{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Møllegydens pontiac [Tidl. hest] 2009

13.078 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Mountain (sec A) Møllegydens pontiac

Fødselsår:
2009
Højde:
121 cm - 4 år gammel.
Temperament
Stædig som et æsel, hvis det stikker mig.. Men madmor har fundet ud af, hvordan hun skal snyde mig, så jeg kommer til at høre efter alligevel.. Men utroligt lærenem.
Gangarter
Super fine.. Jeg traver solen sort hver gang, jeg får den mindste opfordring..
Stævner
Var på føl- og plageskue i Nr. Snede den 6. september 2009 - Fik en blå sløjfe.

Var til følskue i Brovst i november 2009 - Var ikke lige dommerens type, men fik en god oplevelse.

Var til Hingsteshow i Tommerup i marts 2011.

Var på føl- og plageskue i Nr. Snede den 3. september 2011 - Blev klassevinder (ud af 2) med rød roset og kom med i 1- og 2års-finalen, hvor jeg overraskende stod nr 4 ud af 14.

D. 20 april 2013 var vi til vores første kørestævne - kun 20. gang for vogn, og jeg var så dygtig. Nu skal madmor bare lære at fortælle mig, hvad vi skal på den rigtige måde.
Første omgang på keglebanen tog vi ganske stille, men i anden omgang fandt vi fidusen og galoperede det meste af vejen rundt - også over broen. Igen gjorde jeg madmor stolt.

D. 31. august 2013 - vores andet stævne og en rød sløjfe med hjem. Stolthed.

D. 5. oktober 2013 - Første gang i showringen efter 2 års pause, men jeg havde ikke glemt, hvad man skulle. Klassevinder + Reserve i vallak-championat + udtaget til Best In Show-championat. Også udtaget til konkurrencen om Bedste Klargjorte. Og så blev vi nr 3 i Mønstrings-konkurrencen.

D. 8. december 2013 - Indendørsstævne i Skjern. Vi vandt dressuren. Kørte fejlfrit i første omgang af forhindringskørslen, men væltede 3 bolde i anden, som kostede os den samlede pladsering.

D. 28. december 2013 - Julestævne i Horsens. Katrine skulle køre Pony i anden omgang, hvilket gik så fint. De ventede pænt på hinanden og væltede kun en enkelt boldt.
Og vi vandt Bedste Udklædning som snemænd.
Stamtavle
Ja da... Og en fin en af slagsen..

Far: Farchynys Carwyn (se hans profil herinde)
Farfar: Coed Coch Ariandy
Farmor: Maesowen Periwinkle

Mor: Auric Princess
Morfar: Auric Surprize
Mormor: Auric Playgirl

Både min mor og far er født i de walisiske bjerge, og Stutteri Møllegyden har hentet dem begge + min farmor her hjem til Danmark.
Far:
Farchynys carwyn
Farfar:
Coed coch ariandy
Farfars far:
Coed coch saled
Farfars mor:
Coed coch arian
Farmor:
Maesowen periwinkle
Farmors far:
Coed coch telor
Farmors mor:
Coed coch perwig
Mor:
Auric princess
Morfar:
Auric surprize
Morfars far:
Lacy jordan
Morfars mor:
Llanerch seirian
Mormor:
Auric playgirl
Mormors far:
Randan norman
Mormors mor:
Whiteastra posie


Køn
Jeg blev vallak den 15. februar 2013.
Bemærkninger
Jeg blev født den 7. maj 2009 hos Stutteri Møllegyden. Der har jeg været sammen med mine 3 legekammerater, indtil jeg kom hjem til Stald Sorte Perler.

Der er ikke helt enighed ang. min farve, men en farve-"ekspert" indenfor Welsh siger, at jeg er brun dun-farvet med 1 fortynder-gen.

Og så er jeg forresten opkaldt efter en amerikaner-bil.. Hehe.. Stor og voldsom..

20. august 2009: I dag har jeg været ude og køre i trailer for første gang i mit liv. Heldigvis var mor med. Men nix om jeg ville ud, da den holdt stille igen. Jeg kunne nemlig se sådan nogle mærkelige uldtotter (får). Så min nye madmor måtte lige give mig et ordentligt puf. Men vi har fået en kæmpe boks med masser af halm og hø, så det er lidt hyggeligt at være her alligevel.

30. august 2009: Nu har jeg været i stalden i 10 dage, og jeg føler mig meget hjemme. Jeg er blevet så dygtig til at blive trukket ind og ud fra fold. Men jeg synes stadig, at fårene er nogle underlige skabninger.

6. september 2009: Min mor og jeg var blevet vasket, pudset og klippet. Og så kom vi ud og køre trailer igen. Denne gang gik jeg lige op og ned uden et pip. Vi kom til føl- og plageskue i Nr Snede. Nææh, det var sjovt. Dog blev jeg lidt overkåd i ringen, så lige da det virkeligt gjaldt, valgte jeg at gallopere.
Men det var en rigtig god oplevelse både for mig og min mor. Og vi HYGGEDE os i traileren med masser af hø.

18. september 2009: I dag havde vi besøg af madmor's veninde, Kristina, og hun stod heldigvis med kameraet, da vi lige skulle vise hende, hvad vi øver lidt på. Men når jeg mister koncentrationen, så går jeg lidt i selvsving.

30. september 2009: Nu har jeg fundet ud af, at hverken får eller grise er farlige. Tværtimod. Min mor og jeg har fået en ny fold lige ved siden af 4 frilandsgrise. Mor syntes godt nok ikke, at de var sjove den første halve time, men så var hun ligeglad med dem. Madmor kom tilfældigvis forbi, så hun kunne kigge op på folden, mens jeg stod og dyttede næse hen over hegnet og legede med den ene gris. Så jeg er ihvertfald ikke bange for dem mere.

3. november 2009: Madmor synes, at jeg var SÅ dygtig i, da jeg skulle have studset ører og hage. Natacha (stigletøsen) stod og nuldrede mig, mens madmor klippede øre-totter. Og kun en gang trak jeg øret til mig.
Så var det hagens tur, og så skulle vi jo have grimen rundt om halsen istedet, så saksen kunne komme til.. Natacha holdte sin hånd frem som om, hun ville give mig noget, og bump - så plantede jeg min mule i hendes hånd (PRÆCIS på samme måde som min far, Farchynys Carwyn, gjorde) og stod bom stille, indtil hun flyttede hånden igen. Så da vi var færdige, fik jeg et kæmpe stort æble som belønning. Mums.

15. december 2009: Jeg er ved at være ret dygtig, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har lært at gå op på en palle og stå stille, indtil madmor siger, om jeg skal bakke ned eller gå frem.

31. december 2009: I dag har jeg stiftet bekendtskab med en stor blå ting, som kaldes en pressening. Jeg er overhovedet ikke bange for den, så jeg vader rundt ovenpå den, mens madmor roooser mig helt vildt. I wonder why?

6. januar 2010: Madfar og jeg var ude og lege i sneen i dag, mens madmor ordnede min boks. Nuuui, vi hyggede os.
Se video'en med min underlige over-glade lyd.

19. februar 2010: Madmor er godt nok ved at være imponeret af mig. Jeg er ikke bange for NOGET som helst mere. Hvis der er en pludselig høj lyd, så går jeg direkte mod den. Madfar havde kørt en kæmpe maskin-trailer ind i stalden i går aftes. Mens jeg stod og ventede, tippede han den med et brag, så den ikke var så høj. Da madmor gav mig lov, travede jeg straks hen til traileren - OG GIK OP PÅ DEN helt selv, selvom jeg aldrig har set den før.

19. november 2011:
Jeg fik sele og lange liner på i dag for første gang, men det klarede jeg da i stiv hov. Kun en enkelt gang kom jeg til at stå omvendt af, hvad jeg egentlig skulle. Og madmor var igen stolt af mig.

29. juli 2012:
Stor dag i dag. I 3 år har jeg ventet på at få vognen på, og i dag skete det så. Niels Schelde hjalp os (og tak for det), og alt gik som smurt. Dog skal jeg lige lære at gå lidt hurtgere fremad, for jeg er jo vant til at vente på Madmor, når vi går i lange liner.

20. januar 2013:
Nu har jeg været for vogn 5 gange, og kun én gang har jeg været så glad, at jeg ikke kunne styre min boblende glæde, så jeg blev lige nødt til at lave et lille buk.

28. januar 2013:
I dag kom Dr Dyr forbi og hev min ulvetand ud og fixede alle de andre tænder. Da hun var færdig, fandt min madmor klippemaskinen frem og klippede mig på bringen og halsen, så jeg ikke sveder så meget. Så nu er jeg bare eddike sur og gider ABSOLUT ikke at snakke med nogen!
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Møllegydens pontiac
Annonce