{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Tessa ox 2005

1.860 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ann B
Kvinde | 50 år | Oprettet: 21. feb 2007


Arabisk fuldblod (OX) Tessa ox

Fødselsår:
2005
Højde:
160 cm
Temperament
Den sødeste hoppe. Nysgerrig, tillidsfuld, lærenem og elsker at få lov at arbejde. Hun gør sig meget umage for sin rytter.
Gangarter
Gangarterne betydeligt over middel, svævende med høj haleføring, bæring og svæv.
Stævner
Tessa er tilredet ved Husted Arabians. Stor samarbejdsvilje og talent for dressur. Hun er en engel at arbejde med.
Stamtavle
Ægte Golden Cross afstamning. Stamtavle på dette link:
http://kongenshus-avl.homepage.dk/tessa.stamtavle.htm

Krydsningen af den spanske ox fuldblodsaraber hoppestamme og ægyptiske ox fuldblodsaraber hingstestamme giver ofte et meget vellykket afkom, derfor kaldes denne krydsning af blodlinjer Golden Cross. Det er race-rene ox fuldblodsarabere, men af en særlig afstamning.

Tessas mor er den helt usædvanligt velgående rent spanske stamhoppe, Tera, af importeret blod, helsøster til en international guldmedaljehoppe og en eksporteret søster.
Tessas far, Om El Tanam, er overvejende af ægyptisk afstamning med islæt af spanske linjer fra Sanadik El Shaklan`s mor Estopa. Om El Tanam er svensk Riks Champion Hingst efter den legendariske Sanadik El Shaklan. Om El Tanam blev importeret til Sverige af Liljebackens Araber, men er allerede eksporteret igen til videre avl i udlandet. Han er ekstremt smuk, 160 cm høj, senior hingste champion i Sverige med over 90 points og har bestået specialracernernes materialprøve i Sverige med meget fine resultater, bl.a. 8-8 i springning. Tessa er eneste danske afkom efter denne hingst.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Tessa har helt fra fødslen været en meget selvbevidst dame med glimt i øjet, udstråling og attitude. Samtidig er hun blid og imødekommende. En rigtig lille stjerne.
Hun har en lang velrejst og velansat svanehals, et yndigt lille feminint hoved med store mørke øjne og en lille smal mule. Tessa er meget stor af en araber; 160 cm i stg.
Tessa er lys gylden rødskimmel og vil i løbet af få år blive hvid som sne.

Vi beholder Tessa på stutteriet, hvor hun får en central plads i videreførelsen af avlsarbejdet på Kongenshus Araberstutteri. Hun vil blive skolet i dressur, starte stævner, og vil blive vist på arabershow igen. Hun opnåede sølvmedalje på Vilhelmsborg Nationalt arabershow allerede 2 år gl. Tessa er kun lige tilredet - derfor er der kun få ridefotos - der kommer flere, når hun går stabilt med rytter.

Stutteriet: http://kongenshus-avl.homepage.dk/
Email: araber@info.dk
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Tessa ox
Annonce