{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Højlunds Kenzo<3 2004

15.069 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lisa&Lady
Kvinde | 26 år | Oprettet: 4. okt 2009


Dansk Varmblod Højlunds Kenzo<3

Fødselsår:
2004
Højde:
162 cm u. sko

- Nu med forsko: 162,5 - 163 cm. m. sko
Temperament
Dejligt og roligt sind, men tiltider også lidt fræk/gnaven xD :D
Fantastisk temperament :) super rolig i dressur, men helt oppe i gear til spring, det gør ham så glad :D Terrænture og markgalop er også noget der gør den bette ilter og glad :')
Gangarter
Skridt: Over middel

Trav: Over middel

Galop: Over middel
Stævner
LC - LB spring

LC - LB dressur
Stamtavle
MF: Chrevi's Cavallo

F: A'Gon

FF: A' khan Z

Køn
Selvfølgelig :D

- Vallak
Bemærkninger
(Kenzo er min søsters hest)

Da vi var ude at se Kenzo for første gang faldt hele familien pladask for ham. Inden vi tog ud for at se ham, vidste vi ikke helt om vi var klar til endnu en hest. Kenzo var så sød og utrolig rolig af en 4 (næsten 5) års hest at være. Kemien og det hele passede sammen med Camilla, de prøvede også at springe, hvilket gik rigtig godt. Camilla kunne næsten ikke slippe ham igen. Da vi kom hjem besluttede vi os for, at tage ud at se ham igen, for at se hvordan han var på tur. På gik det rigtig godt, han var rigtig dejlig og rolig. Da vi kom hjem gav vi et bud på ham, men det blev ikke accepteret, og Camilla blev rigtig ked af det. Vi besluttede os så for at tage ud og se på nogle andre heste, men inden vi nåede det, fik vi lov til at købe ham alligevel. Da vi fik vores stald bygget færdig fik vi ham hjem, sammen med Lady. Kenzo kom hjem i sommerferien i 2009.

Kenzo i dressur:

Kenzo går altid pænt til biddet, og arbejder rigtig fint og fornuftigt. Han kan delvist schenkelvigninger i skridt og trav, og så kan næsten galopchangement. Helt fra starten af modtog de undervisning i RGR, men da Kenzo og Camilla ville begynde at få noget seriøs dressurundervisning, flyttede de til ASRK, som har en dygtig dressurunderviser, som træner dem rigtig godt. Nogle gange fik de også undervisning af Anne Cathrine, som kom når vejret var til det. Begge dressurundervisere hjalp med at træne til deres første stævne.

Kenzo i spring:

De første gange Kenzo og Camilla sprang herhjemme, var Kenzo rigtig dygtig, han elskede bare at springe. De sprang 'halmballe-baner' i sommerferien hjemme på vores mark/ridebanestykke. De første par måneder modtog vi i starten undervisning i RGR, men så flyttede vi til GOR for at få mere træning, som træner dem rigtig godt. De startede deres første springstævne (LE-LD) i 2010, hvilket gik rigtig godt.
Kenzo og Camilla blev bedre og bedre, og allerede i 2011 startede de både deres første LC og LB (i metode B0) i Han Herred, hvor de fik en bom i LC og nul fejl i LB. De blev hurtigt udklasset af LD, og snart vandt LB’er. I september 2011 gik de hen og vandt Nibe Cup og senere på måneden gik de hen og vandt områdemesterskabet i spring! Til sidst på året sluttede de med en 2. plads i LC og 1. plads i LB.
Til dagligt springer Kenzo LB-MB baner til træning. Kenzos rekord er 140cm m. rytter.

Kenzo i terrænet:

De første par gange vi red tur herhjemme, gik det bare rigtig godt. Kenzo var vant til at være i terrænet, og han nød hver en tur - I sommerferien galoperede han sin første markgalop, med masser af hopla bagi, som han bare elskede.

Kenzo er en ''multi'' allergisk hest :-/ dvs. at han er allergisk overfor en masse forskellige ting Han fik konstateret allergien i juni 2010, da han havde fået sit 3. udbrud, som var en betændelsestilstand i huden. Det første udbrud fik han i Juli 2009, 2 måneder efter vi havde fået ham.
En del af hans nuværende allergi er en mild grad af Astma, som han desværre fik i slutningen af november. Vi vik af vide af dyrlægen at astmaen stammer flere år tilbage inde i hans krop, også fra før vi købte ham, men som dog først er kommet i udbrud nu. Det er selvfølgelig rigtig træls, men som dyrlægen siger, har han nu fået ''den sidste'' form for allerg der næsten findes, og det er selvfølgelig rart at vide at der nok ikke vil komme andre forskellige slags udbrud, så vi nu kan koncentrere os om at holde astamaen væk/nede :) De ting som påvirker ham, så astamen kommer frem, er f.eks. når vejret er fugtigt eller trykkende. Han kan ikke tåle sæbe, parfume, en del insekter og mange forskellige former for græs .Støv påvirker ham også en del. Men vi gør alt hvad vi overhovedet kan for ham, og det vil vi altid gøre, han er vores bette dreng, og ikke mindst min verden og soulmate!:-*
Kenzo er dælme en sej hest! han kæmper altid som en rigtig fighter, især fordi han er sådan en glad dreng som elsker at være i form, & selvfølgelig at springe! Især til stævner :D er så stolt over at han er som han er! & jeg synes han er så fandens sej! :')
Jeg er på nuværende tidspunkt (marts 2012) ved at træne ham op igen, efter den hårde periode og kamp med muskelspændingerne i kroppen + astma- allergiudbruddet, så vi kan begynde til springtræning og stævnerne igen! :D Hans lungekapacitet skal trænes godt op igen, da springning jo kræver rigtig meget lungekapacitet :) Vi glæder os ufatteligt meget til at komme ud og iagttage stævne-banerne igen! :)
- Camilla :-*.

Juni - August 2012:
Ikke nok med alt det fysioterapi og kraniosakral terapi han har fået, og derefter en natur-medicinsk kur han har fået som han slet slet ikke har kunnet tåle! :-/ ja... Så har han nu fået en kodeledsforvridning/overbelastning i hans højre forben! :-/ meget muligt at det er grundet en forkert beskæring af hans hove! ØV!!! :-/ - Men i det mindste skal han nok komme sig! Dyrlægen har været ude at give ham en ledbehandling, og han humper slet ikke mere, og er nogenlunde rengående! :) Han har også fået forsko på nu! :)
Han skal nok stå i omkring 1½ måned, og derefter! så kan det ENDELIG være at han kan blive redet ordentlig op igen, som jeg har ventet med helt siden fra vinteren af, hvor alt det fysioterapi og astma og al verdens ting var kommet i vejen!! :-/
Men vi har aldrig været typerne som gav op!! Så nu er det endelig ved at se super fantastisk ud igen!! Hans astma ser man slet ikke mere, hans vejrtrækning er bare super!! Han er SÅ glad den bette! :-D Ligesom den gode gamle dreng plejer at være :') & med omkring et ½ års genoptræning, så skulle hans muskler, ridning, springning osv. være på plads igen! Glæder mig! :')
- Selvfølgelig er det lige undtaget med hans 'Klaustrofobi' som hans terapeut mener at han har :S Men det skal vi nok få styr på igen, koste hvad det koste vil, bare drengen bliver den gode gamle stævne-dreng igen, & vigtigst af alt forbliver VORES dreng!! :')
Whatever happens my dear, will we always love you!! All of us :')

22 dec. 2012 - 7 jan. 2013
Kenzo faldte desværre i boksen meget voldsomt, vi ved ikke hvorfor han gjorde, men han blev ramt meget hårdt.. (slog hovedet meget hårdt) Vi fik dyrlæge på ham fordi han ikke kunne spise sin mad ordenligt, og ikke kunne spise hø/halm. Vi fandt så ud af at han havde knækket en spids af sin hingstetand, og havde fået en sår længere oppe ved tænderne. Vi fik så rettet tanden mere op, og fik noget smertestilende til 3-4 dage, hvis det ikke blev bedre skulle vi ringe igen. Det blev så ikke rigtig bedre og han havde meget ondt, så vi fik dyrlæge igen. Dyrlægen sagde så han var hævet inden i munden, også uden på (det var noget med en tandbyld) og så fik mere smertestilende til en uge, og der skulle det så gerne blive bedre.

Marts måned 2013:
Det var heldigvis ikke en tandbyld han havde, men hans knogle er hævet(en stor bule) Troede ikke en knogle kunne hæve, men det kan den. Så der er heldigvis ikke noget galt med den! Det tager omkring 3-4 måneder før den er helt væk, men han har ikke ondt i den. Derfor er han begyndt at blive redet på igen og vi håber han snart er klar igen, den lille dreng!

Juni-September 2013
Kenzo & Camilla var godt i gang, med genoptræningen, men pludselig var Kenzo en smule urengående på forbenene. Da Kenzo så skulle have smed, fandt vi ud af at han havde skæv hofte. Det kan have været et fald ude på folden eller noget andet. Vi fik så vores hestemassør til, at rette hans hofte op. Efter nogle dage kunne han rides igen. Der var tydelig forskel, han var helt løsnet, og havde det bedre med genoptræningen.
Det gik så fremad og vi begyndte, at trave over bomme. Det var han helt vild med! Men lidt efter blev han pludselig stok halt. Dyrlægen mener det er endnu en forvridning. Kenzo skal nu stå stille en et godt stykke tid.

Kommentér på:
Dansk Varmblod Højlunds Kenzo<3
Annonce