{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Hedens Herkules 2005

2.182 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

-Rikke Schneider -
Kvinde | 30 år | Oprettet: 13. aug 2007


Dansk Varmblod Hedens Herkules

Fødselsår:
2005
Højde:
1,70 m
Temperament
Herkules er meget varm, og meget let til at gå i højeste gear. Hans far er Lionell, så det har jo en del at sige med hans temperament, lionell er en meget hidsig hingst, som har sine egne meninger om tingene, og det er virkelig smittet af på Herkules!
Indtil jeg begyndte med Herkules har han stået i en boks uden at komme ud på fold i ca. 4 år. han var meget livlig, så hans ejer turde ikke rigtig at lukke ham ud. det vil sige at herkules ikke har rørt ved en anden hrst siden han blev afvennet fra sin mor caja, så hans voldsomme temperament og opførsel er også bygget op på det :/
*Der kommer mere tekst*
Gangarter
Herkules har en flot gang, han løfter benene flot, især i trav. jeg har kun prøvet at skridte rundt på ham, så jeg kan endu ikke bedømme helt hvordan han er at ride.
Stævner
ingen endu, men der bliver en masse stævner! glæder mig!
Stamtavle
F. Lionell
M. Caja
Jeg skriver mere senere ;)
Køn
vallak, han blev kastreret for ca. 3 måneder siden i Juli. 2009
Bemærkninger
Det har i flere år været meningen at jeg skulle tilride Herkules, men jeg har haft min halvpart Tjano indtil nu, så jeg har ikke haft tid til Herkules. For et par måneder siden begyndte jeg med tilridningen af Herkules sammen med min veninde Louise.


Her kan du læse om hvordan det er gået med ham siden jeg fik ham :) både inden tilridnig, i tilridning og efter tilridningen :D

Inden proff. tilridning:

Den 24 juli 2009
For noget tid siden blev Herkules flyttet ned til min bedste veninde Louise :D <3
Det gik fint med at få ham læsset op i traileren, han gik lige op J Det blev først svært da han skulle ud af traileren igen. Han gik total amok da han så de andre, hverken mig, min far eller hans ejer kunne styrer ham!
Efter han havde væltet hans ejer, og stukket af sted med os andre et par gange, fik vi ham ind på ridebanen, som vi har lavet midt ude på folden. Han flippede helt ud og løb frem og tilbage :P
Da de andre heste fik taget sig sammen til at gå ned og snuse til ham, gik der endnu mere hingst i ham, ham og en af de andre heste sparkede lidt igennem hegnet. Det var første gang han havde været så tæt på en anden hest siden han blev skilt fra sin mor Caja :’(
Et par dage efter satte vi min pony Tjano ind til ham, og det blev han rigtig glad for J Tjano syntes at han var lidt irriterende i starten, fordi stakkels Herkules jo slet ikke var vandt til at værre så tæt på andre heste, så han ville hele tiden rører og nusse med Tjano, men til sidst blev de gode venner ;)

I dag har jeg redet Kulle for første gang J
Vi skridtede Ca. rundt i en halv time J han var rigtig sød J i starten hang jeg bare over ham imens min søster trak med ham. Til sidst ville dumme mig lige prøve at have en lille travtur, men blev smidt af efter 5 sekunder xD der skete heldigvis ikke noget ;) så jeg kom op på hyppen igen xD <3


Den 27 juli 2009

I dag da jeg skulle have Herkules ind fra marken gik han total amok! :’(
Jeg trak ham hen til ledet, hvor han så lige pludselig fandt ud af at han ville ned til de andre igen! Han gik total amok, og begyndte at hoppe, og snurrede rundt om mig, jeg syntes selvfølgelig at det var noget værre pjat, så jeg begyndte at rive i hans grime, men han begyndte bare at blive endnu mere sindssyg! Han stejlede og slog med benene, han ville sparke mig! Han bed mig hårdt i min ene hånd, jeg blev meget forskrækket, og jeg ville trække min hånd til mig, men i det samme rejste han sig, og grimen strammet op, så jeg kunne ikke få min hånd til mig og det gjorde mega ondt.
Jeg blev enormt hidsig og bange på samme tid, så jeg begyndte at hamre løs på ham og råbe af ham, han stod stille i 3 sekunder, hvor jeg så på ham, han holdt hovedet højt og så fuldstændig rolig ud ? han stod og mimrede med mulen som om der ikke var sket noget, jeg græd stadig. Lige pludselig tog fanden ved ham igen og han tumlede bare direkte mod mig, jeg kom væk og han jordede direkte ned i den anden ende til de andre igen.
Jeg tudbrølede alt hvad jeg kunne, og jeg var så skræmt og overrasket at jeg havde svært ved at trække vejret.

Dette har været en meget ubehagelig oplevelse, som virkelig har fået mig til først fuldstændig at give ham op, men heldigvis at komme på bedre tanker.
Jeg har det stadigvæk ikke godt med at trække med ham og jeg stoler ikke halvt så meget på ham som før.
Jeg ved det kan ske med unge og grønne heste som ham, og nu har jeg lært at passe bedre på, og overveje situationen bedre inden jeg gør som jeg gør!


Den 28 Juli 2009


Hestene havde hovsmed i dag. Kulle skulle prøve det for første gang siden han var føl! Jeg havde det ikke så godt med at værre sammen med ham, efter det der skete i går, men han SKULLE jo have ordnet hove. Jeg var allerede bange da han skulle ind fra marken, men han gik frivilligt med fordi de andre også var inde i stalden. Han var hest nummer 3 der skulle have smed. Det overraskede mig at han ikke gik amok da jeg bandt ham !? Vi måtte sætte en hestebremse på hans mule for at få ham til at slappe af og lade være med at slå med benene. Da hen havde fået den på lukkede han bare øjnene og hang med hovedet, men man kunne se hans indvendige angst ved at han svedte, sveden løb ned bag hans ører. XD Det gik okay syntes jeg. ;)



Den 29 juli 2009

I dag havde Herkules med inde i stalden, for at få prøvet noget nyt udstyr på ham, og for at få lært ham at rense hove J Jeg var stadig lidt nervøs efter det der skete i Mandags. Vi tog Laika med ind så han ikke skulle flippe igen. Han var rigtig sød, jeg prøvede et skridttæppe, hut og gamacher på ham, på ham uden han sagde noget. Jeg flettede også hele hans man og øvede hovrensning. Herkules er let kilden nede ved hovene, så det var svært at løfte dem, han ville hele tiden enten rykke dem til sig eller sparke, men efter et kvarter kunne jeg tage begge forben uden problemer, men jeg turde dog ikke at tage bagbenene, da han trækker dem op under maven og stamper dem ned i jorden! Han har været rigtig sød i dag.

Herkules har nu været på v.e i lang tid. det har nok været den sværeste tid i mit liv. Den første tid med ham på skolen var meget hård, han lagde hårdt ud med at være hingstet over for alle hestene heroppe, og kom også godt igang med at mobbe mig. Han hoppede stadig i boksen og sparkede på bag vægen, de andre i stalden begyndte at blive bange for ham, de vidste godt at han havde magten.Det har været svært at få ham til at forstå at jeg bestemmerog at man ikke bare kan gøre som man vil osv. efter nogle trælse kampe er jeg kommet til magten og han gør hvad jeg ber ham om- medmindre vi begge ved at det er en urimelig opgave. Han er taknemmelig når jeg kommer ud til ham og giver mig tid til ham, tit får jeg endda et velkomst vrinsk, jeg kan mærke på ham at han ved han har noget at leve for. Han er blevet en meget tillidsfuld hest, som jeg kan stole på, jeg får dog at vide hvis der er noget han er utilfreds med.

Efter at det hele begyndte at gå så godt begyndte det der er blevet til et rent helvede.
i starten af December 09 begyndte han at blive halt, vi havde dyrlæge, og han sagde at det var en hovbyld, da han skulle have været haltfri igen, blev hans halten bare ved, og det svingede mellem næsten rentgående-ikke rentgående-halt+snublende-og stokhalt! det har været nogle virkelig trælse måneder, jeg har været meget ked af det og herkules meget øm. det værste har været at vi har haft dyrlæge ude så mange gange, men kunnet mærke at han ikke vidste hvad det var, så han har bare sat ham på pencilin eller smertestillende :/ jeg har heletiden haft troen og håbet på at det bare var noget mindre, noget harmløst, men det var det langt fra.
Mandag d. 25 janur fik vi nok, næsten 2 måneders halthed er for meget, så vi kørte ham til biersted dyrehospital, hvor han skulle total chekkes for det mindste fejl.
Men det var ikke en lille fejl, Herkules haltede ikke bare i trav, men også i skridt, han havde meget ondt sagde de.
Diagnosen var at han var kronisk halt, med grimme fejl inde i hovledene på begge ben, det er noget som bliver kaldt frem når hesten går skævt, kroppen prøver selv på at stabilisere benene, men det går ud over hovledene, som sidder meget forkert. vi fik vist en ryngtenfoto af hans venstre forben, man kunne tydeligt se at det ikke var som det skulle være. vi så også et billede af højre, hvor haltheden også snart ville begynde hvis han ikke forholdt sig i ro. Der kan ikke gøres noget ved problemet, han kan ikke blive ridehest. hvis han ikke belaster sine ben for meget på marken, vil der være chance for at han kan blive halt fri, men dyrlægen sagde at hvis han løb, og bremsede hårdt op, ville han blive halt igen.
det har været lidt på tale med om han skal aflives, men vi vil prøve at give ham en chance for at se om han kan få et godt liv hvor han ikke lider, det Kan lykkes hvis han ikke er for vild og belaster benene.
vi vil selvfølgelig ikke have at han går og lider, han skal ikke holdes i live bare for min skyld, hvis han ikke får det godt. :'(
Kommentér på:
Dansk Varmblod Hedens Herkules
Annonce