{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Debbie 1999

4.151 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla
Kvinde | 26 år | Oprettet: 20. jan 2010


DSP Debbie

Fødselsår:
1999
Højde:
138 cm
Temperament
Debbie er en opmærksom pony, men med det bedste temperament!
Dog er hun meget speciel og kan nogle gange reagere meget voldsomt. Hvis man ikke kender hende, vil man nok tro, at hun bare er dum og besværlig. Tværtimod er hun en meget følsom hest, som bare er hurtig til at blive skeptisk og derfor kræver tålmodighed og at man tager tingene med ro. Magt er det værste våben man kan bruge mod hende - hun kan næsten blive sky, hvis hun får skæld ud, men heldigvis er det meget sjældent nødvendigt.

Debbie har den største personlighed og er en helt anden pony den dag i dag, end for 6 år siden, da jeg fik hende :-)
Gangarter
Debbie er en pony med nogel rigtig gode gangarter - ikke mindst i forhold til hendes størrelse.

I skridten træder hun rigtig godt ind under sig og skridter meget taktfast og afslappet.

Traven er nok hendes bedste gangart. Det er hvert der, hun formår at vise sig bedst frem, og igen er meget taktfast. Så snart vi kommer på tur med lidt tempo, laver hun de vildeste afsæt med bagbenene, hvor forbenene følger godt med.
Tror aldrig jeg har redet en tur, hvor det ikke er blevet kommenteret :-))

I galoppen har hun i perioder haft lidt tendens til at firtakte en smule, så vi arbejder på at få mere spring og opadbakke galop i hende. Til trods for det har hun oftest en rigtig fin galop, som desuden er meget behagelig og nem at være på.
Stævner
Pga. uheld i traileren hos gamle ejer, som vi desværre ikke var blevet oplyst om, har vi stort set ikke startet stævner. Først i år 2013 kan hun køres med igen uden problemer, og vi skal derfor nu udnytte vores sidste ponyår - både indenfor dressur og springningen! :-)

Hun har gået LA4 til distrikstævner med tidligere ejer, og kan stadig alle øvelserne.

2009
LC1 - 1. plads
LC2 - 1. plads

2013
LE sløjfe - roset
Let/middeljagt - Den fedeste tur på hesteryg nogensinde! Det gik over al forventning, og Debbie tog alle springene hun blev styret på i stiv arm. Er sikker på hun syntes det var mindst ligeså sjovt som jeg! :-))
LE sløjfe - roset
LE mesterskab - 0 fejl, uplaceret
LE sløjfe - roset
LD - 0 fejl, uplaceret.
- Super tilfreds med en rigtig fin runde. Hun sprang meget bedre end de LE'er vi har startet, men vi måtte tage det stille og roligt, da banen var glat, og vi desværre havde glemt mordax. Lidt øv, men hellere en god runde, end at risikere min lille baby skulle skøjte rundt kun for at satse på placering :-)

Vi ser frem til endnu flere springstævner resten af året, og ikke mindst en forhåbentlig lige så vild fed jagt i september!
Stamtavle
Har den desværre ikke.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Debbie er min første pony, som jeg fik en måned før jeg blev 10 år. Hun har forandret sig utrolig meget igennem de 6 år jeg har haft hende, og er i dag en helt anden pony med den størse personlighed.
Da jeg fik hende, var det som om, hun havde lukket sig inde i sin egen verden og ikke kunne knytte sig til hverken mennesker eller andre heste. Hun stod altid omvendt i boksen, vendte røven mod os, når vi ville tage hende ud og stod halv skræmt i hjørnet længst væk. På folden var hun en enspænder, der altid gik helt nede i den anden ende. Vi så hende aldrig være social med de andre heste, og hvis der blev noget tumult trak hun sig altid lige med det samme. Når vi havde hende inde på staldgangen stod hun pænt og har altid været meget velopdragen. I ridehallen og på banen var hun utrolig sød og nem at håndtere, men hun havde alligevel ikke rigtig den tillid til mennesker, som vi syntes, hun burde have. Jeg kunne ikke nærme mig hendes ører og hun var bestemt heller ikke glad for at blive rørt i hovedet - hun var faktisk lidt menneskesky og stolede ikke på nogen.
For at gøre hele historien om hendes utrolige udvikling kort, får i kun nogle eksempler gennem årene, og jeg fortæller hvilken helt anderledes og tillidsfuld pony hun er i dag. Ellers bliver det en hel roman :-)

Det tog mig lang tid at vinde hendes tillid, men heldigvis har jeg aldrig været typen, der kun kan lide heste for at ride på dem. Derfor brugte jeg ALT min fritid på hende. Jeg cyklede derud ligeså snart det ringede ud fra skole, var der til aftensmadstid, og cyklede derefter igen ud til hende og blev der til jeg skulle hjem og i seng. Stalden blev virkelig mit andet hjem.
Ugerne gik og efterhånden vandt jeg mere og mere af hendes tillid for hver dag. Jeg blev hendes bedste ven, og hun blev min. Hun fulgte mig som en hund hvor end jeg gik hen, vendte ikke længere røven mod mig når jeg kom, men brummede i stedet venligt til mig med ørerne helt fremme og blev urolig når jeg gik fra hende. På folden skulle jeg blot kalde én gang, inden hun vrinskede og løb hen i mine arme. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er realiteten. Det var så fantastisk. Hun gav mig den varmeste og bedste følelse i maven hver eneste dag, når jeg blev mødt på den måde. Dog ville hun stadig ikke være social med de andre heste, men det kom stille og roligt med tiden.

Det tætte bånd vi havde knyttet var ikke til at bryde, og det var snart kun ridningen, jeg måtte bruge kræfter på som enhver anden rytter.
Med tiden blev hun også meget, meget sødere på tur, vi lærte sammen at springe(uden undervisning), lavede en del horsemanship og lagde senere lidt mere vægt på dressuren.

I dag er hun en pony, som jeg kan gøre absolut ALT med, hvis bare jeg viser hende vejen stille og roligt. Dog er jeg den eneste, som hun virkelig har knyttet sig til, og hun lader stadig ikke fremmede komme for tæt på. Øre- og hovedsky er hun på ingen måde mere over for de mennesker, hun kender. Hun følger mig stadig trofast overalt, som var der en snor forbundet mellem os. - Selv almindelige små døre ind til et værelse følger hun troligt med ind i, hvis ikke jeg binder hende på staldgangen. Der er så mange eksempler ;-) Kort sagt er hun altid ved min side. Mor-syg kan man roligt sige hun er blevet!<3
Debbie er uden tvivl en enmandshest og stadig meget speciel på flere områder. Men efter en del år sammen med hende - hvor jeg har lært at forstå og tackle hende rigtigt - gør det hende kun til verdens bedste pony.

En ting er helt sikkert - hun vil altid betyde noget helt, helt, helt særligt for mig. Hun har sat så dybe spor i mit hjerte, og derfor bliver hendes sidste dag hos mig først den dag, hvor hun engang skal på de evige græsmarker.

Mit kæreste eje <3
Kommentér på:
DSP Debbie
Annonce