{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Aleera 2004

5.771 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

MiTho´s heste .
Kvinde | 48 år | Oprettet: 27. feb 2007


Anden særlig race Aleera

Fødselsår:
2004
Højde:
166 cm
Temperament
Helt ufattelig blid og kærlig, meget rolig og klog hoppe, som tager tingene som de kommer..
Gangarter
Absolut over middel, hendes trav har virkelig en lækker takt og bæring, generelt bærer hun sig selv kanon i sine bevægelser og kommer godt ind under sig..
Stævner
Nej, hun er nytilredet..
Stamtavle
nej..
Køn
Hoppe..
Bemærkninger
Aleera var redet i skridt og trav da hun kom, så jeg skulle egentlig bare fortsætte og lægge noget mere indlæring i hende, min anden veninde har hendes søster, og hvis det bliver ligesom hende, så bliver det ren fornøjelse.

Nu har jeg redet Aleera lidt, og hun er pt rigtig godt grundredet i skridt og trav, hun kan sine volter, skråt igennem og parader. Jeg er begyndt at ligge noget runding og bæring på hende, hvilket går rigtig fint. Desuden er vi begyndt at arbejde med galoppen, hvilket faktisk går helt super, hun tager naturligt den rigtige galop og har en fin fremdrift.
Hun er en hoppe, der gerne vil arbejde, hun står bomstille med ørerne fremme, når jeg hopper op, og går først, når hun får besked på det. Hun er også en hoppe, der er hurtig i sin indlæring, hun forstår nemt, hvad man vil have hende til og forsøger at behage sin rytter.
Virkelig en fornøjelse at arbejde med, og samtidig så gennem fornuftig og rolig, at jeg vil tro, man kunne sætte hvem som helst op, hvis man ville.
Jo mere jeg rider hende, jo bedre selvgående bliver hun, hun er blevet super til tempo skift, og hendes øgninger er simpelthen lækre.. Vi har desuden snust til forpartvendinger begge veje, og de er faktisk fra naturen side ret gode, så de skal bare finpudses en smule.
For afvekslingens skyld, er jeg lige så stille begyndt at indlære sideverdsøvelser, dog kun få trin af gangen og endnu kun i skridt, den ene side læiger næsten naturligt der fra starten, den anden side skal lige finpudses lidt mere, men som Aleera jo er, så er det intet problem, da hun hele tiden forsøger at gøre det, man ønsker af hende, men sideverdsøvelser er indtil videre kun noget, vi tager, når vi har lyst og det hele bare kører..
Galoppen er blevet stabil i tempo, og det er nu mig, der bestemmer retningen ;) Hun har så stort overskud, at hun changerer over, hvis jeg ændrer retningen for hurtigt, så changementer bliver da en leg for hende, når hun engang skal lære det.

En ting der fascinerer mig er, hvor hurtigt hun lærer, og hvor hamrende stabil hun er. Når man hopper op, runder hun på den lange tøjle, og den runding bevarer hun i al den tid, man rider ligegyldig hvad tøjlelængde, temposkift, volteskift eller lignende vi laver. Det er meget, meget sjældent, hun slår fra, og det er uden tvivl rytterfejl, selv i galop forsøger hun allerede nu at lægge sig frem med runding på, dog skal hun lige forstå galoppen ordentligt, men jeg er sikker på, det bare vil komme som en leg.

Aleera er en meget dressurbetonet hoppe, som helt klart er et spændende stævneemne med potentiale som er værd at kigge efter, hendes væsen alene gør hende velegnet, men også hendes str og bevægelser..
Dog løsspringer vi med hende også for adspredelsen og balancens skyld, desuden har hun godt af at skulle tænke selv og være opmærksom. Vi har kun sprunget hende en meter, men hun klarer det fint, lægger en udemærket runding og kommer godt op over i bagparten.
Aleera er drægtig og vi har derfor skåret lidt ned på ridningen, men så kan jeg jo få øvet hende i ridning uden sadel istedet :)

I nat D.3/2-10 folede Aleera. Hun havde ingen tegn af nogen art haft på, at det skulle være nu, og hendes føl var desværre dødfødt.. Hun fik et smukt bucksin hoppeføl.. Stakkels pige.

Aleera har nu været min i et stykke tid.. Hun gik lige i hjertet på mig, og der har hun sat sig godt og grundig fast.. Hun er den blideste og mest solide hoppe, jeg har mødt, hun trives med alle og alle elsker hende.. Hendes medheste knytter sig lynhurtigt til hende og hun er hele verdens tante :) Jeg elsker simpelthen den hest..

Aleera går pt med det lækreste hingsteføl ved siden efter Mr. Blue Eyes, og hun er en super mor, så meget, at Sif´s dreng også patter ved hende ;)
Kommentér på:
Anden særlig race Aleera
Annonce