{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Jolly!<3 2001

4.303 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MSV
MSV
Kvinde | 29 år | Oprettet: 12. aug 2007


Anden særlig race Jolly!<3

Fødselsår:
2001
Højde:
Lille hest, på dejlige 152cm. :-)
Temperament
Hun er stille og rolig, er og altid til at styre. Under rytter kan hun dog være Meget frisk og fremadgående, men aldrig så man ikke kan stoppe hende.
Hun er ikke meget for at blive trukket i helt stramt træktov, det skal helst være løst. :-)
Gangarter
Hendes skridt er rigtig dejlig, super tempo. Kan dog være meget hurtig, men også meget langsom, alt efter hvad humør hun er i. Nem at styre i skridt.
Traven er rigtig skøn. Dejlig blanding mellem pony og hest :-) Kan være meget frisk. Trav i nedsidning er ikke vores ting. Jolly har fået for vane, at når man rider nedsidning skal man galoppere. Desværre får jeg ikke øvet det så meget, men engang imellem, og det er blevet betydeligt bedre.

Hendes galop er rigtig dejlig, og kraftfuld, hvis man kan sige dette :-) Det er en galop man, når man kommer fra pony, lige skal vænne sig til. Den kan være rolig, og afslappet, men også frisk og energisk. Man skal sørge for at holde noget tilbage, i sær i starten, ellers bliver galoppen hurtigt til jord. Jolly er utrolig nem at få i galop, ingen problemer der, hun elsker nemlig galop :-) Hun kan til tider være svær at stoppe i galoppen, men det er ikke noget ondt ment, kun fordi hun elsker at :-) Men også det er blevet betydeligt bedre siden jeg fik hende.

Hendes jord er meget hurtig og kraftfuld. Hun kan løbe meget hurtigt. Hun er ikke altid så glad for at stoppe igen, men giver sig altid. Men man skal nok begynde at stoppe hende i god tid.

Spring: Hvis der er noget Jolly elsker, så er det at springe! :) Jeg har i en længere periode være bange for at springe, men dette har Jolly hjulpet mig over. Hun er utrolig sød til at springe. Hun springer uden tøven, hun stopper ikke, og løber ikke udenom, selvfølgelig med undtagelse af hvis man kører hende træt. Samtidig er hun også meget nem at holde hen i mod springet. Jeg sad i starten og var meget nervøs hen i mod springet, men Jolly tog det stille og roligt. Hun er altså en meget god begynder-springhest hvis man kan sige sådan :-) Men takket være Jolly elsker jeg at springe :-)

Dressur: Vi har kun hygge redet for det meste, fordi jeg ikke er så vild med dressur. Hun er lidt svær at få til at gå til bidet, men det er fair nok, for det er ikke noget jeg har øvet med hende så meget. Jeg vil hellere at hun går afslappet. :-)
Stævner
Jolly og jeg har ikke redet nogen stævner, da jeg kun er hyggerytter. Jeg går lidt og drømmer om at prøve at starte et springstævne på hende, både for selv at prøve det, men også for at se hvordan hun er at have med i byen, med mange heste og mennesker :-) Men det er ikke så vigtigt.
Jeg er ret sikker på at hun før har startet stævner, men grundet at tidligere ejer ikke vil svare mig, ved jeg det altså ikke. Det ville være rart at vide, men alligevel er det nok ikke så vigtigt for mig.
Stamtavle
Far: New Forest

Mor: Oldenborg
Køn
En dejlig Hoppe med stort H! :-)
Bemærkninger
Jolly er en rigtig dejlig hoppe, som jeg er den lykkelige ejer af.
Først i august, eller sidst i juli, husker det ikke helt, kom min mor hjem og fortalte mig, at hendes chef, som har været min skoleleder, hendes datter havde planer om at sælge hendes hest. På dette tidspunkt var jeg 14år, og havde længe gået og 'plaget' om at få lov at få en hest. Min mor var meget åben over for ideen, om at jeg skulle, have lov at prøve Jolly. Min far derimod trak noget på det. Men der gik ikke længe, før vi fik ham med på ideen, om i det mindste bare at se og prøve Jolly. Vi skrev lidt med min mors chef, som sendte en masse billeder og info om Jolly. Så begyndte vi at aftale en dag, hvor jeg skulle prøve
hende. Dagene gik, og jeg glædede mig som et lille barn. Det var helt uvirkeligt.
Dagen kom hvor jeg skulle prøve hende. Jeg var så nervøs! Kan huske at jeg rystede af bare spænding. Vi kørte hjemmefra, og 5minutter senere var vi der. Ejeren var i gang med at ride hende, da hun vidst ikke var blevet redet et stykke tid. Jeg startede med at se ejeren ride hende. Kort efter skulle jeg selv op.
Jeg kan huske hvor overrasket jeg var over hvor store hendes gangarter egentlig var. Skridt vænnede jeg mig hurtigt til, hvorimod hendes trav tog noget længere tid. Galop skulle selvfølgelig også prøves. Jeg satte mig ned i traven. I starten kunne jeg slet ikke sidde der, men det blev lidt bedre efter noget tid. Jeg lagde benet tilbage, og i galop kom vi. Det var en noget større og 'kraftigere' galop end jeg var van til, og igen havde jeg svært ved at sidde der i starten. Men efter en runde gik det noget bedre.
Da jeg var færdig med at ride, fik jeg lov at sadle hende af, og rense hove. Jeg kan huske hvor overrasket jeg var over hvor nemt hun løftede benene :-) Vi snakkede lidt, og stod og kiggede på at hun rullede sig, og græssede. Deres hund fik lov at løbe rundt sammen med hende.
Vi tog hjem, efter at have sagt vi ville snakke om det, men jeg var ikke i tvivl, det var hende jeg ville have. På vej hjem i bilen, sagde jeg det også til mine forældre. De syntes jeg skulle tænke over det, men jeg var helt sikker.
Det endte så med at vi hentede hende søndag den 23. august 2009, kl. 13 :-)
Vi kørte derud, og hun blev trukket op, dog ikke helt uden problemer. Vi havde fået en af min mors veninder til at køre, da vi ikke selv havde trailer. Vi kørte hjem til min onkel, hvor hun skulle stå den første tid, til vi fik gjort klar derhjemme. Jeg sad hele vejen og kiggede tilbage efter traileren, hvor MIN hest stod. Da vi så skulle åbne og have hende ud, ser vi at bagklappen var gået op. Det eneste der holdt den, var den der, der bliver lukket bag hesten, i den anden side. Nå men vi fik hende lukket på fold, og jeg brugte resten af dagen hos hende :-)
Jeg fik en hest, som dengang slet ikke passede til mig. Hun var ivrig, og fremadgående, og jeg var en meget nervøs rytter. Men! Det ændrede sig heldigvis med tiden :-)

Jolly er en meget rolig hoppe, der vil hendes ejer det bedre. Fra ryggen af kan hun være noget strid. Hun gider ikke skridte eller trave, det hele må gerne bare være galop og jord :-)
Hun er helt klart en enmandshest. Hun er heller ikke så glad for at man hopper af og på hele tiden, men det er heldigvis blevet bedre :-)

Jeg begyndte i 2012 og ride Jolly med hackamore. Jeg købte den rigtig til Lotte, men skulle så også prøve den på Jolly. Hun viste sig at være utrolig nem med den, og siden har vi stort set ikke redet med bid. Vi er blevet meget gladere for at ride sammen efter vi startede med den, og det går bare frem af. Planen er dog at jeg vil ride hende med bid igen. Men samtidig ride hende med hackamoren engang i mellem.





#DAGBOG#

#25/08-09
Har trukket rundt med hende i trensen. Må først ride hende når min mor kommer hjem. Hun skal være med her de første par gange.
Har kun haft hende i to dage, men er allerede blevet rigtig glad for hende.

#01/09-09
I dag var jeg ude og ride Jolly igen :-) hun begyndte at lave Schenkelvigninger :D Svedte gjorde hun også :D man kan os godt mærke på hende at hun taber sig :-) men det jo kun godt, når nu hun er lidt græstyk :).

#17/06-10
Jolly har den sidste tid stået og rykket frem og tilbage, og fra side til side når jeg skulle ligge sadlen på hende, men i dag stod hun helt stille. Dejlig at det går frem af. Jeg stoler rigtig meget på hende.

#20/08-10
Har snart haft Jolly i 1år. Er så glad for hende, at jeg ikke ved hvad jeg skulle gøre uden hende. Det går rigtig frem af med os.
Jeg tør nu meget mere med hende! :-) Jolly og jeg stoler meget mere på hinanden end vi gjorde i starten. Når jeg kommer ud til hende på folden, kommer hun hen til mig med det samme, og når jeg så begynder at gå, føler hun lidt med :-)
Jeg har nu også prøvet at springe på hende. Hun var dejlig nem, og til at stole på. Hun tøvede ikke et sekund. Vi kom op på 55cm, hvilket er meget for mig, og jeg turde mere på hende, men vi tager det stille og roligt, så vi, nok nærmere jeg, ikke bliver bange for det eller noget, og det er jo også lang tid siden Jolly har sprunget :-) I spring passer vi meget godt sammen. Jeg er nervøs, og usikker, og hun springer bare. Hun løber ikke ved siden af, eller stopper og hun er til at styre hen med springet :-)
Jeg har prøvet at lave lidt horsemanship med Jolly, kun begynder øvelser, men det går meget godt, så tror vi skal prøve noget nyt :-)

#06/09-10
I dag har jeg været ude og jorde på Jolly, for første gang! I hvert fald hvor det har været med vilje! :)
Jeg turde ikke på hende før, fordi jeg ikke stolede nok på hende, og ikke troede jeg kunne stoppe hende igen. Og så har jeg aldrig kunnet tage mig sammen :) Men i dag gjorde vi det! :) Hun fik lov til en af de ting hun elsker allermest! Og jeg kunne bare mærke på hende hvor glad hun blev for det! :) Endelig havde hun fået lov! :D. Men, hun var nu lidt fræk bagefter :) Hun ville ikke engang blive i skridt :), men til sidst overgav hun sig ;)
Før turde jeg ikke jorde eller springe, hverken på hende eller på andre, men nu, takket være Jolly, elsker jeg det! :-)

#13/09-10
- Succes historie!! :D
I dag har Jolly bare været rigtig dygtig!! :) Vi red igen. Hun stod bom stille da vi sadlede op. Og så havde jeg fået nogle refleks bandager, som jeg lige ville prøve at se hvad hun sagde til at få på. Hun rørte sig ikke en mm! :) Så jeg ville se hvordan hun tog at blive redet med dem. Og man kunne bare ikke mærke på hende at hun havde den på! :) Dygtige lille hyp!<3 Nå, men så red vi. Skridtede varm, travede varm. Og så ville jeg prøve at sætte mig ned i nedsidning. (Jeg har ikke kunnet sætte mig ned i et enkelt bomp på hende, uden at hun var ved at sætte i galop). Og hvad gjorde den lille hyp? Hun fortsatte i stille rolig trav!! :) såå dygtig min lille engel!!<3 Så galopperede vi. Hun drillede lidt, men ikke så meget. Og jeg kunne holde hende i en rolig galop, lave volter i galop og alt muligt :) Så var vi oppe i den anden ende af folden, og travede ned mod den anden ende. Lotte var næsten helt oppe ved os, og så jordede hun bare ned i den anden ende! Jolly var på vej til at følge efter, men jeg strammede tøjlerne, bare en lille smule og så blev hun i trav! Selvom Lotte jordede rundt og lavede bukkespring og alt muligt :) Jolly plejer ellers ikke at være til at styre når Lotte gør det! :) Såå stolt af den lille hyp!!<3 Hun var så dygtig! Jeg elsker dig Jolly!<33

#18/02-11
Jolly har på kun 2 dage lært at kysse! :)
Øvede det med hende første gang i går (17/02) og så har jeg også øvet det med hende i dag :)
Hun var så dygtig! :) Havde ikke flere hestebolcher tilbage til belønning, så måtte give hende belønning med en lakrids slik sten :) Og så blev hun så ivrig efter at få mere, at hun slikkede mig i hovedet, inden jeg nåede at sige til! :) Det sidder bare fast nu! :) Så må vi se om hun stadig kan huske det i morgen ;D
Så ville jeg prøve noget nyt med hende :) Så fandt jeg en palle i stalden :) Så skulle man jo lige prøve, om man kunne lære hende at gå op på :) Hun var godt nok ikke meget for det i starten, hun ville hellere gå udenom, eller bare strække sig over den :') Men så lokkede man hende lidt med hendes lakrids sten :) Så kunne hun godt, efter noget tids tøven, sætte hovene op på pallen :) Så stod hun lidt der :) Da hun så havde stået der et stykke tid fik jeg hende til at gå ned igen. Det prøvede vi så et par gange, og hun blev så go til det! :)
Hun kunne endda kysse mens hun stod der! :)<3
Og da jeg ryddede op, gik hun selv op på den!! :) Og vi snakker altså om lille Jolly, der normalt er en kylling med sådan nogle ting! :)<3

#05/03-11
Vi var på tur i Fussingø skov i dag! :)
Startede med at strigle og sadle op. Hun stod så fint :)
Man skulle også lige vågne lidt op ;) Så hun strækkede sig lidt ;)
Da jeg havde sadlet op, trak jeg hende ud af porten. Lotte begyndte at blive urolig, men Jolly kunne man stort set ikke mærke noget på :) Hun var selvfølgelige lidt "Hvad skal vi? :)"
Jeg hoppede op da vi var kommet ud, og så skridtede vi ellers af sted :) Lotte var vidst meget urolig, men Jolly var helt stille og rolig :)
Hun var rigtig glad for at komme ud på tur :) Ørene pegede for det meste fremad, når hun ikke lyttede til mig, eller andre ting til siden ;)
Da jeg kom ind til Læsten, hoppede jeg af, og trak, fordi det jo var i byen ;) Hun gik rigtig fint :) Hun blev lidt forskrækket over en bil på et tidspunkt, men hun gav et lille ryk, og det var det :)
Jeg hoppede op igen, lidt inden vi kom til skoven. Hun var godt nok ikke helt tilfreds :) Hun gik lidt rundt, men da jeg prøvede 3. gang stod hun bom stille til jeg sagde hun skulle gå! :)
Hun kunne godt finde på at gå lidt ud på vejen, men når der kom biler forbi, gik hun helt perfekt! :) Hun var lidt nervøs når vi skulle over nogle "broer", men hun stolede på mig :)
Da vi kom ind i skoven, var der 2 andre med hest der var ved at sadle op, så ville hun ikke rigtig gå længere :') Men, jeg fik hende overtalt ;) Så mødtes vi med Lea, Bifrost, Fennella og Punky :)
Da de havde set hinanden lidt an igen, red vi af sted :) Vi havde en rigtig god tur, og Jolly var helt perfekt :) Vi stødte senere på 2 andre med hest, hvor vi red et stykke foran dem. De kaldte lidt frem og tilbage i starten, men det var også det :) Jeg kunne holde Jolly i trav, selvom Lea galopperede på Bifrost :) Og på et tidspunkt da vi travede op ad en bakke, hvor Jolly var ved at begynde at jorde, kunne jeg holde hende :) Det er helt klart fremskridt, fra da jeg fik hende! :) Og så når man tænker på det er 2 uger siden jeg sidst fik redet hende, og vi næsten ikke har redet her i vinter ;) Hun gik faktisk en del til bidet, selvom jeg ikke bad hende om det! :D Og schenkelvigninger lavede vi også! :p Hun gik så fint nogle gange! :) Da vi havde redet i omkring en time, skiltes vi og red hjemad :) Det første stykke ud af skoven, brugte Jolly på at kalde efter Bifrost og Punky! :) I starten var hun næsten ikke til at få til at gå! :) Det var lige før jeg blev nød til at hoppe af og trække! :) Men heldigvis kom der ingen biler, og hun blev nemmere at få til at gå ;) Da vi kom ud af skoven, kunne jeg se 3 biler, der kom med 10-20 meters mellemrum. Jeg overvejede om jeg skulle hoppe af, for det kunne jo godt ske at være for meget for hende, men nej nej, hun gik stille og roligt! :) Så dygtig!<3 Mens hun gik der i kanten af vejen, satte hun lidt i trav! :) Men, da vi jo red i vejkanten, stoppede jeg hende med det samme ;) Men hun blev nu ved at gøre det nogle gange! :) Da vi kom til en græskant der var okay bred, gav jeg hende lov at trave lidt ;) Men hvad gjorde hypsen? :) Hun satte da i galop! :p Hun var dog meget nem at stoppe igen! ;) heldigvis! :) Igennem byen var hun også bare fantastisk! :) Og resten af vejen hjem også! ;) Da vi kom hjem igen, og jeg åbnede porten, kaldte Lotte! :) Hun var helt oppe at køre! :) Men Jolly, gik igen stille og roligt! :D<3 Men så sadlede jeg hende af, og lukkede dem ud, og så fik de fri resten af dagen! ;D<3
Det har bare været en helt fantastisk dag! :) Det skal vi klart gøre igen! :)<3

#26/03-11
Vi fik besøg af Fennella, og så red vi :) Mig på Jolly, og Fennella på Lotte. Jolly var rigtig sød! Jeg kunne rent faktisk holde hende i trav! :) Jeg sprang også lidt på hende! :D For første gang i over 6mdr, så synes det var godt klaret! :) Der var ingen problemer overhovedet! Og vi kunne springe 50cm uden problemer ;)
Hun gik også meget til biddet når vi skridtede :)

#28/03-11
Vejret var rigtig godt, så vi red igen :) Vi skridtede varm, og jeg prøvede at få hende til biddet, hvilket hun gjorde rigtig hurtigt! Jeg blev lidt stolt, så jeg prøvede også i trav(letridning), Og der gjorde hun det også! :O Hun plejer virkelig at være hård, og plejer aldrig at gide når det er mig :') Nok fordi jeg har ladet hende slippe ;) Men da vi så havde travet varm, prøvede jeg at sætte mig i nedsidning. Det har jeg ellers ikke kunnet, for så sætter hun altid i galop! Har ikke rigtig fået trænet hende så meget i det, da hun er meget hård i munden, og derfor svær at holde ;) Men jeg kunne holde hende, og få hende til biddet! :O :D
Inden vi skulle springe, ville jeg lige have en galop på hende :) Og så fik jeg hende også til biddet der! :O Det var ikke fordi jeg savede hende i munden, det ville jeg ALDRIG gøre! ;)
Men så sprang vi lidt, og da vi havde sprunget ca. 55-60cm, satte jeg det op til 75cm. Første gang rev hun godt nok ned, men de andre gang jeg tog det, var der ingenting! Hun sprang bare fint over! :D Men dygtige lille hest!<3 :*
Hun gjorde min dag fantastisk!!<3

#10/04-11
Vi hyggede lidt :)
Efter et uheld til spring, havde jeg fået ondt i skulderen, og havde derfor ikke kunnet ride. Men i dag havde jeg ikke så ondt længere, så jeg ville ud og ride! :) Vejret var også helt fantastisk til det!
Men jeg orkede ikke det store, så vi tog den i rebgrime og hms tov! :)
Jeg plejer ikke at kunne hoppe op på hende uden sadel, hun plejer at vende røven til, begynde at gå eller forsøge at bide mig i benet.. Men ikke idag! :D Jeg fik lov selv at hoppe op på hende!! :D
Vi skridtede en masse, og hyggede. Vi travede også en del :)
Og så tænkte jeg, at jeg ville prøve at lægge ben til, for at se hvad hun gjorde! :) Håbede lidt hun ville sætte i galop, men nej. Med sadel ville hun have gjort det, men hun er bare så sød uden sadel! :)
Men, hun satte farten op i trav, og jeg kom til at sidde rigtig dårligt! Lige ved at falde af! Og hvad gør Jolly?! Hun stopper op!! :D
Jeg prøvede nogle gange, hvor jeg holdte ved i manen, men det gik overhovedet ikke! Så var jeg ved at miste balancen! Så jeg slap manen igen ;) Og så satte jeg hende selv i galop!! :D Og nøj hvor var det skægt!! :D
Så efter at have prøvet et par gange mere, fik jeg min mor til at filme! :) Men det kunne Jolly da slet ikke overskue!! :) Så hun skulle først til at lave noget rodeo noget(jeg kan mærke det på hende ;)), og så løb hun mod vores springstøtter(de væltede i stormen for noget tid siden), og skulle til at springe over!! :) Jeg får hende så stoppet! :) Så med kamera, nej så kan man ikke! :)
Vi fortsatte selv bagefter, og hun var såå sød! :)
Jeg fortryder virkelig jeg ikke har prøvet det noget før!! :)
Det var virkelig et stort gennembrud for os!! :)

#15/04-11
I denne uge har jeg ikke kunnet ride hjemme, da jeg har haft og har en masse ting jeg skulle/skal, så vi har ikke fået redet så meget. I mandags(10/04 - 11) fik jeg redet i 30min. Idag havde jeg så noget tid, så jeg kunne nå det! :)
Jeg orkede ikke rigtig at lægge sadel på hende, så vi tog den uden sadel. Skridt, trav og for 2. gang galop! :D Hun var så dygtig igen! :)
Vi ska dog ha øvet lidt mere på galoppen, specielt når vi går fra galop til trav! :-)
Da jeg skulle op på hende var der dog lidt besvær ;) I starten vendte hun røven mod mig, og skrabede med benet, og når jeg så næsten var kommet op, begyndt hun at gå, til den helt rigtige side, så jeg gled ned. Men efter at have forsøgt nogle gange, stod hun næsten helt stille. Da jeg så kom op, begyndte hun dog at gå, inden jeg sad der helt, men hun var dygtig alligevel ;)
Jeg når desværre heller ikke at ride imorgen, men i overmorgen(søndag), får vi besøg af Lea og Bifrost! :D Så skal vi springe lidt ;)
Bliver spændende at se hvordan Jolly reagerer, når der kommer en "fremmed" hest på hendes territorium! :)
Vi glæder os! :D

#17/04-11
Lea og Biffe kom på besøg! :) Jolly og Lotte kom ind, Lotte i boksen og Jolly på gangen :) Og så striglede jeg Jolly, så hun var klar til udstyr, når Lea og Biffe kom. Hun stod rigtig pænt. Jeg måtte dog strigle hende lidt ekstra, fordi Lotte stod og slikkede hende! :)
Da Lea og hendes far kom kørende ned i gården, med Biffe i traileren, kiggede Jolly og Lotte noget, og blev lidt urolige. Jeg gik ud og hjalp med Biffe. Da vi fik Biffe ind i stalden, blev de noget urolige. Især Jolly. Biffe skulle godt nok ikke komme og tro noget. Hun hylede når de snusede til hinanden. Så hun var noget urolig da jeg lå sadel på hende. Vi trak dem ud og varmede op :) Vi havde planlagt at springe. '
Vi startede lidt lavt ud, men vi besluttede os for, at vi ville afprøve os selv, og hestene lidt. Selvfølgelig ikke for meget. Mig og Jolly kom op på 80cm! :O Hun rev ned én gang, fordi hun vidst ikke havde lagt mærke til springet var blevet sat op, og så refuserede hun ved 80 eller 70 cm ;)
Vi prøvede også med 90cm, men der ville hun ikke over. Hun refuserede 3 gange, og så stilte Lea og Biffe sig i vejen, så hun ikke skulle kunne løbe udenom, men hun løb bare lige igennem ham!! :O Jeg slog hovedet ind i Biffe hoved, men det var ikke noget. Jeg blev bare chokeret over, at hun løb ind i ham! Hun stoppede ikke, nej nej, bare løbe lige ind i ham. Men efter det, gav jeg hende lov at slippe. Jeg tror det var for meget for hende. Til sidst ville vi tage en jorde tur, så de kunne få lov at strække ud, for vi ville skridte af ;) Lea og Biffe starter, og vi kommer bagefter. Jolly løber! :D Men så da vi når toppen, drejer hun skarpt til venstre, og jeg mister venstre bøjle, og sider på siden, og må tilsidst opgive at forsøge at komme op igen. Da jeg lander, var jeg sikker på hun ville komme til at træde på mig, men nej, hun reddede mig :) Jeg kom op igen, og vi skridtede af. Hun var rigtig dygtig, faldet var min egen skyld, jeg vidste at hun ville gøre det, bare ikke hvornår, eller at hun ville dreje så skarpt ;)
Vi ville lade Jolly, Lotte og Biffe gå på fold sammen til sidst. Jolly var noget efter Biffe, og fik også Lotte til at jagte ham. Tilsidst var de egentlig begyndt at komme fint ud af det med hinanden, men så gjorde Jolly noget dumt. Hun travede over til ham, og begyndte at sparke ud efter ham. Og så sparkede Biffe igen, og mig og Lea måtte skynde os over og få dem væk fra hinanden. Lea trak Biffe ind, og kom ud til mig. Jolly stod og løftede det ene bagben!! Hun ville ikke engang sætte det ned! Aldrig har jeg været så bange før i mit liv. Jeg var rædselsslagen for at hendes ben skulle være brækket eller noget. Vi fik kigget på det, og så at det heldigvis ikke var så slemt! Hun havde 5 sår, hvor af 4 af dem blødte. Et af dem blødte en del. Det værste var på koden. Den bedste måde jeg kan beskrive det på, er at det var en hudflap.. Resten af dagen var jeg ude ved hende.
Det resulterede i, at hun kun kunne skridtes i 2 uger. Og i dag (20/05 - 2011) er hendes ben hævet lidt igen.. Men vi er godt i gang med genoptræning og når hendes hævelse er faldet, kan vi komme i gang med en masse galop også! :)

#09/05-11
Vi red en tur i skoven, som genoptræning. På vej til moserne, mødte vi først en cykel, og det blæste helt vildt, så hun var lidt jumpy, men det kunne have været værre. Vi blev også mødt af en lille dreng med en hund der gøede helt vildt, og senere af frie hunde der gøede endnu mere! Men det tog hun faktisk meget pænt :)
Vi tog turen i gennem moserne. Jeg havde været i gang med noget palle træning, fordi hun sidste gang ikke ville over en bro. Men i dag, gik hun over uden tøven! :) Og så kunne jeg ellers stå der og se dum ud! For den bro var da ikke farlig, Hallo! :)
Da vi så var kommet over broen, (jeg trak over) fortsætter vi, og lidt efter broen, var der noget mudder. Jeg forsøger at tjekke hvor mudret der var (vi kunne ikke komme uden om. Tætte træer på den ene side, og å til den anden side.) men det syntes Jolly tog for lang tid, så hun vader ud i det, og ryger i hullet under mudderet! Hun kæmper for at komme op, men får ligesom udvidet hullet, og gjort det dybere.. Hun er jo 152 ca. hun var nede i 1m. højde!!!!! Fuck jeg var da bange! Jeg kunne ikke gøre andet, end at skynde mig at få hende videre, og se hende kæmpe.. Men hun kom uskadt op derfra. Jeg trak lidt videre, og hoppede op igen, da vi var kommet længere væk fra åen. Resten af turen ville hun helst ikke gå over muldvarpeskud, eller andre "pletter" der kunne ligne mudder.. Vi travede lidt, og pludselig var der et fladt muldvarpeskud, og hun fløj til siden, og skulle til at fortsætte, men stoppede brat op, da hun fik øje på køer forude! :) Jeg var røget ud på hendes hals, hvis ikke det havde været fordi, hun havde hovedet helt oppe :)
Men vi fortsatte turen. Da vi kom til fussingø skov, tog vi en lille skridt og trav tur, inden vi ville tage hjemad igen. Vi blev mødt af en løber, og Jolly blev forskrækket da hun ikke havde set løberen :) Biler sagde hun intet til. Vi kom til et sted der hedder Damager, hvor der var en masse børnehavebørn. Dem syntes hun var meget spændende! :) vi red ud til vejen, og red i siden. Men så fik Jolly øje på en dame på en sti i den anden side, og så betød det pludselig ikke noget at der kunne komme biler! :) Hun drejede og vadede over mod damen, hun skulle da lige over at sige hej! -.- :) Jeg stoppede hende, inden hun nåede helt derover ;) Jeg havde ellers sat og forberedt med på, at hun ikke havde set damen, og måske kunne finde på at gå den anden vej :) Men vi nåede hen til parkeringspladsen, og vi holdte en lille pause. Da vi fortsatte, og red i kanten af vejen, kom der pludselig en traktor bagfra! Jeg ville have Jolly til at stoppe, men hun kan ikke stå stille når der kommer biler eller noget, hun skal gå, ellers opfører hun sig ikke såå pænt igen :') Men jeg hoppede alligevel af, da det ikke så ud til at traktoren ville sætte farten ned. Da jeg så ville hoppe op, kunne hun selvfølgelig ikke stå i kanten af vejen, men gik ud midt på vejen :) Jeg måtte også trække hende ind en enkelt gang, da der kom en bil, men jeg kom op igen. Senere blev vi også mødt af en bus, men det betød ingenting for hende! :) Hun var så dygtig! :D

#27/07-11
Så skulle vi ud og ride for første gang i næsten 2 uger, pga. ferie ;)
Startede med at gå ud og sadle op. Tog den med hovedtøj og sadel, eftersom det jo også næsten var 2 uger siden jeg havde sat på en hest ;)
Da vi havde striglet, tænkte jeg, at vi ikke orkede noget seriøst ridning, så valgte at vi tog en tur ind ad markvejen i stedet (frem og tilbage indad) ;)
Vi sadler op og trækker ud i gården hvor jeg hopper op. Hun står lidt uroligt, men det går ;) Vi skal i 2 korn marker før vi kommer til markvejen. Da vi er kommet ca. 1m ud i den første mark, laver hun et gigantisk bukspring! Så jeg kommer ud på halsen og sidde! :)
Jeg kigger mig forvirret omkring. I starten troede jeg bare det var fordi det var underligt for hende at gå i kornet, men jeg opdager så, at det var min kat, der var løbet ud af kornet, og havde forskrækket Jolly! Vi falder til ro, og slapper af igen. Og så fortsætter vi ;) Aldrig har jeg fået et så stort bukspring! Men heldigvis var det kun det ene ;) Havde det været da jeg lige havde fået hende, havde det ene været efterfulgt af flere ;)
Men vi forsætter og begynder også at trave lidt.
Vi traver hen mod min onkels lade, og pludselig stopper Jolly brat op! Og begynder at bakke og er ved at rejse sig på bagbenene! Hun var så gået ud på en plet der var lidt mudret.. Hun er altså stadig ikke kommet af med hendes frygt.. Det må vi have øvet lidt.
Men så kunne jeg ikke lade være! Nu ville vi have en god galop! Vi har ikke galopperet på markvejen i lang tid. De sidste gang jeg har gjort det, har hun været ved at stikke af med mig. Men i dag gik hun så fint!
Da vi kom hjem blev hun belønnet med et hav af gulerødder! :D

#29/07-11
Vejret var fantastisk, men alt for varmt til at ride for meget i..
Men! Det skulle ikke stoppe Jolly og jeg! ;) Vi sadlede op og red ind ad markvejen igen!
Da vi næsten var kommet ud af den sidste mark, syntes jeg vi skulle prøve en ny ting. Vi drejede ned ad et andet sprøjtespor, og vendte om for enden, og så travede vi tilbage. Jeg var klar på at hun måske ville blive bange, da mine fødder jo altså rørte kornet, men Jolly fortsatte, bare for at bevise at jeg altid tror det værste ;)
Vi fortsatte ind ad markvejen i stille og rolig trav. Hun var så sød!
Da vi havde travet, skulle vi have en lille galop. Jeg stod først lidt op i letsæde, egentlig mest fordi jeg er van til at ride med rumpevarmer som jeg havde pillet af og hende sadel er meget glat ;), men også fordi det er sjovt ;)
Så skulle jeg lige så hvordan hun reagerede hvis jeg slap tøjlerne og hænderne ud til siden, i letsæde :)
Hun fortsatte stille og roligt! - ingen problemer der ;)
Så skulle vi også lige prøve i nedsidning i galop, uden hænder :) og hun fortsatte stadig stille og roligt ;)
Vi sluttede af med, at hun fik lov at strække lidt ud. Og selvom vi havde publikum (folk der plukkede jordbær på jordbærmarken ved siden af), fortsatte hun stadig stille og roligt :)
Da vi kom hjem blev hun belønnet med en masse dejlige gulerødder igen :)
Og en masse kys og kram selvfølgelig ;)

#06/06-12
Sad og snakkede med min far, og pludselig siger han. ”Skal vi have et føl på Jolly?” Og jeg sidder bare der, okay emneskift. Men han har sagt det så mange gange, at jeg ikke troede han mente det. Men så pludselig sidder han og siger, at jeg godt må finde en hingst og arrangere det. Skal lige love for jeg havde et sjovt ansigtsudtryk! :-) Så jeg gik i gang med at lede efter en hingst. Jeg var helt sikker på at Jolly var hingstegal, så det skulle helst gå hurtigt, så jeg kunne få mit ønskede maj-føl! :-)

#07/06-12
Jeg skrev til Niels(har hjulpet med at passe og ride hans heste), fordi jeg vidste han havde 3 hingste; to haflingere og en ’pinto’ hingst. Jeg spurgte om han stadig havde dem. Og jo det havde han da. Vi aftalte så at jeg skal komme med Jolly i morgen, og så få hende tjekket for brunst, og hvis hun er i brunst, så have hende bedækket :-) Jeg håber virkelig hun er i brunst!

#08/06-12
Vi fik efter lang tid Jolly op i kreaturvognen. Hun ville bare ikke op, men jeg tænker det var fordi hun kunne mærke min spænding. Vi kørte af sted, og kom derover. Det viste sig at Jolly var i brunst! Jeg valgte pintoen, da det nok var ham der passede bedst med Jolly :-) Han er en 3-4årig hingst, ca. 150, blanding af Tinker og araber, og trefarvet :-) Han bedækkede hende, og vi fik hende ind i boksen. Vi blev enige om at det nok var bedst at lade hende blive, til vi skal have Pinto på hende igen.

#28/06-12
I dag havde vi Jolly ude ved hingsten igen, for at tjekke om hun var kommet i brunst igen. Vi var meget i tvivl, da det kun lykkedes at få hingste på hende den ene gang. Men den var god nok, hun afviste ham blankt. :-) Så nu bliver det spændende at se om der kommer et føl ud af det :-) Håber så meget, og bliver så skuffet hvis det ikke bliver til noget.. :-)

#09/01-13
I dag fik vi endelig dyrlæge til Jolly og Lotte. De skulle have pas, have tjekket tænder og så skulle Jolly tjekkes for føl i maven. Dyrlægen tjekkede Jolly for hendes få aftegninger, mens Jolly stod rigtig fint. De havde ikke været ude, så de var noget friske ;-) Hun stod næsten bom stille da hun fik chippen skudt ind. Hun syntes dyrlægen var rigtig spændende, og ville meget gerne spise hans papirer :-) Jeg kom til at stå som Jollys ejer i passet. Jeg har jo hele tiden som sådan været ejer af hende, men min far har stået som ejer, men nu står jeg altså som ejer, fantastisk følelse! Jeg fik desuden også krydset af, så hun ikke kan blive slagtet nu! Tanken om at risikere at nogle skulle sidde og spise hende, - Nej tak!
Hun fik tjekket tænderne, som var rigtig fine. Og så skulle vi have hende håndprøvet. Jeg skulle trække hende ind i et hjørne, så der var plads bagtil. Dyrlægen tog handsken på, og gik i gang ;-) Jolly var ikke så vild med det, og stod og rykkede meget med røven - men hvem kan ikke også forstå det ;-) I mens han var i gang, gik der mange tanker igennem hovedet på mig. Jeg havde i tiden indtil nu gået og sagt til mig selv, at der nok ikke var føl i hende, for at jeg ikke skulle blive skuffet. Jeg havde faktisk fået det så langt ud, at jeg var overbevist om, at han nu ville fortælle mig, at der intet føl var. Eller i værste tilfælde, at det var tvillinger. Men da han var færdig kiggede på mig og sagde: "Ja, den er god nok, der ligger et stort føl i hende." Og hold op hvor blev jeg glad. Det er helt mærkeligt, at forestille sig, at der ligger et føl i hende! Jeg havde før tænkt over det, men nu når man ved det er det helt anderledes :-) Kan kun håbe at resten af drægtighedsperioden, og fødslen går uden problemer, så der om 4 mdr. står et lille føl i boksen ved siden af Jolly :-)

I want to feel you, I need to hear you
You are the light that's leading me to the place
Where I find peace again
You are the strength that keeps me walking
You are the hope that keeps me trusting
You are the life to my soul
You are my purpose
You're everything <3
Kommentér på:
Anden særlig race Jolly!<3
Annonce