{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver | Sammy <3 *helpart* [Tidl. part] 2001

2.685 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

* Soffy og Amy    *
Kvinde | 27 år | Oprettet: 30. apr 2008


Traver | Sammy <3 *helpart*

Fødselsår:
2001
Højde:
148-149 cm er ikke helt sikker..
Temperament
Såå skøn. Har haft et hårdt liv så man skal være meget forsigtig omkring ham, men han er bare så dejlig og viser altid interesse (;
Gangarter
Er endelig begyndt at ride ham igen, men ikk seriøst bare nogle skridt og trav ture i skoven :) Han er 5-gænger.

Skridt: Dejligt tempo. Ikke så fremadgående, men heller ikk allt for langsomt :) God blanding, dog er han lidt svær at holde væk fra græsset...
Trav: Dejlig behagelig og godt tempo, man sidder så godt på ham og han er nem og arbejde med... Det er som om han glemmer alting når han traver , og bare nyder det :))))
Galop: Ikke testet endnu. Har fået ham i anspring, men normalt går han over til pas herfra...
Pasgang: Hurtig og lidt bumpende.. Men har heller ikke rigtig reddet ordenligt i den, da han som sagt sætter i pas når vi skal i galop og derfor er det bare meget hurtigt løb ;)
Tölt: Ikke testet(er ikke helt sikker på han kan, men det mener jeg)
Stævner
Ja et par med gammel ejer, men det er slut nu! ;)
Stamtavle
F: Wee Hjordal

M: Mini bang

FF: Shane T Hanover (US)

FM: Feicy Hjordal

MF: Richthofen (US)

MM: Petrine Højbjerg

(kopieret fra http://www.hestegalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=87639 - hans rigtige ejer)
Køn
Ja - den kønneste vallak <3
Bemærkninger
Åh Sammy <3 Hvor skal jeg starte?

Tror jeg vil starte fra bunden. Dit sind, den dejlige man ååh søde du er skøn. For mig er ridningen ikke alt. Overhovedet ikk. Båndet mellem hest og rytter er det vi arbejder udfra.
Vi går lange ture sammen og har det rigtigt hyggeligt. Vi strigler sammen og opbygger tillid helt fra bunden. Jeg startede på ham i februar 2010 og de første 2 måneder red jeg overhovedet ikke, men gik bare en masse ture osv. Det var så skønt og vi passede godt sammen ligefra starten ;)

Men den stakkels hest har været så meget igennem på sine 8 år. Kender ikke hele historien, men det har vidst været hos 12 ejere og endte op på en rideskole, hvor forholdene var forfærdelige! Han blev straffet hver gang han gjorde det mindste forkert og han fik både psysisk og fysisk ned!
Det er nok noget der aldrig bliver glemt, men han begynder lige så stille at få mere og mere liv tilbage i øjnene (;

Jeg lærer såeh meget af den pony. Med ham skal man virkelig holde øje med de signaler han giver, så han ikke føler han bliver mishandlet. Jeg har altid været rideskolerytter og indtil nu har jeg aldrig skulle være så forsigtig med nogle heste før. Det var bare op på hesten. Her bygger vi langsomt et forhold op - det tager lang tid, og vi har haft vores kampe, men jeg håber at om nogle måneder er vi som brød og smør ;D

Jeg eelsker bare dig pony <3 Du er den bedste ! Jeg håber virkelig at vi kommer til at stole 100% på hinanden i fremtiden og at du glemmer den forfærdelige tid på rideskolen. For jeg lover at sådan vil du aldrig blive behandlet igen - everr!!!! <3
Jeg rider ham bidløst og 50/50 med sadel. Er også så småt begyndt med cordeoen, som han aldrig har prøvet før, og han reagere overraskende godt på den, så det er jo dejligt.
Hesten ejes af Simone. Tusinde tak for at jeg måtte få part. Jeg såå glad (;

Han bare den bedste hest - det kan man ikke sætte ord på. Har haft ham i ca. 3 måneder nu og det bliver bedre og bedre(: I starten var der intet liv i hans øje, men som måneder skred frem blev han pludselig meget gladere, da der kom en og tog sig af ham. Jeg er for nyligt begyndt at ride ham - bideløst og uden sadel og kun i skridt til at starte med. Han er ´bange´ for sadlen, da det minder ham om fortiden, og syntes derfor det er bedst at ride uden (:

26/3-10
VERDEN BEDSTE DAG! Det var 18 grader og for første gang derude havde jeg ingen jakke på eller store støvler. Jeg var total lalleglad og gik og sang og fik en ide om at strige alle hestene og de nød det såeh meget! ;D Så lærte jeg Sammy at give high-five med mulen(han kan allerede kysse så det var ikke så svært) . Det var bare så hyggeligt !

d. 10/4-10
Så kom jeg endelig op på ham(d. 9.)(: Det var såeh dejligt at kunne sidde og nyde ham på ene hel anden måde! VI startede med bare at tage hackamoren på ham og han var ret utrolig pga. hans fortid.. Men da jeg kom op tog han det stille og roligt og syntes der var mega spændene at komme ud - men! Da vi så kom ned til nogle andre heste(turen har han gået før, men mig ved siden af) Blev han hel vild og stejlede og bukkede - så hoppede self. af(red uden sadel og uden ridehjelm) Simone(hans ejer) Var med og prøvede at berolige ham lidt og sådan og efter et stykke tid fik vi ham tilbage, hvor han fik et par gulerødder og blev lidt rolig.. Så prøvede vi igen, men bare inde på folden hvor han gik rundt efter Simone, der havde hånden fuld af gulerødder til ham. Og pludselig syntes han jo det var super sjovt! Jeg hoppede lidt af og på og vi endte alle tre med at få en super oplevelse(:

Skal lige siges at grunden til jeg red uden sadel var at han altid bliver panisk når man kommer med den pga. fortiden, så tænkte at det hele ville være meget lettere uden(:
Og m.h.t. ingen ridehjelm var det fordi den lige var blevet væk - OBS! Men plejer elllers at ride med ;D

13. april
Endnu en tur på Sammy! Denne gang med ridehjelm og ingen buk.. Stadig uden sadel, da jeg syntes den er unødvendig og han hader gjorden, der minder ham om fortiden. Når men vi red sammen med Simone og Kiara, og han var helt rolig fordi han var bag Kiara(: Det var bare skønt, og selvom det bare var skridt kunne jeg mærke at det mindste klem med benet fik ham til at gå! Det var fantastisk at se ham sådan helt afslappet... Det er bare så syndt at en så dejlig hest som han, skulle ud for at det der):
Han var så glad før rideskolen - nu, er han en helt anden hest...

9/6-10
Efter flere dejlige rideture, er jeg stoppet igen. Sammy blev for dominerede og begyndte at bide. Han har aldrig bidt før, så det var derfor mærkeligt. Jeg regner med at det var fordi at han fik for mange godbidder, men han har før i tiden, godt kunne kontrollere sig selv. Det kan også være fordi at det hele pludselig gik for hurtigt med alting. Derfor er jeg nu startet 100% fra bunden, som da jeg lige havde fået part. Hver gang jeg kommer, sætter jeg mig i hjørnet af folden og glor på hestene. Sætter ofte musik på, da jeg på den måde virker spændende. Hvis Sammy begynder at nærme sig, kigger jeg i en anden retning og lader som om han ikk er der. Hvis han går helt hen og puffer til mig, kigger jeg på ham og begynder at nusse. På den måde ved jeg at han er kommet til mig, og syntes det er okay. Så kan jeg strigle uden problemer og gå en tur. Det skal lige siges at det kan tage laaaaaaang tid før han kommer!
Nårmen jeg er nu begyndt at gå ture igen, som jeg gjorde i starten, og den lille fyr nyder det bare så meget. I går efter jeg havde siddet på folden, gik jeg hen for at hente striglere og grime+træktov. Og lige da jeg var kommet ud af skuret kommer Sammy løbende og er klar til at komme på tur. Kæft hvor blev jeg glad over at han selv kom. Det betyder virkelig at han nyder det! Jeg fik hurtigt grime på ham, og var ude :) Ihh hvor var det skønt, selvom drengen bare ville græsse. Men vi var da ude en time, og fik begge massere af motion i trav :D Jeg øvede forpartsveninger fra jorden og bakke. Dejligt som drengen lytter :)
NB. OGså skal I da lige hører hvordan turen hjem gik. Efter at have gået(løbet) i ca. 45 min gik vi tilbage igen. Jeg fik en sms og stoppede lige op for at svarer. Fint for Sammy, for han græssede allerede. Foran os var en kæmpe vandpyt og jeg ville gå forrest igennem, så ingen af os behøvede at gå i det. Men pludselig satte drengen i trav og jeg stod der med min mobil. Hvis jeg ville stoppe ham, ville jeg tabe min mobil, og jeg kunne ikke løbe bagved ham! Så jeg måtte igennem den store vandpyt i hurtig trav, og kæft hvor var det klamt! *mine sko*
Nårmen vi spurtede igennem alting og forstod slet ikke at han pludselig bare ville hjem. - Det skal lige siges at det forgik i hans tempo og det var ca. 1 km! Kæft det var hårdt!
Da vi kom tilbage på folden, stod han stille sammen med mig - skønt! Hovedet mod hinanden ! :p Jeg tog grimen af ham og begyndte at løbe for at få ham med over til Kiara. Han løb self. efter:D Der var dog spærret så vi var nødt til at tage en lang omvej rundt om folden, for at komme hen til de andre. Her turde jeg ikke gå med ham uden noget, så gav ham grimen over halsen, og trak som i cordeo! Og sørme om ham ikke lyttede? Han gik lydigt efter mig og kæft hvor var det skønt. Da vi var tilbage på folden, slap jeg ham løs og satte i spurt for at komme hen til den gamle og Kiara. Og igen løb han efter :)
You have no idea how much this little guy means to me! :)

19/10 - 10
Så er ridningen oppe igen.. Vi tror ikke længere at det er ryggen han har problemer med, og det går jo fint så jeg sidder på ham :) Han elsker at gå ture og ride ture, så syntes bare han skal have lov, og siger han nej til det, tja - så stopper vi bare igen. Men det går super fint med ham, og er endda ikke bange for gjorden længere, så vi kan ride en smule med saddel. Og trav er heller ikk helt glemt :-) Jeg er igang med at øve springning med ham fra jorden, og det går super fint :) VI ER OPPE PÅ 30 CM! hahaha.... Ej er sgu stolt af ham alligevel.Han er også bare blevet så sund at se på og det er jo dejligt :)
7/11-10
Jamen det går da bare fantastisk med ham nu. Desværre har jeg ikke så meget tid med ham mere pga. Amy(min egen) men da jeg jo også ser ham her, som min ser jeg ingen grund til at give ham op. Vi laver så ikke så meget jordarbejde ´mere, da vi endelig har løst problemet m.h.t. hans bideri. Det skyldes et byldt han har i nakken som han fik da han engang stod bundet, blev bange og rev sig løs mens han slæbte en tung fodertynde langt efter sig. Derfor gør det ondt når man tager i grimen og det er vi så begyndt at lade være med. Derfor er det nemmere at arbejde fra ryggen, da det ikke volder smerter. Forresten har han ikke ondt i ryggen, det var nakken der skyldte alle problemerne.
Kommentér på:
Traver | Sammy <3 *helpart*
Annonce