{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pura Raza Española Blanca [Himmelhest] 1994

10.479 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pimp & Pony-fyren
Kvinde | 31 år | Oprettet: 15. sep 2009


Pura Raza Española Blanca

Fødselsår:
1994
Højde:
Det ene stangmål siger 149, det andet siger 136, såå ja, men nok omkring de en 140. :)
Hun er tvilling, derfor den MEGET lille højde af racen, hendes søster skulle efter sigende være omkring de 160. :)
Temperament
Kærlig, rolig, opmærksom, til tider kan hun dog være en rigtig kælling, tendens til at flyve lyn hurtigt op i det røde felt, men lige så hurtigt ned igen(typisk PRE), KÆMPE tryghedsnakoman/mor-baby. ;P Hun har enlig generelt bare et meget race typisk temperament. :)
Gangarter
Skridt: Middel - I ridningen: Utrolig dejlig at ride i skridt, lidt som at side i en sofa. ;P
Trav: Middel - God bagbens aktion, dog ville jeg gerne have noget mere forbens aktion, da den er lidt flad, og meget pony-travs-agtig, men den er blevet bedre med tiden, og satser på vi ender med en "normal" trav på forbennene, når vi rigtig er kommet i gang, og regner med at høre lidt rundt omkring, hvordan man kan arbejde med det fra jorden af. - I ridningen: UTROLIG lækker, og utrolig nem at ride nedsidning i, og igen, lidt som at side i en sofa.
Gallop: Middel - Hun har en okay stor og rumlig galop. Meget op af bakke galop, men med minimalt rygsving. Hendes ryg bevæger sig faktisk næsten ikke. Efter vi har fået styr på balancen i galop, er den blevet rigtig god. :)
Stævner
Måske noget show/stævne af en eller anden form i Spanien. Men intet her hjemme, men håber da på at komme til at starte et par stykker, mest for hendes skyld så hun kommer til at opleve lidt mere end bare hverdagen, og selvfølgelig også for oplevelsens/hyggens skyld. :)
Stamtavle
Hun er avlet af D. Salvador Miras Gomez på Yeguada Miras i Spanien. :)
Køn
En super duper smuk hoppe. :'D
Bemærkninger
Blanca er en ældre dame efterhånden, på 15-16 år, hvilket man ikke kan mærke på hende. Hun opfører sig tit som en unghest med massere af spilopper i
nummeren. Mange bliver faktisk helt forbavset når jeg fortæller hun er 15-16 år, og står sådan helt, "hvad, seriøst, er hun SÅ gammel?" Hehe, synes det er lidt sjovt.

Nå, men som sagt er hun er dame med krudt i røven, og med MEGET personlighed, hvilket bare er skønt, det kommer der nogle sjove episoder ud af. xD
Fx. Når jeg skal hente hende ude på folden, kan jeg gå rundt 15-20 minutter og prøve på at fange hende, mens hun løber rundt sådan rigtig blærerøvs agtig, med rigtig elegant trav, høje knæløft, og elegant hals, virkelig bare sådan rigtig, trala-lali-lalai, har i lige set mig ALLE sammen. Og så kommer min far og kalder på hende, og så står hun bum stille og han kan uden problemer gå han og tage hende. -.-' Dumme dumme møj hest.
Men andre dage kan jeg gå lige hen og tage hende. Hun er vildt sær? O.o'
Også når det regner, bliver hun helt bims, og ja, ved godt mange heste bliver lidt rastløse når det regner, men Blanca, hun bliver 2-tal umulig, altså ikke på nogen måde farlig at omgåes, man kan skal sige tingene til hende 20 gange, og hvis man er heldig, reagere hun en lille bitte bitte smule. Så når det er regn vejr og jeg er der ude, er det bare hygge i stedet for, hvor hun bliver striglet godt igennem, får flettet man eller ligende.

Hun kan heller ikke lige katte, hun hader dem faktisk, går hun løs i ridehalden eller på ridebanen og en af kattene går der ind, spæner hun lige mod dem med ørene klisteret fat i nakken og blottede tænder.

I hverdagen er hun det sødeste og blideste væsen, med alle hendes særheder og sjove personlighed, hun er simpelthen bare drømme hesten for mig, og frygter hverdag den dag jeg må sende hende til de evige græsmarker. Min far og jeg har bestemt at hun skal blive ved os til den dag hun ikke kan mere, hvilket der forhåbeligt er mange år til endnu.

I stalden er hun SÅ nem at have med at gøre, hun står altid stille, og ter sig aldrig, heller ikke selv om en af de andre heste på staldgangen gør, hun kigger bare på dem, og man kan nærmest se i hendes øjene at hun tænker, hvad fanden laver du? stå dog stille.
Hvis man ville tror jeg næsten man kunne lade hende stå løs mens man strigler hende osv. Dog har hun det med at hvis man er for lang tid om at ordne hende, somregl når man fletter hende, begynder hun at stå og gabe, og hun gør det hele tiden indtil man er færdig. Og man kan SÅ tydelig se det er falsk. Synes det er lidt komisk, de er squ ikke så dumme igen de kære krække. ;P
Når man står med godbider, og hun ved man har dem, begynder hun at stå og tigge og savle, det er faktisk kun tungen der mangler så har man en hund i kæmpe format. xD
Når hun så har fået dem, savler hun endnu mere, og 5 minutter efter ligger der somregl en mindre savlpøl på gulvet, så yes, vi har en hest med hyperaktivt mundvand. Haha. xP

Når man arbejder med hende fra jorden af, er hun meget sjov enlig, hvis hun kan har trense, kapsun eller grime på, er hun ikke meget for at høre efter, selvom det er blevet bedre. Hun tænker at når hun ikke har indspændinger eller sadel på, jamen så er man fri og kan gøre stort set hvad der passer en, liiiige indtil mor bliver sur. Hehe.
Men har hun sadel på er hun ikke såå slem igen, men har hun indspændinger på som jeg somregl bruger når hun bliver longeret, laver hun MEGET sjældent kunster.

Blanca er utrolig stemme lydig, og kan efterhånden styre hende kun med stemmen.
Hun kan:

Stå: Når man trækker med hende og stopper, så stopper hun med det samme, men siger man ikke stå går hun somregl et par skridt mere.
Hvis hun går enten frem ad eller tilbage på staldgangen.
Og når man skal stoppe hende i longen.

Skridt: Når hun skal gå ned i skridt i longen.

Trav: Når hun skal trave i longen.

Gallop: Når hun skal gallopere i longen, hun har den ikke helt endnu, men er tæt på.

Kom: Når man har stoppet hende i longen, og siger kom, kommer hun ind til mig, har lært hende at komme så langt hen til mig at jeg kan klappe hende midt på halsen uden at skulle strække armen helt.
Når jeg trækker med hende og vi skal gå.

Bakke: Den siger lidt sig selv?

Og til sidst den der driv på lyd: Når hun skal øge farten selvfølgelig
Hvis hun står og hviler på den ene ben, og man er ved at strigle hende, skal man bare trygge hende let på låret og sige lyden.
Når hun står og hænger med hoved og man skal under skal man bare sætte hånden på under hendes hals og sige lyden, og så løfter hun hovedt, det hjælper ikke at gøre bare en af tingene, man skal gøre begge.
Og når vi træner spanske skridt.

Og ja, hun kan godt finde ud af en komando til så mange ting. ;)

Under rytter, ved jeg ikke så meget om hende faktisk, da jeg først lige er begyndt at ride på hende (kommer bagefter hvorfor), og kun i skridt. Men hun har til gengæld en rigtig dejlig og behagelig skridt, og dog travet på hende nogle få gange, og hvad jeg har oplevet der, er det en super lækker trav, SOM JEG KAN SIDE I NEDSIDNING I, hehe, har jeg altid haft problemer med, så det var en meget sjov følelse, at man ikke har fornemmelsen af at man bliver kastet en halv meter op.
Hun er også den eneste hest nogensiden der har præsteret at smide mig af, og har redet on/off siden jeg var 3, så var ikke vildt sjovt at man som 16 årig flyver af for første gang.
Men det er satme også nogle sindsyge bukkespring/rejehop hun laver, jeg tvivler meget stærkt på at nogle kan holde sig fast når hun begynder, hun faktisk nærmest stejler med røven, det ser vildt sygt ud!

Til at starte med i ridningen havde vi en hel del problemer, hun blev vildt utryg når man tog bare lidt i tøjlen, vi troede til at starte med at der var fordi det var så mange år siden.
Men efterhånden fik jeg flere og flere problemer med hende når hun havde trense på, og hun blev mere og mere aggersiv når hun havde trense på. Og da hun en dag angreb mig mens jeg longere hende, midstede jeg næsten håbet, og overvejede faktisk at sælge hende. Aldrig i mit liv havde jeg troet at min lille hunde hvalp kunne været sådan. Så det endte med at hun stod 2-3 uger, hvor jeg kun tog ud og striglede hende.
Men så en aften jeg sad og googlede billeder af Spanske heste, slog det mig pludselig, STANGBID! Blanca er fra den tid hvor de spanske heste i Spanien blev redet og nogle steder tilredet med stangbid. Jeg snakkede lidt med min far om det, og han mente bestemt det var forsøget vær. Så vi snakkede med Pernille (hende som hjælper mig med Blanca), og hun mente også det kunne være det. Så Blanca kom på kapsun indtil vi havde fået fat i et stangbid. Og da Pernille så kom over tog vi på den helt store bid-jagt, og endte i Hööks, hvor de havde et stangbid som ligner et almindelig trensebid, det er bare ikke delt.
Dagen efter tog vi ud til Blanca og prøvede det, og det var som om hun var helt lettet da hun havde fået det i munden. Så vi tog hende ind i ride hallen, og der var ingen kære mor der, jeg skulle SELV ride rundt, Pernille ville godt gå ved siden af, men hun ville ikke sætte longen på. Så jeg tænkte jo ååh nej, og var sådan liidt nervøs. Men der var INTET, hun gik så godt med det. Og det gik bedre ind jeg i min vildeste fantasi kunne forstille mig. Dog er vi stadig lidt uenige om hvilken vej vi skal gå, hehe, men det skal nok komme.

Min far købte Blanca i 2003 for 5000 kr. Hun skulle have været slagtet da hun under transporten fra Spanien til Danmark væltede og blev tråt på, så hun brækkede 2 og flækkede 2 ribben. Så ingen ville købe hende fordi de åbenbart ikke gad bruge penge på dyrlæge tjek og vente på hun var helet. Men det må være deres problem, det er dem der er gået glip af en masse. ;)
Nå men efter 4 år sagde dyrlægen at hun var god igen, men der gik 3 år mere (dvs nu) inden vi kom igang med ridningen, pga af nogle private problemer. Og hvis alt går som planlagt, regner jeg med vi kan nå op på la niveau, og nå at få lært hende nogle øvelser fra den klassiske dressur, inden hun skal pensioneres.
Vi har snakket lidt om at smide et føl i hende til næste år efter PRE hingsten Chiclanero XI (kan ses her inde), og regner stærkt med selv at beholde det.


8/5-2010
Fik lige at vide af Tina, at Blanca faktisk IKKE er Blanca's rigtige navn, hun blev omdøbt af Eva Maria(den sidste der havde hende i Spanien), da hun tog hende til sig. Det gør det bestemt ikke nemmere at finde ud af hvem hun er efter. -.-'
Så det eneste vi nu har at gå efter når vi kommer der ned er at:
Hun er avlet på Yeguada Miras
Hun er fra 1994
Hun er tvilling, og den anden er en hoppe med fulde papir
Hun var omkring 2 første gang hun blev solgt
Og hvem den første hun blev solgt til er

20/6-2010
Har redet Blanca for første gang sådan rigtigt idag, altså hvor vi ikke er blevet trukket. :'D
Det gik så godt, meget bedre end jeg havde regnet med, havde regnet med jeg fik en flyve tur igen. xD
Hun var lidt flabet i starten, og tog røven lidt på mig, men de sidste 20 minutter fik det bare SÅ godt, hun har næsten allerede lært det med tøjler og schenkler igen, hun er stadig lidt utryg hvis man lægger benet for meget til hende, men det var ikke så slemt til sidst, til at starte med hoppede hun til siden når man gjorde det, så tror ikke det vare længe før hun er helt tryg ved det også. Så nu er der ikke så lang vej igen, håber jeg. ;)
Det nye bid har virkelig også gjort underværker, hun går SÅ meget bedre med det, så det er virkelig bare dejligt, hun har fået et stangbid i stedet for et alm 3 delt trense bid, så der er noget der tyder på at det har været bidet der har lavet alt det bøvl, men det skulle vi så meget gerne slippe for nu. :D


21/9-2010
Haha, Blanca har vist sig at være en rigtig vandhest! xD
Efter jeg havde longeret hende idag, gik vi ud på ridebanen for at skridte af, og der er så 2 vandpytter, en kæmpe stor en, og en lidt mindre. Så jeg tænker, hmm, skulle man lige se om man kunne få hende til at gå ud i den ene, så vi går hen til den største, hvor der ikke er så dybt, og hun går lige med hen over, uden at stoppe, gå uden om eller noget, så går vi vider ned til den lille, og der går hun også i gennem, og går så tilbage til den store, og går i gennem hvor der er lidt dybere, hun stopper så midt ude i vandet, og begynder at lege med vandet med mulen. xD Vi går så ned til den lille igen, og går i gennem der, og så tilbage til den store, og går i gennem hvor der er dybest, og igen stopper hun op og leger med mulen, da hun er var færdig, gik vi op af vandet, og tilbage i det igen, stadig hvor det var dybest, og hun leger igen med mulen, men pludselig tager hun hovedt op, og begynder så med bennene, først det ene, så det andet, og så det første igen!! Haha, jeg var ved at brække mig af grin, hun hyggede sig virkelig bare så meget. Men havde man kameraet med? Neej, selvfølgelig ikke... -.-' Men det må jeg gøre i morgen så. xD
Hun er simpelthen bare for dum den hest, hun har ALTID været vandskræk, selv den mindste vandpyt, har hun altid gået en meter udenom. Men det tog ét minut, så var vand bare skide skægt. Det skal squ nok blive sjovt når vi engang skal ned til Fårup sø og bade. HAHA xD
Puuh, og så er det i morgen dyrlægen kommer, jeg bliver simpelthen bare mere og mere nærvøs, og stadig meget spændt, og bange, og nærvøs, og bange!! Simpelthen bare en ubehagelig følelse jeg har, som man virkelig ikke kan beskrive!! Men for SA**N jeg håber hun har den skide chip! Ved virkelig ikke hvad vi ellers skal gøre så!! KRYDS FINGERE FOR OS MENNESKER!!!!


Så er det vidst tid til en lille update. :) 26/2-2011
Ja der er jo sket en MASSE, siden sidste update. Dyrlægen kunne desværre ikke finde en chip, dog ville han ikke udelukke at hun har en, men det er ikke en han kan finde. Så nu må vi tage kontakt til Spanien, og håbe på det lykkes for os. :)

Der udover var Blanca påbegyndt ridning igen, dog ikke med mig som rytter, men med Anne Mette, som er en af de andre opstaldere. Det gik super godt første gang Anne Mette var på hende, hun var en smule doven, og skulle prøve hende af, men hun opgav tilsidst, og de endte med at ride en hel omgang i trav. :)
Desværre var vi ikke lige så heldige anden gang. Blanca gik i panik lige som Anne Mette fik sat sig i sadlen, og endte med at vælte bagover i et stejl. HELDIGVIS havde Anne Mette sikkerhedsvest på, så hun slap med en hjernerystelse og et ømt ben.
Vi måtte så have dyrlæge til Blanca, da hun havde ondt i ryggen efter deres styrt, og det viste sig hun har muskelspændinger i ryggen, hvilket der har været grunden til både Anne Mette's og mit styrt på hende. Så vi skal nu have massør til hende, og ridning er pt strængt forbudt, og der er heller ingen garanti for at hun bliver ridehest igen, så jeg har valgt ikke at give mig selv falske forhåbninger og ende med at blive skuffet, så som udgangspunkt går jeg ikke ud fra hun bliver ridehest igen.

Så jeg er nu begyndt at fokusere på noget mere seriøst jordtræning - nemlig Long Lining (lange liner), vi har trænet det ialt i knap 2 måneder, og hun har allerede gjort kæmpe fremskridt inden for dette! På den tid vi har trænet det har hun nu 100% lært at stoppe, og vi har næsten styr på det med at dreje når hun bliver bedt om det, og vi er nu så småt begyndt at træne at bakke. Dog forgår det hele i skridt endnu, men når vi har styr på det med at dreje, begynder vi så småt i trav. :)
Der udover er vi gået igang med noget versade for korte liner, som påsigt også skal indlæres i Long Lining.
Pt går jeg faktisk og overvejer helt at droppe ridning med hende, og fokusere på Long Lining, da hun viser stort talent inden for dette, og simpelthen bare elsker det, og altid er frisk på en gåtur i lange liner! ;)
Pt forgår det dog i 2 longetove, men håber på at kunne finde et par rigtige Long Lining tøjler til hingstekåringen + en masse andet Long Lining udstyr. :)
Men skulle du ligge inde med noget Long Lining udstyr samt bøger om det som du vil sælge, så skriv ENDELIGT!!

Og, og ,og, så er det jo i morgen søndag d. 27/2 at Blanca bliver flyttet ud til hendes nye hjem, nemlig Stutteri Søndervang ved Tofthøj. Det glæder vi os rigtig meget til, men puha, hvor vi dog kommer til at savne Jelling og alle de skønne tøser. :)
Hun kommer til at gå sammen med min bedste venindes Frieser hoppe Gooitske, som også bliver flyttet der ud i morgen, så det bliver sjovt at se hva de to mokker siger til hinanden. ;P Og det bliver SÅ lækkert at have Jeanett og Gooitske lige over på den anden side af staldgangen. ;D Specielt også nu hvor jeg skal i gang med at longere Gooitske, så bliver det dejligt at de står samme sted. :)
Vores plan er at vi her til sommer skal ud og gå en masse ture med tøserne, så vi kan få dem gjort trafikvante. Så det skal nok blive sjovt, og sikkert et syn for guder! Sådan en kæmpe sort en, og sådan en bette hvid en. Haha, bliver sjovt at se dem sammen i morgen også. xP
Så en lille update om hvordan det er gået kommer i mogen, eller på mandag. :D

28/2-2011
Så er Blanca kommet godt ud på Søndervang. :)
Der var ikke det store bøvl med at få hende op i traileren, dog skulle hun lige overtales lidt af far. Og hun stod faktisk meget pænt på køreturen, hun vrinskede og stampede lidt, men det var så også det. :) Men turen ud af traileren, dét var et syn for guder!!! Hun gik på SPIDSEN af baghovene, på vej ned af rampen!! xD Aldrig har jeg set noget så komisk i hele mit liv! Hold kæft det så sjovt ud!! Det var simpelthen der man skulle have haft et video kamera i hånden!! xD
Nå, men any way, det hele gik fint med at få hende ind i boksen, der lå en lille bunke hø der inde, som hun straks gik i gang med at gumle, og så havde hun forresten ikke tid til at snakkede mere med os. xD
Jeanett og mig var så der ude idag for at kigge til dem, og det ser ud til at de begge allerede har fundet sig godt tilrette i stalden, så det var jo dejligt at se. :D
Vi gik så en lille tur med dem på af vejen, Blanca prustede som hun altid gør når der er noget nyt, og Gooitske trippede helt vildt. xD Vi gik så tilbage igen og ind på ridebanen hvor vi gik lidt rundt med dem, og lod dem så snuse til hinanden, Jeanett stod og ventede på at Gooitske kom med forbenet, og jeg stod og ventede på at Blanca kom med hendes tøse vin, men der skete ingenting, så de klingede åbenbart bare sammen med det samme. Så vi slap dem løs, og gik ud fra ridebanen, og vi havde begge regnet med at de skabte sig helt vildt åndsvagt, men nope, der var stadig intet, de gik som om de havde gået på fold sammen i flere år, så vi måtte ind og jage lidt på dem, og så kom der da lidt gang i dem. Hehe, men det endte da med der kom nogle bukkespring, og Blanca stejlede da også et par gange, som man selvfølgelig ikke fik fanget noget af på kameraet, men vi fik da lidt på video kameraet. :D
Så det tegner til at de 2 bliver rigtig gode venner, så det kan jo ikke være bedere. Og Gooitske har nu lært at jeg er 'hende med godbiderne', så jeg kan ikke gå forbi unden hun er ved at kravle ud af boksen. xD Tossede hest..

18/7-2011 - Så er det vidst tid til endnu en bette update.
Ja der er jo sket en MASSE siden Tøsen blev flyttet. :)
Hun er faldet SÅ godt til ude på Søndervang, og hende og Gooitske, er bare pot og pande. :) Og de er begger overbeviste om, at jorden er ved at gå under, når en af dem bliver taget ind fra fold, for at blive trænet. Det er lidt sødt. ;)
Men desværre har det hele heller ikke ligefrem været sukkersødt de sidste 2 måneder. :/
Blanca måtte gå i 4 måneder uden smed, da det var så godt som umuligt at finde en smed der kom der ude af, så der var ingen træning til hende i ca 1 måned, da hun var blevet så øm. Men det lykkedes da tilsidst at finde en, og hun blev beskåret rigtig flot. Så gik der ca en uge, og så måtte vi have dyrlæge til hende, da hun ikke ville gå, og lå ned næsten hele tiden, hvilket ikke er normalt for Blanca uanset vejret, ligger hun endelig ned, så er det max 10 minutter, men her, kunne hun snildt ligger ned i 2 timer, uden at være oppe.
Så dyrlægen kom ud, og det tog han ikke mange minutter, at finde ud af, hvad der var i vejen med hende. Blanca var blevet forfangen!! Heldigvis blev det opdaget tidligt, så hun slipper uden mén. :) Vi fik noget smertestillende til hende, som holdte en uges tid, og jeg skulle så ringe ind og fortælle hvordan det gik med hende, når hun havde fået det sidste.
Så jeg ringede ind, og eftersom der ikke var alverden af forbedring, måtte Claus ud igen. Hun blev undersøgt på kryds og på tværs, fik taget temperatur (hvilket hun ikke var helt vild med. ;) ), og fik undersøg benene og hovene. Han kunne så her konstatere, at hun nu havde fået en hovbyld i venstre forhov! Puha! Nå, men han fik gravet ind til bylden for at få lættet trykket, hvilket heller ikke passede damen, så det endte med en courbette (stejl og hop frem), som ellers faktisk så meget godt ud, det var bare ikke lige den bedste timing. Men heldigvis kom hverken dyrlæge, min far, Blanca eller jeg selv til skade. Men vi fik noget mere smertestillende til hende, og skulle igen ringe besked, når det var opbrugt. Hun fik så det sidste i onsdags, og vi var lige ude og kigge til hende igår, da jeg alligevel skulle longere Gooitske, da Jeanett er på ferie.
Vi gik en lille tur på folden, hvor hun gik næsten helt normalt, og i et raskt tempo, så det var jo gode tegn.
Og som lovet, ringede jeg til Claus idag, og fortalte hvordan det gik med hende. Han var rigtig glad for at høre, at hun har fået det så godt igen, og vi må (heldigvis) træne liner i weekenden uge 30 når Kathrine kommer og tager billeder af os. :) Og den egentlige træning kan vi begynde på, om en måneds tid. :D Gud hvor bliver det lækkert at komme igang igen, man kan virkelig også se at hun keder sig, og vil ud og lave noget! Så det bliver dejligt, for os begge! :)
OG! så havde Claus også lige nogle RIGTIG gode nyheder til os. :) Jeg spurgte ham om, hvor længe sådan en hovbyld kan side, og om den kan have haft en negativ indvirkning i ridningen, OG DET KAN DEN!! Så jeg spurgte SELVFØLGELIG, om der så var bare den mindste chance for, at hun kunne blive ridehest igen, og det mente han bestemt at der er! Kan man få en meget bedere nyhed? :')
Han mente at om noget tid, når hun er kommet helt på toppen igen, ville der ikke ske noget ved, at jeg prøvede at hoppe på hende igen. Ja jeg ved virkelig ikke om jeg skal grine, eller om jeg skal græde lige nu, kan det virkelig passe at vi endelig har medvind, oven på så meget modvind? At alle de knuste drømme, kan limes sammen igen, og ende med at blive den perfekte virkelighed, som jeg har drøm om de sidste 2 år?
Men ridehest eller ej, bliver vi ved med at træne liner, og hvem ved? Måske ender vi med at kunne træne den fuldendte Alta Escuela, som er den høje skole, både for lange og korte liner, og fra ryggen. :')

29/8-2011
Så har vi fået overstået endnu en gang forfangenhed! Det er så også kun lige 3 gang, inden for 1½ måned hun har været syg.....
Så frem over er der ikke noget kløver græs til Blanca, og så må vi jo så se hvordan med alm græs når hun bliver flyttet. Men lige pt går hun på jordfold, og så skal vi bare have over stået vores flytning, og så skal vi have fundet et andet sted til hende. :( Er ellers rigtig glad for at stå på Søndervang, og havde da håbet hun kunne blive stående vinteren over.
Men det lader til hun er kommet helskindet over forfangenheden, sådan da. Hendes forhove er blevet så svage af det, så lige indtil videre skal hun gå med forsko, og så må vi se om det er noget hun skal blive ved med. :)
Men synes hun tog det så flot da smeden lagde sko på hende idag. Af hvad vi ved har hun aldrig gået med sko før, og hun stod bare helt stille, smaskede sliksten i sig. :)
Og så har hun også fået et nyt kælenavn, smeden er begyndt at kalde hende prinsesse(n). xD Men hun er nu også en lille prinsesse hester, min bette mulle. ;D
Og, som man måske kan regne ud, er vi blevet sat lidt tilbage med træningen, så det bliver nu til foråret vi påbegynder ridningen i stedet for. Men det er måske også meget godt, så er det knapt så koldt. xD Så vinteren bruger vi på longe-genoptræningen, og selvfølgelig short og long reins, så det også bliver vedligeholdt. :)

31/01-2012
Så er det vidst tid til endnu en update. :)
Blanca blev flyttet ud på Stald Kis-ny i Grindsted, omkring 5 november, og faldt super hurtigt til. :) Damen fandt også hurtigt en ny kæreste, plus en "lille" lover. ;P Hendes kæreste er en super dejligt Haflinger/Quarter vallak der hedder Too Much Muchjo (i daglig tale, bare Muchjo), og hendes lover, er en SKØØØØN skimmel Shagya Araber, der hedder Shakhan, som også er hendes nabo inde i stalden. :D Muchjo og Shakhan er ejet af samme familie (mand og kone), og er nok dem jeg snakker bedst med ude i stalden, selv om alle er rigtig søde, og har taget super pænt imod os. :) Blanca har også fået sig en lille ny beundre (surpriiiiiise), Arne (Muchjo) og Birgitte's (Shakhan) datter Kirstine, på 4-5 år. Hun er bare helt forelsket i Blanca, og når Arne og Birgitte har staldvagt og hun er med, vil hun altid trække Blanca ind. Så hun griber Blanca i manen (hun går uden grime, da de ikke gider give hende den på, fordi hun er så nem at trække med, så det kan være lige meget xD), og så tuller Blanca ellers bare bagefter. :D Arne eller Birgitte går selvfølgelig ved siden af, hvis nu der skulle ske noget. :)
Men desværre har tøsen været en del halt på det sidste, så jeg har startet genoptræning 3 gange, for at måtte give hende en pause 1-3 uger efter. :'(
I torsdags, da jeg havde staldvagt, lagde jeg mærke til at hun så halt ud, da hun gik ned mod stalden (jeg stod oppe ved foldene, for at åbne for hestene). Så da alle heste var kommet ind, og vi havde ordnet hvad vi nu skulle ordne, tog jeg Blanca ud på staldgangen, og tjekkede hendes ben i gennem. Hun var hverken varm, eller havde ondt, men jeg fandt en hård bule på hendes højre pipe, og hun er stok halt på venstre ben, og ville ikke løfte nogle af hendes forben. Hun fik så lov til at stå inde fredag, hvor jeg så igen tjekkede hende, da vi var ude og ordne foder osv, og hun var stadig stok halt. Så vi besluttede at hun skulle blive inde i weekenden, og at jeg ville ringe til dyrlægen mandag.
I løbet af weekenden var der ingen ændring af haltheden eller bulen. Så mandag formiddag ringede jeg til dyrlægerne, og fik nummeret på Claus, som jeg først fik fat i ved middags tid. Jeg forklarede så hvordan og hvorledes, og han sagde så at det kunne være mange forskellige ting. Bulen kunne være et overben, som følge fra et spark, men der burde ikke gøre hende så halt, det kunne også været noget hovbyld, eller noget helt andet. Så jeg skulle prøve at give hende et par dage, og se om det blev bedre. Om eftermiddagen ringer smeden så, at Tobias kunne komme imorgen (altså idag tirsdag). Hvilket jo passede helt fint, så vi kunne få tjekket for hovbyld med det samme. Vi tager så ud til Blanca lidt senere på aften, og for ordnet det hele, og bliver enige om, at vi ville prøve at give hende nogle bandager på, med nogle kraftige og varme bandageunderlag under.
Vi kommer så der ud idag, ca en halv time før smeden. Og det ser ud til at det har hjulpet en smugle med bandagerne. Det første min far tænker, er gigt! Han har selv gigt, og han sagde at det var som at se ham selv, når han har ondt. Smeden kommer så ud, og vi snakker lidt frem og tilbage. Og fortæller hvordan og hvorledes med hendes ben. Han starter så med det ben hun er halt på, og som jo derfor er nemmest at løfte. Han får pillet skoen af hende, og får hende beskåret, og forsætter rundt med bagbenene, og tager det andet forben til sidst. Det lykkes ham at få hende til at løfte det, og han får pillet skoen af hende, og da han er næsten færdig med at beskære hende, står damen af, højest sansynligt pga af smerter, så hun springer frem, og er ved at vælte Tobias omkuld og springe mig ned. Men det lykkes os at få ro på hende igen, og ingen kom til skade. :)
Han bliver så færdig med det sidste forben, og går ud for at hente nye sko. Han starter så med det forben hvor hun er halt, og undersøger hendes hov, for om der er noget med den. Det viser sig så at hun er øm i 2/3 dele af hoven, og det resultere så også i at hun igen springer frem, men igen kom ingen af os til skade. :)
Hun får så begge sko på, uden de store problemer.
Vi står så og snakker lidt vidre, og min far kommer så ind på det med gigt. Tobias fortæller så, at en af følge sygdommene på forfangenhen, kan være gigt, så det ville han bestemt ikke udelukke, at det kunne være. Men han anbefalte os så, at hvis hun blev ved med at være halt, skulle vi ofre en røngten undersøgelse på hende.
Så nu får hun lov til at komme ud fra i morgen af, og hvis det ikke bliver bedre, hvilket jeg ikke rigtig tror på, bliver der ringet til dyrlægen, på torsdag, og så håber jeg på at han kan komme allerede fredag, og så må vi se hvad han siger.
Og overvejer lidt at når han skal ud og tjekke hende, at hun så får hendes vacc samtidig. Og når hun skal revacc, får hun så tjekket tænder, så vi kan få tjekket om hun har tabt en tand, det gamle pus. ;)

Og så har Jeanett og jeg aftalt, at i sommerferien, kommer hende og Gooitske på sommerferie hos os. Så må vi se hvad de 2 madamer siger til at se hinanden igen. :D Og så skal vi ud og gå en masse ture, ud og bade, ja, vi har mange planer. :D Så det glæder vi os rigtig meget til. :D
Og håber lidt på at få Blanca ifolet i år, ved dog bare ikke rigtig med hvem. Ville gerne have et rent PRE føl, men synes ikke rigtig at jeg kan finde nogle hingste her omkring, der lige passer til det jeg søger. Dog overvejer jeg lidt at smide Lami på hende, tror det kunne blive et super lækkert føl, er bare lidt bange for om føllet bliver for stort, så det skal jeg også lige have snakket med Claus om, og så håber vi han siger det er ok. :D

UPDATE - 7/2-2012
Som skrevet i forrige update, har Blanca gået en delt halt det sidste stykke tid. Det blev så til sidst nødvendigt med dyrlæge, og han var her så idag, og han mente ikke det så godt ud. :'S Han kunne ikke helt sige hvad det er, men det så ikke godt ud. Så nu skal hun til Ansager Hestehospital og have taget røngten af begge forben. Puuh, er noget nervøs for hvad de røngten billeder siger. :S
Har slet ikke kunne tænke på andet end min lille Mulle hele dagen, håber og beder til at det er noget der kan fikses. Hvis hun så bliver erklæret total uanvendelig, jamen, så er det jo sådan, så må vi tage den derfra.
Min far og jeg har dog snakket om, at bliver det sådan, så laver vi en stald og en fold til hende herhjemme, og så kommer hun hjem og gå, da det bliver for dyrt at betale 1500 i måneden til opstaldning, for en hest man ikke kan bruge.
Og så håber jeg stærkt på at få hende i folet omkring juni/juli, muligvis med Dinero III, som er ejet af Stald MaTo, der er ihvertfald ham der står øverst på listen lige pt. Men nu må vi se.
Men der kommer en update mere, når hun har været på Ansager, og vi har fået svar.


UPDATE: 13/9-2012
Idag blev Blanca sendt til de evige græsmarker.
Efter hun brød ud af ridebanen for ca 3 uger siden, og åd sig til endnu en forfangenhed, som blev bedre i løbet af den første uge, men de sidste 2 uger er det kun gået ned af bakke, og det er gået stærkt. Og i løbet af den sidste uge forsvandt hendes ellers så kække gnist i øjnene, og man kunne se at nu ville hun ikke mere. Beslutningen blev taget i tirsdags, og idag kl 15 kom dyrlægen.
Det har været nogle meget hårde sidste dage, som har taget meget hårdt på mig, men jeg er ikke i tvivl om at jeg har taget den rigtige beslutning. Vi har gjort ALT hvad vi overhovedet har kunne gøre for hende, og mere til, den det var desværre ikke nok.
Hun nåede at blive 18 år (hun er født 1/9-'94), og hos os blev det til næsten præcis 9 vidunderlige år (min far købte hende midt september 2003).
Hun har lært mig alt hvad jeg ved idag om træning af heste. Hun har altid været min savior, og på en træls dag har jeg brugt flere timer i stalden, og bare gået og hygge med hende.
Hun har altid kunne få mig i godt humør, og få mig til at grine med hende's skønne og sjove personlighed, og de små underlige idéer hun ind imellem fik.
Det bliver underligt pludseligt at skulle undvære hende, men det vænder man sig vel til?
Alt hun har givet mig, og alle de fantastiske minder jeg har med hende, vil ingen nogenside kunne tage fra mig. Jeg ved at hun altid vil være med mig, og at hun har det godt hvor hun end er nu, forhåbeligt sammen med Buller på de evige græsmarker, hvor hun kan gå og løbe ubesværet og hygge sig sammen med ham, som de altid har gjort.

Te Amo Mí Corazón, må du hvile i fred Blanca-tøsen. <3


13/2-2013:
Idag er det 5 måneder siden vi sagde farvel, jeg savner dig ubeskriveligt meget, mere for hver dag der går.
Jeg kan slet ikke forstå hvorfor du skulle væk fra mig allerede, du var min verden, mit livs kærlighed.
Som Def Leppard synger i deres sang Long, long way to go:
"And anyone who knew us both can see
We always were the better part of me"
Vi var i sandhed den bedste del af mig, jeg følte mig mest i live når jeg var sammen med dig, jeg følte mig fri, følte at jeg kunne gøre ALT hvad jeg ville og sådan helt "I'm on the top of the world".
Jeg har tit stået og kigget på dig og følt tårene hobe sig op af ren og skær lykke, hvor jeg har tænkt "kan jeg virkelige være mere heldig, at have en sådan en vidunderlig skabning ved min side".
Vi har haft vores op og nedture som alle equipager, du har været dum og træls og du har sikkert tænkt lige sådan om mig, men min kærlighed til dig har kun vokset mere og mere alligevel, INTET ville kunne få mig til at elsker dig mindre, selv ikke på trods af at du har bidt mig, sparket ud efter mig og været ved at løbe mig ned op til flere gange, min kærlighed til dig var ubetinget, jeg ville gå i gennem ild og vand for dig, uden at tøve et sekundt, der var ikke det jeg ville gøre for dig.
Du var mit livs lys.
Idag står jeg her, alene, uden dig, ved næsten ikke hvad jeg skal gøre af mig selv, forstår slet ikke hvordan dagene bare kan forsætte uden dig, her ved min side, som det altid har været, os to, bare os to, i vores eget lille perfekte eventyr.
Et eventyr jeg ville ønske kunne forsætte ud i uendeligheden, kun dig og mig.
Jeg savner at komme ud i stalden, gå hen til din boks og sige "hej Mumle", hvorefter du kom hen og stak mulen ud mellem træmmerne, tage din grime og åbne boksdøren og bare holde grimen frem, hvor du selv stak mulen i den, jeg skulle bare føre den over dine ører og lukke den, det kunne jo ikke være nemmere. :')
Jeg savner at stå i timevis på staldgangen og bare hygge om dig, fortælle dig historier og bare se dig stå tålmodigt og lytte til hvad jeg havde at sige.
Jeg savner at se dig stå med sænket hoved og kigge på mig med dine store brune bambi øjne og vente på at du fik en godbid.
Jeg savner din skønne og sjove personlighed, selv på den værste dag kunne du ALTID få mig til at smile og grine, du vidste lige hvilke knapper du skulle trygge på for at få mig i godt humør igen.

Jeg savner dig Mumle, jeg mangler dig! Jeg kan slet ikke finde nogen grund til at stå op mere, mit liv kan næsten ikke fungere uden dig.
Ingen sang beskriver min kærlighed til dig bedere end Scorpions' When you came into my life, man skulle tro de havde skrevet den til os, det er vores sang!

You give me your smile
A piece of your heart
You give me the feel I've been looking for
You give me your soul
Your innocent love
You are the one I've been waiting for
I've been waiting for

We're lost in a kiss
A moment in time
Forever young
Just forever, just forever in love

When you came into my life
It took my breath away
It was love at first sight
All the way
When you came into my life
The world was not the same, oh no
Cause your love has found it's way
Into my heart, oh yeah

You make me dream
By the look in your eyes
You give me the feel, I've been longing for
I've been longing for so long

When you came into my life
It took my breath away
You set my heart on fire
All the way
When you came into my life
The world was not the same, oh no
Cause your love has found it's way
Into my heart

Just forever in love

When you came into my life
It took my breath away
It was love at first sight
All the way

When you came into my life
It took my breath away
You set my heart on fire
I never felt that way
When you came into my life
The world was not the same, oh no
Cause your love has found it's way
Into my heart

When you came into my life


Smid gerne en kommentar og en bedømmelse, så giver jeg en igen. :D
Begrund middel eller lav, så jeg ved hvad jeg skal gøre bedre - tak. :)
Kommentér på:
Pura Raza Española Blanca
Annonce