{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Thor [Himmelhest] 1996

4.975 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie K .
Kvinde | 27 år | Oprettet: 9. mar 2008


Fjordhest Thor

Fødselsår:
1996
Højde:
ca 148 til 150.
er ikke helt sikker.
Thor bruger str Full i grime, så han har et stort hoved.
Temperament
Han har et dejligt temperament. Han er ikke nervøs eller flakker rundt, han er stille og rolig "nede på jorden". Han er den første der kommer hen til mig, nogen gange vrinsker han når han ser en, men det er ikke hver dag.

Jeg synes han har forandret sig en del, mens jeg er begyndt at passe ham. Da jeg begyndte at passe ham, var han "ligeglad" om han gik ind i en. Han kunne finde på at "skubbe" igen hvis man skulle have ham til at rykke sig. Han virkede som om han var op at køre, dog på en rolig måde. Altså man kunne godt styre ham, men han virkede ikke til at slappe af. Sådan er han overhovedet ikke i dag - ikke over for mig i hvert fald. Han skubber ikke igen, men rykker sig når man vil have ham til det. Han går ikke bare ind i en, og han virker meget mere afslappede nu.

Jeg har aldrig mødt en hest der er så tillidsfuld som Thor. Intet skræmmer ham, og hvis der er, stivner han kun, han flygter aldrig. Han har været bange/haft stor respekt for piske, men det er blevet meget bedre. Det eneste jeg lige kan finde på, som gør ham nervøs, er dyrlæger. Han har aldrig rigtig været syg, han har haft en hov byld og 2 gange kolik, men han kan bare ikke lide dem. Vi må flere til at holde ham, før dyrlægen kan komme til. Selv den gang hvor han var ved at dø af kolik, måtte dyrlægen give ham noget beroligende for at kunne komme til. Ellers er han kold over for alt.
Gangarter
Skridt - almindelig?

Trav - enorm flot! Man skulle tro han var en araber, hvis men altså ser bort for "vommen" og det store hovede :p

Galop - fin nok :-)
Stævner
Nej
Stamtavle
Ja.
F:Knas Engvang FJH 557 DK Fjord II KL
FF:Reidulf FJH 481 DK Fjord I KL
FM:Gitte EFJ 5294 DK Fjord I KL A
FFF:Valebu 1.PR. N 1569 NOR Fjord
FFM:Ada 2.PR. N.10804 NOR Fjord
FFFF:Osram-Gjerstad 2.PR. N 1180 NOR Fjord.
FFFM:Sylvia II 2.PR. N 6471 NOR Fjord
FFMF:Dyre N 1059 NOR Fjord
FFMM:Dalia 2.PR. N.2888 NOR Fjord
FMF:Horskjær Eid FJH 471 DK Fjord II KL A
FMM:Perle FJ 5051 DK Fjord I KL A
FMFF:Rubjerg Eid FJH 318 DK Fjord
FMFM:Stella Nygård FJ 1981 DK Fjord
FMMF:Rubjerg Eid FJH 318 DK Fjord
FMMM:Mie FJ 2102 DK Fjord

M:Regitze FJN 22891 DK Fjord II KL B
MF:Gul-Døl FJH 602 DK Fjord II KL
MM:Randi FJH 15182 DK Fjord II KL
MFF:Raundølen FJH 548 DK Fjord I KL
MFM:Gulla FJ 5530 DK Fjord I KL A
MFFF:Bjutan Bruse 2.PR. N.1709 NOR Fjord
MFFM:Sonja 1.PR. N.12622 NOR Fjord
MFMF:Breidar EFJH 483 DK Fjord
MFMM:Solmø FJ 5375 DK Fjord
MMF:Haslev Glor FJH 455 DK Fjord I KL
MMFF:Eid Bøjholm EFJH 342 DK Fjord
MMFM:Fjella FJ 4399 DK Fjord
MMM:Mussi FJH 10574 DK Fjord II KL B
MMMF:Ukendt
MMMM:Ukendt
Hvis du har en han er i familie med, så skriv meget gerne! :-)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Thor er en skøn fjordhest på 14 år. I den tid jeg har kendt ham, har vi hygget os sammen og jeg elsker Thor.

Fold: På folden er Thor ikke typen der gider "slås" og overgiver sig hurtigt, så det er ikke ham der bestemmer i flokken. Han har dog sine grænser og kan godt være lidt efter de andre, hvis de bliver for trælse. Dog har han sine beundre, det vil at sige at Fraja og Frede følger ham over alt, og man kan godt sige han bestemmer over dem.

Ridning m.m : Det er meget forskelligt om Thor er rigtig god den ene dag og helt vild træls den anden dag. Han har nogen gange nogle sære ideer og kan være meget stædig, men det er også det der gør ham sjov at ride. Udenfor banen kan han godt være lidt svær at styre og vi har haft nogle uheld, men det er meget få gange at man falder af Thor, og de fleste gange har det nok været en rytterfejl eller at man var uheldig han er i hvert fald ikke typen der smider nogen af. Jeg håber at vi snart kan begynde at ride en smule udenfor igen.
Inde på banen er Thor rigtig god, han bliver dog nemt distraheret, især hvis der er en anden hest på banen.
Så er Thor også utrolig god til børn! Han står helt stille når de strigler ham, går lige så pænt med dem på ryggen. Voksne der ikke rigtigt har prøvet at ride før, eller ikke rider ret tit, er Thor også god til. Jeg mener Thor har givet små trækture til dagplejebørn i to timer, hvor han gik troligt rundt med børnene. Jeg har besluttet at få noget undervisning på Thor, så vi bliver lidt bedre. Da jeg tit ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre, når han har sine sære idéer.

Jordtræning og tricks: Jeg elsker at træne med Thor fra jorden af! Han er simpelthen så sød! Han prøver at gøre alting så godt som han kan, og han ønsker virkelig at gøre det. Jeg går meget op i at hestene har tillid til mig, så jeg træner meget med 'farlige' ting og så videre. Thor er koldt over for næsten alt, det er stort set kun piske han er utryg ved, så jeg arbejder med at få ham til at synes bedre om dem. Med hensyn til tricks har han ind til videre lært smile og kysse. Så har han også lært at når jeg bøjer overkroppen, ned mod jorden, tager han hovedet med ned og løfter hovedet når jeg gør det.

Jeg elsker virkelig Thor! Havde ikke troet jeg ville komme til at elske ham så meget. Da jeg startede ude ved hestene regnede jeg selvfølgelig med at jeg vil holde rigtig meget af dem, og det gør jeg også, men jeg regnede ikke med jeg ville komme til at elske dem så højt som jeg elsker min hund, Sigurd. Men her på det sidste er jeg virkelig begyndt at elske Thor så meget, at jeg elsker, Thor og Sigurd lige højt! Jeg kan ikke undvære Thor mere, og hvis jeg skulle holde mig væk fra ham, vil min verden gå under. Så, ja, jeg elsker ham helt ubeskriveligt højt! Du er smilet på mine læber. Du er tanken i mit hoved. Du er min optur i min hverdag!
Andet? så spørg:-)

5. april 2011
det var meningen, Thor og jeg skulle have haft undervisning i dag, men på grund af vejret blev det ikke til noget. Så i stedet valgte jeg at lave træne lidt med at han skulle trave når jeg travede o.s.v. Det gik rigtig godt, han har aldrig været bedre. Selv da der var wrap ved siden af ham, valgte han at løbe efter mig. Så lærte han også lige et nyt tricks: Når jeg bøjer mig ned med overkroppen sænker han hovedet og når jeg så retter mig, tager han hovedet op. Det lærte han utroligt hurtig.

26 maj 2011 - en forsinket opdatering fra den 24 maj.
Jeg havde sådan lyst til at lave noget med Thor, men Ann-Sofie skulle arbejde, og Thor vil ikke trækkes alene - troede jeg. Jeg spurgte Margit, om hun troede jeg kunne trække ham op alene, og hun mente han bare ville følge efter mig - og det gjorde han!! Han gik lige så pænt ved siden af mig og han så sig ikke en gang tilbage. Det kunne jeg ikke have gjort for et år siden. Vores træning har givet pote. Selv på vej ned af da det regnede og haglede blev han ved mig. Havde troet han vil begynde at løbe da vi skulle ned af, men det gjorde han slet ikke, han blev ved min side. Er så mega stolt over ham.

5 juni 2011 - en forsinket opdatering fra i går.
Fik undervisning på Thor i går. Det gik rigtig godt. Vi fik travet en hel del, selvom Thor ikke var i kondi til det, men han klarede det super fint, man skulle tro han havde kondi. Vi har en del vi skal have arbejdet på. Min underviser var også op på ham og hun fik til at gå rigtig flot. Vi skal nok blive gode. :-)

Forsinket opdatering fra den 10/6-11 til den 13/6-11 - ridelejr.
Jeg tog ud til stalden fredag efter skole. Gjorde en boks klar til Refeekah, en Araber Karina passer. Lidt efter kom Ann-Sofie, og så gik vi ned og hentede, smukke Thor og, dejlige Basse. Vi kom til stalden og lukkede dem lidt ud på marken. Jeg havde helt vildt lyst til at ride lidt, så tog Thor ind på staldgangen og gav ham rebgrime på. Da vi havde skridtet et par runder spurgte jeg Ann-Sofie om hun ikke ville longere os. Det ville hun godt. Det gik faktisk okay godt. Han stoppede en del gange, men det var min egen skyld. Da Thor var kommet ud på folden igen, kom Refeekah. Dagen efter kom Eva, vores underviser. vi fik alle tre undervisning. Det gik godt, selvom der er en del ting der skal forbedres ved mig, så som at min hænder skal sidde stille. Om aften skulle vi ride en tur.
Min første tur på Thor, uden for banen. Jeg skulle dog have et 3 rings bid, ellers måtte jeg ikke. (det er ikke lige min kop te det bid, faktisk hader jeg det) Turen gik rigtig godt, Thor har aldrig opført sig bedre ude på tur imens jeg har set på det. Vi travede også lidt. På et tidspunkt travede vi op af en bakke. Jeg prøvede at stoppe Thor selv om Karina travede videre, og han gjorde det. Han stoppede med det samme, og jeg havde dårligt nok fat i ham. Han begyndte ikke er trave videre, selvom han overhovedet ikke kunne se Refeekah. Dagen efter kom Eva igen. Puha det var hårdt denne gang, jeg fik virkelig sved på panden, Thor svedte dog ikke særligt meget. Jeg kan bare ikke finde ud af det med hænderne, så det var ikke så nemt. Var også oppe og ride Refeekah. Hestene fik et par timers pause imens vi fik noget frokost og en lur. Klokken 18:00 red vi så ud på en tur igen, det skulle have været en kort tur, men vi endte med at ride en rigtig land tur. Thor opførte sig perfekt! Da vi red ude på den store vej, og der kom to amerikaner biler (tror jeg det var) vippede han ikke en gang et øre. Dagen efter fik han fri så jeg trak bare lidt rundt med ham på banen. Ann-Sofie, skal på ridelejr med Basse, så hun ville øve lidt med Refeekahs trailer. Da hun var færdig, prøvede jeg lige med Thor, og han gik lige op. Han var så dygtig. Der var godt nok også lidt wrap så han begyndte at spise med det samme, så han var næsten ikke til at få ud igen. Alt i alt en super ridelejr.

17 juni 2011
Efter at have trænet med Fraja, tog jeg Thor ud. Vi trænede lidt bak, hvilket ikke gik så godt, skal helt klart arbejdes på her i sommerferien. Slalom gik til gengæld rigtig godt. Han var super dygtig. Det er ved at være noget tid siden vi sidst har lavet jordtræning, så det var helt rart at gøre det igen. :-)

24 juni 2011
I dag tog jeg Thor op til stalden. Sadlede ham op, og trak ham ud på ridebanen. Vil træne lidt med det vi lærte fra sidste undervisnings time. Det gik meget godt, men han vil ikke lave en 20 meter volte, så løb han op i den anden ende, så det trænede vi en del med, og til sidst gik han lige så fint. Det har han aldrig rigtig gjort før. De sidste par undervisnings timer har jeg redet med bid, i dag red jeg med rebgrime for det man kan med bid skal man også kunne uden, det havde jeg i hovedet hel tiden, selv om jeg da godt kan se det er meget nemmere med bid. Han var meget frisk i dag, så vi arbejdede også lidt med at slappe af. Da jeg skulle til at trække ham ned besluttede jeg at gå lidt ned at skovstien med ham. Han gjorde det så flot! Han prøvede hverken at stikke af eller vende om. De kunne jeg ikke have gjort for et år siden. Vi travede også lidt, og han blev ved min side. Er så slot af ham. Han er bare super dygtig. Mit mål er at jeg kan begynde at gå ture med ham selv.

25 juni 2011
Ville gå en tur med Thor i dag, så hentede ham op fra marken, og gav ham en tur med striglen. Gik hen af vejen med ham, og han var fantastisk! Ikke én eneste gang prøvede han at vende om eller stikke af. Gik forbi Kildebjergets tre Fjordheste, og heller ikke der gjorde han noget. Gik ikke så langt vil stoppe der hvor legen var god. Rom blev jo ikke bygget på en dag. Alt i alt har det været en super god dag.

26 juni 2011
Igen i dag gik jeg en tur med Thor, og han gjorde bare fantastisk! Vi gik lidt længere end i går på den samme vej, og han blev ved min side hele vejen. Da vi kom tilbage longere jeg ham lidt. Han gjorde det meget bedre end sidst! Der skulle kun lidt overtalelse til at han vil gå væk fra mig. Den ene side er dog bedre end den anden, men var han var super god og dygtig!

19. december 2011
For et par uger siden kom dyrlægen ud for at tjekke Thor. Han havde i et stykke tid pustet rigtig meget når han skulle gå og så videre. Der skulle ingen ting til. Dyrlægen kom ud og sagde at Thor har udviklet astma/allergi over for halm og vi fik noget vi skulle give ham de næste fem dage. Desværre hjalp det ikke og vi fik istedet noget pulver til ham. Da det desværre heller ikke hjalp kom dyrlægen ud igen. Ud over det andet havde Thor efterfølgende fået lungebetændelse. Dyrlægen mente at der var 50 % chance for at han vil komme sig. Han kom de næste fem dage ud og sprøjtede Thor. Om lørdagen var det den sidste dag, og det var blevet 20 % bedre, nok til at
gå som foldhest. Hvis Thor får det værre kan dyrlægen ikke gøre mere og så skal han aflives. Thor kan ikke være ridehest mere og jeg kan heller ikke træne med ham fra jorden. Jeg håber for alt i verden at han ikke får det værre.

26. december 2011
Den 22. december kunne Thor desværre ikke mere. Dagen før havde han pudset så meget at han ikke ville spise og han havde det virkelig skidt. Der var ikke mere at gøre. Den 22. december var sidste dag med min bedste ven. Jeg savner ham helt vildt og vil ønske jeg havde mere tid med ham!

R.I.P min bedste ven! Jeg vil aldrig glemme dig, du min Tulle!
Kommentér på:
Fjordhest Thor
Annonce