{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Halakarta fra Søholm 2010

4.523 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Islænder Halakarta fra Søholm

Fødselsår:
2010
Højde:
meget langbenet ca. 1 m.
Temperament
hun er helt vildt nysgerrig! og vil tjekke alt ud.
samtidig er hun også pisse fræk og løber rundt.
Gangarter
hun viser alle 5 gangarter på folden.
Stævner
ingen
Stamtavle
hun er efter min hoppe:
Askja fra Godthåb
Og 1. klasse kåret hingst:
Brjánn fra Saudrakroki
Smilla er Brjánns første afkom i Danmark :)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
jeg havde sendt min konkurrance hoppe "Askja fra Godhåb" i træning over hos Julie Christiansen, for lige at give den sidste "finish" på alt det jeg havde kæmpet med hele vinteren. jeg blev så ringet op fredag d. 12/2 kl halv 7, af Julie som spurgte hvor askja havde været sidste år i februar/marts måned, fordi der lå et lille hoppeføl ved siden af hende.
min første indskydelse var bare "NEJ, det kan simpelhen ikke være rigtigt, det må være nogen der har lagt føllet ind til hende fordi de ikke ville have det eller noget. men nej, det var Askjas føl.
Denne vinter hvor Askja fik føllet, havde jeg trænet på livet løs. jeg havde reddet askja sådan ca. 4-5-6 gange om ugen, og askja var på TOPPEN, hun havde ALDRIG gået bedre end nu. Julie havde også trænet hende hårdt, og hun havde været til svøming + samtlige kurser.
Det undrede mig meget at Askja ikke havde tabt føllet, bla. pga. alt den træning, men også fordi hun var blevet kørt frem og tilbage mellem jylland og københavn.
Julie fortalte også at der var 70% chance for at føllet ville dø, og askja med, da det havde været en hård fødsel, som hun jo havde klaret alene, og tidspunktet føllet var blevet født på var meget kompliceret. så vi tog straks afsted til jylland.
jeg har aldrig i mit liv mødt et stærker føl, hun er sååååå nysgerrig og vil virkelig gerne "livet".
det gør mig rigtig ked af det, den "behandling" Askja har fået! hun har fortjent SÅ meget bedre! hun blev enda sat ned i forder fordi hun var lidt for tyk, jeg har jo også reddet rundt på hende osv. hun holdt virkelig ud til det sidste, og jeg er så stolt over at hun kunne klare det helt alene, uden nogen former for hjælp.
jeg er selvfølgelig rigtig glad for min lille føllepige, men samtidig også rigtigt ked af det, da det er mit sidste år som junior, og jeg aldrig har været mere klar til en stævne season som jeg var nu. men ja, nu er der ingen stævner til mig forløbi, og det er rigtig ærgeligt.
det skal lige siges at man overhoved ikke kunne se på Askja at hun var i fol. og hun altid har haft lidt "former".
føllet står pt. over i jylland hos julie, og kommer til sjælland om 2 uger.

HENDES NAVN: jeg ved godt at smilla ikke er et islandsk navn. men lige da hun blev født kaldte vi hende bare for smilla, ligesom i "Smillas fornemmelse for sne". derefter skulle vi så finde et "rigtigt" navn til hende, men der var bare intet der lød rigtigt. derfor valgte vi bare at hun skulle hedde smilla, fordi det var det første hun havde heddet. (:

-Smilla er MIN helt egen hest! jeg står som ejer på parpirene (og ja jeg er stolt xD)

Halakarta er hendes rigtige navn. Men vi har altid kaldt hende Smilla, vi kunne bare ikke få hende til at hedde det på papirene. så derfor Halakarta som betyder "haletusse", som passer rigtig godt til hende.
men vi vil dog blive ved med at kalde hende Smilla.
Kommentér på:
Islænder Halakarta fra Søholm
Annonce