{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Cob (sec D) Alettico (Letti) 2007

3.362 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rikke Helene N
Kvinde | 47 år | Oprettet: 28. mar 2009


Welsh Cob (sec D) Alettico (Letti)

Fødselsår:
2007
Højde:
målt til 155 cm d. 19. april 2012, håber på at han lige rykker et par cm mere, da han stadig ikke ser helt færdig ud.
Temperament
COOL og meget nysgerrig, tror jeg beskriver ham bedst. Men også lidt et tosse-hoved til tider.

Et sind, man skal lede længe efter. med Kæmpe personlighed.

Finder sig bare i det meste og elsker at lære.

Dog temmelig stædig til tider.

Vant til trafik, da han er vokset op på fold langs en trafikeret landevej (står bare og kigger på Lastbilene som suser forbi).
Gangarter
Super spændstig (kæbetabende) trav med høj benløft og meget stort svæv. Rolig skridt. Smuk gyngende og rolig galop.
Stævner
blev til en 6. plads på hans 1. stævne. Hygge stævne på Holmegaardens Rideskole
Stamtavle
F: Orsons Sheik Abbin WDH 16
FF: Creuddyn Masterpiece WDH 5
M: Dynamite Gypsy WD 99
Køn
Vallak
Bemærkninger
Gude smuk (i hvert tilfælde i sind, kroppen kommer nok med tiden) Welsh Cob, som er højt avlet.

Utrolig nem at arbejde med, elsker at lære. Træner ham frit og han kommer selv op fra folden, når der skal trænes. Følger mig hvor end jeg går.

Har en dejlig kraftig man på godt 80 cm. Han er 3-farvet: Sort, brun og lys bug.

Han er sent tilredet, da han tog sin tid på at vokse færdig.

Alettico tror lidt at han stadig er unghest, fyldt med spillopper. Napper lidt i jakken og flyver tilbage med et blik: "Var det ikke sjovt?". Han elsker at spille fodbold, som så mange andre teenager drenge. Til tider i boksen, får bolden en ordentlig flyvetur.

Hvis jeg arbejder på folden (har bygget lystdrift), vil han meget gerne være med i det hele. Bore, banke og flagrende plastik rør ham ikke. Var bla ved at stjæle min boremaskine den ene dag.

I boksen er han helt rolig og finder sig bare i det hele. Første gang han havde sadel på, kiggede han bare nysgerrigt med et blik:"Hvad er det, nå ja det sikkert meget fint". Ligeså med biddet. Han proppede det bare i munden og ville lege "Tag Fat" med det.

Han er ellers, nok jordens største nussehoved. Han kan ikke få kæl nok. Han er bare helt med på børnenes nye hobby: "Kysse Letti's mule Leg". Tøffer altid rundt i hælene på mig, når jeg går ude på folden.

UDVIKLING:

30/11-09 Så er Alettico ankommet hos Tina.

5/12-09 Nu er han endelig kommet hjem til mig selv. Han gik hele vejen hjem, forbi biler og alt muligt. Var bare super dygtig. Flot klaret af en hest, som dårligt har set en bil før.

7/12-09 Alettico løftede fint hove idag, og fik bid i munden for første gang (bare løst uden trense). Han syntes det var hyle skægt. Tog det selv i munden og gik rundt med det i munden i boksen.
12/2-2010 Letti blev trænet i Horsemannship idag på folden. Det gik fint, på trods af de knap så optimale forhold. Starten foregik med lidt stejl og bukkespring. Til sidst blev han så koncentreret, at han ikke endsede 3 store, larmende tanks, som kørte forbi få meter fra ham, med store, flagrende bånd på.

15/2-2010 Jeg forsøgte at longere Letti, for første gang i dag. Det gik faktisk ret fint. Udstyret var han ligeglad med. Fandt sig bare i at få gjord, elastik og kapsun på. Han var lidt nysgerrig på omgivelserne, men gik fint ud på volten i skridt.
Han løfter ben på komando nu, selv løs på folden.

9/3-10 Longe arbejdet går fremad i skridt og trav. Lærte parade på volten idag.
For leden, var jeg ved at tabe kæbe og mund, da han kom på fold. Der var blevet sat et skilt langs hans fold, som han bare syntes var farligt. Han hissede sig op. Tog så turen frem og tilbage i den mest fantastiske spanske trav. Øv! havde ikke kameraet med.

10/3-2010 Letti tabte en fortand i dag. Den hang løs hele dagen, så man skulle bestemt ikke lege med tovet eller nappe i mit ærme på vejen frem og tilbage til folden. Nøj, hvor var man en "lille" sølle dreng. Jeg fik dog, til sidst lov til at hive den ud.

8/4- 2010 Så er han blevet til Vallak. Han tog det stille og roligt. Men er lidt "fuld" idag.

17/4- 2010 Plys og Letti blev fold kammerater i dag :-)

28/4-2010 Letti er blevet utrolig rolig efter sin kasteration. Jeg trække begge heste ind fra fold. De tøffer bare ved siden af hinanden.

29/4-2010 Letti blev lyst longeret på min nye ridebane idag. Det foregik dog mest i buk :-) Han var helt rolig bag efter, vist lidt træt.

8/6 - 2010 Forsøgt at træne Letti som håndhest på banen med Plys. Ville dog hellere lege, men fangede ideen til sidst.

29/7- 2010 Så har Letti haft begge min børn (3 og 5 år) på ryggen (selvfølgelig imens jeg holdt dem). Han var ligeglad, ikke så meget som vippede med ørene. Finder sig også bare i at få en stor orange spand op på hovedet.

12/10-10 Var oppe og ligge hen over ryggen på Letti idag. Han stod bare stille og kiggede på mig, på trods af jeg hoppede der op.

5/11-2010 Første gang oppe og sidde på ham. Han var bare for sej. Stod musse stille og nød bare at få ros.

6/11-2010 Skridtede en runde i dag. Stoppede pænt, når jeg bad ham om det.

24/2-2011 Så småt igang med tilridningen. Skridter et par runder. Han står stille, når jeg stiger op. Han syntes dog det er lidt mærkeligt, at jeg er der oppe.

26/2-2011 Knækkede koden idag. Kunne endeligt få ham ordentligt ud på volten i longe. Utroligt, hvilken forskel et stykke staniol kan gøre.
Skridtede hele 2 runder, på banen, uden stop. Fik oven i købet skridtet en lille tur ned af markvejen. Blev lidt nervøs over nogle ting. Da jeg beroligede ham med stemmen, gik han roligt videre.


21/3-11 Tilridningen stoppet igen, da han er kommet ind i en vækst periode.


30/3-11 Vi har været ude på en god gå tur. Først nede og kigge på biler. Letti var lidt nervøs til at starte med, men med et par aflednings-guffer, slappede han helt af og kiggede bare på biler/lastbiler som susede forbi.
Vi gik efterfølgende lang tur, hvor han tændte lidt og ville gerne fremad (lidt for stærkt til tider). Men opførte sig ellers pænt.

9/4-11 Jordarbejdet skrider frem af. Dog fatter han stadig ikke en bregne af longe-arbejde, så det er i løs-longering. Han følger mig i enhver bevægelse, og vælger at arbejde med mig selv om de andre heste går på banen. Jeg er begyndt at træne Tricks med Letti, hvilket også går frem af. Kan næsten "Gi' pote".

4/5-11 På begyndt træningen igen, da han har fået noget fylde igen. Træner ham primært fra jorden i tøjleføring, men har lige været oppe på ryggen et par gange. Han er virkelig blevet ivrig over træningen.

5/5-11 Fik travet for første gang på Letti.

26/09-11 Da jeg pt ikke kan ride Letti, pga graviditet, har jeg besluttet at tilkøre ham. Han fik den første lektion i køretøjle-føring. Stod bare stille på banen, mens han fik seletøjet på. Først fattede han ikke noget, stod bare stille. Derfor valgte jeg at trække ham ud og gå over på sommerfolden. Så gik han fremad. Kunne dreje og styres uden om en grøft, samt lave parrade på kommando. :-)
Selve vognen er han helt kold overfor. Kunne lade stængerne falde med et stort brag. Han stod bare og gloede og gik hen for at undersøge vognen.

29/1-2012 Så småt igang med træningen igen.

21/5-2012 Startet med Klikkertrænning. Det går super

Letti flyttet på min venindes rideskole. Hvor han er kommet i ridning og redet op professionelt.

Han har prøvet at gå med i undervisning, men pga hans stædig væsen, var han ikke helt egnet.
Kommentér på:
Welsh Cob (sec D) Alettico (Letti)
Annonce