{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Palomino King's knight [Himmelhest] 2004

43.622 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kings stud
Kvinde | 44 år | Oprettet: 19. maj 2005


Palomino King's knight

Fødselsår:
2004
Højde:
Stangmål: 164 ( målt 28 aug 2008)
Pibemål: 20 cm
Temperament
En kanon hingst med et rigtig godt sind, og en lovende fremtid.
Han er en utrolig hygge røv, som er meget kontakt søgende og kærlig.
Men frem for alt har han det her fantastiske sind, som gør ham til noget særligt.
Gangarter
Han ser ud til og have en kanon gang- ligesom svævende.
Han formår virkelig at flytte sig med stil = )

Som dommerne sagde, en særdeles god skrit og en særdeles god trav og en god gallop.
Stævner
Det østjyske fællesskue d 12-13 juni 2009

Fremvist til 23 points.
Eksta ros for hans hovede, hals, overlinie og hans trav, dog mente de at han var for tyk =)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
PSA - Kåring d 23 juni 2007.

Kårings beskrivelse:
Hingst af særdeles god type. Passende dybde og bredde. Lidt kort og kraftig hals. God skulder og manke. God overlinie. Lemmerne passende føre og velstillede. Bevægelsen ret god i skridt, god i trav og ret god i galop
Karakterer: 9788 88 787
8 i helhed
Løspringning:
Teknik: 8 / Kapacitet: 8

Færdig kåret i DH ( Hovedstambog)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
PSA - Hingsteforbesigtigelse den 17 sep 2006 - Herning.

Han gik fløj og fik sin midertidige avsgodkendelse, som gør han må bedække 5 hoppe, startende januar 2007
Kårings Karakterer: 8877 87 998
8 i helhed
Løspringning:
Teknik: 7 / Kapacitet: 7

Beskrivelse:
Passende stor hingst af god type med et godt hingsteudtryk. Passende dybde og bredde. Kønt hovde. Velrejst, velansat, lidt svær hals. God nakke. Lidt stejl skulder. Kort, markeret manke. Ret god overlinie. Lidt lang lænd. Gode lår. Lemmerne passende føre, men snæver haseføring. Bevægelsen særdeles god i skridt og trav, god i galop.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
PSA - Fremvisning. Den 17 sep 2005
hvor han fik 8 i alle ting- ( gang, bygning, fundament osv. )
og 8 i helhed = )

Han gør os så stolte og ja bare rigtig glade = )
Stamtavle
Kings Knight er 64% araber

M: Chanel - 9905973 DK LU (50% araber)
F : Kingsettle solidus- - PAH 30 PA DK (78% araber)
MF : Stargold cavalero PAH 23 DK Palomino ( saddelbreed)
MFF: ATTILA - ÉPAH 16 DKPalomi
MFM: BELINDA - P87-004 DK LU
MM. Kalinka OX 2417 DK OX (araber)
MMF: BAY NOIR OX - 8430589 DK LU
MMM:SILVER SALLY - OX 505 DK OX
FF: Roundhills Dancing Cloud - PBAR VOL. XXXII AH GBR
FFF: MOONSHINE VISION - 2036610 IP DK
FFM: MOUNTEDGCUMBE MAGIC - 2036611 IP DK
FM: Zipporah OX (100% araber) - AHSB VOL. XIII AH GBR
FMF: COUNT RAPERIO - 2036612 IP DK
FMM : HANELLA - 2036613 IP DK
Køn
AFLIVET.- DH AVLSHINGST.
Bemærkninger
Drengen er desværre blevet aflivet d 23/6 2016 :(

Et ubeskrivelig tab...
Det startede enlig meget godt i forrige tirsdag d 14, med vi kørte Kings knight til kastration ved Nørlund dyrhospital, men så gik det ned af bakke der fra...

VI fandt for noget tid siden ud af, at for os var lidenskaben for at avle, ikke ret stor længere og derfor skulle drengen kastreres og gå sammen med tøserne resten af sine dage og nyde livet.
Krølle kørte vi der ned tirsdag aften, hvor han onsdag skulle kastrere, og torsdag hentes hjem igen, men....efter kastrationen begyndte han at hæve rigtig rigtig meget i operations området og dyrlægerne troede derfor han under opvågningen havde sprunget nogle sting og måtte se sig nødsaget til at ligge ham i narkose igen.
Det var dog ikke blod fra sprunget sting der gav hævelsen, men derimod noget hud/fedt der af ukendte årsager var hævet uhørt meget.
Min dyrlæge havde med sine 25 års erfaring, aldrig opleve noget lignende.
Da drengen onsdag aften kom på benene igen, var det kun for at gå i kredsløbschok. De fik ham stabil igen i løbet af natten og han havde det okay der torsdag, med bedring fredag og lørdag.
Vi gik ture mere ham og hyggede om ham og han fik det snolder han måtte få og vi snakkede om at få ham hentet mandag aften. Han var okay men man var ikke i tvivl om han ville hjem helst i går.
Søndag var der så noget helt galt...hans appetit var væk, end ikke græs ville han spise. Han reagerede nærmest ikke på vi kom, og han ville ikke bevæge sig.

Han skulle jo bevæge sig en del, så vi tænkte en god lang tur i den skov er lå lige ved siden af, ville muntre ham op...og det gjorde det også, lidt, men det var ikke godt.
Efter vi var taget hjem for natten, gik det dog igen helt galt med ham, og han fik mave og tarm betændelse med feber m.m.
Mandag var meget kritisk og jeg var meget tæt på at miste ham. Dyrlægerne tog blodprøver som afslørede at han reagerede allergisk over for et eller andet men de andre blod tal var på vej i rigtig retning igen.

Valget var aflivning eller binyrebarkhormon som kan have nogle meget dårlige bivirkninger.
Jeg valgte binyrebarkhormon...det gjorde som det skulle og stabiliseret maven, men han blev forfanget...og det skulle vise sig over de næste par dag, at det var rigtig meget.
Og med maven ikke helt på plads, hævelsen som var faldet, men langt fra væk, og akut forfanget i en sådan grad de ikke længere kunne holde ham smertefri...var der ikke mere at gøre...
Drengen blev aflivet torsdag aften 23/6 :(
Hans tab er ubeskrivelig og han er så utrolig savet...kan stadig ikke forstå han ikke er her mere....forstå hvordan det kunne gå så galt...
Hans fantastisk sind, hans charme og kærlighed til mig og os, og vores til ham, gør ham helt og aldeles uerstattelig.
Min søde og elskede dreng, du vil altid være i mit og vores hjerter :(

Kings knight kan ikke beskrives med få ord, da han er en dreng med stor personlighed. Han har gjort indtryk på alle dem der har mødt ham. Han er mit det første føl, og han er født der hjemme. Da han kom ud var han fyldt med krøller, og de hang ved, dette har gjort at han den dag i dag, bliver kaldt krølle...:(



Krølle er en hyggefis af den anden verden....ligger jeg mig på marken kan han godt finde på at komme hen og ligge sig ved siden af mig. Og ligger han i boksen og jeg komme ind, falder han nærmest helt om, og trækker vejret dybt, og så er det tid og blive kløet. Han elsker det, han har en mani med at når man klør ham lige det gode sted ved halsen, klør han med med bagbenet - ligesom en hund. Total underligt, men vildt sød. Han er en drengerøv, er helt vildt sød og kærlig, og virinsker når han ser mig, og kommer derefter.
Som jeg har arbejted mere med ham, er han også blevet bedere til ting såsom at løfte ben, hvilket han i starten syntes at mene var helt overflødigt. Lige ledes havde han det med og skulle i bad, men han lærer hurtigt. Jeg bruger meget tid på at strigle ham, og nusse ham samt at gå lange ture med ham. Det kan han enormt godt lide. Han er en hygge prins og en rigtig nusse røv, som elsker at man holder ham ved selskab, elsker og lege og ja løbe. Han skal stilles til åringe skue i PSA sep 2005 så der er nogle ting der skal trænes...Han skal bla. lærer at løbe med ved siden af os, og lære at så stille. Først tror jeg han syntes vi var lidt sære, ja hans udtryk i øjnene sagde ligssom det hele... nu derimod syntes at det er mega fedt og løbe med os, og med en højt løftet hale og ørene fremad, flyver han nærmest der ud af som var han kongen selv. Han er slet ikke til og stoppe igen, og vil bare lave mere, og gider ikke ind i hans boks igen. Ja det er utroligt hvilken motivation han får ud af søde ord, og en gulerod...Og selv om han er hingst og helst skal blive ved med og værer det, er han rolig, og meget nem at arb med.
I går havde han så hovdetøj på for første gang, jeg dyppede det i vand og derefter i han farvorit foder - hestekraft, og han tog det i munde på andne forsøg... han syntes dog det var lidt underligt - meget forståeligt, og gnaskede løs på det, dog var han ikke så hæmmet, at det ikke kunne spises gulerødder. Han to det enormt pænt, og var rigtig dygtig. Da som han skal stilles til hingsteforbesigtielse i PSA her til september2006, bliver han nød til og lære at gå med bid, da vi ellers ikke må stille med ham... og så det er vi så startet på nu. Ham den lille rod er en rigtig dejlig lille hingst, som slet ikke er så lille mere. Han bliver mere og mere nyskærig, og han har et optimalt sind, som gør ham rolig, og stort set ikke til og skræmme.

Han har bla. et traktor fettise ( staves ) som gør at han bliver helt over den, når man kører med traktor oppe på hans mark. Ja han bliver ikke bang, nej nej, han løber efter den, og elsker at stille sig op på bagtipskovlen, og stampe med forbenene, og se om han ikke kan skræmme de andre, så de løber ( hviket virker ret tit) de er dog ved og være vant til hans idéer.
Han har også stillet sig op i en trillebøre, men forbenene, og nægtede og gå ned, min venninde som stod med trillebøren, prøvede at fægte med arme og ben, men det syntes han ikke og se, og blev stående, som havde han erobret en bakketop ... trillebøren måtte væltes før end han gik af den, og hun måtte nærmest løbe væk med den, da han syntes det var den fedeste ting i verden lige der... så hende med trillebøren i rask trav, og med han ca 1 meter efter...( smil )

Han er både min og min fars, og vi hjælpes ad med at opdrage og hygge om denne lille skat.

Jeg træner med klikkertræning og HMS for at optimere vores forhold, og gøre omgangen med ham så "nem" så muligt for alle =)

Klikkertræningen har bla gjort at han bære nu selv hans grime, og holde tovet i den ene ænde når vi er ude og gå tur. Han er så smådt begyndt og kunne bære diverse til - såsom striglere, flasker og tov og den slags - og er begyndt og komme med det til mig. Ikke altid med jævnligt, kommer han tilbage med grimen eller hvad det nu er, hvis jeg har kastet det - og beder ham hente det ... det er bare mega griner ..
Og jeg tror han elsker det lige så meget som mig. Og har gjort det for vane og lege med ham på folden f.eks ... jeg løber - og han løber efter lige 1 m bagved... og han har ikke tov på.... Hvad end jeg gør - gør han det også.... Efter alt den klikker træning gør han mange mærkelige ting, så som han stjæler tit en grime hvis der hænger en udenfor en boks når han skal op på marken, og henter en andens hønet, og aflevere det til mig, som ville han sige, jeg vil altså gerne have det fyldt op....


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
OPDATERINGER:
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

D 7/1 2007

Så prøvede Kings Knight at få sadel på for første gang i går. Gjorden blev ikke spændt, men han fik den lagt på ryggen. Han var så dygtig, og syntes ikke det var noget. Han stod bare stille og lod mig gør hvad jeg nu ville. Han var ikke bundet, og døren til boksen stod åben, så han kunne gå ud, hvis det blev for meget for ham, men nej, han blev bare stående. Og så blev han rost til skyerne, og fik en masser af godbidder, og gulerødder. Så Ja det gik over alt forventning. Så fedt...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
30/ 4 2007
Så bedækkede han så for første gang. Det gik rigtig godt. Han fik snakket godt med hoppen først, og var nem og håndtere. Han har ikke ændret sig, efter han er begyndt at bedække, ja det er udover at han snakker mere. Vi ser frem til den næste hoppe kommer i uge 20. Han er en rigtig charmer, og efter min mening en fantastisk køn en. Som han er vokset er han bare blevet flottere dag for dag, og jeg er helt sikker på at han nok skal nå langt.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
21 juli 2008:
Han er nu far til 4 smukke føl.
hingst og 2 hopper, hvor den ene af hopperne er blvet vist ved PSA følskue, og fik 8 i helhed. Han giver hans gode sind, og bevægelser med til føllene.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
21 August - 2008
Så har krølle haft en liggende på ryggen for første gang. Camilla var oppe og ligge på ham i dag for første gang. Han var ikke bundet, vi havde ikke fat i ham på nogen måde, og det forgik oppe midt på marken, så han kunne bare gå hvis han følte sig presset. Men nej drengen blev der, og Camilla er så den første der har været oppe på ham. Krølle to det hele i sit normale - vi tager det helt roligt, humør og det gik fantastisk. Det er bare dejligt at have med sådan en hest og gøre.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
30 marts 2010
Kings knight har nu fået årets først hoppe på besøg. Denne gang er det en dejlig lille jyde dame som er rigtig sød. De to går i løsdrift sammen, og hygger sig veldigt. Det er sjælden man ser dem mere end 4 meter fra hinanden, og den lille hoppe er minimum blevet bedækket 2 - 3 gange pr dag siden hun er kommet GG. Ja man kan da ikke sige drengen ikke gør noget for sagen ;)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
16 maj 2012
Hvad gør man dog ikke for at imponere damerne smiler... Krølle drengen havde besøg af en smuk pinto hoppe og hun var blevet bedækket og havde slået fra igen, men det er ikke ens betydning med man ikke skal prøvet at imponere sine damer fortsat hehe.
Min far kørte op på marken med traktoren og skulle kigge hegn og trimme kanterne, og krølle og hans dame stod på marken imens. Først skulle de løbe omkap med traktoren op af marken til stor glæde for min far, og så kom min far i tanke om han havde glemt noget inde, og slukkede derfor traktoren lod den stå på marken, og gik ind ad.
Hoppen var ikke helt tryk ved traktoren så Krølle så sit snit til at imponere. Så snart min far havde forladt folden gik krølle hen til traktoren, fik skuppet døren og og tog sædepuden, et tørklæde og lidt andre dimser der lå løs, med ud til hans dame som ikke turde gå hen til den farlige traktor hehehehe. Han er simpelhen så skøn den dreng. Han så meget stolt ud over sine bedrifter da min far rendte rundt og samlede tingede ind igen LOL.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
9 okt 2012
Så skete miraklet... det er lykkedes mig og drengen at finde en rigtig sød pige ved navn Isabella Vinther til at komme og hygge og hjælpe med tilridningen af drengen. Ser meget frem til samarbejdet med hende. De to har fået en rigtig god start, og forventer at det vil komme til at gå rigtig godt. Så går det som det skal, vil i i fremtiden kunne se drengen under rytter og måske også på stævnepladserne :)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
27 okt 2012
Så fik drengen lige lært at gå schenkelvigning i skridt fra jorden. Det der tog kun ca 15 min og nu kan han til begge sider uden tov osv på. Det der tog længst tid var at få ham til at vente på mit signal om hvad han skulle og ikke tilbyde diverse som løfte ben, bakke osv hehehe tosset dreng, men sååå dygtig og sød :)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
7 november 2012
Så kom Isabella ud igen, hun har nu været sammen med mig og drengen nogle gange efterhånden, og det går bare så overdrevet godt. Er mega stolt af dem begge to. De passer så godt sammen. Isabella har nu været oppe og halv ligge på krølle en del gange og drengen siger ikke noget til det, kun når vi holder pause hvilket han ikke syntes vi skal :) Så en kæmpe roser til Isabella, som bare er super dygtig og sød pige. Hun er total perfect til drengen :)


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

EN HOPPE EJER SKREV:
( Efter at have besøgt mig og drengen, og så haft sin hoppe til bedækning 2012 )

Jeg har fornylig haft min pintohoppe Apache til bedækning hos Kings Knight. Og det kan klart anbefales!!! :)
Min hoppe er til tider lidt nervøs ved fremmede heste, efter nogle dårlige oplevelser i hendes opvækst. Sidste år var hun til bedækning hos en frieserhingst og ham var hun MEGET bange for... Der kom da heller ikke føl ud af det :(
Men da jeg var nede og møde Kings Knight første gang, blev jeg enig med mig selv om, at ham turde jeg godt prøve at sende hende ned til. Udover at han er gudesmuk, har han også det mest fantastiske sind, jeg nogensinde har set hos en hingst... Derudover er han også super velopdragen, så stort skulderklap til Louise :)
Jeg valgte at sende Apache derned et par dage før forventet brunst, så hun lige kunne vænne sig til stedet. Men i samme øjeblik hun så ham og blev lukket ind på folden, kom hun i brunst :) Han stod bare ligeså pænt og ventede på, at hun kom over for at hilse på ham (hvilket hun gjorde med det samme). Han var så blid og forsigtig med hende og gik bare rundt og nussede hende, indtil hun var klar :) Allerede 5 min. efter hun var blevet lukket ind til ham, blev hun bedækket første gang... Hun var kun i brunst i 1½ døgn, inden hun slog fra igen. Men fordi han er så sød og respekterer hopperne så meget, kunne hun sagtens gå sammen med ham de næste 3 uger. Derefter blev hun så scannet og minsandten om ikke der var en fin stor plet på skærmen :)))
Vil også lige sige Louise og hendes far, tak for den fantastiske behandling, min hoppe har fået mens hun var der... Når jeg var nede og kigge til hende, kom jeg altid til en hest, der var passet, plejet og stimuleret, efter alle kunstens regler ;)
Jeg har et fotoalbum på min profil, hvor i kan se billeder, fra Apaches ophold dernede.
Knus fra Sarah og Apache (Stald Als Odde K )



<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Han er noget ganske særlig, og som i nok har fanget hvis i har læst teksten, en meget elsket dreng. Han er utrolig lære nem. Ta´ f.eks spanskskridt, det viste jeg ham 2 gange og så kunne han (- se video) Hvis man kan finde ud af og fortælle ham hvad man gerne vil have, så gør han hvad han kan for at gøre som man ber om. Han sætter alle historierne om "de vilde hingste" til skam. En " lille " historie om en fantastisk hingst, som har en sælig plads i mit hjerte. Mit første føl, og et dejlig et - hvis jeg selv skal sige det ( smil )


Til alle jer som gennem tiderne har smidt den ene efter den anden super søde, rosende og helt igennem dejlige kommentare om mig dreng her, 1000 tak. Det varmer rigtig meget og bringer smilet frem =)




Så min historie med denne skønne dreng slutter her.....
Kommentér på:
Palomino King's knight
Annonce