ;)

når han bliver redet korrekt er han super i dressuren:) elsker at ride ham;D

Calidos er en meget lærenem hest, hvilket desværre også gør, at han er nem at forvirre:(
hn har på nuværende tidspunkt sprunget 120 cm i løsspring:) har ikke selv sprunget på ham endnu:) men jeg vil ikke sige han har arvet sin morfars springtalent;) men dressur kan han!!

Søndag d. 26 september 2010
I dag var vi nede og ride for Susan Kjærgårds elev, og hjælpe med eksamen. Vi fik, pga. Calidos særlige problem, og mangel på tid fra elev, hjælp fra Susan til hans problem, og det virkede rigtig godt!
Det skal der jo så bare arbejdes på:)

Fredag d. 15 oktober 2010
Lørdag d. 9 oktober flyttede jeg Calidos :) Han er nu kommet på RORK i hornslet, hvor han umiddelbart trives:) Folk er rigtig flinke, og jeg ser meget frem til at lære dem at kende.
Calidos og jeg har redet én enkelt gang alene u rebgrime og uden sadel efter susans kursus, og det var med succes:)
Og om søndagen, dagen efter vi flyttede ham, var jeg igen på ham, og vi skridtede lidr på de 2 baner og i hallen. En enkelt succesfuld trav blev det til, og såå var jeg mere end tilfreds! Så har vi naturligvis trænet en del groundwork på banen også :)

Jeg kan nu mærke på Calidos at han har forandret sig lidt af at flytte. Jeg frygtede lidt at rideksole ville tage lidt på ham, og måske give ham lidt stress, men tværtimod! :) Han er en meget gladere heste, der faktisk er begyndt at virke meget livsglad, og ikke dne hest der havde mistet livsmodet og livslysten som han har været. Derimod en hest der altid er frisk og glad, og som elsker udfordringer! :) En side jeg ikke kendte før, men som jeg er utrolig glad ofor at lære at kende nu! :)

Søndag d. 19 december 2010
Jeg tror at forholdet mellem Calidos og mig altid har været lykkeligt overfladisk. Jeg har kun haft en lille bitte smule ægte for ham, resten var det overfladiske - "du er min, så jeg skal elske dig".
Dog jeg elskede ham jo nok til ikke, at skille mig af med ham.
Men her på det sidste har jeg lært den sande Calidos at kende, og jeg kan mærke det nu!
Jeg er ikke i tvivl. Han stoler på mig!
Han kigger altid på mig med det aller gladeste udtryk når jeg kommer, uanset om det er ude fra møddingen eller efter en hel dag.
Det udtryk, de øjne han sender mig, hver gang, de går lige ind i hjertet på mig!
FOrholdet mellem Calidos og jeg er ægte nu!

"There's a storm coming up, and I gotta prepare myself.
Cause this felling's getting stronger everyday.
Something's creeping inside, everything is about to change.
Gotta face the fact, that I can't walk away.
This is critical. I'm feeling helpless.
So hysterical, this can't be healthy.
I can't eat or sleep, when you're not with me.
Baby, you're the air I breathe.
This is critical. So stuck on you."

D. 31 december 2010
2010 har været et år med mange op- og nedture for Calidos og jeg.
Vi har haf ten stor optur efter vi har været over ved Ute i februar, så er det gået lidt stille siden, men sammeligner man hesten jeg havde for et år siden med den jeg har nu, så er han næsten ikke til at genkende!Udover at vi naturligvis har lært hinanden bedre at kende, så har han fået en livsglæde, osm han ikke havde før.
Vi er langt fra i mål, der er meget mere gemt i ham, som jeg ikke ved, meget mere at hive frem, både når vi træner fra jorden, fra ryggen og i dagligdagen. Men jeg kender ham allerede nok til at vide, at han ikke løber længere end 40 meter når han bliver kæk, og at bare fordi en pony plipper i hallen, og spæner løst rundt, så går han ikke amok nej, han bukker en enkelt gang, jeg taber ham og den fantastiske hest stiller sig pænt i hjørnet til jeg kommer og henter ham igen.
Han er en af de nemmeste at arbejde med for staldpernalet (siger de), han er altid glad, rolig og usandsynlig nem! Og bedre kan det jo ikke blive! :)
Men vi mangler stadig en hel masse ridning, som jeg desværre er meget i tvivl om! Men vi skal igang i gen, vi skal overvinde vores fælles forhindringer gog vi kommer i mål! Helskindet, uden nogle ar, sår eller skrammer! En sjæl! Som et par! Som os!
Fra jorden har vi meget mere at byde på! Der er mere harmoni at komme efter, og jeg må erkende, at engagementet har manglet fra min side den senere tid! Det får vi indhentet! Vi er snart tilbage, større, stærkere og mere honiske end nogensinde! :)
Jeg siger farvel til et fint år med Calidos, og siger velkommen til et fantasitsk år! 2011, Calidos, det er starten på vores fremtid!

Lørdag d. 26 februar 2011
I dag har jeg flyttet Calle endnu en gang. Efter vores beslutning om, at han ikke længere skal bruges til alm. ridehest, var det bedste, at han kom tættere på mig, det samme sted som følle og med lidt bedre alternative træningsmuligheder:)
Calidos tog det helt fint at komme derover, og er allerede faldet godt til:) Tror det bliver rigtig godt:)

15 marts 2011:
Peoble keep asking me, why do you wanna keep on going? They say that you areuseless. "Sell him!"
They almost laugh when i answer their question about, how our future looks like. I don't regret my choice. Everytime I look into your eyes, I see trust. Pure trust. Trust you have never showed anyone before, because you didn't have anyone to trust.
The fact, that peoble don't understand why we still are together, makes me even more convinced about you're only home, which is right here with me! You and I are gonna reach the stars, together! They can laugh so much as they want to! They just don't understand, because they have never felt it! They don't understand. And that's their lost, and it's not supposed to be our lost!
Even if I can ride you or not, you will allways be my horse! Not another horse, that goes from owner to owner, cause you deserve much better. You are much better!

D. 3 maj 2011:
I dag kørte vi Calidos en tur til Frijsenborg dyrehospital med en forventning om en røntgenundersøgelse i ryggen. Dyrlægen tjekkede ham over hele kroppen, og bad så om at få ham ud og bevæge sig. Han tog først en almindelig bøjeprøve på alle fire ben, uden problemer. Herefter tog han på venstre forben en bøjeprøve af tåen, ´her er han let uren. Men så laver han den samme på højre, og han står mere uroligt. Da vi så løber frem i trav er Calidos stok halt. Løber bogstaveligt talt på 3 ben. Dyrlægen er meget sikker på, at Calidos problem sidder dér er i tåen, og muligheden for behandling er dér, men chancen er en ridehest er ikke særlig stor. Som han er lige nu ville han kunne gå som fuldbums, og med strigling, men hverken skovtur eller andet kan han tåle + han ikke må veje ret meget, hvilket kan være svært med en fuldbums som er halv pony, og tendens til en god vom.
Hvad der videre skal ske er noget vi skal beslutte inden for husets fire vægge, men nu tjekker de hans gamle røntgenbilleder, og så ser vi derfra. Men heldigvis fandt vi hans problem! :)

D. 19 juli 2011
Da Calidos går smertefrit på folden og hygger sig har vi besluttet, at han får lov at prøve vinteren over:) Dog bliver det i løsdrift såfremt det hele tillader det, og gåt det helt galt og vi har plads og råd kommer han i boks:)
Men jeg satser på at han i agrohytten kan klare vinterne over og han vil nyde det(:


D. 23/10-2011
I dag er det slut. Calidos er draget til de evige græsmarker, og han kom godt afsted. Hvil i fred min dreng, du ved du altid er elsket.
Calidos blev aflivet pga. skæderne på tæerne i begge forben. Efter ½ år uden videre bedring lod jeg ham få fred. Han var min til det sidste, akkurat som jeg havde lovet ham for 2½ år siden.
Annika og Lance Calidos - 2 år, 5 måneder og 3 dage, men nu endte eventyret. Rest in peace my dear!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Lance Calidos
Annonce