{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Symphoni Sem. [Tidl. hest] 2002

4.292 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Højlund-Photography
Kvinde | 27 år | Oprettet: 26. apr 2009


Dansk Varmblod Symphoni Sem.

Fødselsår:
2002
Højde:
Jeg har ikke fået målt hende præcist, men målt med en tommestok er hun ca 165cm. .
Temperament
Hun har et meget frisk temperament! Vil meget gerne lave noget. Hele tiden på dupperne, men kan godt dæmpes ned, hvis det ønskes. Stædig og vil gerne bestemme og hvis hun ikke får hvad hun ønsker kan hun godt virke pigefornærmet.
Hun tager dog alt i stiv arm, stoler meget på sin rytter og vil gøre hvad hun kan for, at man bliver tilfreds.
Gangarter
Jeg synes at hun har tre fantastiske gangarter, med masser af power og aktion.

Bedømmelse Følbedømmelse - obligatorisk
Avlsforbund DV
Sted Vilhelmsborg
Dato 11-08-2002
Rapportvis Region: 5

Dommerhold: 3

Type: 9

Rammer: 8

Fundament: 8

Skridt: 7

Trav: 7

Galop: 8

Helhedsindtryk: 8



Stævner
Championat som 5års. Andet ved jeg ikke, desværre.



Stamtavle
Hun har rødt hestepas.

Brandmærket 546.

Far: Superieur. DVH 773 DK DV kåret med 988 67 78 8.

Mor: Cadeau Sem. ERDH 3899 DK DV kåret med DH 867 56 68 8 BRONZEmedalje.

Farfar: Scahwadronerur.

Farmor: Aci hardsyssel.

Mormor: Duet.

Morfar: Charmeur.

Søster: Chelsea Sem. årets springbetonede hoppe i år 2007.

Bror: Charlton sem ASK.
Køn
Rød hoppe, som vi bedst kender dem.
Bemærkninger
Symphoni Sem, daglig kaldt Semme er en speciel dame, man ikke kan undgå at holde af.

Aftegn.
Farve: Rød.
Hovde: Stjerne, snip.
Venstre forben: Ingen.
Højre forben: Sok.
Venstre bagben: Sok.
Højre bagben: Ingen.
Krop: Ingen.
Andre kendetegn: Ingen.


Symphoni Sem er en hest jeg mødte, da jeg red min traver ned til slagteren. Hun mindede rigtig meget om min egen, som jeg vidste snart skulle afsted og af den grund, tog jeg hende meget hurtigt til mig og fandt hurtigt ud af, at hun kunne give mig meget af det, min egen ikke kunne. Hun var så smuk og så sød. Hendes øjne tiggede nærmest efter opmærksomhed og omsorg.
Jeg begyndte at nusse om hende og lære hende at kende. Hun havde ikke været i hænder i et godt stykke tid og jeg kunne tydelig se at hun havde savnet det. Hun stod til slagtning, men slagteren har altid hestene gående så længe han kan, hvis han kan se at de ikke lider. (de bliver tjekket med dyrlæge og kontrol) Han har massere af plads og er et rigtig dyre menneske. Derfor blev vi enige om at jeg godt kunne begynde så småt at arbejde med hende, med øje for hendes skade selvfølgelig. Hun var blevet sendt til slagteren fordi hun ikke kunne klare konkurrence og stævneridning mere.
Hun virkede meget sikker og stabil efter diverse gå ture og prøvelser, så der gik faktisk ikke længe inden at vi kunne ride ud på tur langs vejene og så småt begynde at træne lidt. Tit tog jeg også på tur med min egen og hende, hvilket vi alle tre nød meget.

Hun følger efter alt og alle, skal smage alt og er virkelig nysgerrig - meget kontaktsøgende og lalleglad.

21/12 09
Idag var jeg ude og ride på Symphoni Sem. Hun var simpelthen så fantastisk sød! Der var lidt problemer med at komme op, men så efter 2 min. stod hun stille. Da jeg satte mig op gik hun straks til bidet uden at jeg havde fat i tøjlerne, hvilket beskriver meget den måde at hun var blevet redet på førhen. Hun har en sindsyg dejlig skridt, hvor hun er rigtig nem at styre. Hendes trav,flyvende og energisk med god ben aktion. Gallopen den er stor og rumlig, med masser af energi og som at sidde i en vandseng! Jeg har aldrig redet en hest, der havde så dejlig en gang. Hun går til bidet i alle gangarter, hvor du bare skal røre en lillefinger. Hun er så nem så nem af en 7årig at være, når hun ikk har været redet i 2-3år. Hun er desværre blevet redet meget hårdt, hvilket gør at hun går rigtig dybt og glemmer ryggen. Med lidt hjælp var hun faktisk nem nok at få stillet lidt højere.
Øvelser som, changement, passage, versader, piruetter, traverser ovs. kunne hun uden mindste problemer, og det var jeg meget overrasket over. Der skulle virkelig ikke andet til, en nogle små signaler.

31/12 09
Var jeg ude og ride på hende igen sådan "rimlig" seriøst. Vi øvede lidt shenkelvinger og hendes tempo i gallop, hvilket gik fremragende. Hun vil meget gerne løbe i gallop, hvilket er lidt ærgerligt. Alt i alt gik det okay, og det hele lykkedes sådan nogenlunde.
Vi siger tak til Ed, fordi hun ville tage billeder :-).

7/1 10

Efter lidt julepause, tog jeg hende ud og gjorde hende klar til en tur. Hyggede om hende og smed et skridt tæppe på hende og nogle gamacher, også trak jeg en lille tur med hende for at få startet hende op igen. Hun stod helt stille idag.

14/1 01
Prøvede jeg lidt shenkelvinger i trav og changementer, vi lavede 1-2-3 changement. Hun er super nem at gøre det på, meget dygtig og utrolig nem at lave øvelser med. Det er mere det der med at ride ligeud hun ikke er så god til :-D

26/1 10
Idag var jeg på tur sammen med Lone. Jeg havde glemt min trense så vi tog på tur i grime. Jeg ad og Lone ville trække, men hun var komplet umulig, hun var hård som sten at flytte rundt på. Så vi byttede. Lone kom op på ryggen og jeg ved torvet. Ligeså snart jeg tog fat i torvet, var der ikke noget, hun var sød og nem. Så vi besluttede os at trække ned til min far, en 4 kilometer lang tur i skønt landskab.
Vi fik travet (jeg løb siden af med træktorvet i hånden hele vejen og hele tiden hvis hun nu skulle stikke af) og vi fik galloperet i et tempo så jeg kune løbe ved siden af. Hun passede meget på os og galloperede faktisk i et tempo, hvor jeg kunne følge med. Da vi ankom, skridtede vi om i baghaven og alle sammen fløj op af stole og sofaer af chok, hehe. :-P
Turen tog 2 timer rigtig skønt og hyggeligt for alle 3. Det gør vi helt sikkert igen :-).

5/2 10
Idag var jeg ude og ride igen efter langt tid pga vejret.


26/2 10
Idag var jeg ude og ride på Semme igen efter 3 uger. Hun var ret træls at få hovedtøj på, men ellers fin ud over at hun havde MEGA meget energi og var lidt for stærk for lille mig, men ja - sådan har vi vel alle nogle dage.

24/2-2011.
Idag var jeg ude og besøge Semme igen efter et årstif Jeg havde tabt interessen og tiden for heste, men har nu fået det igen! Det var skønt at komme derud igen, og snakke med hende.

Men jeg kunne så begynde forfra igen med stort set det hele.. Nøøøøj, hun var filtret ind i borrer overalt! Men det tog mig ikke særlig lang tid for at få dem fjernet. Hun var godt nok noget urolig i starten, men der skulle bare lige lidt opdragelse til igen. Jeg fik så ordnet hendes man, hale og pandelok og fik klippet dem. Alle de andre småting blev også ordnet og klippet og hun blev shinet lidt op og hygget om. Hun nød det utrolig meget. Det var tydligt, at se at hun har savnet at være i hænder! :-).
- Glæder mig til det bliver sommer, så jeg kan få redet en masse på hende igen :-*.

7/4-2011
Idag var jeg ude og ride på Semme igen, efter pausen. Hun var utrolig nem at sadle op, og tog det hele med ro, hvilket hun dog ikke plejer at gøre. Hun var nem at stige op på og var overraskende styrbar. Vi skridtede en laaaang tur, for at vi lige kunne have en mulighed for at starte op igen og se om noget var galt. Det var der dog ikke, så da vi havde skridtet halvdelen af turen, kunne jeg sætte hende i en dejlig kort trav.. Jeg var forbløffet over hvor nem hun er blevet, hun stressede slet ikke så meget mere, men hun havde dog stadig sine små finurligheder. En dejlig tur, som gentog sig igen, denne gang var hun bare endnu bedre!! :-*.

20/6-2011
Semmes genoptræning er påbegyndt igen, dog uden sadel nu da hun er for fed til den. Hun er en helt anden hest, når det er uden sadel, det er som om hun meget bedre kan lide den nærkontakt vi så har.. Hun er virkelig blevet ekstremt afslappet at ride, og der skal virkelig ingen ting til før, at hun lytter, og reagere! Vi har redet nogle gange nu uden sadel, og hver gang har været en succes at ride hende!

Idag var hun fantastisk! Igår var jeg ude at trække med hende, og hun teede sig som jeg ved ikke hvad og var slet ikke opmærksom på mig overhovedet. Der fik hun lige vist et par gange, hvor meget respekt man skal have for disse store dyr. Intet skete dog, ud over mine tær blev lidt blå ;-)

Denne gang var hun en drøøøøøømmehest! Vi har travet lidt på turene, men ikke gallop, fordi jeg ikke vidste hvordan hun ville té sig. Hun plejer normalt at ryge helt op i det røde felt, også kan man ligeså godt give op.. Men vi fik både skridtet for frie tøjler, travet for frie tøjler og galloperet på vejen, selvom der kom biler, i en meget lang distance, hun var en drøm at ride på, og jeg kunne endelig mærke hvordan hendes gallop rigtig var, og WOOOOOW!..
Hun overrasker mig gang på gang.



OBS!
Jeg rider ikke med Pelham bid mere!!! Dette var kun en overgang, da jeg ikke forstod hendes signaler eller hendes måde at sige fra på.. Uvidenhed er en dum ting, men alle starter jo et sted og ville ønske at jeg havde haft den viden, inden at jeg havde anskaffet mig det bid.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Symphoni Sem.
Annonce