{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tinker Cosy Idris Ice 2007

9.003 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ice & Petrine
Kvinde | 27 år | Oprettet: 15. okt 2009


Tinker Cosy Idris Ice

Fødselsår:
2007
Højde:
Ca. 1.53

Har heste-mål
Temperament
Stærk vilje, venlig, alsidig, til tider utålmodig, meget følsom, meget nervefast og rolig, lærenem og villig til at gøre alt hvad man beder ham om - især i bytte for en godbid :).
Man skal dog passe på med mængden af godbidder under træning, det har han lidt svært ved at håndtere til tider.
Gangarter
Skridt: Meget bøjelig og meget lydig på schenklerne. Taget i betragtning af at han hører under kategori "mellemsvær".

Trav: Rygsving, svær at sidde på uden sadel, og i nedsidning på. Får den fedeste gang, når han lægger ryggen korrekt op ved dressur.

Galop: Bliver hele tiden bedre og mere afbalanceret. Har svært ved at sætte rigtigt an i højregalop, hvorimod venstre er utrolig god. Derudover elsker vi at jorde ud over markerne :D.


Arbejder en del med overgange, da det falder ham lidt svært.
Stævner
Starter ikke stævner, men vi har deltaget da i et par begivenheder :).


Kalender 2011

D. 3 september
Store Hestedag (bedømmelse/mønstring og heste-agility)

Type/harmoni: Vallak af god type, udtryksfuldt hoved.

Rammer: Lavt ansat hals, ret god skulder og manke, kort toppet kryds.

Fundament: Velstillet med god hårvækst.

Bevægelse: Ret god i skridt og trav


Helhedsindtryk: 6
Mønstringskarakter: 7

Oprangnr.: 6/7


Han var ikke lige hvad dommerne så efter, men han tog hele turen utrolig roligt, meget stolt af ham :). Jeg synes jo han er den smukkeste hest der findes :).


21-22./10
Kursus hos Ute Lehmann (se evt. under "beskrivelse")



Kalender 2012

31/4: Kursus hos Ute Lehmann (super godt! :)

Derudover skal Ice med mig på efterskole 2012/2013 (Brøderup). Det bliver et helt specielt år! ;)



Kalender 2013

Stadig med mig på Brøderup Ungdomsskole
Stamtavle
Registreret i Dansk Tinker Forening

Mor: Clannad Bakholm (Tinka) (kan ses herinde)

Morfar: Ferghus of Ireland

Mormor: Cumasach of Ireland


Far: Kappelgaarden's Travis (Kan ses herinde)


Hel søster: Vester Houmaas Tortelini (Kan ses herinde)
Halv bror: Touch (Kan ses herinde)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Ice er en super dejlig tinker vallak på 6 år. Han er sortbrogede, hvide sokker på alle 4 ben, og begge øjne er brune med blå rand.

Da min gamle araber pony skulle pensioneres, og jeg skulle skifte fra pony til hest, kiggede vi efter en ny hest, som ville blive min konfirmationsgave. Jeg havde fundet ud af at jeg ikke var så god til varm-/fuldblod, og ønskede derfor en rolig og nervefast hest. Jeg har altid været fascineret af tinkeren og derfor var det en nærlæggende race at tage et nærmere kig på. Til start ledte vi efter en tilredet, men da det var nærmest umuligt, skimmede vi de plage, som var tilsalg. Vi faldt over Ice på Den Blå Avis, som på det tidspunkt var 2 1/2 år, hingst og stod på Lolland.
Han var så godmodig og rar, og jeg fik bare fornæmmelsen af, at det skulle være Ice og jeg de næste mange år. Der gik ikke længe før vi fik ham hjem, kastreret.


D. 16. maj 2010 kørte vi Ice op til Noagaard hvor han skulle tilrides. Han tog det helt koldt med at gå i trailer, ankomme til et nyt sted og gå igennem en ny hestestald fyldt med store varmblodsheste.
Mine forældre har altid haft heste, og min mor Frederiksborg avl, men alligevel blev vi enige om at lade en professionel tilride ham. Vi har haft meget glæde af Ice's ophold på Noagaard, da de ikke kun har redet ham, men også indsprunget, redet mindre ture rundt om stedet og "socialiseret" med andre heste.
Jeg har også selv været med under tilridningen, og det var en fantastisk oplevelse første gang! :).
Vi hentede Ice hjem igen sidst i juli måned 2010.



KURSUS HOS UTE LEHMANN (2011)
Er så glad for at vi tog afsted. Vi lærte en række basicøvelser, og jeg lærte hvordan Ice havde haft det. Det viste sig at grunde til at han havde været besværlig at ride, slog fra og løb med mig, var at alt var gået for stærkt for ham. Når der var øvelser han ikke kunne finde ud af eller forstå, blev han fustreret og løb bogstavligt talt fra problemerne. Alt dette kom et godt stykke tid efter opholdet på Noagaard, og skyldes meget muligt min manglende forståelse for min stadig nye hest.

Siden da har jeg startet helt forfra med ham. Det har også givet pote :).

Første gang vi red på banen hjemme ville han ikke sætte i trav, spændte, han troede at han igen skulle udsættets for noget han ikke kunne finde ud af. Men efterhånden som vi havde redet et par gange, begyndte han at slappe mere af. Han har også fået en mere taktfast arbejdstrav.

Det er så skønt, og han ser gladere ud.

Derudover er vi begyndt af arbejde fra jorden, hvilket går rigtig fint. Kan se han lytter og gerne vi samarbejde :).


D. 11 juni 2012
Løssprang Ice, han kom op på 80 cm. Han havde svært ved at sætte i galop, travede mod springet mange gange. Men det lykkedes da til sidst. Stolt af min lille hest :).



Tricks, 2012

- "Kys"
- Løfte ben, grundtrin til spanske skridt

- "Spanske" skridt
- "Løfte" ben, også med signal fra ryggen
- Target (-træning)
- "Neje" (kan blive meget bedre, men har været nede ved jorden)
- "Ryste" på hoved
( - Kan rides med rebgrime)

Træner tricks fordi det klart giver succes for både Ice og jeg. Det er altid motiverende når noget lykkes, så får man mod på flere og sværere tricks.



Ice og jeg på Brøderup Ungdomsskole 12/13

ANKOMST:
Ice var helt rolig, og gik pænt med ind blandt de andre heste og kiggede selvfølelig lidt rundt. Det gik først galt da de skulle lukkes ud om morgen. Han kunne ikke helt håndtere, at nogle andre heste allerede var lukket ud, og selvfølelig løb rundt på folden da det var et nyt sted for dem alle. Inden vi nåede ind i folden, stak han af fra mig og løb langs hegnet ved de andre heste. Fik dog hurtigt fat i ham, og fik lidt ro på igen. Siden da har han taget det helt stille og roligt.

1. GANG UDE AT RIDE
Ja, som den bullerbasse Ice kan være, tog han et stengærde (ca. 35 cm højt) fra ridebanen mod stalden. Jeg blev fejet af af et lille træ der uheldigvis stod i vejen. Ice fik nogle små hudafskrapninger, intet alvorligt heldigvis. Jeg fik hurtigt fat på ham igen, og op igen (efter at have tjekket ham for skrammer). Derefter skridtede vi lidt rundt, for lige at gå der forbi et par gange. Det kom lidt bag på mig, og alligevel ikke. Det er Ice i en nøddeskal, og ingen kom til skade - meget heldigt :-).


FØRSTE DRESSURTIME
Han gik fint nok, slog fra en gang i mellem, når jeg lige overskred grænsen for hvor meget jeg kan forlange af ham. Han kan gå ind under sig og bære sig rigtig fint, men viste det ikke denne dag. Gik ok stabilt på nogle volter, sværre på langsiden. God på signal til parade og bak. Sprang forkert an i galop på den ene volte, hvilket ikke er et nyt problem. Lidt tændt, men gik under omstændighederne godt :).
En god skridttur rundt om skolens hestefolde bagefter, det var noget han kunne bruge :).
Jeg skal læne mig tilbage når jeg rider, både til spring- og dressurundervisning. Da han kun løber endnu hurtigere frem, hvis jeg ikke sidder nogenlunde korrekt. Det ville sikkert hjælpe ham meget, at jeg ikke lægger yderligere vægt på forparten, da han i forvejen bærer sig utrolig meget her, istedet for bagparten, som jeg ønsker.

FØRSTE SPRINGTIME
Første gang Ice og jeg fik springundervisning var d. 30. aug. Der var sat en mindre bane op med spring på ca. 30 cm. (kompliceret nok til os :). Han gjorde det egentlig fint, som jeg havde forventet. Løb uden om et af springene et par gange, men det er bare at træne det. Efter et par spring stoppede jeg ham helt, parade, for at få helt kontrol over ham. Det virkede ret godt. Han spændte lidt op, men han springer ellers ret godt fik jeg afvide. Han føles også meget blød at springe på, og fed arbejdsgalop når det lige tager ham.
Jeg synes det er sjovt at springe, og jeg håber at også kan lide det. Masser af ros til ham efter hvert spring :).
Ser frem til den ugelige spring-træning. Jeg synes trods alt det er sjovere end dressur :).

TRÆNING
Vi har ikke lavet flere ulykker, endnu :). Vi fortsætter vores jordtræning med stor success, han har lært spanske skridt, og kom d. 31 aug for første gang med at neje. Meget stolt af min lille hest :). Han blev først en smule forskrækket da hans ben rørte jorden, men det følgende par gange var der intet. En godbid hjælper lidt på det ;).
Han er blevet meget bedre på signaler gennem rebgrimen, meget bedre styring i trav nu. Satte for første gang i galop på ham med rebgrime og barepackpad, også d. 31 aug. Hans galopanspring er blevet meget bedre, i forhold til for bare få måneder tilbage! Utroligt, og alt dette kun fordi jeg ønskede mig et kursus hos Ute Lehmann til min fødselsdag i 2011! Det har virkelig udvidet min horisont, der er meget mere end bare dressur og spring :).


Man må erkende at der ikke kan forlanges det samme af en hest som Ice, som af en varmblodshest pga. fysiske udfordringer. Racen er avlet til at trække sigøjnernes vogne, og det ville han sikkert elske. Men når dette så er sagt, så synes jeg at han gør det utrolig godt, og jeg ved han kan blive bedre. Vi skal bare gå langsomt frem, så han også kan følge med :).



OPDATERING 14. marts 2013
Jeg er begyndt at ride Ice bidløst, med sidepull, til dressurundervisningen, mens vi stadig bruger bid når vi springer og rider i terrænet. Han er lidt sin egen en gang i mellem, men det er noget jeg har måtte acceptere. Det er jo sådan han er.
Vi er blevet bedre til ridebanespringning, kan nogenlunde styre ham rundt på en bane, og vi springer ca. 50 cm til træning. Han er jo noget tung at danse rundt med, men er stolt af at han gør det så godt som han gør. Til første springtræning, første bom vi skulle skridte over gik han udenom --> kæmpe fremskridt siden da :).
Uden for undervisning rider vi en del med rebgrimen, målet er at han skal slappe mere af under ridning, og hurtigere respondere på mine signaler. For at variere træningen "leger" jeg gerne med ham - vi spiller hestefodbold fra jorden, bruger hvad vi kan finde, fx tønder og plastik vandgrav og øver diverse tricks :).
Ice er, for mig, noget helt specielt. Han har sin egen unikke personlighed og meninger, han overgiver sig ikke så let til mennesker, man skal bevise noget. Selvom han er noget egenrådig og til tider løber om hjørnerne med mig, kunne jeg ikke drømme om en dejligere kammerat :).

TUR TIL HASLEV (terrænbane) OG SLUTNING PÅ EFTERSKOLEÅRET


Det kan vi 2013 (tricks)
- Kysse
- Ryste på hoved
- Spanske skridt
- Løfte begge ben med signal fra ryggen
- Neje (stadig med hjælp)
- Gå rundt om mig (jeg står stille)
- Sidebevægelse (schenkelvigning)
- Løfte min stick fra jorden og give mig den
- Statue

Og han er blevet yderst styrbar i rebgrimen


Det kan vi 2014 (+ 2013)
- Lægge sig på mit signal
- Split (bruges kun ved nejesøvelsen, så han får lettere ved at balancere)

Det øver vi især 2014:
- Neje, forbedre
- Sidebevægelser, bøje helt korrekt og få bagparten rigtigt med
- Ridning i cordeo
- Blive endnu mere afslappet og fokuseret ved jordtræning



Ice er født den 28. april 2007




Følg os gerne på youtube! :)
https://www.youtube.com/channel/UCjbkDIaH3AIjwXweRkY6Szw
Kommentér på:
Tinker Cosy Idris Ice
Annonce