{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Cashmir Damgård 2000

2.416 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria Juul  H
Kvinde | 34 år | Oprettet: 31. jul 2007


DSP Cashmir Damgård

Fødselsår:
2000
Højde:
147 m. sko
Temperament
En opmærksom og til tider lidt sky pony. Han er ikke meget for fremmede mennesker og kræver tålmodighed.
Gangarter
Rigtig god bevægelse i trav og galop. Skridten er ligeledes god, når han tager sig tid til at slappe af :-)
Stævner
Jeg har redet ponystævner på ham i 2005 og 2006.
I 2005 startede han LC/LB i spring og LC-klasser i dressur.
I 2006 startede han op til MB i spring til d- og c-stævner samt LA1/LA2 i dressur.
Bedste resultat i pony-dressur er at være vinder af en LA1, mens det for springning er placering i LA samt klasser svarende til MB.
I 2006 fik han desuden sin debut inden for military i CNCP80 og CNCP90 med placering i CNCP90 (eller debutant og let, som det hed på daværende tidspunkt).

Nu startes han i hesteklasser pga. min alder. Han rides i klasser svarende til LA/MB/MA i spring og LA-klasser i dressur (indtil videre tom. LA3-A). Military begår han sig stadig indenfor og har debuteret i middelsvær for hest (CNC100 svarende til CNCP1*).

Af nylige resultater har vi:

22. august - ØSR spring:
100 cm fejlfri, hvilket udløste roset
Klubmesterskab i 100 cm - 4 fejl i hver hovedrunde pga. nedrivning

23. august - ØSR spring
LA1 - det taler vi ikke om ;-)
Klubmesterskab i LA1 - 66,15% og dermed nr. 2 ud af 3 - blev vundet med ca. 67%.

29. august - RIR military
Debuteret i CNC100 med 57 strafpoint i dressuren (svarende til 62%). Cashmir var fejlfri på forhindringerne i ridebanespringningen, men pga. en tanketorsk (eller uopmærksom rytter?) fik vi ikke redet gennem mål og fik 11 fejl. Vi fik nogle stop i terrænet, da det var en noget udfordrende bane at debutere i CNC100, men vi kom over alle spring og endte ca. midt i klassen.

6. september - SØG military
Vores 2. CNC100 gik virkelig godt! 50,46 strafpoint i dressuren (svarende til 66,36%), 0 fejl i ridebanespringningen og 0 fejl på forhindringerne i terrænet! Vi endte med en 3.-plads :-)

31.10.09 - GLK spring
Vi red LC og LB for hest. I LC rev vi en bom i 2. fase, men fik en 3.-plads. I LB var vi fejlfri i omspringningen og fik en 2.-plads :-)

Flere dressurstævner henover vinteren blev desværre aflyst, så der holdt vi lidt stævnepause.

07.03.10 - ØSR dressur
Vi red LA1 og LA2. Cashmir opførte sig pænt, men var lige lovligt ivrig, hvilket trak ned i bedømmelsen.

22.-23.03.10 - BAL
U-LB for hest: Super tur! 0 fejl
U-LB: Endnu engang en stjerne-pony. 0 fejl

25.04.10 - HKR military
Sæsonstarten for Cashmir og jeg gik rigtig fint. Vi red CNC90 og fik ca. 53 strafpoint i dressuren (svarende til ca. 65%), 0 fejl i ridebanespringning og 0 fejl på forhindringerne i terrænet. Vi overskred dog idealtiden med 3 sek., men da alle andre i klassen også havde tidsfejl, og vi var den ekvipage med færrest, blev vi vinder af terrænspringningen og fik en samlet 5.-plads :-)

10.05.10 - Gärds military
Vi var til militarystævne i Sverige, hvor vi endnu engang red CNC90 - første gang som distriktsklasse, da Cashmir nu er opklasset og må starte mere end klubklasser :-) Vi red til ca. 62% i dressuren, var fejlfri i springning og terræn, hvor vi kom i mål 5 sekunder før idealtiden. Vi endte blandt de 4-5 stykker ud af godt 20 startende, som fik en delt 1.-plads, da det var en "clear round"-klasse. Dejligt stævne!

22.-23.05.10 - Bornholm
I pinsen var vi endnu engang til military, denne gang vores første landsstævne, som var på Bornholm. Vi red CNC100 og red til godt 64% i dressuren, fejlfri på springbanen og desværre 20 strafpoint i terrænet, da vi blev idømt et stop på en forhindring, hvor Cashmir bakkede, inden han sprang. Pga. fejlen i terrænet mistede vi den foreløbige 2.-plads, vi lå til. Endnu engang et rigtig godt stævne! :-)

12.-13. 06.10 - Landsstævne i Næstved military
Vi skulle ride CNC100 og samtidig deltage i danmarksmesterskab i military for hold. Vores dressur gik helt fortrinligt, og vi red til 47,72 strafpoint (svarende til 68-69%). Springbanen var fejlfri, og i terrænet var Cashmir supersej og oksede afsted derudaf, så vi kom i mål lige nøjagtig på idealtiden og fejlfri på alle forhindringer. Vi endte med en 3.-plads i CNC100 og VANDT DM for hold 2010 - det kunne simpelthen ikke blive bedre! :-)

20.06.10 - Sportrideklubben/Engerupgaard terræspringning
Denne dag tog vi lige en hurtig sviptur til Engerupgaard for at ride en terrænspringningsklasse i 100 cm. Cashmir gennemførte banen i overlegen stil og kom i mål i god tid uden at have givet den fuld gas hele vejen :-) Vi endte med en 2.-plads, da den ellers annoncerede 1.-plads tilfaldt en anden rytter, som havde fået skrevet sin tid forkert og dermed faktisk var kommet i mål 1 sek. tættere på idealtiden end mig. Men pyt, vi fik nogle rigtig fine sponsorgaver med vores 2.-plads :D

11.07.10 - HKR military
Vi skulle ride distriktsmesterskab i distrikt 1, der gik i CNC90. Dressuren blev bedømt af 2 dommere, der lå meget tæt i deres bedømmelse, så det var jo ganske fair. Desværre red vi i 32 graders varme, hvilket satte Cashmir en del ned i gear og engagement. Vi red til 52,84 strafpoints, altså ca. 65%, så det var egentlig ganske ok. Springningen kørte rigtig godt, og vi kom fejlfri igennem. Dermed lå vi som foreløbigt 1. uplacerede. Terrænet gik helt forrygende på alle forhindringer. Dog red jeg lidt for langsomt fra start, og vi inkasserede dermed et par ekstra strafpoints for de 4 sek., vi overskred idealtiden. Dermed endte vi samlet med 54,44 strafpoints. Vi blev disciplinvinder i terrænspringingen, og var dermed dem, der gennemførte denne del på kortest tid (Cashmirs kortere ben taget i betragtning ;-) ) og samlet endte vi med at blive nr. 2 i distriktsmesterskabet! :D

08.08.10 - Styringe Stall military
Vi tog til Sverige nær Halmstad for at starte CNC100 på Styringe Stall. Vi skulle ride dressur allerede lidt i 9 søndag morgen, så vi måtte afsted nærmest midt om natten. Dressuren gik ganske godt, hvor vi red til 48 strafpoint (68%). Springningen kiksede ved et af springene, da jeg fik redet en dum afstand, hvorfor Cashmir (heldigvis) stoppede. Resten af banen gik fint, og generelt sprang han rigtig godt. Terrænspringningen foregik ca. 10 km væk på Lundåkra, hvor det hele eftermiddagen stod ned i stænger. Det gjorde selvsagt banen temmelig blød, og vi valgte derfor at ride i et langsommere tempo end det planlagte - bunden tillod ikke hurtigere ridt, syntes jeg. Det gav selvfølgelig nogle tidsfejl, og derudover indkasserede vi et stop på den ene forhindring, da Cashmir gled i det våde føre. Når det er sagt, havde vi en helt fantastisk tur rundt på banen. Han sprang virkelig godt, var glad trods regnvejret, så vi fik masser af rigtig, rigtig gode spring :D Altså ingen placering denne gang, men en god erfaring rigere.
Stamtavle
F: Pal OX
M: Camille Damgård
MF: Sarnau Venture
Køn
Vallak
Bemærkninger
Cashmir en en elskværdig (og for mig beundringsværdig) pony, som jeg har været så heldig at få lov at låne siden december 2004, hvor jeg manglede noget at ride på efter at have solgt min skønne kat. III pony Pablo.

Cashmir var noget af et 'problembarn', der manglede en god ven, som han kunne have tillid til. Heldigvis ville han gerne være ven med mig ;-) I omgangen med mennesker var han utrolig nervøs, bange og sky og krævede masser af tålmodighed. Under rytter var han ufattelig spændt - han trykkede halen ind mellem benene hver eneste gang, fordi han var så bange. Jeg kunne ikke lægge benene til ham, uden han ønskede at kravle væk under mig for uf, hvor var det ubehageligt, tænkte han.

Trods hans vanskelige sind var han dog på ingen måder ondskabsfuld. Han viste med det samme, at han var en utrolig SØD pony, som kun ville det bedste, men ikke turde.

Til alt held forandrede han sig med årene og blev mere og mere tillidsfuld. Dermed ikke sagt, at der ikke var problemer, men de var trods alt mindre :-) Det tog vel rundt regnet 9 mdr., førend han begyndte at vise ægte tillid, for han er en ener, som har brug for at se sine mennesker godt an! Men når tilliden så er der, er den der også for altid! Han gør alt for sin rytter, hvis hun forstår ham og giver ham plads til at være "ham". For han kræver at blive respekteret, man kan ikke lave ham om, men derimod gå på kompromis med hans "særheder" og vende dem til noget positivt - og det er, hvad jeg har gjort! Ikke for noget i verden, ville jeg bytte min smukke og dejlige Cashmir, for jeg ved, at jeg betyder meget for ham i hans dagligdag, og det samme gør han så absolut i min :-)

Efter at have redet ham i knap 5 år (uha, hvor tiden egentlig flyver!), kan jeg ride ham "normalt" og kan regne med, at han opfører sig eksemplarisk og går/springer pænt til stævner. Denne ændring fandt sted ca. 1½ år efter, jeg havde redet ham, hvor han pludselig viste store fremskridt og ikke blev uridelig inde på dressurbanerne til stævnerne som følge af, at hans nervøsitet kom op i ham.

At vi så har kastet os over militarysporten er yderst passende for os. Vi elsker begge at springe i terrænet, og især Cashmir nyder den frihed, der følger med, når man bare kan galopere ude på marken, inde i en skov, eller hvor det end måtte være og springe de naturlige forhindringer. At ridegrenen samtidig er så alsidig, finder jeg vældig praktisk, når man som jeg har svært ved at skulle nedprioritere alm. dressurtræning i forhold til springning, som ville have været tilfældet, hvis vi havde helliget os ridebanespringningen 100%.
I vinterhalvåret rider vi dog ganske almindelige dressur- og springstævner.

Efter at have lånt Cashmir i en del år efterhånden, har jeg i maj 2010 valgt at købe ham :-)
Kommentér på:
DSP Cashmir Damgård
Annonce