{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Ingegårds Pax <3 1999

11.320 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Ingegårds Pax <3

Fødselsår:
1999
Højde:
141 cm. - desværre lidt lille til mig, men han har vundet mit hjerte så han er kommet for at blive<3
Temperament
Pax ejer et fantastisk temperament, men er til tider meget varm!
Gangarter
Pax har 3 gode og behagelige gangarter galloppen føles dog stor af at han er pony :-)
Stævner
Pax har tidligere gået LB dressur og MB spring.

Jeg er ikke den store stævnerytter, men vi har startet lidt stævner med tilfredsstillende resultater.
I dressur starter vi på LC-LB niveau & spring LC-LB*

Vi har på sprunget 115-120 cm. på oxer et par gange, dog ikke i bane.
Stamtavle
F: Kastanjegaardens Nick
FF: Tunaren
FM: Kastanjegårdens Satcha
FFF: Holar
FFM: Tunhild
FMF: Plutonikk
FMM: Halskovs Gry
FFFF: Ernarson
FFFM: Hilde
FFMF: Tunfeld
FFMM: Rita
FMFF: Pluto
FMFM: Kari
FMMF: Hilder
FMMM: Halskovs Anja
FFFFF: Ernar
FFFFM: Heidi
FFMFF: Felder
FFMFM: Huldra
FFMFF: Sølve
FFMMM: Dua
FMFFF:Felder
FMFFM: Vigdis
FMFMF: Hosar
FMFMM: Molly
FMMFF: Felder
FMMFM: Hilde
FMMMF: Lion
FMMMM: Verna

M: Krogholt Mille
MF: Husar Halsnæs
MM: Mai
MFF: Trajan
MFM: Amulet Halsnæs
MMF: Horskjær Eid
MMM: Bitten
MFFF: Fridar
MFFM: Troya
MFMF: Rei Halsnæs
MFMM: Lucky Halsnæs
MMFF: Rubjer Eid
MMFM: Stella Nygård
MMMF: Simon
MMMM: Karina
MFFFF: Huldergutt
MFFFM: Frida
MFFMF: Halling
MFFMM: Tordis
MFMFF: Reidulf
MFMFM: Gitte
MFMMF: Prins Halsnæs
MFMMM: Lone
MMFFF: Eid
MMFFM: Bodil
MMFMF: Dyrus
MMFMM: Blakka Sommervang
MMMFF: Breidar
MMMFM: Tina
MMMMF: Prins Bertil
MMMMM: Jette
Køn
Tidligere avlshingst, nu vallak.
Bemærkninger
Pax er en fantastisk fjordhest med et godt sind og skønt udseende. Han har et hjerte af guld og han vil til evig tid være min bedsteven!

Jeg mødte Pax for første gang i december 2008 til en juleafslutning på min tidligere rideskole, hvor han var spændt for vogn som julemandens rensdyr. Jeg var i forvejen helt vild med fjordheste, så jeg fadlt for ham med det samme. I foråret 2009 kom han tilsalg her på hestegalleri og jeg plagede min mor om at få ham. Selvom jeg havde fået nej flere gange havde jeg alligevel et lille håb, men da han så blev taget af markedet forsvandt dette. Lidt efter opdagede jeg, at han stod til at blive elevpony på den nye rideskole, som rideklubben skulle åbne et andet nyt sted. Jeg havde sagt at jeg aldrig skulle flytte ridested, da jeg var meget glad for der jeg var i forvejen, men da jeg opdagede Pax skyndte jeg mig, at skrive til formanden om der var mulighed for at jeg kunne få lov at passe ham. I slutningen af april/starten af maj startede jeg med at passe ham. Rideundervisningen skulle først starte op i august, så jeg havde god tid til at lære ham at kende. Jeg blev rigtig hurtig meget glad for ham! Vi havde (og har stadig) de bedste tider i hinandens selskab. Efter at have passet ham i 3 helt fantastiske år fik jeg endelig lov til at købe ham! Han havde været halt on and off i næsten et år, så rideskolen kunne ikke have ham længere, da de aldrig vidste hvornår de kunne bruge ham. Jeg overtog ham i sommerferien d. 6. juli 2012. Den dag havde jeg længe ønsket ville komme! Da jeg købte ham var det ikke sikkert at han nogensinde ville kunne bruges til noget specielt, fordi han haltede on and off. Dette betød dog intet for mig, da det der betyder mest for mig er vores venskab og ikke ridningen. Det var meningen at jeg ville have redet ham 100% bidløs, hvilket han også sagtens kan, men jeg havde svært ved at få ham til at bruge bagparten optimalt, så jeg besluttede at ride med bid det meste af tiden. Da jeg havde haft ham i få måneder, skete der allerede fremskridt mht. hans halten og jeg kunne begynde at genoptage springningen og forlange lidt mere af ham i dressuren. Haltheden formindskedes hurtigt og siden er det kun gået fremad med ridningen og i dag mærker jeg ikke noget til haltheden :-)

Pax er en hest med sin egen mening om tingene, men han gør alt for at gøre sit menneske glad. Igennem årene har Pax lært mig alt, fra næsten ikke at turde gallopere til der hvor vi er i dag! Dette er kun lykkedes ved hjælp af den tillid vi har opbygget til hinanden.

Vi har specielt rykket os i dressuren, i den tid jeg har haft ham som min egen. Jeg startede ud med at have en meget stiv hest, som gik på forparten, men som jeg også forbedrede mig i min ridning gjorde Pax også. Vi startede på at få eneundervisning og siden da er det kun gået stærkt! Han er blevet meget mere arbejdsvillig og viser store fremskridt. Vi har specielt haft svært ved at finde balancen i venstre gallop, men denne er nu styrket meget. Han bruger generelt sig selv meget mere nu og bliver nemt hidsig af den arbejdsglæde han har fået. Det lidt mere seriøse arbejde med dressuren, har også været med til at hjælpe Pax af med haltheden, idet bagparten er kommet mere i gang så forparten bliver afbelastet. Vi træner diverse LA øvelser, hvilke er ved at være godt på plads.

I takt med at han har fået mere styrke, er det også gået fremad i spring. Han har fået et bedre grundtempo og bruger sig mere over springene. Han springer med stor lyst og glæde og får os sikkert over springene. Han kan virkelig hidse sig selv godt og grundigt op, sommetider når vi springer (en sjælden gang i mellem), synes han godt nok at springene er farlige selvom han har sprunget over dem før, men han skal nok komme over alligevel :-)

Pax er altid glad for en jordetur på marken, hvor han virkelig giver den gas eller bare en tur i det fri.
Han er fuldstændig trafiksikker og har blandt andet været på tur i villakvarter, hvilket han tog i stiv arm.

I efteråret 2012 kastede vi os ud i hubertusjagt på Kallehavegård. Det var en fed oplevelse for både Pax og jeg. Pax var meget glad og frisk på hele ruten. Han sprang alle spring, med nogle få undtagelser, da der var publikum på, da det af en eller anden grund hidsede ham meget op. Da vi kom til opløbet, valgte jeg at lade ham bestemme tempoet hvilket gjorde at vi kom sidst ind, men jeg ville ikke presse ham til mere. Jeg tror at denne oplevelse var sund for både Pax og jeg, det var specielt sundt for ham at få brugt de forskellige muskler og scener godt og grundigt igennem, da vi ikke har den samme mulighed for det der hvor han står opstaldet.

Selvom vi er begyndt at bruge mere tid på dressur, skal der også være plads til vores hyggelige stunder såsom en god leg i ridehallen, tricksøvning, bidløs ridning og alle de andre sjove ting vi nu kan finde på at lave!

Vi har haft mange skønne oplevelser sammen gennem årene og jeg sætter pris på hver eneste! Alle de tricks han har lært, alle de ting vi laver sammen, når vi bare fjoller rundt, hygger, nyder hinandens selvskab... alt dette betyder alt for mig <3

jeg elsker dig!
Kommentér på:
Fjordhest Ingegårds Pax <3
Annonce