{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Cob (sec D) Trenewydd Robina (Robs) [Tidl. hest] 2004

7.496 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

CBL
CBL
Kvinde | 30 år | Oprettet: 4. okt 2007


Welsh Cob (sec D) Trenewydd Robina (Robs)

Fødselsår:
2004
Højde:
152cm ... måske mere. hun er vokset lidt siden jeg målte hende sidst og syner langt større.
Temperament
En rolig kone, der ikke bliver skræmt af så meget. Hun kan dog vågne lidt op når der er hankøn i nærheden. Hun elsker alle mennesker og er en rigtig lommehest. Da jeg fik hende hjem fra wales i sin tid gad hun slet ikke mennesker, så den tendens har jeg da fået pillet af hende :) Man bliver stolt når ens dame går helt roligt med meget små børn på ryggen, og bare følger mig, så den lille pige tror hun selv rider. Hæ-hæ..... Er der noget man kan, så er det at stole på skønne Robina <3
Gangarter
skridt: velafbalanceret og meget stor. fik 9 i skridt til show.

trav: Rigtig god med skulderfrihed, haseaktion og afskub som en rigtig cob! Når damptromlen først er sat igang kan man kun blive imponeret. Heldigvis bevarer hun også sin takt når maskineriet kører i fuld fart. under rytter er der en del rygsving , og hun føles som en stor hest at trave på.

Galop: Mindre god.... Det sker at hun præsterer en OK galop, hvor ryggen er med, og hun changerer da galoppen ret nemt på folden. Der er masser af damptromle, men ikke altid fuld kontrol (manglende balance). Under rytter skal der arbejdes rigtig meget for at få hende til bare at gå stabilt.
Stævner
hun har været udstillet på M&M show på team cape:

fik 41 point. med beskrivelsen og pointene:

type: 8, god gammeldags welsh cob hoppe, kunne bruge mere udtryk (skyldes nok hun var træt fra trailerturen så hun ikke tændte op)

bygning 8: god krop, god bredde og dybde, lidt lavt ansat hale

lemmer: 8: lemmer i god harmoni med hendes krop

skridt: 9 : dejlig fri og balanceret med god takt

trav: 8 : når hun er motiveret bevæger hun sig godt.

- Hun blev 3 ud af 6 og fik stor ros af dommere og tilskuere for sin modenhed og rolige sind :) og så selvfølgelig for sit udseende !
Stamtavle
far: Trevallion Trysor 27119

Mor: Synod Roslin 92300

farfar:Derwen Telynor 11531

morfar:Thorneyside Flyver

resten kan i se på : http://www.allbreedpedigree.com/trenewydd+robina
Køn
En køn hoppe
Bemærkninger
Robina var meget sky lige da vi fik hende og kunne dårlig nok få grime på hende. nu kommer hun straks når man kommer ud på folden.

- har efterhånden lært hende rigtig godt at kende, hvor det har taget mig en del tid at få hendes tillid. Der var en del besvær med generelt manglende tillid til mennesker i starten (første 2 år) som jeg har arbejdet med intensivt.

- så der nyt !!!! d- 14.06.2012 har robina sprunget 20 cm !! og jeg har ikke sprunget siden jeg var 7-8 år så det er ren succes at rytter og hest er rustne begge to men stadig gør det :) .. ( nu har vi været over et 40 cm spring nogle gange med "fine" afsæt )

- 18.07.2012
i dag har vi trænet mønstring, hvilket har været en næsten umulig gerning førhen. hun er jo en stædig dame. men i dag reagerede hun flot og hurtigt da jeg bad hende gå i trav . ganske vidst lidt langsomt men det skal hun nok blive bedre til. hun skal nok blive en ren drøm at se på som showdyr ;)

- 06-08-2012 : rider robina mere og mere uden sadel. det er som om hun bedst kan lide det sådan. havde også en begynder, som dog har redet rideskole som barn, oppe på hende og han red rundt selv i skridt uden sadel på hende uden problemer (:

- 30.09.12 : nu redet uden bid for første gang. skulle alligevel bare hygge uden sadel også. det gik rigtig fint. i skridt gik hun bare og smaskede og ledte efter bidet.


-hun er min lille dame... min søster (på 24) satte sig op på hende for lige at se om hun kunne galoppen bedre på hende... det endte med en lille konflikt hvor robina møvede og NÆGTEDE at gå frem.... så satte jeg mig op igen.. og så var hun min lille robse igen som tøffede derud af for lette hjælpere.

- nu video hvor vi rider bidløst for første gang: http://www.youtube.com/watch?v=N4gaZNLNy3o

- lidt update ! 28-02-2013! : vi har meldt til M&M show og glæder os! har fået trænet hende rigtig godt så hun skal nok vise sig flot. har også redet hende et par gange uden udstyr overhovedet hvilket både hun og jeg synes er skide skægt.

- 16-10-2013: hun er lånt ud til lene som skal bruge hende som hygge-ridehest og avlshoppe :) Hun skal nu sættes i fol med Merlyn welsh calibra. vi er begge rigtig spændte på resultatet, så vi glæder os . Vi har snakket lidt om at smide hende til internationalt show i 2015 , fordi hun kan føre sig rigtig flot frem hvis hun er lidt hormonel (hvilket hun nok bliver nu når hun skal have føl til den tid ) . jeg har i dag været oppe og hilse på robse og redet en lille bitte tur (efter 3 mdrs pause) hvor hun skulle gøre sig stor med knejsen , fnysen og halen løftet. så det var lidt sjovt. hun fik også lov til at vise sin trav i kådhed på vejen på fuld knald. kæft en gang .......

- d. 4-5 Januar 2014. Så kom jeg ind i det nye år med et dejligt besøg hos Lene og Robina :) Hun har det så godt deroppe, og har fået udviklet sin hals og ryg rigtig godt. Det har hun manglet. Så nu ser hun altså skide godt ud. Der ud over har en kombination af livsglæde og hormonel kådhed resulteret i at hun gerne vil vise sig lidt oftere med halen forsøgt løftet og fnysen. Hun har nok sjældent haft det så godt som hun har nu :) ..... Men det bliver sgu svært at finde et sted her på sjælland der kan byde på de faciliteter hun har hos lene , med en fold på flere hektar til kun hende og Calibra, luksus foder, opmærksomhed hver dag, turridning, kærlighed med Calibra osv osv..... hmmm.... nå ! Jeg fik en video af hende fra dette besøg hvor hun viser sin lækre trav !!!
http://www.youtube.com/watch?v=T9USqnVxaFQ

- så er der en måneds tid til foling. uuuuh jeg glæder mig !

- plukveer i mandags ! UUUHHHHH

-Robs gav en smuk hoppe med 2 bagsokker og en blis i går aftes <3 Den lille pige var der fuld knald på rundt i boksen blot 20 minutter efter fødsel. Dyrlægen roste Robs og Bebs til skyerne, hvor der ikke var en finger at sætte på deres sundhed og tilstand. Bebs har gode, stærke og lange ben at fise rundt på . Jeg håber Bebs' eksteriør bliver bedre end Robs' , det ville være skønt ! Billeder kommer senere.

20 marts 2017: Robina er tilbage på Sjællandsk jord! Hun har været savnet:) Dertil har hun skænket lille ranger (busser) som forhåbentlig bliver min nye ridehest en dag.
Kommentér på:
Welsh Cob (sec D) Trenewydd Robina (Robs)
Annonce