{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sportsaraber (A) »|Lysholms Silvado|« 28/7 - 11 15:51 † R.I.P [Himmelhest] 2001

6.737 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Benedicte
Kvinde | 28 år | Oprettet: 7. sep 2008


Sportsaraber (A) »|Lysholms Silvado|« 28/7 - 11 15:51 † R.I.P

Fødselsår:
2001
Højde:
silver † min evige drømmepony !!!!!!!!!!


»DRESSUR VIDEO: http://hestegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=175334
»uha - der er nogen der er lidt lækker i den video! ;)


»Silvado er cirka 147, måske lidt mere, som jeg sys er en rigtig deeeejlig højde for mig (;
Temperament
»Han har et super temperament, og han ved godt hvornår han skal op på dupperne, og hvornår han liiige skal falde lidt néd, så han er super duper.


» lidt vågen i;.<3
Gangarter
»Han har en super trav med enorm fremgang, og han har også enormt meget svæv i sin trav, som han især viser når han er oppe og kører {;'<3
»Galoppen er også bare helt i top, han flyver som en drøm, og han er blid som et lam. i:
Stævner
»SiLVADO ER VERDENS BEDSTE PONY! :D
_________________________________________________
»ALT i FARSTRUP - FORK
»28. november 2009
LD 1. plads - 70,0%
kritik: dejligt flydende program og fin pony med mange muligheder + 3 smileyer xD.

LC1 4. plads - 63,56% :D

_________________________________________________

»ALT FRA H0RNUM ULSTRUP RiDEKLUB - HURK.

»Klubmesterskab 31/10 - 01/11 2009.
»LC2 - 60,0%
nummer 10 tror jeg ;).
»LC3 - 62,08%
nummer 10 - tror jeg ;).
»LD - ??,?%
nummer 5 ud af 12.

_________________________________________________

»ALT i RANUM RiDEKLUB - RRKB

»FØRSTE STÆVE / ÅR 2008 :).
LX - 1 pladsen <3
var 10 point over 2 pladsen ;).

»15. Maj 2010
LC1 - såååå sød basse - to stjerner i program fra dommer - 60,5% - FØRSTE PLADS" :D
LB1- han stejlede - en stjerne fra dommer - 56,5% - 4 plads tror jeg? :D
____________________________________________

»Navnsø ridelejr 2008 - mega sjov lejr :D

»Ringridning - 1 pladsen - tillykke Silvado ;)?'

» elsker dig d; «3
Stamtavle
»Han har ingen stamtavle nej ;)?'
Desværre - men jeg ville jo heller ikke
kunne bruge det til noget - nu når han er en vallak? :D


Køn
»Vallak, meeega køn vallak i: <3

»Jeg tror - eller - jeg får atvide - at han enten er blevet kastareret sent, eller har været klaphingst :D
Han tror selv at han er en stor hingst - & ja xD - han bedægger nogle gange hopper der er i brunst xD
Bemærkninger
»Silver er en dejlig araber / new forrest, men jeg må sige at han er mast araber, dejlige pony. han er brunskimmel med sort man og hale, og han har sorte høje sokker. Han har en pandelok på længte med storebælt xD ej, han har en rimelig lang flot pandelok, synes jeg (: <3 -silver han har seriøst bare reddet min hverdag. Jeg ved ikke hvad jeg skulle lave hvis jeg ikke havde ham <3



»MINSILVER!
»Silver jeg elsker dig uvuderligt meget skat!{y} i;



> Silvados dagbog siden Søndag den 2 maj 2010..


Søndag den 2. Maj 2010: Idag kommer Silvado hjem fra bootcamp hos Lars Fedder. Jeg glæder mig sygt til at kunne ride her hjemme og kigge på ham fra vinduet på mit værelse :D
Han er så dejlig <333
____________________________________________________________________________________________________

Torsdag den 13 maj 2010: DER SKAL GØRES KLAR TIL LB1 & LC1 I RANUM - streeeeeeees :D



__________________________________________________

» jeg forsøger at komme ''op på hesten'' ige :-i Han er den sværeste opgave jeg nogensinde har haft. Jeg ved ikke hvad jeg gør, men nu gør jeg det. Jeg ka mærke, hvordan han ikke tør stole på mig igen. Bliver vi nogensinde »prinsen & prinsessen« igen?

_________________________________________________

Vi havde i maj 2011 dyrlæge til Silvado. Det var omkring et år siden jeg sidst havde redet ham, da han stejlede. Han havde altid været en ufattelig dygtig pony med stort hjerte. Man kunne alt på ham. Silvado er ponyen som man går hen og sparker i røven uden grund, og så vender han sig bare om og siger undskyld.

Han har altid været sådan, at hvis heste gik for tæt på ham osv, så var han egentlig ligeglad. Han var super nem på tur osv, og blev ALDRIG nogensinde bange for noget.

Jeg red engang ved siden af en meget smal vej, hvor en stor campingvogn pludselig kom kørende hen ad. Ved siden af vejen var der tætbevoksede buske osv, så jeg kunne ikke komme væk fra vejen. Jeg måtte lade campingvognen komme forbi. I det den køre forbi ridser min spore HELE vejen hen af campingvognen, fordi der var så lidt plads. Ikke engang der bevægede Silvado et øre, han gik pænt videre uden at sige noget.

Da vi i 2010 var på ridelejr ved Navsøheste (VERDENS BEDSTE RIDELEJR - find dem på facebook! :D) Begyndte han på en tur at sparke vildt og ustyrligt omkring sig efter de andre heste. Siden den dag har jeg ikke redet tur på ham. Siden den redelejr, har jeg faktisk slet ikke redet på ham - når jeg tænker efter.

Det var ikke kun på tur. Han var også sådan, når vi red dressur. Han stoppede op heletiden og stod og stejlede. Han nægtede at gå frem ad! Han var uridelig, og umådlig stædig, og sådan havde han aldrig været før. Jeg blev faktisk en anelse bange for at ride på ham.

Men nejnej, det var ikke kun spring og dressur. Selv i Silvados yndlingsgrene, ville han stejle. Jeg havde aldrig udnyttet hans fantastiske springtalent. Han kunne springe 110 cm med mig uden problemer, og han gjorde det med stor stor lyst. Da dressuren gik jeg galt tænkte jeg: "Hmm. Så må vi lave noget andet. Vi må finde på noget, der er så sjovt og hylende morsomt, at han glemmer alt det sværre trælse!" Jeg tog ham med ned på springbanen, og straks lyste hans øjne op, og han var klar til at fræse banen igennem. OG DOG. Jeg nåede så langt, til at trave varm, før han stod på bagbenene igen. Jeg gav ikke op. Vi tog de første spring, og han hev ned og ned og ned. Han refuserede igen og igen. Jeg gav op. Jeg vidste ikke, hvad der var galt.

Vi havde hestemassør til ham, som fandt noget i hans nakke. Noget der sad fast i den ene side. Hun ville komme igen, og få det fjernet, ved at bløde alle hans muskler op, så de satte sig det rette sted igen. Der gik en uge eller to, og så var hun tilbage. Hun brugte omkring 1½ time på at trykke lidt på Silvado, og da det var hans første gang ved massør blev han rigtig svimmel og sløj af det. Men hun fik sat nakken på plads, så hans muskulatur osv. nu var præcis som den skulle være.

Jeg glædede mig til at komme ud at ride. NU VAR HAN RAKS! :D MEn nej, han stejlede stadig. Rigtig meget. Silvado blev sendt til beridder Lars Fedder (Som startede med at undervise mig vinteren 2010). Han var der i omkring 2-3 måneder (Så vidt jeg husker). Han var nu "kureret" og var blid som et lam igen. Jeg fik ham hjem, og vi begyndte på dressurbanen. Med Lars' hjælp, kunne jeg ride ham, næsten uden han stoppede for at stejle. Der gik ikke længe, før problemet var der igen. Han stejlede. Vær gang Lars red på ham, var han en stjerne. En stjerne der var klar til at gå LA - ligesom han var inden han startede med alt det stejle halløj. Inden alt det stejlehalløj, skulle Silvado og jeg have redet LA. Vi var lige startet på LB til stævner, og LA til undervisning, da han startede med at stejle.

Da han var kommet hjem fra Lars, og jeg faktisk have givet op, fik han en sidste chance. Han fik lov at holde fri i 3 måneder. Jeg troede ikke det ville hjælpe, og jeg havde heller ikke lyst til at sætte mig op, da tiden var gået.

I Marts begyndte jeg så at longere ham vær dag - og der kunne jeg straks selv se, at der var noget helt galt! HVOR VAR HANS SVÆVENDE GANGARTER. Alle de engle, der altid sang i mine øre når han løb, var væk. Nej, de var der stadig, DE SKREG. Han løb fladt og langsomt som en gammel rideskolepony, og vær gang han skulle dreje hang hans hoved præcis den modsatte vej, af hvad den skulle.

Marts gik med loncering og det blev ikke bedre. Vi fik Hestedyrelæge Lisa Nørgaard ud at kigge på ham. Hun kunne ikke se noget i loncen, kun det med, at han ikke svævede afsted som han plejede at gøre. Hun ville lave en bøjprøve, og så gik det helt galt. Han haltede sig igennem prøven på alle fire ben. Han blev indlagt på hestehospital, for at få taget røntgenbilelder. spat (slidgiggt) i 3 ben. Det var hans diagnose.

Jeg er sikker på han altid har haft det sådan. Selvom han sprag 120 - og selvom han kunne øvelser til LA, havde der altid været "noget" med Silvado. Vi red aldrig særlig meget om vinteren, da jeg aldrig kunne få ham til at gå som han skulle, og han havde aldrig rigtig lyst osv. Jeg troede egentlig bare, at det var vinterdepression, for det lider nogle heste af. Men det er selvfølgelig pga spat. selvfølgelig.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan han faktisk uden tvivl er VERDENS bedste pony. og nu tænker du sikker, ja, hahah, joke. Men tænk lige over:
1. Ville din hest springe 120 cm med dig, hvis den havde spat.
2. Ville din hest kunne gå øvelser til LA, hvis den havde spat?
3. Ville din hest stå ved hegnet VÆR evig eneste dag og vente på dig, for at i kunne komme ud og ride en hel time, der indebærer galop, trav, schenkelvigninger, versader, øgninger, tur gennem grus og asfalt - hvis den havde spat i TRE ben???
4. Ville din hest slæbe rosetter med hjem fra stævner, få stjerner i dens dommerkomentarer, og flere 9 og 10 taller, hvis den havde spat?
5. Ville folk på en stævneplads snakke om hvilken hingst din vallak er og om den bedækker, bare fordi din hest løfter benene sygt meget og føre sig frem, hvis den sammetidig havde spat?

Synes du ikke, det er så langt ude ^ at han har været så fantastisk, samme tidig med at han havde ondt? Det synes jeg. Pludselig tror jeg på, at der virkelig findes kærlighed, for det kan kun være derfor han har gjort det!<3

Han står nu på marken, og ved ikke, at han snart ikke skal være i blandt os længere. Hver gang han høre min stemme, vrinsker han vildt, og kommer over til hegnet. Hans ører er fremme, og jeg har aldrig set ham så glad. Jeg kan se, hvordan han hele tiden spørger, om vi skal ud og ride, og der er intet jeg har mere lyst til i hele verden. Jeg bruger timer på at stå og nusse med ham, og han nyder hvert et sekund. Jeg sidder her i min teressedør og skriver hele hans historie, mens han står ved trælågen og kalder.

Jeg har ikke givet ham op, jeg har givet hans diagnose op. Det håber jeg han ved. For jeg vil gøre alt for ham, ligesom han i sin tid gjorde for mig, og som han resten af sit liv vil gøre.

Nu må i have mig undskyldt, jeg har en pony der skal strigles.!









Kommentér på:
Sportsaraber (A) »|Lysholms Silvado|« 28/7 - 11 15:51 † R.I.P
Annonce