{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Palomino Duel (Bambi) [Tidl. hest] 2004

3.881 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mia N
Kvinde | 34 år | Oprettet: 30. jun 2007


Palomino Duel (Bambi)

Fødselsår:
2004
Højde:
ca.170cm
Temperament
Velopdragen og rolig men med masser af gnist
Gangarter
Skridt: 6 - Middel
Trav: 7 - God
Galop: 8 - Særdeles god og rummelig


Stævner
ingen endnu
Stamtavle
F: Crown's Blue Pearl PAH 42
FM: Catarina Crown RPA 81

M: Luna (Blodmosens Lolitta),FR 8037, 1. Kl. B 877767888
Også kåret i DPA med 8 i helhed.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Da jeg første gang faldt over annoncen på Dulle , havde jeg lige mistet min drømmehest Geronimo. Alle fortalte mig at jeg skulle finde mig en ny hest, en der kunne der mig til toppen af dressuren som jeg drømte om. Mit mål var derfor klart jeg skulle købe en ung RDH hoppe på vej mod MB-MA der skulle føre mig hele vejen. Jeg så på en del hest og prøvede en del, og på et tidspunkt red jeg en ung hoppe der bare var helt rigtig, lige indtil hun smed med af i et styrt der nemt kunne have kostet mig livet. Mens jeg lå på hospitalet fik jeg tid til at tænke over tingene og fandt blandt andet ud af jeg ikke ville gå på kompromis med hestens temperament bare fordi den havde fantastiske gangarter. Annoncen på Duel spøgte stadig i mit baghoved og jeg valgte derfor at tage den lange tur fra Roskilde til Herning og se på dullen.

Da jeg kom til Herning var dulles gamle ejer Reno i gang med at strigle ham, min far var allerede solgt på trods af at Duel var hingst var hans sind fuldkommen fantastisk. Da vi så fik fremvist ham og hørte hans historie var jeg stort set solgt på trods af han ikke var hverken ryttervant eller tilredet. Da vi kørte fra Herning var både min far og jeg enige om at vi vist lige havde købte en hest.

Vi kørte til Herning ca. 4uger senere hvor han skulle hentes, han var blevet kastreret fuldkommen problemfrit 14dage før, og nu skulle han bo hos mig, turen hjem til Roskilde gik stille og roligt med kun en lille smule uro over broen, men det var fuldt ud forståeligt pga. kraftig vind. Da vi først ramte gården begyndte tingene dog en smule kaotisk da en velmenende sjæl valgte at ignorere at vi frabedte os hjælp med at tage ham ud og derfor hev ham ud af traileren før vi egentlig var klar. Efter en del stres kom dulle dog ind i stalden med al den stress fra den langetransport havde dog gjort at han stressede helt op i boksen. Hans hingsteattitude kom virkelig til udtryk, de første par dage, men så faldt han egentlig meget godt til ro igen.

Der gik ca. to uger hvor alt var fint så blev han lukket på sommerfold med alle de andre, til at starte med gik alt fint men pludselig blev der lukket en hoppe ud der var ekstremt hingstegal, og så brød helvede løs. I løbet af aftenen blev folden forvandlet til en kampplads hvor det var alle heste mod Duel, han var konstant i slagsmål og kunne ikke stå i fred i to sekunder, når hans søgte tilflugt hos andre jagede de han bare væk. Der gik en hel dag og en nat hvor vi ikke kunne fange ham. Stalden valgte så at gå lukke alle hestene ind og efterlod Duel som den sidste på folden indtil at han blev taget ind. Senere havde jeg en besked på mobilen om at min hest havde det meget skidt og at jeg hellere måtte skynde mig derud til øjeblikket. Jeg kom ud til en skumsvedt stresset hest med hævede ben som følge af den stressede indlukning fra sommerfolden.

Det tog Duel næsten en måned at falde rigtigt til ro efter dette, det var en måned hvor jeg gentagende gange fik opkald om at min hest var både farlig og gik i gennemhegnet. Det var en meget stresset periode for både mig og Duel, og det blev mere og mere stresset hver eneste dag og da jeg så fik af vide at min mor havde kræft. Jeg overvejede i en kort at sælge Duel da jeg ikke følte at jeg havde overskud til ham.

Få dage efter var jeg i Sønderborg da jeg fik en opringning om at min hest lå meget syg i sin boks af en slem omgang kolik. Jeg tror aldrig at jeg har haft så travlt med at komme hjem. Jeg kæmpede med busser og toge og kom så ud til gården, Duel kom sig fint over kolikken og vi har nu et stærkere bånd end nogensinde før. Duels

Jeg har nu påbegyndt tilridning af Duel, han er en utrolig tålmodig og tillidsfuld hest der ser muligheder i stedet for forhindringer. Han er meget mild i sit sind og man kan nu stige op på ham uden at han så meget som rykker en hov. Det er en fantastisk oplevelse og et privilegium at kunne tilride en hest der er så utrolig lærenem og arbejdsglad. Han er derudover opmærksom på alt omkring sig, men langt fra bange. Han møder ukendte ting med en prust og er ellers bare fyldt med gåpåmod. Når han først har set tingene an vender koncentrationen tilbage som om intet var hændt. Han er utrolig samarbejdsvillig, og det virker som om at han konstant prøver at tilfredsstille mig og samtidig som om han har det sjovt, alt er en leg for ham. Han er en meget loyal kammerat, som vil "gå i døden" for sin rytter. Han rides allerede med meget lette hjælpere, lystre et hvert vink.

Vi matcher bare sammen på alle punkter... Han elsker at lave noget, og gør næsten altid, lige ved hvad man beder ham om. Jeg føler mig derfor meget heldig ved at have en hest der altid møder en med glæde og nysgerrighed. Han også et meget STORT nussehoved, han kan stå i flere timer og hygge.

Duel er absolut en hest der har potentiale at nå langt, og som bare bliver bedre dag for dag.
Utrolig rar at arbejde med, og en rigtig kammerat. En hest med et meget stort dressurmæssigt potentiale.

Han har en stor og stærk personlighed, på trods af at han kun lige er fyldt fem, er han ikke specielt unghestet at omgås. Han er nu førerhest på vallakfolden, hvor han både leger og slås men aldrig for alvor. Duel er stort set hele omdrejningspunktet,
i min tilværelse. Han er min drøm og en kæmpe støtte, sammen med ham har jeg et fristed, hvor jeg kan slippe væk fra hverdagen. Jeg fik ham i fødselsdagsgave af min far og mor og alene det gør ham fuldkommen unik, han er den mest fantastiske gave og på trods af udgifterne, tiden og alle de kræfter jeg har lagt i hans uddannelse er hvert et sekund sammen med ham det hele værd, og en af de største gaver i mit liv er at han trives og har det godt. Jeg har fået en ny ven og for hver dag bliver vores bånd stærkere! Duel du er min engel og mit livs største gave! Jeg elsker min hest fuldkommen ubetinget!

Bambi er nu tilredet og har været i prof ridning og har taget det i stiv hov!
Kommentér på:
Palomino Duel (Bambi)
Annonce