{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Matinique [Himmelhest] 2006

1.691 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Natascha J
Kvinde | 37 år | Oprettet: 11. okt 2009


Anden særlig race Matinique

Fødselsår:
2006
Højde:
Målt til 167 d. 17/10-2009.

Okt. 2010: 170
Temperament
Kunne ikke være bedre. Han er så god som dagen er lang :)
Gangarter
God skridt og trav. Galoppen er meget god.

Hans gangarter har især udviklet sig på det sidste.
Traven er dog lidt svær for ham endnu, men håber den bliver bedre med tiden.
Stævner
Regner med at han skal starte DSA for 4 års i 2010.
Stamtavle
Far: Milan
Mor: Memorie

Farfar: Michellino
Morfar. Justin
Køn
Vallak, og meget køn ;)
Bemærkninger
Matinique har jeg selv avlet.

Da min gamle hest fik en skade i nakken valgte jeg at sætte hende i fol med Milan. Ventetiden var lang, men den 17/4-06 kom et lille sødt hingsteføl til verden - med to hvide koder på forbenene og to sokker på bagbenene samt en stjerne i panden - så smuk <3
Jeg glemmer aldrig den dag han blev født. Jeg var med til fødslen og det er bare en kæmpe oplevelse som jeg aldrig glemmer. Han er det første føl jeg overhovedet har fået, og jeg husker stadig at jeg var helt rundt på gulvet, og dårlig nok kunne finde ud af hvad han skulle hedde :)

Det har virkelig været fedt at have ham lige fra starten af, og være noget af det første han overhovedet så.

Matinique er en meget social hest. Jeg kan ikke huske jeg nogensinde har set ham være sur. Han elsker at blive nusset og få lov til at slikke en på hånden - det er ikke fordi han mangler en saltsten, for det har han, men han synes bare det er så hyggeligt ;)
Det er også bare noget af det bedste, hvis han kan få lov til at nusse de andre heste når de står på staldgangen. Desværre er der bare ikke særlig mange heste der bryder sig om det, og så må gitteret ind til boksen lukkes. Den idé er Matinique bare ikke altid med på, så han bliver bare stående med hovedet ude selvom folk prøver at lukke - der skal bruges kræfter når der skal lukkes ind til ham ;)
Er det Matinique der står på staldgangen må de andre heste gerne nusse ham, han synes bare det er dejligt.
På fold er han en rigtig dreng, der skal bare leges igennem - og han er heller ikke bleg for at tage en løbetur eller 5.

Jeg tilred ham i sommers (2009) og der var han bare så sød. jeg tror vist nok at jeg red uden longe 2 eller 3 gang jeg var på ham. Han tager bare det hele i stiv arm.

Han har nu været redet et stykke tid og tager bare det hele så fint. Han yder virkelig det bedste han kan, og er meget samarbejdsvillig og lærenem. Selvfølgelig er det ikke det store jeg kan lære han endnu, men her på det sidste har jeg virkelig kunne mærke at hans balance er blevet meget bedre, og han forstår faktisk også hvad signalerne til et anspring er. Jeg er bare så stolt af min "lille" hest :)

Han er bare en super dejlig hest, og jeg elsker ham rigtig meget. Vi har et specielt forhold til hinanden, fordi jeg har været der lige siden han blev født, og alle hans oplevelser har været sammen med mig og det synes jeg bare er så fedt :)
Det er helt sikkert noget specielt at have haft ham fra han kom til verden. Det vil jeg aldrig bytte noget for <3

Han er suveræn og min "lille fjolle" øjesten <3

Onsdag d. 24/2-2010 er vi igen igang med træningen efter Matinique har holdt en vokse pause på et par måneder. Han har i hvert fald brugt pausen godt, for han er da vokset noget :) Glæder mig til at komme igang med ridningen igen, han er bare så glad for at lave noget :)

18/4-2010: Matinique har nu været uren på et bagben i en uges tid, uden at det er blevet bedre - grunden til dette kan vi ikke rigtig finde ud af, da han ellers virker frisk :( det betyder at vi må tage en tur til Hørsholm hestepraksis så HC kan kigge på ham og finde ud af hvad der er galt. Krydser alt hvad jeg kan for at det ikke er noget alvorligt.

Maj 2010: Vi har været oppe hos HC og han konstaterede at Matinique var hævet i knæet på venstre bagben, nok på grund af et spark. Der blev taget røngentbilleder og heldigvis var der ikke sket noget slemt, derudover tog HC også billeder af resten af bagbenene og fandt OCD i begge haser.
En lille uge efter dette sendte vi Matinique til Højgård for at blive opereret, alt gik godt og han kom sikkert hjem til os igen :)
Nu står den på boksro, sygefold og genoptræning. Forhåbentlig kan vi starte på genoptreningen til juli.
Kommentér på:
Anden særlig race Matinique
Annonce