{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Hafdis fra Nørmark [Tidl. hest] 1996

2.262 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nina E
Kvinde | 54 år | Oprettet: 23. apr 2009


Islænder Hafdis fra Nørmark

Fødselsår:
1996
Højde:
Hun er 136 cm.
Temperament
Superdejlig. Hun er bare så sød - både at omgås og ride. Hun elsker at komme på tur, og så vil hun gerne fremad, men hun er nem at stoppe igen :)
Gangarter
Hun er 5-gænger, men passen er ikke blevet trænet i lang tid. Hun er naturtölter, men er også god og nem at ride i skridt og trav. Galoppen har vi ikke prøvet endnu, men vi glæder os til at prøve den......!
Stævner
Ingen - og det kommer hun heller ikke til.
Stamtavle
F: Snerrir fra Nørmark
FF: Freyr frá Flugumýri
FM: Pruma frá Fossum

M: Budda fra Fuglsang 1
MF: Glaour frá Ytra-Skörougili
MM: Hekla fra Tornby
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Hafdis er et islandsk kvindenavn. Det udtales "havdiis"
Til dagligt kalder vi hende "dissen":-)

Hafdis er en helt fantastisk islænder, som vi bare er så glade for. Hendes sind er bare så utroligt dejligt. Hun er rolig og skøn og omgås, og hun gør bare alt, hvad hun bliver bedt om. Det er meningen, at hun skal få mig op på en hesteryg igen, efter at jeg faldt af en hest i september og brækkede ryggen, så jeg glæder mig helt vildt til at jeg må ride igen. Indtil da skal hun hygge sig med Fly, og så rider Sofie nogle småture på hende af og til.
Vi glæder os til de næste mange år, hvor Hafdis skal være en del af vores familie.

April 2010: Så kom jeg endelig op på min ishest. Hun var så sød og rar, også selv om min balance var helt vildt elendig. Vi futtede rundt i skridt, og hun gik stille og roligt og reagerede på det mindste vink - dejligt. Sofie fik også et par runder, og det var godt, for hun er godt nok blevet bange for at ride, efter at jeg brækkede ryggen sidste år. Nu starter vi stille og roligt op, og så håber jeg, hun overvinder det.
Nu har vi været ude at ride nogle gange, og det er helt fantastisk. Sofie beder selv om at komme ud at ride, og hende og Hafdis de suser rundt i trav på ridebanen. Dejligt:-)

Maj 2010: Hvor går det fint med Hafdis. Jeg har købt en anden sadel til hende, som passer meget bedre end den der fulgte med - og nu er Hafdis helt forandret. Den nye ligger meget bedre, og det nyder isprinsessen. Vi tølter rundt og det går bare så fint. Vi havde hende med på tur den ene dag. Sofie red, og jeg gik ved siden af. Hold op hvor Hafdis nød turen. Hun er mere levende på tur, men hun stopper, når vi beder hende om det, så det skal nok blive godt. Glæder mig til Sofie og jeg kan komme på tur med begge heste;-)

juni 10: Så var Sofie og jeg på tur for første gang sammen på Fly og Hafdis. Sikke en fantastisk tur. Begge heste hyggede sig, og nød turen i fulde drag. Jeg har bare været så heldig med min søde ishest. På trods af at det er mindre end et år siden jeg brækkede ryggen, så stoler jeg 100 % på Hafdis - hun vil bære mig til verdens ende på sine små islænderben, hvis jeg bad hende om det:-)

juli 10: øv, så har smeden været her, og jeg skal have købt nogle boots til Hafdis, inden vi rider igen. Jeg gider altså ikke betale spidsen af en jetjager, for at få sko på hende, som hele tiden skal skiftes. Vi må prøve med nogle boots, og så se om det virker.

Aug. 10: Så er det endelig lykkedes mig at få nogle boots i den rigtige størrelse. Det er godt nok noget af en videnskab, når man ikke har prøvet boots før. Det næste stykke tid skal Hafdis vænne sig til at gå med dem på alle fire ben. Vi gik en tur på folden idag med boots på begge forben, og det gik superfint. Hun kiggede dog lidt på fusserne, da jeg havde givet hende dem på - det grinede vi lidt af :-)

Så kom der lidt billeder af tykke Dissen med kondisko....fnis!!!!

okt. 10: øv øv øv. Så skal jeg opereres i ryggen igen i slutningen af november. Vi kommer bare aldrig rigtigt igang Hafdis og jeg. Efter operationen skal der gå ca. et halvt år, inden jeg kan komme på ryggen af Dissen igen, så jeg håber, at det kan blive overstået i november, så vi kan komme igang igen til maj næste år. Æv bæv og alt muligt andet øv.

Jan 11: Nu har foderkonsulenten lavet en foderplan til Dissen, så hun forhåbentligt kan smide en masse kilo. Hun spiser ihvertfald det nye foder med største velbehag, så jeg håber, at resultaterne kommer snart. Ridning bliver der jo ikke mulighed for før til maj. Det vigtigst er, at Dissen og jeg tror på, at det virker - og det gør vi :-) Jeg nægter ihvertfald at sulte hende for at opnå vægttab, så det var godt vi fik en foderkonsulent på.

April 11: Så dumpede det nye hestepas ind af døren. Det var lidt sjovt, for på hendes gamle stamtavle kunne vi kun se hendes forældre og bedsteforældre. Nu står der både forældre, bedsteforældre, oldeforældre og tipoldeforældre. Sjovt at se :-)
Smeden kommer i næste uge, så nu kan vi forhåbentligt komme i gang med ridningen igen derefter. Det glæder jeg mig til :-D

April 11: Så fik Dissen ordnet fusser igår, så idag blev sadlen lagt på, og så tog vi nogen runder på ridebanen. Det var nu ikke så længe, for kondien er godt nok langt væk. Vi nåede dog lige en runde i trav og tølt, for jeg skulle lige tjekke "gearene". Hvor er hun bare en nem og dejlig lille ishest.

Marts. 12. Hafdis er solgt til nogle søde mennesker i Augustenborg, hvor jeg er sikker på, hun får et dejligt liv - men marken bliver tom uden hende :-(

D 24.3.12. Så er Hafdis blevet hentet af sin nye ejer. Jeg ved hun får et superhjem hos en familie, som har lige så stort et dyrehjerte som mig. Hvad mere kan jeg bede om ??? :-)

Pas godt på min prinsesse......<3 <3 <3
Kommentér på:
Islænder Hafdis fra Nørmark
Annonce