{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Hekla [Tidl. part] 1997

5.482 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Emilie & Buster.
Kvinde | 27 år | Oprettet: 30. okt 2008


Fjordhest Hekla

Fødselsår:
1997
Højde:
Ca. 140 dejlig cencimeter!

135 i dækken.
Cob-Full i grime.
60 i gjord.
Temperament
Det er lidt svært at beskrive Hekla's temperament. Det ene dag er hun noget af det roligste man kan finde, og den anden dag spæner hun rundt i longen og bukker og stejler, og fuld af energi.
- Men jeg elsker hende for det!
Gangarter
Hendes gangarter er meget 'normale'. Ikke noget man tænker wauw over. Dog er hendes trav skøn at sidde i, uden det bliver for 'nemt'.

Jeg har aldrig rigtigt galoperet så meget på hende. Kun når vi sprang eller trænede det til undervisning.
Da jeg startede på at ride hende, var det umuligt at få hende i galop. Nu ( medmindre hun har en doven dag ) lave et ordentligt anspring, og holde galoppen i en runde eller to.
Stævner
Ja, en masse med en tidligere ejer. Hun har været en MEGET dygtig springpony til stævnerne. Har fået af vide at hun har gået nogle af de højeste klasser inden for Fjordhest. Både dressur og spring. Hun har VIRKELIG springtalent !
Hun er meget dygtigt skolet. En rigtig STJERNEPONY !

Stævner er ikke lige os, men vi tar gerne på kursuser, ridelejre m.m.

Ting vi har været på:

- Dagridelejr, i uge 31, sommeren 2010 på RytterGaardens HorseManShipCenter.
Stamtavle
Ja, hun har meget fine papirer. Men dem har ejeren.
Hun er osse brandmærket, men det er lidt utydligt.

50 % Dinosaur
30 % Pony-dyr
10 % Fjordhest
10 % Giraf

= Hekla !

Køn
Hoppe - Loppe :D
Bemærkninger
Første gang jeg så Hekla, var det bare som om jeg VIRKELIG havde fundet min drømmepony. Ikke bare sådan en "jaja jeg elsker min pony," NEJ jeg mener det virkelig seriøst! Hun har det jeg har manglet. Noget der gjorde at man følte hesten passede til en. Som om man var skabt for hinanden .?! Ja, det er sådan jeg har det med Hekla <3

Dejlig hoppe. Hekla er helt sin egen, og har den mærkværdigste personlighed.

BLOG:
( Jeg skriver ikke for hver gang, kun når jeg lige får lyst ).

2. Januar '10

Jordtrænede bare idag, hun havde jo stået stille siden Juleturen, så forventede nok hun var lidt frisk!
Men det var faktisk ikke så slemt som jeg regnede med.
Hun har her i en periode siden jeg faldte voldsomt af, fået et flip nede i den ene ende af ridebanen. Så det har hun haft gjort hver gang hun har været ude. Men her de sidste gange siden D. 13-12-09 været fuldstændig rolig når jeg har trænet med hende hvor der kun har været 2 heste på banen. men til undervisning gør hun det stadig med nybegynderne .??
Men tror snart jeg vil op og ride igen når ridebanen er "tøet" op igen xD ! Har ellers ikke redet "rigtigt" siden jeg røg af, jeg tror min tillid til hende forsvandt lidt der.. :,( Så har siden bare trænet en masse tillid og jordtræning, som virkelig går fremad !
Men jeg er begyndt og stole på hende igen, så det er da positivt !

21. Januar '10

Har snart ikke trænet Hekla i 2 uger..
Blev spurgt om jeg ville med derud idag, men takkede nej.
Havde ikke rigtig tid, & lyst idag.
Men skal derud på Lørdag og træne med hende.
Glæder mig meget til banen "tøér" op, så hun kan lære og neje, efterfuldt at ligge ned. Men banen er jo stadig for hård.
Jeg ved ikke om det er mig der er mærkelig, eller hvad..
Jeg har bare ikke haft så meget lyst til at ride her når det er så koldt og sneèr. Men det slutter når snevejret er overstået. (-: Har måske 'glemt' Hekla har på det sidste, har jo haft Musse til undervisning, og har kun været ude og sige hej og give gullerød i den periode. Mærkelig føelse.. Hun har osse fået flyttet fold. Så nu står hun på fold 4 xP

21. Januar 10'

Idag var jeg ikke ude hos Hekla, men min mor og jeg snakkede om hende.. Hvilket jeg lige vil skrive kort om herinde..
Min mor kaldte på mig og sagde at min ridelære Susanne havde ringet, og spurgt om vi var intreserede i og købe Hekla.
For hun skulle af med hende inden for en måned. Hun var for svær til eleverne. Og så var det jo dumt at hun betaler mange penge for hun bare går, og kun bliver brugt af mig.
Men planen var jo at jeg skulle købe hende efter min konfirmation, når jeg havde pengene..
Og nu går jeg til Gymnastik 2 gange om ugen & Ride-undervisning 1 gang. Så ville jo ikke rigtig have nok tid til hende. Jeg gik bare ind på mit værelse og begyndte og græde, hvor skulle hun så hen nu ? Skulle vi aldrig ses mere ? Hvad blev der af, Mulle + Hekla = Foraltid ! ??
Min mor trøstede mig og indså hvor meget hun betød for mig.
Men hun er jo ikke så tryg ved at jeg har en pony som jeg ikke kan have alene ude uden andre heste. Eller gå en tur med den uden den bliver bange og løber.. Jeg kunne jo sagtens forstå hende. Men prøvede osse at fortælle at det kunne hun vil lære .? :'( Lidt efter ringede Hekla's oprigtige ejer Britt, og hende og min mor snakkede i laaang tid. Jeg tog til gym og de snakkede videre.. Min mor snakker stadig med min far om det. Håber vil et sted jeg kunne købe Hekla. Men nogen gange har man bare lyst til en pony som er lidt mere nervefast ..

30. Januar 10'

Hekla har bare været som en drøm idag !
Var med Signe & Stine på Ryttergaarden, og vi jord-trænede osv... Så red Stine Charlotte. Og jeg og Signe fik lyst til og ride så vi bandt tøjler og hoppede op. ( uden sadel ) .
Det var skøønt og ride hende igen,. Vi skridtede en masse og begyndte og trave lidt.. Hun har den skønneste trav ! <3
Hun har bare været perfekt ! Jeg strigler hende kun med Cordeo eller ingenting. Og hun lystre super godt !
Og nu kan hun osse flytte bagpart bare med Cordeo... !
Jeg ryster lidt i Cordeoen og står og 'prikker' lidt til bagparten , og så flytter hun den helt rigtigt ! Og en halv runde uden stop ! Så ret stolt !


31. Januar 10'

Var ude hos Hekla med Stine & Signe igen idag !
Denne gang tog jeg bare BareBackPet med ud, da jeg regnede med og ride.
Striglede i Cordeo, og hyggede. <3
Så løb jeg og hun løb efter og travede ned i Roundpennen ( skør pony med for meget energi ! ) Så jeg måtte lige hente hende igen xD . Så lavede jeg noget Cirkel-leg for at bruge noget af hendes energi, og hun både hoppede og stejlede lidt ( Endnu et tegn på for meget energi ! ). Så sadlede jeg op, og satte en gullerød på sticken, hoppede op, og fik hende til og smile med sticken, og hun spiste gullerøden xD. Så red skridtede jeg med de andre, og travede lidt.. Hun er godt nok blevet svær og styre, efter jeg ikke har redet hende så meget i en måned ! (-: Men okay, det gik. Så travede jeg, og hun lavede et buk hihi ! Efter vi havde redet gik vi en lille tur med Charlotte & Hekla ned af grusvejen " Dygtig pony " XD ( plejer og blive bange og flippe ud på ture ) Men hun tog det skam godt :D Derefter blev hun så sat på fold igen.

29. - 31. Marts '10 -Mandag-Tirsdag-Onsdag-

Jeg har sovet ude på rideskolen sammen med Celine. Jeg trænede noget grundridning om mandagen. Sprang om tirsdagen. Det gik faktisk rigtigt godt. Hun har virkelig springtalent ! Jeg løb med hende i cordeoen og sprang op til 3 dæk, hvilket nok svare til ca 60-70 cm. Bagefter sadlede jeg op og sprang det samme oppefra. Onsdag regnede det rigtig meget om formiddagen. Så jeg gad ikke rigtig ride. Så jeg tog hende ind i stalden, og striglede/hyggede bare os to. Bagefter tog vi hjem.


7. Juni '10

Idag skulle være den perfekte dag.!
Min mor skulle ringe og snakke med Hekla's ejer. Vi ville nemlig købe hende, som vi blev tilbudt for ca. 3-4 måneders tid siden.
Min mor ringede og jeg sad og lyttede med..
Da hun så havde snakket færdig fortalte hun at Hekla ikke var tilsalg nu. Fordi; det ikke var holdbart at sige til køberen at hun skulle blive stående opstaldet ude på rideskolen, hun ville osse have det dårligt med at sælge en pony som ikke er 100% rask, og fordi hun gik så godt som rideskolepony nu.
Jeg blev bare helt knust! Hun er jo min drømmepony, jeg elsker den pony så meget! Jeg lå bare og græd hele aften, jeg forstod det virkeligt ikke. Altså for det første er det MIG der har trænet Hekla op så hun kan bruges til rideskole, og jeg var indforstået med at hun skulle blive stående ude på rideskole og jeg vidste godt hun kunne risikere og blive forfangen igen.. Men Hekla jeg giver aldrig op, du bliver min en dag ! I promise you ! <3

*Keep The Dream Alive*
I Will never give up!

1. Juli '10
Nu har jeg fået halvpart på Hekla og rider hende 3 gange om ugen, og får en gang undervisning.
- jeg kæmper for at ejeren skal blive overbevist om at Hekla skal være min. Og jeg giver ikke op!´

12. Oktober '10

Idag har jeg og Hekla etårsdag!
1 år med dig, har virkelig gjort mig til den jeg er idag. Den person der idag, tør stå frem og være sig selv. Det kunne hun ikke for èt år siden. Efter jeg har mødt dig, og tilbringt mange sekunder, minutter, timer, ja selv dage, i dit selvskab, har gjort mig stærkere..
Jeg troede ikke man kunne bliver stærkere end jeg var, men jeg tog fejl, åbenlyst.
Jeg havde slet ikke på samme måde selvtillid, jeg turde ikke stå frem og sige hvad jeg virkelig mente, jeg gjorde hvad andre gjorde.
At træne dig gennem èt år, har virkelig været en kamp ind imellem. Det var ikke din skyld, det var mig der fejlede.. Jeg forstod dig ikke ordenligt indimellem. Jeg gjorde hvad jeg troede var bedst.. Men det var det jo ikke altid? Men vi må overhovedet ikke glemme vores opture. Havde vi haft en god dag, kom jeg lykkelig hjem og fortalte det hele.. Fx. den gang hvor jeg red min første tur på dig, uden du gik i panik. Jeg var stolt over dig. At du kunne forandre dig på den måde, ja det var uvirkligt, hvis man tænkte på at du for 3-4 måneder siden, var hade-ponyen på rideskolen.
Der var osse den triste gang hvor hestene blev forskrækket og løb. Jeg faldt meget uheldigt af dig, og landede på nyren. Jeg kunne knap nok gå i 2 dage af bare smerter. Jeg tilbragte den aften på skadestuen med en del undersøgelser..
Jeg blev bange for dig? Jeg mistede min tillid til dig, selvom jeg godt vidste at det jo ikke var din skyld. Herefter red jeg dig ikke i 2-3 måneder. Jeg turde ikke.
Jeg jordtrænede dig så ofte jeg kunne, og langsomt blev min tillid til dig størrere.
Efter et stykke tid, turde jeg nu sidde på dig. Noget ligegyldigt for nogle, men stort for mig. Senere turde jeg at blive trukket på dig. Og efter noget tid, satte jeg mig bare frivilligt op på dig, og skridtede og travede.. Jeg var gudelykkelig den dag. Stolt, var ordet, jeg var stolt af mig selv, men ikke mindst stolt over min og din tillid til hinanden.
Herefter gik kunne jeg begynde og rette på min ridning igen..
Nu kom næste fase, - alt: styringen, min opstilling, det hele skulle opfriskes, efter "lalle-vinter-ridningen".
Langsomt men sikkert blev det bedre. Det blev sommer og vi startede springningen igen, vores farvorit. Det hele gik fremad nu.
Der var jo altid lidt op og ned tider, men vi tog det som det var, og arbejdede og til der vi er nu. En lykkelig rytter, og ja en gudeskøn pony, jeg ikke kan leveforuden!
Hekla? Denne tekst er skrevet i tårer, jeg elsker dig! Og håber at vi har endnu flere år sammen, og jeg kæmper stadig! Du skal nok blive min, hvornår ved jeg ikke, men en dag. Om ikke bliver det i himlen :') Tak! For DU er med til og gøre mig til den jeg er.
Uden dig er jeg bare et menneske, du gør mit liv noget særligt. Og du skal vide at jeg er ved din side til det sidste! Jeg svigter dig ikke!

Tak til mine veninder, Susanne og ikke mindst min familie for støtten.


*OPDATERING* -5. December 2010

Nu er der så mange der har spurgt mig hvorfor der står ":'(" ud for hendes navn. Og nu orker jeg ikke at skrive det så mange gange, da jeg kommer til at tænke på det igen, og bliver ked af det.

Planen har hele tiden været at jeg skulle købe Hekla. Alle vidste det, alle var klar over at hun 'var' min pony.
Jeg skulle oprigtigt købe hende for mine konfirmations-penge, men da jeg stod med pengene, ville hun ikke sælge alligevel.
Det slog mig helt ud. Men jeg elskede Hekla, så jeg fik halvpart dvs jeg kommer 3 gange om ugen + jeg får 1 gang undervisning. Det var jeg okay med. Det forsatte jeg så med i ½ år. Men min største drøm var jo at købe min egen hest. Så jeg begyndte så småt at kigge på HN, HG og alle de andre steder. Jeg fandt et par stykker og snakkede med min ridelære. Hun sagde så at hun kunne spørge Hekla's ejer en sidste gang om jeg måtte købe hende. Det sagde jeg så ja til. Et par dage senere kom sms'en: "Hej Emilie. Britt har besluttet at du, som den eneste, må købe Hekla. Hun skal dog blive stående her. Hvad siger du til det?".
Jeg var glad! Nu lyste det jo op igen. Men, der var jo lige en ting. Hun skulle blive der. Og der er desværre ret dyrt. Jeg fandt så en løsning med min mor og far. Men alligevel var der noget der holdt mig lidt tilbage. Det tog mig jo 1 time i bus + jeg skal gå 2 km. Og nu hvor jeg går i 8. klasse, er der jo osse nogle lektier der skal passes. Jeg ville have hende tættere på. Jeg snakkede om det med min ridelære, og hun ville snakke med Hekla's ejer om det.
Jeg nåede aldrig at få noget svar, før min mor sagde nej.
Hun var ellers med på ideen. Men aften inden havde hun været i bogklub, hvor der er flere der osse har heste.
Det skal lige siges at min mor ikke ved særlig meget om heste.
Og der var så denne dame, som sagde at man ALDRIG skulle købe en hest der har været halt. For så havde den store chance for at blive det igen. Så det tror min mor jo på.
Jeg fik afvide at jeg måtte nyde tiden jeg havde tilbage med Hekla, og så kunne vi finde en anden.
Da jeg fik det afvide at hende begyndte jeg at græde. Det hele var jo ligegyldigt nu? Hvad skulle jeg så gøre? :'(
Jeg prøvede alt hvad jeg kunne at overtale hende, men nej. Hun havde bestemt sig. Jeg kunne intet gøre nu.
Her i Fredags var jeg så ude hos Hekla, første gang i lang tid.
Da jeg hentede hende på folden, begyndte tårende at trille ned over mine kinder. At jeg ikke skulle træne det smukke dyr så længe mere? Det gjorde ubeskriveligt ondt!
Den dag lavede jeg ikke rigtigt noget med Hekla. Jeg striglede hende bare over, hyggede på banen og gik en lille tur.
Herefter kom hun ind i stalden, hun skulle nemlig have smed.
Jeg hjalp med at hente heste til det osv..
Lige inden jeg skulle gå ned af mod bussen, kom min ridelære ud, og jeg sagde så at jeg ikke måtte købe Hekla og hvorfor. Hun var ked af det på mine vegne, men lovede at passe godt på Hekla. Jeg var så tæt på at begynde at græde igen.. Sidder her med tårer i øjnene. Forhelved det er svært for tiden! :'(

Nu er der nok nogle der ikke forstår hvorfor jeg ikke bare forsætter som part. Men det er fordi der er for langt derud. Der er trods alt 20-25 km. Jeg kan ikke nå det 3-4 gange om ugen, og jeg føler at jeg svigter Hekla. Hun fortjener bedre.

Derfor vælger jeg at give slip..
Jeg vil self stadig komme derud om sommeren osv, men det bliver aldrig det samme :'(

// Håber der er nogle der forstår mig.

You're irreplaceable! <3

Navnet Hekla betyder 'Hætte' / 'Hat' på islandsk.

Hekla Tricks:

:D = Rigtig god
:) = Okay god
:( = Dårlig

Smile :D
Stå på stub :)
Kysse mig :D
Hovedet til jorden :D



// Emilie Lambert Nielsen.

PS: Hekla ejes af Britt, men hun står på Ryttergaarden, og går som elevhest.! Se evt hjemmesiden : www.HorseManShipCenter.dk !

PPS: Hvis du har hørt om Hekla - Har kendt Hekla, eller andet så skriv gerne ! Jeg vil gerne vide en masse om hendes fortid (:
Kommentér på:
Fjordhest Hekla
Annonce