{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sportsaraber (A) †Oliver† [Himmelhest] 1998

1.543 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

SR / TG .
Kvinde | 33 år | Oprettet: 27. jan 2009


Sportsaraber (A) †Oliver†

Fødselsår:
1998
Højde:
145 cm
Temperament
Han har et meget roligt temperament, af en araber at være.
Men han kan også hidse sig op. Men ligegyldigt hvor ophidset han bliver, er han altid til at holde.
Gangarter
Skridten er dejlig frisk.
Traven er fin, men lidt hoppende, som en arabers nu er.
Galoppen er lidt speciel på banen, men uden for banen er den bare fantastisk.
Stævner
Ja, med forrige ejer.
Springsvævner på 50-60 cm.
Stamtavle
Oliver er brandemærket.
Jeg har fået det klippet med en kilppemaskine, men det er desværre ulæseligt..
Køn
Vallak
Bemærkninger
Oliver er en dejlig araber på ca. 12 år.

Jeg købte Oliver d. 30/11-09.
Da jeg var ude og kigge på ham, virkede han som en ældre herre, der var temmelig doven og trist. Men alligevel kunne jeg ikke få ham ud af hoved efter at have kigget på ham. Så jeg måtte bare have ham. Så i løbet af en lille uge havde jeg ham hjemme, og han ændrede fuldstendig personlighed. Den dovne og triste pony, blev nu fuld af liv og lyste langt væk af at den havde det godt, og var glad for hvor den var kommet hen.

Han er en rigtig dejlig pony.
Han er bare en drøm at side på når han hidser sig op.

Dressur:
Dressur er ikke Oliver stærke side. Han er virkelig svær, bare at få til at søge ned. Men han elsker at gå og tygge på biddet, så jeg tror godt at han ville kunne lide dressur, når han lige lære det.

Springning:
Oliver elsker at springe, og han er også god til det. Jeg ved ikke hvor høj han har sprunget, men hvert fald 60 cm eller mere.
Jeg købte Oliver som kaseret spring hest, men efter som dyrelægen har sagt god for det, er jeg stille og roligt begyndt at træne ham lidt op i spring igen. Der har ikke været nogen problemer indtil videre, og Oliver elsker det bare.

Tur:
Oliver elsker at være på tur. Om det er mark, skov, strand eller by, så er han med på det hele.
Lige da jeg købte ham, kunne jeg uden problemer ride tur på ham alene i bare grime og træktov. Han var kold over for det hele. Men efter at han hele vinteren er blevet redet sammen med andre heste, hidser han sig nu ekstremt meget op lige så snart han ikke kan se Amico (min anden hest). Men selvom han hidser sig op, er han til at holde. Selvom han galopere på stedet, og man føler han vil stikke af hvert øjeblik det skal være, gør han det ikke. Men hvis man gir man bare den mindste smule tøjle, er han straks over alle bjerge.

I stalden:
I stalden er Oliver meget sød, og nem at have med at gøre. Han kunne aldrig drømme om at sparke eller noget. Han står pænt under strigling, kun når hovene skal tages, kan han være lidt urolig.

På fold:
På folden er Oliver også meget sød og nem at have med at gøre. Han kommer altid når man kalder på ham, og elsker at blive nuset om på folden.
Oliver elsker at rulle sig. Det er næsten altid det første han gør, når han kommer ud på fold.
På folden opføre Oliver sig lidt som en plag. Han elsker at spurte rundt og lege.

Men alt i alt synes jeg at Oliver er en rigtig sød pony, og jeg elsker ham over alt på jorden.

Fortid:
Hos tidligere ejer var han spring pony, men efter to styrt blev han kaseret som spring pony.

30/11-09
Idag kom Oliver så til Hestelygaard.
Han gik pænt ud af traileren, men han blev forskrækket da han var kommet ned af rampen, så han sprang lige lidt rundt. Efter at han var faldet lidt til ro, kom han ud på folden til Amico. De snuste lige til hinanden, og så gik de igang med at grasse. Så kom Argo ud til dem. Efter som at Argo godt kan være lidt voldsom, måtte Oliver lige sige fra overfor ham et par gange, og allerede efter 10 min, stod de pænt og grassede sammen.
Oliver gik pænt med ind i stalden da de skulle ind. Da han kom ind i sin boks, løb han lige nogen gange rundt i den, men fladt så til ro. Han tog det fin at blive striglet inde i boksen, og stod rigtig og nød det. Da vi lukkede af i stalden, stod han og nussede lidt med Argo, så de skal nok blive gode venner.

1/12-09
Idag har Oliver været på banen for første gang, og det gik utrolig godt, han var bare så sød.
Det gik godt både i skridt, trav og galop.
Efter banen red vi en lille tur. Han tøvede noget, da hen ikke kunne se de andre heste mere, og det gjorde det hellere ikke bedre at Argo blev ved med at vrinske og løbe frem og tilbage. Men efter en del bakken gav Oliver op, og gik pænt på hele resten af turen. Han var selvfølgelig meget opmærksom, men rigtig sød.

3/12-09
Idag har Oliver været ude på endnu en tur, dog nogen længere denne gang. Da vi kom til det sted hvor der var problemer sidst, kiggede han lige tilbage, men tøvede så ikke et øjeblik, og gik bare friskt afsted. Han var sød og frisk under hele turen, og blev kun forskrækket en gang, fordi en fugl fløj op lige ved siden af ham.
Han er virkelig en dejlig pony.

5/12-09
Idag har en pige der hedder Celina, været ude og ride på ham på banen. Det gik rigtig godt, og de passede virkelig godt sammen. Oliver var rigtig sød, og gjorde alt hvad hun bad ham om.

12/4-10
Idag har dyrlægen været og kigge på Oliver. Han blev vacsineret og fik raspet tænder. Jeg fik dyrlægen til at tjekke hvor gammel Oliver er, og han sagde at han var mellem 10-14 år, og ikke de 16-20 år, som jeg fik af vide da jeg købte ham. Så det er jo meget dejligt at han lige er blevet nogen år yngre. Jeg fik også dyrlægen til at tjekke han ben grundigt igennem for gigt og sådan, for da jeg købte Oliver fik jeg at vide at han havde begyndende gigt i det ene bagben, og derfor ikke kunne bruges til springning, men dyrlægen kunne ikke finde noget, og mente godt at Oliver kunne bruges til springning igen. Så det har været en rigtig god dag idag. Min hest er blevet yngre, og kan nu bruges til springning igen :D

15/4-10
Idag har semden været og ordne Olivers hove. De trænkte virkelig. Oliver tog det meget pænt, og stod helt stille indtil smeden var færdig.

19/4-10
Idag har jeg trænet lidt dressur med Oliver. Det er ikke hans stærke side, men jeg fik ham da til at søge lidt ned. Oliver elsker at gå og lege med bidet i munden, så jeg tror han ville kunne lide dressur, når han lige lære det. Vi var også lige ude og tage en fri galop på marken ved siden af ridebanen. Oliver blev helt oppe og køre over det, og var næsten ikke til at holde, men man kunne tydeligt se at han elskede det.

3/11-10
Idag er jeg faldet af Oliver for anden gang. Jeg havde taget Oliver ud på banen for at træne ham lidt fra jorden, men han kunne slet ikke koncentere sig, så jeg bestuttede mig for bare af skridte til rundt på ham. Det gik også meget fint til at starte med, men så kom der et eller andet over ham, så han vendte rundt på stedet og bukkede afsted. Og da han så standsede brat op, fordi han var ved at løbe ind i Sabrina og Marquis, faldt jeg af. Men efter jeg så kom op på ham igen, opførte han jeg pænt.

14/1-2011
Idag da jeg kom ud i stalden, kunne jeg med det samme se at der var noget galt med Oliver, han var ikke rigtig sig selv. Jeg troede til at starte med at det var kolik, fordi han blev ved med at kigge og sparke til sin mave. Men det undrede mig at han også havde tynd mave, noget slim agtigt noget, med en smule blod i. Men jeg ringede til dyrelægen, og fik ham til at komme. Dyrelægen mente ikke at det var kolik, men han havde ikke nogen idé om hvad det kunne være. Måske var det noget han havde spist, som han ikke kunne tåle. Oliver fik noget smertestillendeog så fik han pumpet noget kul ned i maven. Dyrelægen sagde at jeg kunne tage hjem, men skulle komme tilbage og kigge til ham igen efter 3 timer. Så det gjorde jeg, men da jeg kom tilbage, havde Oliver det virkelig virkelig dårligt. Han svedte helt vildt og havde virkelig store smerter, og hans flyedene afføring var nu kun blod. Så jeg ringede til dyrelægen igen, og han kom. Jeg kunne se på ham at han ikke regnede med at Oliver ville klare sig gennem natten, men han gav alligevel Oliver noget mere smertestillende, noget stærkere denne gang, og sagde at vi måtte håbe på det bedste.
Jeg blev hos Oliver hele natten, og jeg kunne tydeligt ae da det smertestilende holdt op med at virke. Han havde så store smerter at det næsten ikke var til at holde ud at se på. Jeg var lige ved at ringe til dyrelægen og få ham til at komme og aflive ham, men så var det som om at smerterne fortog sig lidt, og han fik det lidt bedre.
Om morgen ringede jeg til dyrelægen igen, fordi Oliver stadig ikke havde spist eller drukket noget. Så dyrelægen kom igen, og gav ham noget mere smertestillende, og pumpede 6 liter vand i ham. Dyrelægen var noget noget mere positiv nu, og regnede med at Oliver nok skulle klare den. Han gav mig noget jougurt agtigt som jeg skulle give ham 3 gange om dagen i de næste par dage, det skulle hjælpe til at få gang i tarmene.
Om aftenen var der ingen forandring med Oliver, og han havde stadig ikke spist. Så jeg blev blev ved ham hele natten igen, hvis han nu skulle få det værre. Men der var ingen forandring hele natten og heller ikke om morgen.
Om eftermiddagen ringede jeg til dyrelægen igen, for at høre om der var andet man kunne gøre. Han ville prøve at ringe til et par venner og høre om nogen af dem havde noget erfaring med det som Oliver havde.
Ved 21 tiden havde Oliver begyndt at få lidt mere normal afføring, stadig flyende, men det så meget mere normalt ud, og der var ikke blod i det mere. Men han havde stadig ikke spist noget. jeg tog Olivers temperatur, den var på 37,0, og ringede så igen til dyrelægen. Han havde desværre ikke kunne få fat i nogen, men han havde fundet noget som vi kunne prøve at give Oliver. Så en time efter kom dyrelægen, og på bare den time der var gået til at jeg ringede til dyrelægen til han kom, havde Oliver fået det meget værre. Hans temperatur var nu 38,2, og hans smerter var blevet værre. Han var også blevet helt blå lilla på hans tandkød inde i munden, så han var ved at gå i chok. Så der var ikke andet at gøre nu end at aflive ham.
Så den 16/1-2011 kl. 23.20 blev Oliver aflivet.
Han kæmpede hårdt mod hvad han end fejlede, men tilsidst kunne man godt se på ham, at han havde givet om.
Jeg havde et dejligt år sammen med Oliver, og jeg kommer til at savne ham rigtig rigtig meget.


Jeg savner Oliver så utrolig meget!! Han betød alt for mig!! Jeg vil bare så gerne have ham tilbage. Jeg ved godt at det ikke er muligt, men jeg ville ønske at det kunne... Jeg bebrejder mig selv for at han ikke er her mere, jeg kunne jo bare have gjort noget mere for ham. Jeg ved godt at jeg gjorde at hvad jeg kunne for ham, men alligevel bliver jeg ved med har tænke, hvis man nu bare havde gjort det og det, så kunne han måske stadig have været her idag.
Der er så meget jeg ville ønske jeg havde gjort anderledes. Der er så meget mere jeg gerne ville have gjort for ham, og så meget mere jeg gerne ville have oplevet sammen med ham.
Jeg saver ham så forfærdeligt meget, der går ikke en dag uden at jeg tænker på ham. Uden ham har jeg ikke lyst til at leve. Den dag han forsvandt, mistede jeg troen på mig selv og lysten til at leve. Han var mit hjerte, den der holdt mig i live, og nu da han er væk, hvad holder mig så igang?
Jeg har prøvet at finde en erstatning, men det er bare ikke muligt. Jeg har kigget på heste der ligner ham, heste der har samme personlighed som ham, men der er ikke nogen af dem der dur, for de er ikke Oliver. Det er nu ved at gå op for mig at jeg aldig kan få ham tilbage, ligegyldigt hvor meget jeg leder. Jeg finder aldig en som ham, og jeg tror aldig at jeg vil kunne få samme forhold til en anden hest.

Oliver du vil altid være i mit hjerte.
Kommentér på:
Sportsaraber (A) †Oliver†
Annonce