{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Connemara Ravnsholts Ca´deaú [Himmelhest] 2008

2.417 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristina C
Kvinde | 46 år | Oprettet: 18. mar 2007


Connemara Ravnsholts Ca´deaú

Fødselsår:
2008
Højde:
Ca. 140 cm i stg. Vokser endnu.
Temperament
Vågen og opmærksom. Meget omgængelig, mild og kærlig ved håndtering. Kan nappe kækt, men det er jo ikke plag for ingenting. Meget nem at præsentere nye ting for, da han er ekstremt tillidsfuld til det vi vil gøre med ham.
Gangarter
Middel - stadig lidt umoden i sine bevægelser.
Stævner
Ingen - grundet alder
Stamtavle
Født d. 11. Juni 2008

Far: Nørlunds Carreas
Farfar: Lærkens Cascade Dawn
Farmor: Nørlunds Debbie

Mor: Ravnsholts Calla
Morfar: Cocum Jackpot
Mormor: Lindelygaard Flicka
Køn
Ja, det er han.
Vallak - kastreret d. 11. maj 2010.
Bemærkninger
Cádeaú er en dejlig Connemara, som vi købte i Oktober 2009. Han er faldet godt til hos os og trives fint i flokken. Har især glæde af at lege med vores fjordvallak.
Cádeaú har hos os en fremtid som kørehest (maratonkørsel) samt som ridepony. Vi forventer, at han holder ponymål.

D. 23. Jan.´10:
Har haft hovedtøj på for første gang. Dette gik rigtig fint. Han accepterede hurtigt biddet.

D. 9. Feb.´10:
Har haft køresele på for første gang. Var rolig og tryg ved dette. Blev trukket en tur med selen på. Søren gik bag ham og prøvede at lægge vægt i skaglerne. Da der er sne og isglatte veje kunne han "stå på ski" efter Ca´deaú, der ikke lod sig mærke af, at der kom vægt i selen. Trækker hellere end gerne. Dejlig dreng!!

D. 26. Feb.´10.
Da hestene skulle ind fra fold stod traileren på markvejen. Ca´deaú blev nysgerrig og ville hen og snuse til rampen. Så gik han lige pludselig op med begge forben. Søren fandt en guf i lommen og Ca´deaú fulgte glad efter ham ind i traileren. Bakkede ham ud efter et par minutter og gik så til rampen igen. Ja, så spadserede han da lige ind igen. Emil stod også derinde og fodrede ham med hø. De stod der ca. 10 min. og bakkede ham så ud igen og satte ham på stald. Vicky, du kan være stolt af ham. Han klarer sig rigtig godt! Vi er glade for ham - han tager tingene som de kommer, altid med ophøjet ro. Vi synes, han er blevet meget fornuftig og ekstemt tillidsfuld ved os, og de ting som vi vil prøve med ham. Tak for, at du har gjort et godt forarbejde!! Det hjælper meget, at han får leget så godt på folden og krudtet af sammen med de andre, og at de alle er nemme at håndtere. Det præger dem alle positivt.

D. 5. Marts.´10
Har været med i ridehallen idag. Han gik lige op i traileren med en guf foran næsen og stod roligt under hele køreturen. Fik lov at løbe løs i hallen sammen med Al-Wahed og bagefter blev han trukket lidt rundt. Søren prøvede at longere ham - det kan han også bare den skønne dreng. Prøvede alle gangarter og var nem at stoppe igen. Var lidt træt, da vi skulle hjem, men gik lige ind i traileren. God oplevelse!

D. 19. Marts ´10
Har været i selen og gået i liner på en god mosetur. Meget samarbejdsvillig.

D.23. Marts ´10
Søren og Ca´deaú har køretrænet på vejen idag, både i skridt og trav. Ufattelig lydhør og lærenem! Blev udfordret og fik en spand på slæb, der raslede og larmede - men det opdagede han da ikke!! Vi venter meget af ham med den udvikling og glæder os rigtig meget til at spænde ham for vogn første gang... Det må da snart blive...

D. 28. Marts ´10.
Cádeaú har været i selen idag og blevet trænet for lange liner på ridebanen. Først slæbte vi en spand i et reb efter ham. det reagerede han ikke på, så gik vi og raslede med en kæde, og et lille bildæk slæbte afsted ved siden af ham. Dette bekymrede ham heller ikke. Så tog vi chancen og spændte ham for et lastvognsdæk. Vi var ret spændte på hans reaktion, da det er tungt at trække, men drengen tippede ikke ét øre. Arbejdede bare derudaf, som om han aldrig har bestilt andet. Det er bare super dejligt!!

D. 3. maj ´10:
Søren og Cádeaú er begyndt at træne trafik. Søren tager blot Cádeaú med som håndhest på cykeltur. Det ser hyggeligt ud og Cádeaú lunter bare med som en lille hund i snor. Han er tryg og tilfreds - der er ikke rigtig noget han reagerer på...

D. 9. maj. ´10
Så kom dagen, hvor vi spændte Cádeaú for sulky. Han stod først med den lidt tid på staldgangen, så gik vi på marken hvor den blev trukket ved siden af ham. Han tog det stille og roligt, hvorfor vi besluttede os, for at han var moden til at blive spændt for. Tusind tak til Heidi, som hjalp os med at spænde for og gå bag ham i liner, mens Søren holdt ham ved hovedet. Sluttede med at Søren sad i vognen og Heidi gik ved siden af ham. Det var en rigtig god debut!! Super...

D. 11. maj 2010. Er blevet kastreret idag. Har desværre fået en efterblødning, og står nu med en pung så stor som en god honningmelon pga. blodansamlinger. Skal have smertestillende og middel mod hævelse, samt penicillin de næste 5 dage, så må vi håbe, at der ikke tilkommer yderligere komplikationer. Får boksro idag og derefter masser af foldtid, samt motion for hånd 2 x 10 min i skridt dagligt de næste par dage. Frøs da vi hentede ham ved dyrlægen og var stresset. Vel hjemme i sin boks faldt han mere til ro, åd sit foder og er nu igang med sin wrap. Hentede Virago ind i stalden og Cádeaú er nu helt afslappet igen.

D. 20.05.10
Øv, det gik lige så godt med Ca´deaú over weekenden. Hævelsen var faldet rigtig meget og drengen var frisk. Onsdag morgen kommer vi over til en sløj hest med Tp: 40,5 og stor spændt pung. Havde Dr. Dyr ude og kigge på ham. Opstarter atter Finadyne for smerter og antibiotika som injektion, da han har fået infektion i sin pung efter kastrationen. Øv, da vi så vasker pungen ren, skyller og renser såret i højre side, som endnu er åbent, kan jeg desværre konstatere, at han har en lomme oppe i pungen på ca. 10-15 cm. Så er vi desværre ved at være dér, hvor vi var med Al-Wahed sidste år. Der skal skylles dagligt med Klorhexidin og efterfølgende lægges penicillin op i lommen. Frygter det værste med vores dejlige Ca´deaú. Han er trist, træt og mat, og kan idag knapt gå pga. smerter og hævelsen. Idag siver det med væske og frisk blod fra pungen.

D. 25.05.10.
Ingen forværring de sidste dage - men desværre heller ingen forbedring. Konfereret med dyrlæge igen idag. Skal fortsætte penicillin som injektion dagligt. (Godt vi selv er i stand til at behandle ham - medicinen er dog stadig dyr) Pungens højre hul som står rigeligt åbent skylles 1 x dagligt. Det er ren blod og serøs væske som kommer retur. Ingen pus eller tegn til infektion, men pungen er spændt som granit. Venstre hul lukkede sig hurtigt, så hvad mon gemmer sig her? Der er konfereret med Fakse Dyrehospital og Ca´deaú er henvist til operation. Er meget stram bagtil ved bevægelse og har trukket bugen op under sig. Er derfor på sygefold og forkæles efter bedste evne.

D.27.05.10
Skal til Faxe Dyrehospital imorgen formiddag. Er bekymret for at han danner nekrotisk væv samt forrådnelse af pung pga. vævet er fyldt med gammelt blod. Der skal ske en oprensning nu!!

D. 28.05.10
På Faxe Fyrehospital fik Ca´deaú udtømt en stor mængde gammelt blod som stod i pungen efter blødningen. Der skulle rodes lidt i det, men så kom det ellers også ud i gammelblodige tykke klumper... Vil ikke beskrive hvordan det lugtede... Der blev masseret og udtømt, hvad der kunne, og pungen svandt til halv størrelse. Da vi kom hjem vaskede vi pungen ren og lavede atter en katederskylning med klorhexidin.
Plan: Fortsætter antibiotikainjektioner et par dage endnu. Daglig motion - helst i trav og gerne gange flere dagligt. Så nu er det vist ud på cykelturene igen.
Ca´deaú virker lidt mere fri i sin bevægelser bagtil nu.

D. 29.05.10
Hold da op!! Sikke en forskel. En glad vrinskende hest mødte os imorges. Da de blev lukket på græs, troede vi ikke vores egne øjne. Aldrig har vi set Ca´deaú løbe så stærkt - fuld fræsgalop. Lavede ikke bukspring som de andre, men bare at se ham galopere afsted i det tempo, varmede rigtig meget. Det er det klareste signal på bedring og velbefindenhed. En god fødelsdagsgave til Søren... Nu er der udsigter til at han snart kan komme ud og køre med den lille hest igen.

D.1.06.10
Hævelsen er faldet markant og såret heler umiddelbart tilfredsstillende. Ca´deaú blev spændt for sulkyen igår aftes og blev kørt ca. en halv time. Det stille og roligt. Han er fint tryg ved vognen. Idag blev han atter spændt for. Det er 4. gang han bliver kørt og idag gik turen ad markeveje og et lille stykke langs asfalteret vej. Kørte ialt ca. 2.5 km. Det gik bare super. Er dog ikke så glad for at gå gennem vandpytter, så der er en ny udfordring... Lidt stram og stiv i sin bevægelser.

05.06.10
Har atter været spændt for sulkyen. Kørte til grusgraven og hjem igen ialt 6 km. Det gik super. Mødte et par biler - ingen problemer, senere kom et par hurtigt motorcykler, dér spændte han lidt op, men bevarede alligevel roen. Dygtig dreng.

09.06.10.
Blev spændt for sulkyen og kørt en lille tur på ca. 4 km på vej. Går som om han aldrig har lavet andet. Nyder at komme ud, går roligt fremad med spidse ører og en dejlig udstråling!
Da vi kom hjem og havde ordnet ham, inspiserede vi lige hans kastrationssår. Der kommer desværre lidt pus ud, så det er atter daglig vask med efterfølgende skylning med klorhexidin.

D.13.06.10.
Vasker dagligt, lægger kateder op i pungen og skyller med Klorhexidin. Efterfølgende lægges antibiotikasalve op i pungen. Håber snart det er overstået! Ca´deaú er ufatteligt tålmodig. Står fuldstændig afslappet og lader sig behandle af én person. Det er simpelthen en dejlig hest!!

D.16.06.10
Har været for vogn og kørt aftentur, fulgtes med naboen, der kører med en mini-knabstrupper. Kørte til Lyngmosen, hvor de kørte gennem labyrinten og siden rundt om maratonsporet med det skarpe sving. Videre langs søen, der byder på en fantastisk natur - op ad bakken med lidt fart på og hjem igen langs vejen. Turen er ialt ca. 6 km. Mødte traktor og et par biler. Går stabilt frem uden at tippe et øre. Dejlig hest!!

D.18.06.10.
Endelig tegn til opheling! I aftes var der intet synligt pus fra såret, som næsten har lukket sig. Der kommer ren skyllevæske og vi har derfor indstillet katederanlæggelsen og vasker blot rent udevendigt nu. Håber det har sin ende nu og at han med tiden bliver fri i bevægelsen igen!!

D. 20.06.10.
Har været på sin første skovtur for vogn. Der blev skridtet ca. 45 min og derefter tog de en omgang mere skoven rundt i trav. Det gik rigtig fint. Går meget friskt frem og lader sig ikke påvirke af passage over broer.

D.28.06.10.
Fuld sårheling - Super glad for dette. Går på døgnfold nu og bliver kørt ca. 1 gang om ugen. Var på 5 km lang tur her til aften. Var opmærksom på de nyasfalterede sorte pletter på vejen og lavede et hop over en af dem, ellers rigtig fin. Gik stabilt forbi kofoldene med løse køer og raslende kæder, containere, transformatorere og diverse landbrugsmaskiner.

Oktober 2010
Vi har nu haft Cádeaú i et års tid. Han går virkelig godt og stabilt med såvel sulky som med maratonvogn. Søren kører ham ikke så ofte grundet hans stadige unge alder, men når de er ude, bliver han også udfordret lidt. De kører ofte til terrænbanen, hvor de øver slalom, vandgrav, kører over broen samt op og ned ad bakkerne. Cá deaú spadserer som om han aldrig har lavet andet. Respekt for min mand, der fra, ikke at have haft ret meget med heste at gøre, nu selv har uddannet sin første kørepony - og dette på bare et lille års tid, hvor der har været indlagt mange pauser pga. arbejde, kastration, familieforøgelse m.m. Stolt af Jer <3

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

D. 11.08.2011.
Smukke dejlige Cádeaú... Vi har i dag valgt at sende dig til himlen. Du havde ondt, nogle dage værre, andre dage bedre, men aldrig fri og uhæmmet i dine bevægelser. Og den sidste lange tid ingen leg med Virago eller gode galopfræsere side om side med Mirah. Du er blevet tilset af dyrlægerne x flere, hvor du blev røntgenfotograferet fra top til tå og du var ren i røntgen - ingen anmærkninger. Du blev bedøvet i flere led, men bevægede dig stadig forkert bagtil. Stift og kortgående. Du fik kiropraktik flere gange og massage uden effekt - du gik stadig og haltede bagtil. Vi har valgt at stoppe her i dag, for ingen dyr fortjener at lide. Det er en meget svær beslutning at træffe, og mine tårer løber frit ned at mine kinder, mens jeg skriver dette her. Cádeaú, jeg holdt rigtig meget af dig, du var speciel, men vi to havde noget særligt sammen og du har lært Søren en masse og givet ham gode erfaringer med håndtering af heste og kørsel for vogn. Netop fordi vi holder så meget af dig, har det gjort ondt at skulle sige farvel, men vi ved at du nu hviler i fred og ikke længere har smerter. RIP min ven... <3
Kommentér på:
Connemara Ravnsholts Ca´deaú
Annonce