{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod SANDBÆK'S OPHELIA 2006

21.462 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod SANDBÆK'S OPHELIA

Fødselsår:
2006
Højde:
170 cm.
Temperament
En forvokset og kærlig teenager med nerve og personlighed.
Gangarter
Tre gangarter over middel. Stor rummelighed, god takt, og et fint svæv. Med mere styrke og efterhånden højere samling kan de stadig forbedres endnu.

SADELKÅRING 2009:
Skridt: 7,5.
Trav: 8.
Galop: 8,5.

CHAMPIONATSOPVARMNING 2010:
Skridt: 8.
Trav: 8.
Galop: 8.

5 års championat 2012:
Skridt: 8,5
Trav: 7,5
Galop: 8
Stævner
LA-MB
Stamtavle
F: De Noir
FF: De Niro
FM: Mahrahni
FFF: Donnerhall
FFM: Alicante
FMF: Matcho XX
FMM: Akanee

M: Sandbæk's Landora
MF: Solos Landtinus
MM: Lucinda
MFF: Landadel
MFM: Utopia
MMF: Landau
MMM: Syrena

Ophelia er halvsøster til hingste føllet 2009, Sandbæk's Lacapo, som til eliteauktionen blev solgt for 150.000 kr og ved auktionen til JBK blev solgt til Sverige for 240.000 kr.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
FLERE BILLEDER: http://www.ridehesten.com/Heste-billeder/Salg/?catalogId=14&catalogEntryId=4020&searchModeIsSplit=true&searchString=frida%20bertelsen
Møffe er en sød og dejlig hoppe som vi så på nettet den 30/8 2009 og dagen efter var jeg ude at prøve hende på Stutteri Sandbæk, Spjald v. Eigil Kirkegaard Nielsen. Dagen efter ringede vi også sagde ja tak til hende og i løbet af to dage var hun kommet hjem til mig + var gået igennem handelsundersøgelsen. Da vi fik hende hjem var hun MEGET forsigtig og undskyldte næsten inden man overhovedet nåede at rette på hende. Hun manglede lidt nosser, lidt flabethed og lidt personlighed, som jeg kan lide det, men det er der helt klart kommet i hende nu. Hun har fået mere selvtillid og tør godt svare igen nu. Men heldigvis er hun stadig den samme sensible og ridelige hest, hun altid har været. I efteråret/vinteren 2010 stod hun stille pga. voldsom reaktion på behandling af piphaserne. Det gav lidt forsinkelse og tilbagegang, men her kan jeg takke mig med en lærenem og ridelig hest, så det grundlæggende var hurtigt på plads igen. Hun var med ude til nogle klubstævner, hvilket hun klarede rigtig godt og i april 2011 var hun til sit første C-stævne. Til sidst 2. C-stævne høstede hun 3 ud af 3 mulige placeringer med hjem og har siden da høstet flere placeringer t.o.m. LA4. Til 5 års i 2011 var hun 0,22 point fra at gå videre til semifinalen, men vi træner nu frem til at vi vil prøve at være med igen i år som 6 års. Fremtidsplanerne med hende er at hun skal være med der hvor Chop måske ikke har kapaciteten og rideligheden til at følge med. Den største problematik der er mellem Ophelia og jeg, er at hun er så fin og så levende, hvilket er en stor udfordring for mig, da jeg er ”grov” i det, men jeg har tålmodigheden til hende, og jeg tror jeg kan lære rigtig meget af at have hende (og selvfølgelig også Chop) med i min berideruddannelse, som jeg tager første skridt på til august 2012.

VINTER 2013:
Efter en weekend hjemme i november kom jeg tilbage til Mors. Møffe havde naturligvis været på fold, men havde på folden jogget op i en sko og var deraf uren. Efter hun fik banket skoen på, var han stadig uren, så vi havde en dyrlæge ude, som vurderede at det var en gaffelbåndsskade. Vi fik det ikke scannet, da behandlingsmetode nr. 1 højest sandsynligt ville være det samme: Ro i 4-6 uger. Hun var stadig ikke ren efter 4 uger, så jeg gav ende hele 4 uger ekstra, for ikke at forhaste noget. Efter det var hun umiddelbart haltfri og efter vi på flere metoder fik det værste buk-spring-krudt ud af hende begyndte jeg at skridte hende. Da vi nåede så langt at sætte i trav, var hun desværre ikke hengående alligevel. Vi kørte hende ud til Hestehospitalet Himmerland som fik hende leveret og fik beskeden, at vi ikke hentede hende før de havde fundet en årsag og en løsning! Hun var igennem blokade-undersøgelse, røntgen og scanning og det viste sig at være et ledbånd i højre bagknæ, der går hen over menisken (indvendig), som lavede rav i den. Derudover var der også et ledbånd i højre forkode, som var blevet beskadiget efter hun havde en træls transporttur ud til dyrlægerne (hun fik jogget sparkepladen af og endte med at stå og lave piaffe oven i den...) Begge skader fik behandling og skal nu have ro i yderligere 6 uger. Per Bodtke er heldigvis meget positiv og siger at skaderne på ingen måde er kroniske, så vi håber at være tilbage på stævnepladserne til sommer!


JUNI 2014:

SÅ er Møffe godt igang igen. Skaden i højre bag viste sig at være en form for en ledbåndsskade, som var væk i løbet af sommeren 2013. Skaden på højre forben, som hun fik forvoldet sig i traileren på vej ud til dyrlægen, var desværre lidt længere tid om at læge. Hun blev først vurderet klar til genoptræning i novmeber 2013. Efter 3 måneders genoptræning skulle hun have været klar, men desværre var hun begyndt at hoste, hvilket i februar blev værre og værre. Det viste sig at være allergi overfor støv og skimmelsvamp, og hun kom herefter først igang i slutningen af april. Men NU er hun i fuld gang, og hun nyder at få lidt sved på panden. Uden tvivl!
Kommentér på:
Dansk Varmblod SANDBÆK'S OPHELIA
Annonce