{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Knabstrupper Friis' Maria KNN 2342 [Himmelhest] 2005

5.404 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Charlotte F
Kvinde | 40 år | Oprettet: 25. aug 2008


Knabstrupper Friis' Maria KNN 2342

Fødselsår:
2005
Højde:
163
Temperament
Super dejlig og rolig
Gangarter
Skridt: Rigtig god og taktfast
Trav: Rigtig god
Galop: Tæske godt
Stævner
Kåret 2008 KNN 2342

Hoppe af særdeles god type. God dybde og bredde. Godt hoved. Særdeles god hals. Særdeles god skulder. Særdeles god manke. Særdeles god overlinie. Stærk ryg. Ret god lænd. Særdeles godt, velformet, muskuløst kryds. God lårfylde. Gode, føre og velstillede lemmer. God skridt og trav. Ret god galop. Tørre haser, god vinkling.

Krop: 9-9-9-8
Lemmer: 8-8
Bevægelse: 8-8-7
Helhed: 8
Stamtavle
Mor: Luna
Far: Rughavens Admiral
Farfar: Tyfon

Kåret i knabstrupperforeningen 08, fløj, bedste klassiske hoppe, bedste hoppe og best in show

Type og kropsform 9 9 9 8
Lemmer 8 8
Skridt, trav, galop 8 8 7
Helhed 8
Køn
Billedskøn - Hoppe
Bemærkninger
Utrolig sød og lærenem hoppe.
Kom på ryggen af hende en enkelt gang, kun hvor jeg hang på maven hen over hende, turde ikke rigtig hoppe helt op da jeg ikke havde nogen til at hjælpe mig.

18 marts 2009 en dag jeg aldrig glemmer, men gerne vil være foruden.
Boede dengang 40 km væk fra hestene, som stod hos min far.

Min far ringer kl 3:20 om natten/morgnen, han får fremstammet, Vi mister hende, føllet hænger halv ud af hende og er dødt, når kun at sige at jeg er på vej og jeg ringer til dyrlægen.
3 min efter min far har ringet er jeg på vej ud af døren og har dyrlægen i røret. Får startet bilen og kører i al hast ud mod min far og hestene, velvidende om at jeg måske mister mit kørekort.
20 min efter holder jeg i indkørslen hos min far, dyrlægen er også lige ankommet. Min far prøver at få vendt Maria da hun har klemt sig godt op i et hjørne, men hun rejser sig ikke. Sammen får vi alle 3 trukket, med lidt hjælp fra Maria, hende ud at ligge på midt på gulvet.
Først at syne er det lille brune føl der bare hænger der, vi sætter kæder om dens små forhove og prøver at trække, og Maria presser på. Intet hjælper.
Dyrlægen forsøger at få en arm i hende, men kan ikke komme til for føllet, så han bliver nød til at skære dens ene forben af.(Uhyggeligt syn når man tænker over det i dag, men den dag tænkte vi kun på Maria, føllet var jo dødt)
Dyrlægen kan nu få en arm i Maria, han får konstateret at føllet ligger med det ene bagben fremad, så der er ikke plads til at det kan komme ud igennem hendes bækken. Dyrlægen forsøger at presse bagbenet bagud og siger til når vi skal trække i føllet igen, (denne gang med begge kæder på 1 forben), bagbenet bliver ved med at følge med op, trods dyrlægen presser det bagud. Det er stadig trang med plads for dyrlægen så han vælger denne gang, at skærer føllet midt over, grusomt syn, men vi tænker stadig kun på Maria. På kæderne bliver der nu sat kroge, som dyrlægen sætter fast inde i føllet, igen prøver han at presse føllets bagben bagud og siger til når vi skal trække. Vi forsøger dette mange gange men det rokker sig ikke ud af stedet.
Dyrlægen fortæller os om en anden mulighed, at skubbe det der er tilbage af føllet, ind i hende igen, velvidende om at de synlige ribben kan ridse Maria indvendig. Vi går med til dette, efter vi nu har slidt i 2½ time.
Dyrlægen presser føllet ind igen, får det vendt om, 2 baghove stikker ud, og kæderne kommer på, det ene bagben som drillede før, sætter sig nu lidt i klemme, men 1 2 3, svup så var resten af føllet ude.
Dyrlægen tjekker nu Maria indvendig for de rester der evt. kan ligge derinde. Hun bliver syet lidt bagi, og får en masse medicin.
kl 6:25. Dyrlægen forklare hvordan vi skal forholde os og at vi gerne skulle vende Maria, så det ikke er det samme ben der sover hele tiden, og senere få hende op at stå, og der vil komme dyrlæge og tilse hende om et par timer.
Vi har bundet et tov i Maria's grime, hver gang hun prøver at komme op bliver vi nød til at støtte hende, så når hun ligger sig igen, ikke kommer yderligere til skade.
Hun sætter sig nærmest op, har forbenene foran hende, helt strakte, de ryster voldsomt, og hun kæmper bragt for at få bagenden med op, men kan ikke, hun falder ned igen.
Dette sker mange gange i løbet af hele dagen.
Vores egen dyrlæge kommer og tilser hende, hun får yderligere noget smertestillende og antibiotika, Han prøver at hjælpe os med at få hende op at stå. Mens jeg tar i tovet i grimen, står han bagved hende og prøver at give hende stød. Hun kæmper igen og igen,men kommer stadig ikke op.
Dyrlægen kommer igen til middag, over middag, det samme sker, Maria kommer ikke op. Vi får hende vendt fra side til side hvergang hun prøver at komme op, da hendes ben sover. Men ligemeget hjælper det.
Kl er ved at være 16 om eftermiddagen, Mira er på dette tidspunkt flyttet ud i en anden stald, og hende tar jeg ud og ser til, snakker lidt med de andre piger i stalden, bryder lidt sammen og jeg når at være der i 10 min. min far ringer igen, grådkvalt siger han at vi mister hende nu.
Ca. 5 min. efter holder jeg hjemme i fars indkørsel igen. Går hurtigt ind og kigger til Maria, snakker lidt med hende, skynder mig ind og ringer til dyrlægen(mobil er nu ved at være tør for strøm). Ud til Maria igen, sidder med hendes hoved i mine hænder, aer hende over det hele, hun er svedig, far fortæller at hun fik et krampeanfald mens jeg ikke var hjemme ved hende, og at jeg ikke ønskede at se hende i kramper. Adede hende igen og igen, til sidst åndede hun ud. Sad lidt ved hende endnu, kunne ikke bære det og brød sammen, det samme gjorde min far.
Dyrlægen kom nu, 15 min efter jeg havde ringet til ham, men det var for sent, og Maria havde nu fået fred.

Ugen forinden 9 marts mistede vi Marias halv søster Lyhne, i samme situation, dog at det overhovedet ikke var muligt at få føllet ud, som stadig var helt inde i hende, og dyrlægen forklarede at 99% af de heste der får skåret føllet ud(Ikke kejsersnit, det laver man ikke på heste) ikke overlever. Hvilket gjorde at vi tog beslutningen om at aflive Lyhne.

Vi elsker disse heste over alt på jorden og vi ønsker hver dag at de 2 dejlige tøser stadig er i blandt os.

Håber og ber til at de den dag i dag græsser sammen på den anden side af regnbuen.
Kommentér på:
Knabstrupper Friis' Maria KNN 2342
Annonce