{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Pento Grey [Himmelhest] 1987

17.692 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DISTURBIA
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. jun 2005


Anden særlig race Pento Grey

Fødselsår:
1987
Højde:
Pento er 1.38 præcis, men er en lidt bastant dame, så hun syner ikke så 'lille'.

Pento som ung:
http://heste.dyregalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=24813
- Blæret, hun har været sort. :B
Temperament
Pento er en dame, med enormt stort D. Hun skifter humør som vejret, og det har været noget, vi har haft svært ved at vænne os til. Den ene dag er hun en rolig, for ikke at sige lidt doven, kamelpony, som hverken gider det ene eller det andet, men den næste kan hun fare rundt oppe under loftet, trippe og té sig som én, der er nitten år yngre. Hun er bestemt ikke mærket af sin alder, hun lever i bedste velgående, er kernesund og har stadig sit store temperament og humør i behold. Pento går ikke særlig godt udendørs - Hun koger fuldstændig op, og er altid tændt, specielt i den ene ende af banen. Til gengæld er hun utrolig velgående indendørs. Dog har hun altid problemer i den ene ende af banen, hvor der helt sikkert er 'spøgelser'.
Pento er en hest, der skal rides på 16 forskellige måder, og det har været meget besværligt at lære dem alle. Det kommer altid an på hendes humør, men hun har sine meget gode, og meget dårlige dage. Hun er en dejlig pige, man kan gøre alt ved på staldgangen. Hun er nervøs over for smed og dyrlæge, samt panisk bange for luftballoner samt hestevogne. Pento er en hoppe, der har haft meget svært ved at åbne sig, men nu er hun endelig begyndt at give noget af sig selv. Alt i alt en temperamentsfuld dame med sine helt egne meninger.
Gangarter
Pento er lidt småt gående, og hun er ved at være stivbenet. I sine yngre dage har hun haft en god gang, men det har hun ikke rigtig mere. Hun kan godt, når hun bærer sig selv bagfra, men ellers ikke. Hendes gang er temmelig flad, men god at sidde på.
Stævner
Pento og jeg har altid haft de bedste resultater indendørs, underligt nok. Desværre har dommerne lidt imod hende, pga. hendes korte hals, som gør, at hun ser anspændt ud, samt hendes manglende gang.
Vi har startet alt fra Travprogram til LA1. Vi vandt begge klasser - Travprogram & LC1 - til vores første stævne. :)
Vores bedste resultat har været de to LA1'er, jeg har startet, som jeg har vundet. Endda imod en pony, der lige havde gået DM!
Vi har startet lidt spring, men ikke noget seriøst - Det håber jeg dog på, at vi skal begynde på nu.

Pento har i sine yngre dage startet M&S i spring, samt været et point fra at blive B-pony. Jagter har hun også startet - Med katastrofale følger xD
Stamtavle
Mor: Musse - ½Araber ½Wales
Far: Bulder - ½Frederiksborger, 1/4 Lippizaner, 1/4 Wales

Mormor: - - Araber
Morfar: - - Wales

Farmor: - - ½ Lippizaner ½ Wales
Farfar: - - Lippizaner

- Fødselsdag d.25 Juni.
Hun ligner en Lippizaner rigtig meget, og men hendes hovede er en smule Arabisk.
Køn
Hoppe med stort H!
Bemærkninger
Pento er min anden pony, men den pony, som lærte mig at ride korrekt. Det var med panik i blodet, da hun kom hjem - heldigvis var jeg på ridelejr den uge - men min mor, og min underviser, Kira, var hjemme. Selv Kira, som er vant til lidt af hvert, var ved at stå af. Pento fyrede rundt oppe under himlen, var bange for alt og alle, og frygtelig temperamentsfuld. Men heldigvis nåede de at få hende til ro, da jeg kom hjem.
Jeg har været frygtelig bange for Pento, men det har aldrig været på tale at sælge hende - Som uhabil rytter var det ikke fedt, når ponyen drejede rundt, og stæsede ned i den anden ende af banen, lige pludseligt og umotiveret.
Men med en god portion vilje og undervisning kom vi fremad, og da vi startede vores første stævne, vandt vi, til alles forundring. Vi vandt faktisk stort!
Pento og jeg har altid haft en masse op- og nedture. Men jeg lærte hende efterhånden ar kende, og stoppede med at være bange for hende.
Vi har primært redet dressur, men jeg startede til springning, hvilket vi begge havde et tydeligt talent for. Men desværre fik jeg en springtræner, der ikke var god nok til yngre børn, og jeg blev presset, så tilsidt knækkede filmen, og jeg turde ikke mere.

Men så skete det, en sommer, hvor Pento ikke ville arbejde med mig mere. Hun kunne simpelthen ikke gå ned og bære sig. Så vi fik hende undersøgt - Og konstateret en forsnævring af luftrøret, over 50% forsnævring mange cm. på luftrøret, samt støvallergi, og Pento blev pensioneret.
Det var første gang, Pento blev pensioneret, og det holdt lige akkurat til næste sommer.
Jeg begyndte at ride Pento i grime, og utroligt nok gik hun bedre end nogensinde før. Så jeg fik et bidløst hovedtøj, og aldrig nogensinde har hun gået bedre før. Vi nåede at starte en dressurklasse samt to springklasser, før vi måtte stoppe, for DRF ville ikke godkende, at vi startede uden bid. Hvilket ærlig talt er råddent, når det var bedst for hesten.
Så vi måtte købe et tyndt bid, og det gik langsomt, men stødt fremad. Hun havde fået sin ungdom igen - for første gang - og det hele gik som smurt. Desværre måtte vi igen pensionere hende, pga. træthed, men det holdt kun i få måneder, og så var vi, efter genoptræning, på toppen igen. Klimaks var, da jeg vandt mine LA'er, samt var til undervisning hos en berider, som roste os til skyerne.

Pento har nu været forfangen tre gange, og et røngentbillede viste, at hendes hovben er drejet 10 grader, hvilket er meget. Vi spurgte, om hun havde en chance, og dyrlægerne mente, at hun havde, og at vi i hvertfald skulle prøve. Så vores smed har lagt speciallavede ringsko, sål og pakning på forbenene, og sko og sål på bagbenene. En dyr dame.
Men hun har - aldrig - gået bedre, flottere og så godt på sine ben, aldrig! Efter mange måneders pause, er jeg nu begyndt at tage fat i hende, og har redet hende blød og smidig af metoder, jeg lærte af Rodrigo Matos, som er en portugisisk ridemester. Jeg har aldrig oplevet den hest så fantastisk, jeg skylder vores smed, Miguel, en kæmpe tak.
Så Pento har fået sin ungdom tilbage, det må vist være 7. gang.
Nu er jeg lige så forsigtigt igang med at træne hende op til Working Equitation :o)
Jeg elsker den pony!

29. april 2009
Så blev min vidunderlige pony lagt til at sove for evigt, grundet endnu et anfald af smertefuld, kronisk forfangenhed. Hun blev 22 år, en stærk, sund dame der blot få dage før anfaldet teede sig, som var hun tre år. Hun vil altid være i vores hjerter, og hun var den pony, der lærte mig alt, og min respekt for hende er dyb. Restinpeace, min tøs, vi ses på den anden side.
Kommentér på:
Anden særlig race Pento Grey
Annonce