{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Cornelia 2006

6.817 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Astrid E.B.
Kvinde | 27 år | Oprettet: 7. mar 2010


Anden særlig race Cornelia

Fødselsår:
2006
Højde:
Ca. 148 cm - så fin højde! :-).
Håber hun holder ponymål.
Temperament
Cornelia har altid været en meget viljestærk hest fra helt lille.
Det har gjort, at der altid er noget at arbejde med, men der nyder jeg også bare den dag idag. Hun har dog haft en periode, hvor hun ville bestemme det hele, og de grænser hun satte, kunne ikke blive flyttet uden stor protest fra hendes side. Det har heldigvis vendt sig, så hun nu er en helt anden og meget mere rolig og sikker hest. Jeg føler mig mere og mere tryg hos hende i takt med, at hun bliver mere afslappet og lader mig komme tættere og tættere ind til hende.
Gangarter
Efterhånden nogle fine gangarter, hvor traven skal fremhæves.

Skridt: Træder for det meste et par hove over sig når hun får lov til at gå i sit eget tempo, så det er jo bare dejligt - samtidig kan hun også gå en fin arbejdsskridt.

Trav: En god trav. Rimelig store bevægelser. Kan godt være lidt svær at sidde i, indtil hun er blevet redet lidt. Man skal arbejde lidt for at det føles helt rigtigt.

Galop: Har haft utrolig meget at gøre med galoppen, men det har så også gjort, at den er ved at være der nu. Den er dog ikke nogen op-ad-bakke-galop endnu :-).

Vi arbejder fortsat meget med det.
Stævner
Vi har været til et stævne i 2010, hvor vi red en lc1 og lc2.

Gik så flot i lc1, hvor vi kom på femtepladsen ud af noget med 20. :')<3

I lc2'en blev hun lidt bange over forskellige ting, men en placering i midten alligevel.
Stamtavle
Far: Corso fra Katrinelund.

Mor: Vannetie.
Køn
En rigtig dejlig hoppe.
Bemærkninger
Vi købte Cornelia som halvandenårs, en lille pølle var hun dengang. :p Så havde vi hende hjemme i halvandet år, indtil hun kom i tilridning hos hendes tidligere ejer i tre måneder - 2009. Siden har hun været herhjemme og jeg har trænet, redet og lært hende resten af det hun kan idag. :-)

Det har været utrolig hårdt til tider, men samtidig også meget lærerigt at ride og passe hende. I starten havde vi utrolig mange kampe, og jeg var ved at give op flere gange.

Et halvt år efter hun var blevet tilredet begyndte vi med trailertræning et par gange i ugen, og efter et par op- og nedture og et besøg af Torben Andersen (Trailer-troldmand), begyndte det endelig at gå som det skulle, og vi startede op på at have hende med på rideskolen i Hundborg til undervisning.
Derude var der ikke andet end skæve blikke og undren.. Hvorfor havde min mor dog købt "sådan en fed og dårlig pony til mig!?!" Der gik lang tid, hvor jeg ikke følte at der overhovedet var nogen der så, hvor dejlig Cornelia i virkeligheden var. Lang tid, hvor jeg ikke rigtig følte, at vi hørte hjemme nogen steder.
Vi rider undervisning cirka et halvt år og når at ride et stævne på rideskolen inden sneen begynder at lægge sig, så al kørsel med hest er udelukket i en længere periode.

Efter en hård vinter (2010) starter vi op igen og Cornelia lader til at have haft godt af en pause. Med fornyet energi og lyst til at lære meget nyt starter vi til undervisning igen, og folket lader også til at have ændret deres syn på hende. Hun bytter maven ud med muskler og kommer til at se virkelig godt ud. Det gør mig lykkelig, for det er jo det jeg altid har vidst.... Hun er jo noget specielt. Hun er så dejlig. Det går stadig fremad i løbet af foråret, og nu i sommers begyndte vi med springundervisningen.. Cornelia elsker det, og det gør jeg også. *-:

For mig er den forandring der er sket med Cornelia.... helt enorm. At gå fra en sur unghest, til en lyttende glad hest, der gør hvad man beder hende om... næsten altid!

Men de store forandringer sker, da vi begynder med jordtræningen.. Det åbner ligesom helt nye døre, giver nye muligheder. Cornelia ser på det med åbent sind, og nyder virkelig træningen fuldt ud. Derfor er det noget vi gør en del i, da jeg synes det er utrolig vigtig at hun holder motivationen oppe, så hun ikke lige pludselig kører kold i enten bane ridning eller ture. Vi ville simpelthen ikke kunne være dem vi er i dag uden jordtræningen.

En dag drømmer jeg om, at vi bliver bidløse.... Men det er bare ikke alting man kan få som man vil have det. s:
Det har jeg bare ikke lyst til at se i øjnene, da hun fungerer super bidløst.

I sommerferien 2011 har vi redet meget i rebgrime på banen, og idag (d. 29.07) red jeg en styrbar hest rundt kun i cordeo!
Kæft, hun er skøn...

Vi rider allermest i skoven, da hun er mere opmærksom der end nogle andre steder, og det vil jeg gerne benytte mig af, da hun ligesom bare lærer tingene bedre når det bliver gjort til noget hun også synes er sjovt. Desuden elsker vi også begge en galop under træerne, og bare mærke det hele suse forbi. :')

I 2012 skal Cornelia med mig på efterskole, og jeg glæder mig ufattelig meget til det, da jeg tror det bliver helt fantastisk for os begge to :-*

08.08.2011
Cornelia var så sød i dressuren idag. Det var hun virkelig!
Schenkelvigninger og hele lortet! :'D.
Dejlig afslappet.. Meget behagelig at sidde på, OGSÅ i galop - dejligt! :-)
Da jeg kommer hjem siger mors mand, Jens så, at de har bestilt en boks til HBR stævnet i september - det vil sige, at vi skal til stævne!
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal tænke om det, men nu er der vidst ikke nogen vej udenom.. På én måde er det totaaalt fedt, da det er noget jeg har drømt om længe, at komme til stævne med hende igen. Men på den anden side.. Er der mange ting ved selve miljøet til stævner, der virkelig ikke tiltaler mig. Uden at nævne nogle eksempler. :-) Det skal nok også gå, hvis bare jeg ikke forventer alt muligt af hende. Hun er jo dejlig som hun er. Så kan de der dommere sgu sige lige hvad de vil, for det rører mig ikke en millimeter, jeg ved jo hvad der ligger bag. Hvor fantastisk hun er.
Forresten, hun lå ned fra morgenen af, da jeg var ude for at give dem mini vit. Så gik jeg stille og roligt ind til hende. Hun blev liggende og vi hyggede lidt. Jeg elsker dig, skønne tøs <3

den 8.11.11
Ved ikke om i har set det, men vi har jo været til stævne den 5.11, hvor vi red LB1 for første gang nogensinde. Og vi smuttede faktisk afsted igen, med en andenplads! :-')<3.
Jeg har aldrig turde tænke på, at vi skullle kunne komme så langt nogensinde, men nu... nu er vi her jo bare - og egentlig passer det mig vældig fint, så længe hun nyder stævnerne. Jeg må jo alligevel ikke blive bidløs på hende sådan rigtigt endnu. Lige nu ser vi i hvert fald tiden an, for intet er planlagt, intet er til at forudse. At vi måske vil ride set par stævner ind i mellem, betyder dog overhovedet ikke, at vi dropper det bidløse, jordtræningen og alt det fantastiske og skønne omkring det! Nej bare rolig venner, vi kan nemlig slet ikke undvære det. Det er for eksempel det, der gør at vi begge kan slappe af og være os selv, og på længere sigt få knyttet et tættere bånd endnu.
For Cornelia nyder jordtræning mindst lige så meget som jeg gør. Det er virkelig fedt at se, som hun nyder det og se hende arbejde og være så fokuseret på mig.
Hun betyder helt ufatteligt meget for mig, den skønne tøs :*
Kommentér på:
Anden særlig race Cornelia
Annonce