{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Noriker Bruno Diamant XVI [Himmelhest] 2007

17.611 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille K
Kvinde | 34 år | Oprettet: 8. jul 2005


Noriker Bruno Diamant XVI

Fødselsår:
2007
Højde:
160p.t. men vokser stadig.

Blev målt 3-3-10 til 162 stg.

2011: 171 stg.
Temperament
rolig
Gangarter
Store race karakteriske bevægelser med høje løft.
Stævner
Vi har startet følgene:

11. Maj 2011
Jelling rieklub.
LD2 Opgivet grundet voldsomme dommerfejl. :(
Stamtavle
Kan føres tilbage til år 1899.

Far: Gabor Diamant XIII

FM: Tana-Madam

FF: Gallus Diamant XII

FFM: Kongress-Miaz

FFF: Gapper Diamant XI

FMF: Markus Diamant X

FMM: Lehar-Spiegel

Mor: Berg-Spiag

MF: Gamsbichl Diamant XIII

MM: Orlon-Perl

MFF: Gero Diamant XII

MFM: Lenin-Franzi

MMF: Rat Vulkan XIII

MMM: Laibach-Gazelle


Stamtavlen kan føres tilbage til 1899.


Han er i Blodlinien Diamant, derfor hedder han Bruno Diamant. Det er kun hingste/vallakkker der for tildelt blodlinien i deres navn.
Køn
Vallak.
Tror dog ret tit, at han er hingst. Han skafter ud og flehmer konstant, når han kan lugte hopper i brunst. Skøre hest. :-)
Bemærkninger
Han er jo bare en fantastisk hest.

Han er total cool. Bliver sjældent bange eller hysterisk. Bliver han bange kan det være for f.eks. Vanderen i ridehuset. Eller den lille shetter der stikker af ud på hestefolden. Hihi.

Han er total opmærksomhedskrævende hele tiden. Han har ret hurtigt fundet ud af, at hvis han står og banker i boksen lågen, så kommer der helt sikkert en ned og snaker lidt med ham. Dårlige vaner kommer jo så let.

Han kan også finde på nærmest, at æde mit ansigt med store mule, når jeg renser hove eller bare hygger med ham.
Derudover tro han også han er et lille nips der kan komme med rundt alle vegne. Han har blandt andet været inde i sadelrummet. 1. ting er at han frivilligt gik derind. det er sørme noget andet, at bakse ham baglæns ud igennem en alm str. dør. Haha.

Alt i alt, så er han en rigtig hyggefis.

Han er virkelig også rigtig behage-syg. Han elsker, at blive kløet diverse steder på kroppen og kunne i bund og grund ikke gøre en flue fortræd.
Han er faktisk lidt af en drengerøv med gadedrengs charme ;-)

Norikerens avlsbestemmelser.


Height (hh) 152 to 165 cm
Character dedicated while working, sensitive, calm-natured and yet with sufficient lively temper
Population approximately 8,000 horses world-wide
Gaits active and ample stride at walk, appealing and impressive trot, powerful and energetic gallop
Coat colours Chestnut, black, brown, dark head/slate blue grey (grey roan or blue roan), piebald/skewbald (only Tobiano patterns) and leopard patterns
Breeding goal

The aim is to breed a mid-weight cold blooded mountain horse with a low centre of gravity and sufficient width, which is sure of step and has a good sense of balance. Further desired characteristics are a lean head and neck, good forearms, a medium-length trunk, split croup and large, well-articulated muscles as well as good, correct limbs and ample, correct gaits. In order to obtain a good evaluation at the time of the assessment, a Noriker should be of good health and long life, fertile, easy to keep, versatile and of good character and sufficient temperament. Dams should possess sufficiently large amounts of milk.

Han har været idag 31-7-09 været inde i ko-stalden. an reaktion var: pruuuh pruuuh. yeah! mad!
Jeg har endnu tilgode, at se ham blive bange for noget. :-) men det er jo kun godt.

11-8-09

Bruno fik køresele og hovedtøj på for første gang. Selen var han fuldstændig kold overfor og egentlig også overfor hovedtøjet, men dog var bidet noget der var lidt mærkeligt, at have i munden. :-)
Såå dygtig. :-)

Er blevet rigtig glad for ham.

18-8-09

Idag da, jeg kom ud til Bruno kom han hurtigt gående hen til mig, ligeså snart han så mig.
Og da jeg striglede ham begyndte han, at pille rigtig meget ved mig med sin mule. :-)
Endnu mere stolt. :-)

19-08-09

Jeg har nu et Bruno bllive bange. hihi. Han hopper bare et lille skrist til siden og er de næste 5 min, som en varmblods hest af sind. Haha.
Han nåede også lige, at træde mig over tæerne, Av av.

20-08-09

Jeg har så redet på Bruno idag. :-)
Jeg hoppede selv op på ham fra jorden af. Min veninde sad med underkæben nede ved anklerne. :-)
Og igen: Bruno kunne ikke være mere dygtig :-)

8-9-09

Bruno har nu ødelagt 5 grimer, et hegn og 1 dækken siden jeg fik ham. DYR, DYR HEST.


4-11-09:
Bruno er er begyndt, at vokse helt vildt. Bagpå er han sidst i 60'erne.
Han bliver en kæmpe hest. Og så er han så grim for tiden. Hans krop er slet ikke i balance. HAHA.

19-11-09
Bruno brød i nat ud af boksen ved, at klø sig op ad lågen og derved knække en jernstang, der går igennem lågen og stabiliserer den. Nå, men ude af boksen er ham og Tyran, hvor de straks begynder,at spise kalvenes foder, lidt Biotin og en pose hestebom.
De får døren åben, sikkert i håbet om, at de kan komme ud på folden, men leddet er lukket om natten, så de går i i foderladen, hvor køernes foder er.
Da de bliver opdaget kl. lidt i syv om morgenen har de fået spist en del foder, så dr. dyr bliver tilkaldt og jeg fik lige 4 fraværs timer. og en dyrlægeregning.
Dyrlægen gav Bruno noget tarmafslappende og noget antibiotika. Da kl. var 12:30 var han næsten okay igen.

29-11-09

Bruno er nu kommet til, at stå på Hansenberg.

20-02-10

Nu trænger profilen vidst til en opdatering.
Bruno har det rigtig godt, han går på fold sammen med 2 store basser, Don Frejo og Castano.
De hygger sig alle 3. Bruno har en masse selvmedlidenhed og føler han bliver mobbet, men det er 200% selvforskyldt.
Tilridningen starter fra 1-03-10, så det er jo snart. Og sikke jeg glæder mig. Det bliver fantastisk, at sidde på Bøffe. Han skal også snart have ordnet bisser, han savler en del.

29-05-10
Bruno stamtavle er langt om længe på vej til . DK, så han skifter højst sandsynligt snart navn herinde. :-) Han vil altid blive kaldt Bruno/Bøffe i hans ører, men officielt vil det være noget andet.

Han er tilredet eller igang med dette. Han bliver redet i skridt og trav. En enkelt gang i galop. Han går fint til biddet og han kan rides uden, at blive longeret først.

Han var ude for et lille uheld i februar, da en skolepraktikelev "lpm til", at stikke en greb igennem hans kind lige over mundvigen, derfor har vores tilridning stået lidt hen i det uvisse, men efter et par måneder med en byld efterfulgt af meget arvæv er han næsten helt uden år og mærker.

Jeg faktisk rigtig stolt af ham. Den lille skid. Taget i betragtning af hvilke odds han havde for et par år siden, så har han flyttet sig rigtigt langt. Vores første undervisningstime finder sted i næste uge. Kryds fingre for os. :-)

14-06-10

Jeg sidder nu med en kopi af Bruno's stamtavle. Han hestepas er på vej herop og alt er næsten fryd og gammen.

Han er født 15-03-07. Det er helt rart, at vide disse oplysninger om ham. :-)


Han har igen fået en byld lige ved den ene mundvig. Det er en følge fra den i vinters. Så vores ridning er grundet den i bero indtil bylden er helt væk.

1-07-2010

Bruno er kommet på Sommerferie ude ved nogle søde mennesker her i Lunderskov. Det er nemmere, da jeg alligevel er i Lunderskov lige pt. på sommerferie.
Han stor-hygger sig med alle de andre. Dog fylder han lidt i løsdriften og er blevet sat ved siden af fører hoppen til måltiderne, da han desværre har fundet ud af, at de andre syntes han er lidt stor, når han sådan mænger sig.
Men så kan han da få lidt opdragelse den vej.

1-8-10
Startee jeg på arbejde igen og bøffen følger selvfølgelig med, så vi er tilbage på Klintholm.

10-10-10
Bøffen er med skoleophold på Hansenberg, så dette er hans hjem indtil 17-12-10.

10-12-10
Bøffen har været brugt som prøveklud. Hihi.
2 drenge fra klasse skulle lige have en tur på ham. Den ene af de 2 har dog redet paukerhesten inde ved gardehusarerne, så helt nyt var det ikke for dem alle 3. Hihi. Men bøffen artede sig og var super sød. :)

29-12-10
Vi har nu været tilbage på arbejde i snart 2 uger og bøffen har fri bortset fra lidt longering og små skridt ture uden sadel. Imorgen starter vi med ridningen igen. Han har ikke fejlet noget, men jeg kan godt lide, at han har lidt fri en gang imellem.

År 2011:

Bruno har i dette år været on-off halt konstant. Dette troede daværende dyrlæge var alt fra vokseværk til forkert vinkel på kodeleddene i bag. Han var stolpe tyk i begge bagben og gik og trak en smule på venstre bagben.

I April var han dog 100% normal og vi red igen som normalt uden problemer og vi troede at det var det. Vi red vores første stævne i Maj, han opførte sig eksemplarisk! Dog valgte jeg at opgive, grundet voldsomme dommerfejl og dårlig kommunikation af folkene bag stævnet. Men han var kanon på opvarmningen. :) Må sige jeg var stolt.
Men lidt tid efter blev han tyk i bagbenene igen, han fik derfor en tidlig sommerferie. Da han kom på stald igen i september så det ikke bedre ud, og jeg valgte at han skulle aflives, når forsikringen godkendte det.

Der sker dog det, at min kæreste, som er reg. beslagsmed bliver taget med hjem, han får selvfølgelig lov, at se mit kæreste eje, og spørger om han må prøve noget. Jeg siger, at jeg jo alligevel har taget beslutningen, så jeg kunne jo kun blive positivt overrasket. Min kæreste ligger et par specielle bagsko på, special designet til Bruno og i løbet af 3 dage forsvinder hævelserne i begge bagben!!! Jeg er vildt glad, men tør ikke håbe på for meget. Efter 2 uger sætter jeg ham langsomt i gang igen, han går betydeligt bedre. Desværre skal jeg opereres i November, så min kollega får lov at ride ham stille og roligt i December.

År 2012: I Januar går jeg selv i gang med ham. Det går fremad.
I februar begynder han dog at trække på det venstre bagben igen. Han er ikke hævet, men han går ikke rigtigt.
I starten af April får min kærestes chef lov at se på Bruno. Han ligger et par håndlavede Heartbar sko på med en kilesål. Dette gør at han kom mere op at stå, så han ikke skød sin kode frem. De næste 12 dage skulle han rides som normal, men der skal holdes øje med hans gangmønster. Jeg bestiller tid til røntgen af begge bagben på Højgård.
De viser intet, så der bliver både lagt blokader i begge bagben, for til sidst at få han scannet. Scanningen viser at der er betændelse i venstre bagknæ, samt ligger det meste af ledvæsken rundt om leddet og ikke i leddet. Intet kan gøres. Dyrlægen sprøjter lidt binyrebarkhormon i knæet, 2 uger efter skal vi til kontrol. Indtil da skal han skridtes 20 min. hver dag.
Til kontrollen er betændelsen væk, men han går stadig unormalt. Dog er det nu lige slemt på begge bagben. :( Terkel (dyrlægen) mener, at han har en meget svag bagpart og de næste 6 måneder skal han rides op og ned ad bakker, og så skal vi til endnu en kontrol.
Prognosen er at han pt. ikke bliver dressurhest igen. Han er tydeligt halt, hver gang han kommer ind på et buet spor, der er intet i skridt, men i trav er det tydeligt.
Dommen: Han er nu skovturshest. (hvilket han også er knaldhamrende god til.)

Så nu må vi se til vinter, hvordan hans ben ser ud. Men en ting er sikkert. Han skal ikke sælges, han skal ikke aflives (endnu), han skal blive her hos os. Her ved jeg hvordan han har det. Den dag han ikke længere kan bruges til skovture og ikke længere kan klare sig som selskab til hingstemanden og Gunnar, så skal han ligges til at sove, men indtil da bliver han her.


Men udover det er han den bedste og sødeste charme-bøf. (Min Charme-bøf.)

Min fantastiske hest er i dag d. 22-10-12 tråd ind på de evige grønne græsmarker. :(
Kommentér på:
Noriker Bruno Diamant XVI
Annonce