{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Rose Moon [Tidl. hest] 1995

3.486 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

EMI .
Kvinde | 29 år | Oprettet: 4. dec 2009


Trakehner Rose Moon

Fødselsår:
1995
Højde:
165cm
Temperament
Rose er en stille, rolig og dejlig hoppe, som virkelig er nem at have med at gøre. Dog kan hun godt hidse sig lidt op nogen gange hvis det blæser eller regner, eller hvis der er noget nyt hun ikke har set før. Hun er skrækslagen for store containere, eller også bare de almindelige grønne plast skraldespande til papir osv. der er intet at gøre der, uanset hvor mange gange vi rider forbi en lang række af dem, så skal hun altid i en stor bue uden om. Ellers er hun virkelig skøn.
Hun er ikke den type der kommer op og slås med de andre heste ude på folden, hun undgår det helst. Men self. hvis nogen af de andre heste sparker eller bider efter hende, sparker eller bider hun da tilbage.
Hun står ofte enten for sig selv, eller også med ox'eren Daimond. Oftest står hun sammen med Daimond. De er lidt uadskillelige nogen gange..
Gangarter
Rose har en meget stor gang, så hun kan være ret svær at sidde på i trav og galop. Men når man lærer at sidde på hende, så har hun en fantastisk lækker gang. Især galoppen, hvis man kan få hende i kort galop, så hun nærmest bare galoperer på stedet. Hendes samlede trav kan være svær i starten, men når man finder ud af den, er den nem. Jeg har redet hende i ca. 2 år nu, og har stadig lidt problemer med den frie trav.. Men hun dasker også bare afsted og øger rigtig meget, så det bliver meget svært at sidde ordentligt.
Stævner
Rose er gammel grand prix hest - dressur - og har gået LA og MB. Men det kan hun ikke holde til mere pga. forbenet dragtbrusk.

Mit første "stævne" på hende var på Toftegården, i Frederikshavn, hvor vi desværre kom på en 8. plads i dressur, men fik en fin 1. plads i begynderspring. :D
Men håber på mange flere stævner med hende.

Toftegården, Frederikshavn, d. 12.09.09
Dressur, LD, 61,8%
8. plads ud af 8.

Toftegården, Frederikshavn, d. 13.09.09
Begynderspring, fejlfrit, 48 sek.
1. plads ud af 5.
Stamtavle
Rose Moon

F: Blue Hors Silver Moon
M: Briksbøl Rosik

FF: Kostolany
FM: Suleiken IV

MF: Chopstick
MM: Rosica

FFF: Enrico Caruso
FMF: Mahagoni

MFF: Deadly Nightshade XX
MFM: Cinderella

_____________________________________________

Fik i 2001 et hoppeføl ved navn Ricotina, efter Blue Hors Hertug, og i 2003 et (jeg gætter) hingsteføl, ved navn Ramier, også efter Hertug.

Blev ifolet med Esteban AA (vil jeg mene) i 2008, men noget gik galt, så føllet døde ca. en halv time efter fødslen. Lotte mener der er noget galt med hendes livmoder, så hun kan vist ikke mere, hvilket er fint, for hun skal ikke have flere føl.. Det har jeg ikke råd til xD selvom hvis det endelig skulle være, ville jeg elske at få et afkom efter Gribaldi :3
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Rose er min højt elskede prinsesse, som jeg virkelig ikke kan uden. Mister jeg hende, mister jeg alt. Jo jeg har masser af venner og familie, men uden Rose kan jeg bare ikke fungere. Hun er det det holder mig sammen, og oppe. Hun giver mig håb. Kan bare ikke uden min prinsesse.


D. 02.05.09
Ankom Rose til Toftegården, i Frederikshavn.
Jeg vidste intet om at Rose skullle komme, og var ret irriteret på min mor, fordi vi skulle holde picnic på en gård vi ikke hadve noget at lave på overhoved. Men så bad hun mig vise min fætter stalden, og så stod der pludselig en hvid hest i boks nummer 11, som lignede Rose VOLD meget - sjovt nok. Så kom Tana og Gama pludselig løbende ud af boksen skråt overfor, og Lotte fra samme boks, og Helga fra en anden boks lidt længere oppe af gangen, og så bad de mig læse hvad der stod på grimen og på det lille hjerteformede skilt der hang på grimen. Pænt svært eftersom Rose havde hovedet nede i høet, men da hun så tog hovedet op, stod der "Rose Moon" henover næsebåndet, og da jeg gik ind i boksen for at læse det lille skilt stod der "Til Emilie og Jeanette".. glemmer aldrig den dag! <3
- og JA! JEG TUDE HELT VILDT ): i like tre timer eller noget..

D. 12. og 13. sept. 09, startede jeg mit første stævne på Rose.
lørdag d. 12. red vi dressur, LD, da det var mit første stævne ever, og vi kom desværre på en 8. plads ud af 8.
søndag d. 13. sprang jeg begynderspring på Rose, da hun har forbenet dragtbrusk og derfor ikke må springe så tit og så højt, men hun elsker at springe, og det samme gør jeg, og så var det vel lidt et plaster på såret fra dagen før, da vi så kom på 1. pladsen, med 48 sek. og totalt fejlfrit. :D

d. 25.01.10
Roses verdensberømte halvsøster, Blue Hors Matiné, blev aflivet i dag, grundet brækket højre forben.. D: oh så synd for hende. R.I.P Matiné ):


d. 26.01.10
Her den sidste månedstid har jeg redet Rose med grime og trækketov, da det har gået meget bedre end med sadel og hovedtøj, og hun har været rigtig sød trods det hun ikke har været redet i ca. halvanden måned. men så i dag, da jeg red med trine og signe, syntes hun at hun skulle stikke af med mig da jeg satte hende i galop. hun løb bare afsted og på et tids. bukkede og sprang hun også, var så bange man, troede jeg skulle dø D: og så var hun ved at løbe ind i ikki og lærke. men så fik jeg hende endelig stoppet.. argh man, og hun stak jo self af med mig anden gang også, og så da jeg endelig fik hende stoppet - igen - galoperede vi ikke mere den dag. ): ged.


d. 01.02.10
Var til terminsprøve i engelsk i dag, lytteprøve og skriftlig, og da jeg var færdig og havde fri, gik jeg direkte op til rose fra skolen, i nederdel og tynde leggins, og så tog jeg da lige en tur i skoven på rose. Det var sygt koldt, men mega hyggeligt. Rose var så kær, og vågen, og holdt øje med alting. cute..

d. 19.02.10
DER KOMMER NOK SNART NYE BILLEDER AF ROSE :'D heh. nu har jeg lovet nye billeder, så nu er du tvunget - eller eh, noget :i - til at tage billeder, lærke love<3

d. 08.02.10
Var ovre hos min far i weekenden, og fik endelig Roses nye skridt tæppe med hjem. det er så pænt! lysrødt, med hvid kant, og TAF logo og navn broderet med hvid skrift bag på :'D der kommer nok billeder en af dagene hvor hun har det på.
*SENERE I DAG*
Rose var så smuk med sit nye skridttæppe! :'D og så tog vi på tur med stine og lise, og tilsammen er vi Team Hvide Heste : D xD (Y)
Vold hyggelig tur.

d. 11.03.10
Var på tur med Trine Rafn og Vixi, Lena og Spirit, og Louise og Athene i dag :'D vi red op på købstrup, og red inde i hallen. haha gud det var sjovt! og jeg havde self ingen sadel på, så min røv gjorde lidt vold ondt da vi var færdige D: og så mobbede vi trine (Y)

d. 12.03.10
Red på tur med Sine og Monique i dag, på min enhjørning Pegasus (aka Rose Moon) :D det var så godt, vi "flygtede" fra en bil op af købstrupvej, og så satte jeg Rose i galop, og så kiggede jeg til siden, på Sine og Monique, som travede, men alligevel red vi side om side, fuldstændig som var vi bundet sammen, selvom jeg galoperede xD min hest er langsom<3 og så gik der bare fuldstændig konkurrence i Pegasus og Monique hahaha åh det var sjovt :D
+++++++ JEG FIK KØBT TO NYE PAR SKO I DAG xD

d. 27.03.10
Red med cecilia i dag, og da vi var færdige, skridtede jeg af i hørkær skoven alene, og så red jeg hen af hørkær stien, og da jeg kom til istedvej var der nogen lidt længere fremme på stien i en have der spillede bold, så rose blev bange, så drejede hende op af istedvej, og der bor min fysiklærer så, og da vi red forbi hendes hus, kom der en lidt lille, lidt stor (tyk) person ud fra sån et skur der stod i hendes indkørsel, og så troede jeg det var eva min lærer der, så jeg vinkede, men så viste det sig så lige at være hendes mand! xD D: det var mega pinligt ):

d. 06.04.140
Damn mig og Rose blev jagtet af en hund i dag D:
(ehm gider ikke til at skrive en hel historie igen, så kopierer bare en samtale jeg havde om det med en D: )
Ellen Birgitte Joensen: Hvordan klarede i situationen?

Emilie 'rap' Lassen: vi stod stille mens hunden langsomt nærmede sig, og da den kom helt op til os og begyndte at springe rundt og gø omkring rose og bag hende, drejede hun rundt for at kunne holde øje med den. det tog hun sådan set meget fint. og da den så pludselig fik øje på en anden hund, og begyndte at løbe ned mod den, skridtede vi lige så stille væk den modsatte vej, men så vendte den om, og løb efter rose og mig, og så gik rose i panik, og satte i galop..

Ellen Birgitte Joensen: Godt der ikke skete noget! Møgkøter og -menneske. Jeg har været ude for det samme for mange år siden. Red i terrænnet, hvor en hund blev ved med at løbe rundt om min hest og snappe efter bagbenene. Ejeren stod bare og var ligeglad, indtil min hest lossede ud efter den med beskoede baghove. SÅ blev der kaldt på hunden. Uh, hvor var jeg gal. Vi på heste skal tage hensyn, det må også gælde modsat.

Emilie 'rap' Lassen: jarh, godt nok var ejeren ikke ligeglad, han prøvede at få fat på hunden og kalde den til sig, men den løb fra ham hele tiden, og jeg sagde også til ham hun var godt nok vant til hunde, men fordi at den rendte bag hende, var jeg bange for hun måske kunne finde på at sparke ud efter den, hvor han så sagde at det var den jo sådan set selv ude om at den måske fik losset sig en, så kunne den jo så lære af det, og ikke gå så tæt på heste.. den var jo bare ekstremt legesyg, den mente ikke noget ondt ved det. men den rendte meget og snappede efter hendes hale.
Men jeg kan godt forstå du var gal. Det har jeg også været udsat for da jeg var ude og ride tur med en for nogle måneder siden, der gik der også en løs hund, som løb efter hestene, og ejeren var fuldstændig kold og ligeglad. Nej hvor blev vi gale.
EH D:

d. 09.09.10
Gud hvor er det lang tid siden jeg sidst har opdateret herinde.. Men det skyldes vel en del ting. Sidst jeg opdaterede var i april, d. 06. efter det gik mit liv lidt voldsomt ned af bakke.
D. 13. April, 13 før vores 1 års dag, slog min daværende kæreste op med mig, og jeg havde det som om jeg døde halvt der, og i et godt LANGT stykke tid efter var jeg slet ikke mig selv, og ville ingen ting, udover at forsvinde, og slippe for den sorg. Ehm. Så gik det vel lidt op af bakke igen da jeg var kommet ogenlunde over det efter meget lang tid med sorg og smerte. I know, jeg tog det MEGET - ekstremt meget - hårdt faktisk.. Men, ja.. Nu har jeg så en anden kæreste som jeg snart har været sammen med i 3 måneder fra på mandag, d. 13. og som jeg elsker og er rigtig tigtig glad for. <3
Rose er blevet 1 år ældre siden jeg sidst opdaterede, og er nu 15 år gammel. Gamle trunte tøs<3 Ily.
Men ja, pretty much det jeg lige ville skrive. Vil være lidt mere vågen på at opdatere :)

Onsdag d. 19.01.11
Igår var min sidste hyggelige lange ridetur med Rose, sammen med Sascha og Monique. Sidste gang jeg nusser så meget om min prinsesse.
Rose bliver hentet i dag, af et transport firma, som skal køre hende ned til min kusine i Sønderjylland, hvor hun får en ny ejer.
Jeg er meget taknemlig for hun kunne tage hende, ellers skulle hun have trukket vejret for siste gang.. Men jeg er fuldstændig smadret, jeg vil ikke af med min pige, men jeg har bare intet valg. Efter det nye køkken har kostet så meget som det har, har vi ikke råd til at have hende mere. Så i dag siger vi farvel.
Heldigvis kan jeg altid besøge hende, for at se på den lyse side..

I can't stand the distance - I can't dream alone
I can't wait to see you - Yes I'm on my way home

Now I know it's true
My every road leads to you
And in the hour of darkness darlin'
Your light gets me through

You run like a river - you shine like the sun
You fly like an eagle
You are the one I've seen every sunset
And with all that I've learned
Oh it's to you - I will always return

Du vil ALTID være i mit hjerte Rose, jeg vil aldrig nogensinde glemme dig, eller alt det du har givet mig.
Kommentér på:
Trakehner Rose Moon
Annonce