{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Lotte!<3 1997

2.643 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MSV
MSV
Kvinde | 29 år | Oprettet: 12. aug 2007


Anden særlig race Lotte!<3

Fødselsår:
1997
Højde:
stor 1'er pony på 148cm

Grime: Cob/Full
Underlag: Full
Temperament
stille og rolig, men kan godt blive rigtig nervøs.
Før i tiden var hun meget bange for scootere og knallerter, selvom hun stod ved en stor vej.
Det kunne vi ikke rigtig forstå, men så kom min veninde med en teori jeg slet ikke havde tænkt over.
Nemlig at hun måske var bange fordi, de ikke kørte på vejen, men på hendes territorier.
Nu er hun ikke rigtig bange længere, mere nysgerrig over hvad de er for nogle.
Man kan også mærke at hun er blevet mere van til dem.
Gangarter
Skridt er dejlig, men lidt langsom

Trav er rigtig dejlig og stor, kan være lidt hurtig nogle gange, men er for det meste langsom

Galop har jeg ikke selv prøvet, men min veninde har prøvet den, og siger den er rigtig dejlig.

Jord er utrolig nok meget hurtig, så selvom man er tyk og kraftig kan man altså sagtens løbe! :D
Stævner
efter hvad jeg ved, har hun aldrig været til stævne, og kommer det måske heller aldrig.
Men hun har helt sikkert redet dressur, da hun går til bidet af sig selv når man rider hende.
Stamtavle
Halv æsel, og halv vildhest!! xD
Det virker ihvert fald sådan nogle gange! :D

Vi ved ikke rigtig hvad hun er, udover at hun er oldenborg blaning. vi tror måske hun os er blanding af fjordhest og/eller connemara

Hvis du har nogen ideér til hvad der måske kunne være i hende må du meget gerne skrive :)
Køn
En dejlig (s)køn hoppe!
Bemærkninger
fik hende hjem d. 26/9 - 09.
hun er rigtig min mors, men vi deles lidt om hende og Jolly.

På folden er hun den første der kommer hen til en, specielt hvis man har gulerødder med.
Hun gik før sammen med en hoppe, hoppens føl, og en 2åring.
Hun er meget tyk, men det ska vi nok få gjort noget ved :)
Men hun er heller ik blevet redet så meget de sidste 2år.

hun er mørkebrun, med en lille stjerne og en hvid sok. Og en rigtig smuk man, der har to forskellige farver :)
Hun har før haft 2 føl.
det ene hed Anna :) Anna og Lotte :-)
Ham vi købte hende af, købte hende af en gammel mand, der kaldte hende Lotte, Det blev Han så ved med at kalde hende. Han sagde at nu var det spændende at se hvad hun nu kom til at hedde når nu vi købte hende, men vi kunne rigtig godt lide navnet Lotte, og syntes det passede rigtig godt til hende, og det kan man kun sige at det gør! Kan ikke forestille mig et navn der ville passe bedre :)
Da Lotte og Jolly mødtes første gang, var Jolly kommet helt op til hegnet, fordi hun kunne høre der skete et eller andet. så holdt jeg Jolly, mens Lotte blev vist lidt rundt. Da de så hilste på hinanden, begyndte de at galoppere og jorde rundt :)
Det var rigtig sjovt at se. Og det var lige som om at Jolly viste hende rundt, for de løb rundt over det hele, Men de skulle jo også lige finde ud af hvem der sku bestemme :) Det blev Jolly der kom til at bestemme, men det havde vi også regnet med. Lotte er mere et trofast medlem.

Hun er virkelig et kæmpe nussehoved!! :)
Når man går over til dem i stalden, vrinsker Lotte når hun ser en :) Og når man går, står hun og kigger efter en, og slå med hovedet og ser næsten helt panisk ud.

27/9 - 09
hun er desværre gået hen og blevet halt.. :( hvorfor ved vi ikke.. men vi tror at det er fordi hun har forstrakt en sene...

1/10 - 09
Hun er næsten ik halt mere xD håber jeg snart ka komme ud og ride hende lidt :)

12/10 - 09
Fie var på besøg, og inden vi skulle i biografen, nåede vi lige en lille skridt tur, på Jolly & Lotte :)

13/10 - 09
Vi red igen :)

14/10 - 09
Idag red vi en længere tur, med trav :)
De blev lige bange et par gange.
Lotte lavede et par galopanspring med Fie :)
De opførte sig rigtig pænt :)

Hun kan godt været lidt nervøs, når man fx: kommer med sadlen, ellers sådan noget. Hun er nemlig heller ik van til at blive redet med sadle, så det arbejder vi stille og roligt med. Hun er blevet redet med sadel, for hun tager det meget pænt, men bliver alligevel nervøs når man kommer med den. Det værste er når man skal lægge den på hende, men så slemt er det nu heller ikke.

Før hun kom til os, var hun van til at stå ude både dag og nat. Og om vinteren blev de flyttet til en anden fold, og blev lukket ind om natten. Om natten stod de bundet, hvilket jo egenlig er meget godt, fordi hun så ikke siger noget til at stå bundet. Man kan godt mærke og se på hende at hun ikke rigtig er van til at stå i boks, men jeg er helt sikker på hun synes det er meget sjovere. Der er jo også mere frihed til at gå rundt.

Engang om morgenen da jeg skulle over og fodre hestene, lå der en kat og sov hos Lotte :). Da Katten blev forskrækket over at se mig og prøvede at komme ud, så Lotte ud som om det var helt normalt. Så her fik man så bevist at hun også er van til katte.
Hun er også begyndt at dele hendes vand med kattene.

Hun er meget bange for min hund, Minnie. Gamle ejer havde også hund, som hun var van til. Men Minnie er bange for heste, så hun gør af dem, og så bliver de bange for hende og så synes hun jo det er fedt at hun kan få sådan nogle store dyr til at løbe. Men vi arbejder på at vende begge parter til hinanden.

Jeg tror Lotte ville være god som rideskolepony, når vi får hende trænet op igen, fordi hun er så stille og rolig. Men det kommer nok aldrig til at ske.

*NYT*
Lotte har fået part! ;D Eller hun har nok haft det længe, men nu er det mere officielt! ;D
Fie Iversen er den heldige ;D
Link: http://hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=158469

Lotte er nu altså en dejlig pony, selvom hun har nogle nykker! :)
Når hun vil, er hun 100% til at stole på! :) Men når hun så ikke vil, er hun bare overhovedet ikke til at regne med! :) Hun kan gå fra at være stille og rolig, og gøre hvad man ber hende om (næsten, man er jo doven ;)), til pludselig at flippe skrådt! :)
Men trods alt hvad hun har gjort, vælger jeg at stole på hende :) Men begrænsninger ;)
Nogle gange kan hun være helt vildt frisk, og andre gange er hun den mest dovne og mest stædig pony! :) Men hun har bevist at hun Godt kan flytte fuserne!! :D
Jeg har prøvet engang hvor jeg red hende, hvor hun pludselig stoppede og nægtede at gå længere :) Så der stod vi i 15min mindst, hvor hun ikke rokkede sig en cm. Der sad jeg :) Jeg kunne side at sparke til hende alt jeg ville, bruge den pisk jeg havde med, og bruge tøjlerne til at slå hende på halsen, men hun nægtede bare at gå! :D Stædige pony!! :) Men, så siger jeg bare til hende, at det godt kan ske hun er stædig, men jeg er stædigere!! :) Og så plejer hun efterhånden at give op :).

Når Fie, hendes part, rider hende, er hun Altid friskere. Jeg ved ikke hvad det er, sådan virker Fie bare på hende :) Det er altid så sjovt at se på :)
Fie red hende engang på tur, hvor hun havde svært ved at holde Lotte! :) Det sker sjældent :). Og hun kunne endda få hende til at jorde hvis hun ville :)

Hun kan virkelig jorde hurtigt!! :) Når man ser hende løbe så hurtigt hun kan, tror man næsten hun er halv fuldblod eller noget :) Tag bare at kig Jolly(min egen hest, oprettet herinde), Når man ser hende, tænker man bare hun må ku løbe stærkt! :) Og når hun gør det ser det også vildt ud! :) Men når så Lotte løber ved siden af, er det ingenting med Jolly! :)
Hun kan virkelig løbe mega hurtigt!! Når hun så gider!! :D

Men som sagt kan man stortset at på og med Lotte, når hun lige gider :) Jeg rider hende nogen gange ind fra fold, når de ikke lige gider komme :) Så gider jeg da ikke gå hele vejen tilbage! :) Og det siger hun ingenting til ;) Hun er dog ikke så vild med det når man så skal hoppe op, men når man sider der, genere det hende ikke, medmindre man kræver noget af hende :)

Lotte er jo ikke så glad for at flytte fusserne, når man rider hende i hvert fald :) Men på fold, kan hun godt lide at "lege" med en :) Hvis du tager armene i vejret og løber lige så stille hen mod hende, løber hun rundt! :) Det er ikke fordi hun er bange for det, hun synes det er sjovt! :) Og nøj en gang hun har!! :D Det gør jeg tit :) Men det kan godt smitte lidt af på når man så ska ind fra fold :) Så vil hun lege :) Så hun løber lige så stille væk. Det ligner lidt hun bare venter efter man sætter i løb! :D Det var noget gamle ejer lærte hende :) Der var deres andre heste så bare også med på idéen, så der blev mere løb til dem, og mindre løb til mennesket :)

Lotte skal måske ifoles til foråret 2010! :)
Hvis det bliver til noget, bliver det med en haflinger hingst på omkring 140cm :)

20/03 - 2011
Vejret var bare fantastisk! Det var godt nok os på tide, at vejret var godt, en dag hvor jeg faktisk ikke skulle noget :) Så, jeg fik overtalt min mor(ö!!) til at tage med ud og ride hestene. Hun red self Lotte, da det er hendes. Vi havde tænkt på at ride en tur, men det blev kun til lidt skridt (og trav når hestene selv begyndte på det ;)), fordi Lotte var lidt frisk, og det er over et år siden min mor sidst red ;) Men jeg besluttede mig så for, at jeg ville ride dem begge lidt på folden. Så de kunne få brugt noget krudt! :D Jeg valgte så at tage Lotte først, da hun var mest ustyrlig ;) Hun var jo skridtet varm, så jeg starter med at trave på hende :) Jeg kunne godt få hende igang, men HOLD DA OP! nogle buk jeg fik! xD Ved ik rigtig om 50 kan gøre det :) Men! Jeg fik hende i Galop! :D Og!! Hold på hat og briller! JORD!!! :O xD Hun var nu alligevel meget sød :) Jeg skal bare ha redet hende op igen ;)

21/03 - 2011
Idag har jeg redet Lotte igen! :D
Denne gang sadlede jeg hende op, og tog hende ud og red, uden Jolly! :) Så hun var lidt oppe at køre. Hun ville hele tiden stå ved leddet. Men, jeg fik hende med nød og næppe, ved hjælp af ben, tøjler, og en smule pisk, væk fra leddet ;) Skridte ville hun godt nok ikke! Og inden vi fik en ordentlig skridt, var hun stukket af med mig i jord ned mod leddet igen! :) Men, skridtet det fik vi ;) Og da vi havde varmet ordentlig op, fik hun lov at jorde ned mod leddet! :) Og OMG! Hun kan flytte fusserne! xD Har aldrig oplevet hende løbe så hurtigt med rytter! :D Men nøj hvor hun svedte da vi skridtede af :) Det gjorde jeg for den sag også ;D Ska ride hende imorgen også, hvis jeg kan nå det ;)


*Opdatering - 07/01 - 2012*
I dag sagde jeg ja til en mulig part til Lotte :)
- d. 28 dec var Pernille, lottes part, ude og prøve Lotte for første gang. Vejret var meget træls, men det gik meget godt, og Pernille fik selv lov at fange Lotte så det var bare super ;) Det blev kun til skridt og en lille smule trav, da Lotte ikke rigtig gad, og Jolly stod stille og græssede ;)
- d. 2 januar kom Pernille igen for at prøve Lotte. Vi sadlede begge hestene op og red over på banen, hvor det gik meget bedre end sidste gang. Dog blev det stadig kun til skridt, og en del mere trav. Allerede der var Pernille frisk på at få part på Lotte.
- I dag kom Pernille igen. Vi havde planlagt at ride i skoven, så Pernille også kunne få lov at prøve Lotte når hun er frisk ;) Vejret var dog ikke helt med os, men vi red af sted alligevel. Det gik helt super. Lotte var dejlig frisk og travede en masse. Vi fik også en galop tur. Mange der har prøvet at galoppere på Lotte synes den er underlig og kluntet, derfor syntes jeg at Pernille også skulle prøve den. Hun kunne godt lide hendes galop :)
Da vi kom hjem med hestene igen, sagde jeg til Pernille, at hvis hun var frisk, havde hun part på Lotte.
Weekenden i uge 2 (næste weekend) kommer hun igen, og så rider vi i skoven igen, hvis vejret er til det ;)
Pernille er en rigtig sød pige, der ved hvad hun laver, og Lotte ser ud til at kunne lide hende ;)
Grundet at Lotte jo nu har fået en part, tager jeg nok en pause fra at ride hende, så jeg kan koncentrere mig mere om Jolly. ;)


*24/03 - 2012*
I dag besluttede jeg sammen med Pernille, at vi ville ride lidt hjemme på folden, i for at tage i skoven som vi har gjort de sidste mange gange, og så prøve at springe lidt, om muligt. Første gang, eller en af de første gang, Lotte skal over i trav, springer hun! :-O Jeg har ellers selv kun kunne få hende til at springe én gang før, og det krævede at jeg holdte hende rigtig meget i gang hele vejen, men det var bestemt ikke et problem i dag. Hun var så glad, og ville næsten ikke stoppe igen! :-D
Det er så dejligt at se, at hun har fået mere selvtillid når det kommer til ridningen! Og så springning!
Jeg der aldrig havde troet Lotte ville komme til at springe nogensinde, pga slem forfangenhed hos gamle ejer. Jeg blev noget overrasket! :-) For at være helt ærlig, ved jeg faktisk ikke, om Lotte nogensinde har prøvet at springe, før hun kom til mig.
Det går ikke andet end fremad med hende! :-) Super skønt!


Smid gerne en kommentar. ;)
Kommentér på:
Anden særlig race Lotte!<3
Annonce