{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Grønvangs Caradoc |Ducky| 2009

4.181 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald Grønvang
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. feb 2008


Dansk Varmblod Grønvangs Caradoc |Ducky|

Fødselsår:
2009
Højde:
JUNI 2010: 140 cm

JUNI 2011: 150 cm

JUNI 2012: 160 cm

JUNI 2013(Som 4 års): ca. 165 cm

Han sluttede mål på ca. 167 cm
Temperament
Ducky er så god som dagen den er lang!

Han har et helt særligt kærligt og imødekommende sind. Han er en rigtig nussetrold og bliver yderst sjælden hidsig - til tider tendens til at være doven.

På folden er han helt særlig, for han vil gerne bestemme, men han er alligevel bedstevenner med alle - og kan bedst lidt, at der er ro og en god stemning på folden. Det betyder, at hvis en af de andre heste bliver jagtet på folden - så løber Ducky simpelthen imellem dem og stopper det. Det har jeg altså aldrig set nogen hest gøre før. Jeg synes det er helt fantastisk.
Gangarter
Han har tre super gode gangarter, alle lidt over middel - når han er i træning er gangarter over middel.
Stævner
Pga. manglende tid og andre prioriteter er Ducky ikke startet til stævner endnu.
Stamtavle
FMM: Isabella
FMF: May Sheri
FFM: Grunda
FFF: Thor
FM: Venesa
FF: Lord Scandic II
F: Grønvangs Trigger

M: Rona
MF: Zalmeco
MM: Ramona
MFF: Alme Z
MFM: Judith
MMF: Grandis
MMM: Ravena

- Den er længere endnu.
Køn
Vallak - kastreret d. 23.04.13

Han tror dog selv han er hingst endnu.
Bemærkninger
-------------------------- Skrevet : 2009 -----------------------------------

Han har ikke lige fået noget navn endnu. Men vi tænker over Shakespeare eller Tristan, men vi er åbne overfor forslag :)

Han er søn af vores hingst Trigger og hoppe Rona. Han er lidt af en overraskelse for vi troede ikke, at Rona kunne få føl, men alligevel lykkedes det, at få hende ifolet, og vupti så lå der et lille føl om morgnen d. 11. juli 2009.

Han er stadig meget sky, da han er født ude, men han er da meget nysgerrig og tør godt at komme helt tæt til én. Det gør det svært at tage billeder af ham til tider.

----------------- Skrevet : 04-08-09 ----------------

Så har følle fået navn! Han skal hedde Caradoc som var ridder under Uther Pendragon, som var Kong Arthurs far.
Men han kaldes Ducky, ligesom retsmidicineren i NCIS ;D

Caradoc er lidt af en vildbasse :D Han er ikke så meget den kælende type, han vil meget hellere lege og løbe rundt. Da vi skulle have grime på ham for første gang, var det den rene slås kamp. Men da han så endelig havde fået grimen på så: Nårh ja, det var vel ikke så slemt alligevel. Han fandt helt ud af, at det faktisk var meget fedt bare at stå stille og blive nusset med. Men da grimen var alt for stor til ham, slap han igen.

Caradoc har en meget over beskyttende mor. Da han var helt lille, kun få dage gammel, måtte de andre heste ikke komme hen til ham! Rona blev bare sur på dem, hvis de nærmede sig for meget. Gucci som rigtig gerne ville hilse på Ducky, fandt så lige ud af, at det skulle man altså ikke bare lige sådan! Det har heldigvis ikke været et problem for os mennesker at få lov at komme til ham. Så længe han ikke løber forlangt væk. Rona kan nemlig ikke lide, hvis han kommer for langt væk fra hende, så hvis han løber ned mod den anden ende af folden følger Rona med ham.

Ducky er blevet en god blanding af begge sine forældre, han har fået nogle gode egenskaber fra begge parter. Som sagt er han en rigtig lille VILDBASSE, mere end hvad man kan sige og hans forældre.

Det er ikke lang tid siden, at han fik sin nye grime på! Denne her passede! Det var igen lidt svært at give ham den på, men det lykkedes da, også fik han ellers bare lov til at gå.

--------------- Skrevet : 2010 -----------------------

Dorte har trænet en smule med Ducky, men ikke noget vildt. Han er generelt meget rolig og sød. Da de skulle lukkes på sommergræs insisterede Christina på at trække ham. Linda var helt: "tsk. held og lykke med det" self. viste det sig at han var den af hestene, der opførte sig pænest, han gik lige så fint ved siden af Chris, typisk! Han er nu blevet kæmpe, han er omkring 1.40 og er ikke en gang et år. Han og Eddie er blevet rigtige brødre, de leger sammen hele natten og hele dagen, som rigtige hingstebasser - til tider ser det meget voldsomt ud. Han følger konstant efter én på folden sammen med Supreme og Eddie, de er blevet en hel stalker flok. Han hygger sig super meget selvom, at han ikke længere går på fold med den smækre lækre Gucci.

---------------------- Skrevet : 2011 -------------------------

Ducky har udviklet sig meget på den sidste tid, først og fremmest er han jo skudt i vejret! Han er blevet lidt større, fået lidt mere fylde på sidebenene og fået nogle kææææmpe hove!

Ducky er meget rolig, han er helt nede på jorden, hvor han bare går rundt og kører sit eget show, helt ligeglad med, hvad de andre heste siger til ham.Han er også nu blevet lidt små hingstet.

Ducky er egentlig ikke vildt meget i hænder endnu, men han er super sød når endelig, han er det.

En dag kom jeg ud på marken, hvor han lå ned og uden videre kunne jeg lægge ham helt ned på siden og sætte mig på ham, ja, faktisk kunne jeg endda stå på ham. Han var helt ligeglad. Man kan nærmest gøre alt med ham, jeg går ud til ham på folden og hopper op på ham og han står bare helt afslappet.

Det er selvfølgelig ikke fordi at jeg er begyndt at ride på ham endnu, eftersom han stadig er så ung. Men han har som sagt haft rytter på, og da jeg havde min veninde med ud til ham, blev hun lige smidt op på ham og fik en trækketur uden saddel og bare i grime. Der var ingen ting overhovedet. Så stolt!

Ducky er virkelig en dejlig hest, som jeg glæder mig til virkelig at komme igang med. Han begynder virkelig at betyde mere og mere for mig, for han er da noget af det skønneste!

---------------------- Sommeren 2012 -------------------------------

2012 var jo det år hvor "lille" Ducky fyldte hele tre år, dette betyder altså, at vi kunne begynde den seriøse træning. Tilridningen.

Ducky har heldigvis ikke det store temperament, og han har været vant til, at jeg har sprunget op på ham på fold og sådan, da han var yngre. Så det var ikke et kæmpe chok for ham at få rytter på.

Jeg havde egentlig været lidt nervøs, da jeg mest har været vant til at ride ponyer, og specielt mest været vant til at tilride ponyer. Det her var første gang jeg rigtig skulle tilride så stort et dyr. Men Ducky er jo Ducky, som er så god som dagen han er lang.

Ducky tog det selvfølgelig fuldstændig roligt, uden så meget som at blinke med et øje. Han var ikke helt vild med at jeg sparkede til ham, for at få ham til at gå frem. Han synes da det var nogle besynderlige støvler der hang der og prikkede ham i siden. Men langt om længe, lykkedes det da at få ham i både skridt og trav. Der var ingen buk, eller andet bøvl - til gengæld var det en kamp at holde ham igen. - Minder på den måde meget om sin far, som han også var i starten.

Nå, men det blev altså lettere og lettere for Ducky at bevæge sig rundt med rytter, han begyndte også at opdage, at det faktisk var ret spændende. Derfor valgte jeg så at sige, nu skulle vi også have den første galop. Med lidt løbende gang sprang han i en let og flyvende galop. Men for første gang - fik jeg et par bukspring ud af ham! Han synes simpelthen bare det var fedt, han tog ørene frem og lavede et par tunge bukspring, ellers var der ingen ting. Med det sluttede vi en god omgang træning af! - Så super.

Det varede heller ikke længe før at vi red vores første skridt af tur på vejen helt alene. Endnu en gang var der ingen ting!

Efterfølgende er den stået på rutine træning, han er sød og nem at have med at gøre. Og er meget villig til at lære.

--------------------- Skrevet : 2013 --------------------

Jeg er nu flyttet hjemme fra, hvor jeg har taget mine to egne heste med, men Ducky, som er min fars må blive på Grønvang. Derfor er Linda, min søster, begyndt at ride ham lidt, når hun er hjemme.

Sommeren 2013, var en speciel sommer for Ducky. For i Juli måned får jeg en opringning af formanden fra min tidligere rideklub NØRK. De står i det problem at de desperat mangler en rideleder til deres ridelejer. Ridelejeren står til måske at blive aflyst, da det er nødvendigt at de har hvert fald to rideledere til at holde øje under ridningen, og føre an på tur.

De har ikke kunne få fat i nogen andre, så ringer så til mig, for at høre om jeg vil komme og være med som rideleder på deres ridelejer. Dette kan jeg selvfølgelig ikke sige nej til, men det er besværligt at få transporteret mine egne heste hele vejen fra Frederikshavn til Lille Norge, hvor ridelejeren bliver holdt. - Derfor vælger jeg at spørge min far, om jeg ikke kan tage Ducky med i stedet. Han er så ikke blevet redet det sidste lange stykke tid.

Så kan kom altså med på ridelejer og skulle være føre hest. Som jeg havde regnet med var der ikke de store problemer med ham. Han blev bange et par gange og sprang lige frem, men ellers var der ingen ting. Og han var super til at danne bagtrop. Og man kan vist roligt sige, at han var en af de mest rolige hest. Vi red tur ned på stranden, så han var på stranden for at bade for første gang. Det vand og de bølger var han ikke helt pjattet med, men det lykkedes da for os at komme ud og bade.

Generelt opførte han sig bare så pænt!

Senere på sommeren har jeg været ude og ride, han går en super fin dressur, når bare man har ben og sæddet med, han har fået lidt mere energi nu, og kan næsten finde på at løbe lidt.

----------------------- Skrevet : 2020 ---------------------------

I 2014-2015 står han fortsat hjemme ved min far på Grønvang, men da vi når til sommeren 2016, er det langt om længe tid til at Ducky skal flytte hjemmefra for første gang i sit liv! Han flytter nemlig op til mig i SBRK, hvor planen er, at min veninde skal ride lidt på ham.

Så endelig da vi kommer her op kommer vi igang med træningen igen! Og vi rykker os en del, hvor vi igen kommer op til noget stabilt LC og trænet mere på LB. Samtidig har vi stranden i baghaven, så vi får redet en masse ture blandt andet her på stranden.

I efteråret 2017 vælger jeg dog at flytte alle hestene hjem på Grønvang igen. Det passer nemlig med, at jeg kan køre forbi på vej hjem fra universitetet, hvor jeg er startet op. Jeg havde altså to helt fantastiske somre jævnligt med ture på stranden! Og en skøn vinter med ridehal hver eneste dag! Det kan jeg helt bestemt godt savne.

Vores træning er nemlig gået i stå igen efter vi er flyttet hjem, eftersom jeg pt. har mangel på ridebane. Det var efter vi flyttede hjem igen, at vi opdagede, hvordan Ducky løb imellem, når der var ballade. Ham og Solleh gik nemlig sammen først, så de var blevet rimelig gode venner, da så vi lukkede dem sammen med de andre, ville Quinzy jagte Solleh - Det ser Ducky helt nede fra den anden ende af folden, og så kommer han ellers jordende op efter Quinzy.
Det samme gjorde han, da Quinzy jagtede med Lukas - Jeg har faktsik en hel billede serie, af Ducky der får øje på at Quinzy jagter Lukas, og så løber hen og skiller dem ad.
Selv er han ellers ikke grov over for de andre heste, men han er en stor fyr.

Efter de er kommet hjem igen, har jeg også haft mulighed for at lukke ham og Lukas sammen igen engang imellem, de nyder virkelig hinandens selskab uden for bedækningssæsonen.

Nu her i 2020, er jeg dog ved at være lidt træt af at træningen er gået så meget i stå pga. den manglende ridebane de sidste snart 3 år. Så der skal altså til at ske et eller andet - selvom jeg dog nyder at have ham i baghaven. Så der er store planer for ham, nu må vi se, hvornår de kan træde i kraft :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Grønvangs Caradoc |Ducky|
Annonce