{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Linnfin Vinstrup [Tidl. hest] 2007

7.962 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Annabell Bækmand
Kvinde | 35 år | Oprettet: 19. apr 2005


Fjordhest Linnfin Vinstrup

Fødselsår:
2007
Højde:
146 målt i april
Temperament
Utrolig rolig og meget nem.
Gangarter
Skridt ok
Traven er den bedste af hans gangarter
Galop ok, mangler stadig lidt balance

Springning:
Ok springteknikker, ok balance, springer forsigtig og med mod. Han springer lidt flad men han mangler stadig muskler og erfaringer.
Han springer med lethed 150 cm i løsspringning
Med rytter har han prøvet et enkelt på 90 cm
Banespringning har vi prøvet en gang og det er han ikke så god til men det kommer.
Vi springer max 2 gange om måneden -60 cm spring

Stævner

2011

27-28 August
Championatet på Vilhelmsborg
3:3

3-4 September
Stævne syd Revsø
Stilspring 60 cm: 5 af 6 (det skal siges at det var Linnfin's FØRSTE møde med en springbane. vi har kun trænet enkelt spring)
Gangarts klasse: 23p (nr 5 af 8)
LC2B 4 års: 60,95% 2. plac
Caprilli test: 4 fejl 2. plac. (Linnfin's andet møde med en springbane)

Når man ser i forhold til de faciliteter vi har herhjemme er jeg meget stolt over vores resultater:) Banen er mega glat når det har regnet bare lidt derfor har der ikke været meget træning op til stævnerne. Linnfin kommer langt!

Stamtavle
Hestepas (bordeaux)

Far: Trollfin
2006 9 8 9 9 - 9 9 - 8 8 7 - 9 9
2007 10 9 8 9 - 9 8 - 9 9 8 - 9 9
-Vinderen af materialeprøven med 8,6 2007
-Årets hingst 2007
-Fik GULD til DM i dressur senior 2010
-Fik Sølv til DM i dressur senior 2011
-bedst kåret fjord-hingst
- http://www.hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=147964

Farfar: Birkelidguten
Farmor: Savanna
...
Mor: Lika Vinstrup 9 8 7 8 - 7 7 - 8 8 7 - 9 9
-1995 IKL+medalje
-2005 optaget i Elitestambog med 8,0 i gennemsnit.
-2005 24p + ærespræmie Roskilde dyreskue

Morfar:Gnist
Mormor: Lina Vinstrup
...

Halv søskende som kan ses på HG
Mor siden:
Laval Vinstrup
Logo Vinstrup
Logan Vinstrup

Far siden:
Isabella Strødam
Isma
Larsmindes Blomst
Højgaards Heisa
Mosegårdens Frøken F
PH's Keela
Mosegårdens Flig
Gershøjs Ein
V. Linderup Picasso
Køn
Vallak 2008
Bemærkninger
Det er ikke længe siden jeg fik Linnfin. Han er en utrolig nem og meget rolig vallak. Han elsker at prøve nye ting. Har haft ham med i trafikken og vil næsten sige at han er 100% trafiksikker men det kan man jo aldrig sige om en hest:)
Vi løsspringer ham ca 1 gang om ugen og han elsker det. Springer helt frivillig og behøver ikke engang at hegne banen ind. han springer kun 60 cm da han jo ikke er helt udviklet endnu men der er virkelig MEGET gå på mod i ham. Springteknikkerne er ikke helt så gode som Fyllas var men alt begyndelse er jo svært.
Har en lille plan om at få ham tilkørt:)


2009 året der gik:
Som sagt købte jeg lille i september hvor han var helt rå og havde næsten ikke været i hænder. På de få måneder jeg har haft ham har han allerede lært en del han går godt i longen, løfter alle 4 ben uden problemer, springer 80cm i løsspring, 100% trafiksikker, sadelvant, har været oppe på ham 3 gange (max 5min af gangen i parade)

2010
20 februar
Så var jeg endnu engang oppe på lille. Han var lidt fræk idag, han var lidt irriteret på biddet men alligevel søger han selv ned. Det er stadig meget at arbejde med men vi tager det helt stille og roligt og i hans tempo:) Det skal lige siges jeg var kun oppe på ham i 5 min. Der var ingen trav eller galop så derfor er der ingen der behøver at have ondt i numsen af det;)


Da jeg var på Birken til salgsdag med Lille gik det o for mig jeg ikke vil sælge ham alligevel da jeg kan se en masse posintale i ham inden for især spring. Jeg vil gerne gøre lidt ved min ridning og mener ikke jeg finder en bedre ridehest end ham. Så må mit avleri vente til jeg bliver gammel og ikke kan ride mere;)

Juni
Efter Linnfin har haft en lille pause er han bare blevet kanon god at ride. Han er helt fantastisk og han er en fornøjelse at ride. Jeg er fuldstændig chokeret over hvor nem han er. Galoppen er ikke helt på plads men det gør heller ikke så meget han har slet ikke muskler til det endnu. Hans tav er bare i tip top og er mega svær at sidde på uden at blive kastet rundt i sadlen:) Men det skal jeg nok komme efter. Han går stabil på biddet allerede og her skal det siges at jeg ikke engang har arbejdet med det tror bare han synes det er rart at gå der med hovedet så det er skønt. Men holdop jeg savner en ordentlig bane!

September
Det er et år siden jeg købte ham og han udvikling er virkelig gået stærk både hans udseende og træningen. Vi er ved at være klar til at ride LC klasser men han er jo desværre ikke så gammel. Jeg har på ingen tidspunkt stræbt efter at starte stævner til næste år. Han har bare været så nem og han kommer hurtig til at kede sig derfor er det vigtig for ham at der sker noget nyt hele tiden. Jeg har på ingen tidspunkt presset ham. Han er blevet god til (skridt og galop)at gå ned og frem men har svært ved at holde sig der. Galoppen er næsten på plads han mangler dog lidt balance endnu. Vi har et par gange sprunget et par spring hvilket han er helt vild med uden at blive ustyrlig. Så har jeg også trænet en del spanske skridt med ham hvilket han ikke syntes er vild sjov at skulle arbejde for at få mad men han er blevet rigtig god til det.

2010 året der gik
2010 har været et helt vild år for den unge herre. Jeg begyndte tidlig med hans tilridning allerede i februar da jeg så ham meget veludviklet og mentalt klar. Først skulle han lære at have sadle på, de første mange gange havde han kun grime på da jeg skulle gøre ham rytter vant. I starten satte jeg mig op i 3 sek og ned igen. Jeg fandt hurtig ud af jo mere udstyr han havde på desto mere forvtirret og ukoncentreret blev han.
Efter meget kort tid kunne jeg stole på ham 100% vi har skabt et helt unikt bånd under hans tilridning. Han stoler på mig og jeg stoler på ham. Efter jeg havde søgt en part i sommers var der mage ude at prøve ham og der var kun en af de mange piger han ikke løb om hjørner med. Jeg kunne tydeligt se hvad fejlen var... Linnfin kræver at man slapper 100% af og stoler på ham, og man skal have en super blid hånd samt ens signaler. Han er en følsom hest men når man lære ham at kende er han helt unik. Min fejl var at tro at alle kunne ride ham.
Linnfin er blevet en helt anden hest siden jeg fik ham jeg er helt målløs over vores bånd og hvis jeg beholder ham er jeg sikker på han nok skal blive til noget. Han gør alt for mig, og han forstår mine signaler på ingen tid. 2011 vil vi igang med at springe og til august hedder det stævne start
Der er stadig meget at arbejde på. Mange tænker sikkert også hvorfor jeg rider ham bag lod men igen...vi skal jo også have lidt at arbejde på.


5/4
Lille slog sin rekord i løs springning 130 cm helt uden af tøve!! Jeg er så stolt...glæder mig til at kunne springe så højt på ham:p

18 april
Vi sprang idag for første gang en lille bane...det gik ikke vild godt da jeg kom til at lave en lidt svær bane til ham. Han rev en del ned og i kombinationen var afstandende ikke målt rigtig + jeg havde lavet springene lidt høje hvilket gav et resultat i at lille lavede hans første refusering..så fik vi også lige lært ham det:( Meeen det gik alligevel godt til sidst
- dum dum rytterfejl!

28/4
Jeg må nok sige jeg fik mig lidt at et chok at jeg skulle fodre mine heste her til morgen hvor jeg fandt mine 2 drenge ''bundet'' sammen. Hulders hovede kunne ikke komme længere end til Linnfins pibe (forben). jeg gik stille og roligt hen til dem så de ikke blev bange og de vrinskede på livet løs da de så mig, jeg har aldrig hørt en hest lyde så ulykkelige. Jeg fik lynhurtig taget grimen af Hulders hovede og Linnfins ben. Hulder slap med skrækken men Linnfin fik sig nogle grimme sår. Jeg aner ikke om de har stået sådan hele natten eller hvordan det er sket da deres grimer sidder som de skal.
Jeg blev bare så sur over den lov der nu engang er med brug af grimer i forhold til forsikring. Hvis ikke den var der ville mine drenge ikke gå med grime og ulykken ville heller ikke have været sket.
Heldigvis har jeg et par rolige heste...men hvis de havde været bare lidt sky eller vilde ville deres mén have set noget andreledes ud!!


PUHA EN START PÅ DAGEN!

27 Juni
Jeg vil lige lave en opdatering for hans uddannelse

Skridt: Går stabilt til biddet, bøje/versader,halve parader, hele parader, god til tempo skift, Gode overgange

Trav: Går stor del af tiden stabilt til biddet, bøjer sig fint, halve/hele parader, god til tempo skift, god balance, god overgange

Galop: Går delvist til biddet, balancen skal arbejdes på, 20m volter er netop påbegyndt, anspringene skal der arbejdes på.

Spring: Mangler træning, på en god dag springer han 130

Championatet:
Det gik udemærket. Det var første gang Lille så en ridehal..og så var det endda en stor hal med mange farlige stole og mennesker. Det var også første gang han skulle ride med andre heste, normalt er han ikke så glad for at ride i nærheden af heste på fold men han reagerede ikke på de heste vi red sammen med. Jeg var ret nervøs så selvom jeg havde sagt til mig selv hele dagen HUSK OG RID FREMAD, ja så glemte jeg at ride lille fremad hvilket gik hårdt ud over vores karakter. Jeg var meget stolt af Lille men min egen præsentation var det værste gang *#€?! jeg længe havde vist så hele resultatet va 130% min egen skyld. LILLE VAR FANTASTISK! Han var ikke påvirket af nye omgivelser tværtimod! Han elsker at være på banen


5/9
Lille var en engel at have med i byen for 2. gang. Han kigger lidt men ikke mere end normalt:) Vi startede ud med en spring klasse som gik over ALLE forventninger, dog med 12 fejl...men når man ser i forhold til at det er første gang han rider en RIGTIG bane syntes jeg han var helt UTROLIG. Dressur gik også ok men kunne være bedre. Han var også noget ømtået efter smeden lige havde været og beskære ham. Men èn ting jeg IKKE forstår: Gangarts klassen...jeg red Lille tilpas rigtig fremad (ikke for meget heller ikke for lidt), der stod i bedømmelsen at han løb. Og en ting er helt sikker og det er at Lille IKKE løb (nu var Fylla typen det løb til stævner, så jeg ved godt hvad jeg taler om når en hest løber) Jeg mener BESTEMT ikke jeg blev bedømt helt fair i gangarts klassen.
Men 2 x 2. placeringer i hver disciplin kan man vel ikke klage over når vi har trænet under de omstænigheder vi har herhjemme (en møg glat bane når der har regnet 2 mm, og det er ikke overdrevet)
Han bliver en rigtig spring stjerne:)

*alt hvad jeg har opnået indtil nu er af helt egen viden og erfaringer. I alt den tid jeg har haft Lille kun modtaget 1/2 times undervisning. Jeg er utrolig stolt af min egen lille super mule. Tænk hvis jeg nu havde fået undervisning...hvor langt vi så havde nået. Det er grunden til at Hulder er til salg så jeg kan koncentrere mig 100% om min ridning og ikke den daglige pasning:) Det skal så også lige siges at vi heller ikke har en ridebane så har ikke kunne ride hvis det regnede det mindste, dvs. at vi rider meget sjældent da ''banen'' er glat som en sæbebane og livsfarlig. Skrevet af en MEGET stolt ejer*


16 januar 2012
Jeg havde taget den hårde beslutning at skille mig af med begge heste. Jeg havde alt for mange ting i hovedet med vores hus projekter + at vi skal have familie forøgelse til sommer. Jeg måtte se i øjene at jeg ikke ville kunne overskue at have hest og det ville ikke være nok at sende ham på græs. Hvis jeg skal genoptage min ridning igen vil jeg alligevel have en hest der kan noget mere...har fået nok af unge heste. Og vi kan hurtig blive enig om at det er umuligt at sælge en hest der har gået på græs for lang tid.
Linnfin er solgt til Ikast rideklub
Kommentér på:
Fjordhest Linnfin Vinstrup
Annonce