{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Brøderups Basilika 1996

2.115 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Whispering Horses
Kvinde | 30 år | Oprettet: 19. okt 2008


Anden særlig race Brøderups Basilika

Fødselsår:
1996
Højde:
hun er ca. 170 høj
Temperament
Første gang jeg mødte hende så jeg en vild og fri hest der ikke var villig til at åbne sit hjerte for et fremmed tobenet menneske. Fik fortalt at hver eneste person som turde sætte sig op på hende måtte lide efter den tanke om at kunne tæmme dette vilde dyr. En kommentar fra min lære første gang jeg selv skulle på rykken af hende lød ”jeg glæder mig til at se dig falde af.” men da jeg satte mig op skete intet, hun gik som en drøm og alt gik fantastisk og min lære sagde ikke et eneste ord. Hun gik for det meste rigtig godt, en gang i mellem lavede hun et lille buk eller rejste sig en lille smule men aldrig så meget så jeg var ved at falde af. En dag skulle jeg prøve at springe på hende og min lære ville væde med mig om jeg faldt af. Så vi vædet to pakker flødeboller, skulle han købe til mig hvis jeg ikke faldt af men så skulle jeg også springe alt det han bad mig springe på hende men hvis jeg fald af skulle jeg med det samme tage min cykel og køre ned og købe flødeboller med det samme. Jeg gik med til det med fik der efter af vide at hun aldrig havde sprunget uden at smide rytteren af. Men vi gennemførte det hele ude et eneste buk, hun sprang som en drøm og jeg hang bare ved. Men en dag skulle jeg da få El Diablo at se. Ridetræffet var den næste store udfordring. Hun har aldrig gennemført et ridetræf. Sidste år smed hun rytteren af på under 5 min. og jeg skulle da hurtigt finde ud af at det ikke var så nemt som jeg troede. Hver gang vi øvede teede hun sig, ville ikke stå stille men jeg fik dog styr på hende inden showet. På selve dagen var hun mærkelig, hun ville ikke gå som jeg ville have hende til. Da det var tid til at ride ind ville hun ikke. Hun bakkede og vendte hele tiden rundt. Da vi red ind at døren lavede hun et kæmpe buk, vi galoperede den første rundte og stilte os klar. Mens vi holdt stille begyndte hun at stejle højere og højere flere gange, lavede flere buk. Red lidt væk og steg så af, og trak hende ud. Gav op, vidste at hvis jeg red videre ville det gå galt. Sur og tist på mig selv over at vi ikke kunne gennemføre det. Men snart er det næste ridetræf og jeg har i sinde at gennemføre det med hende, for at overvinde hendes frygt. Men i stedet for at vi skal lave noget vildt og farligt har jeg besluttet at vi skal vise noget horsemanship fra jorden og hvis hun bliver god så sætter jeg mig måske op og rider i cordeo. Hun er en dejlig hest men en gang imellem kommer hendes vilde side frem, man ved aldrig hvornår. Når vi rider tur sker det også, nogle gange går hun bare og slapper af og andre gange må jeg hoppe af fordi hun ter sig. Men det ville jo også være kedeligt med en sløv hest der altid gik på samme måde.

D. 27 maj 2010 gennemførte hun for første gang ridetræffet. Hun var rigtig dygtig. Hun to det stille og roligt. stejlede kun en gang og det var på kommando. var rigtig stolt.

D. 31 maj drog vi afsted på ridetur i 3 dage. vi skulle ud til en gård. på vejen der ud var hun dum og prop umulig, røg af men lande dog på benene. fik spændt gjorden helt op og så red vi afsted igen. hun hader bare den sadel. så på turen hjem red jeg helt uden. 25 km det er noget der giver knopper i røven. Der ude var hun helt oppe at køre med fik dog styr på hende efter en omgang lystspringning på 120. og dressur efter. Trist at jeg ikke kunne være med til alt det sjove spring i skoven da hun var så frisk. men turen hjem gik rigtigt godt, hun lavede næsten igen ting. 50 km på hesteryg
Gangarter
Hun har 3 rigtig skønne gangarter. Men bliver bare et med hende når man rider. Rider stort set aldrig med sadel på hende da jeg fandt ud af at det nogle gange var den der gjorde at hun fik ondt og begyndte at te sig. Men det gør ikke noget for man sidder bedere på hende uden sadel.
Stævner
da hun er en efterskole hest har hun kun deltaget i de stæver der er blevet holdt der, men har dog aldrig gennemført det endnu!
Stamtavle
kan ikke finde den
Køn
hun er en smuk stædig hoppe.
Bemærkninger
Sort som vinternatten, en hals så lang og smuk som en savnes, en gang som den svævende ørn, en sjæl som de vilde ulve.

Det første jeg så var en grim sur hest, manen og halen var kløet af, af sommereksem. Små sår over det hele, skæve hove. Hun vendte røven til mig og løb væk, jeg sad ude på marken i en time og ventede på hun skulle komme hen til mig. Til sidst kom hun, nysgerrig, jeg rakte hånden ud, hun snuste til min hånd. Jeg hev en godbid frem og gav hende den for at vise at jeg ville hende det godt. Hun spiste den ydmygt af min hånd. Og der efter gik jeg væk.
Sådan forløb det nogle dage, jeg kom tættere på hende og kælede med hende. Hun kom når jeg kaldte, stod ude på folden med hende mens sommersolen gik ned bag den store fold.

Meget har jeg lært om denne smukke hest. Hun er helt sin egen. Og jeg er dybt taknemmelig for at jeg må ride på hende. Hun er lederen af flokken, og intet kan skramme hende. Derfor folk har haft så svært ved hende.

D. 26 juni sagde jeg farvel til min baby. det er hårdt at vide at jeg aldrig kommer rigtigt til at være sammen med hende mere. jeg ved hun holdt rigtig meget af mig og jeg vil savne hende rigtig meget.

Basilika nåede at lære på det år vi havde sammen:
Spanske skridt
op på palle høj med alle 4 ben
vinke
nikke ja
ryste på hovedet
trille boldt
neje
stejle
gabe
række tunge (dog på en meget slikkende måde :)
samle alle fire ben
når hun selv gad kunne hun
ligge ned
på siden
sitte
blive longeret uden noget
og der er nok også flere ting jeg ikke lige kan huske (:

når vi red var det for det meste helt uden noget. hun standsede med det samme når jeg fløjtede lige meget fra vilken gang. har sprunget 70 på hende i cordeo og jeg er ikke lige den bedste springrytter så jeg hang bare ved (: kunne også lave lidt spin uden noget udstyr.
Kommentér på:
Anden særlig race Brøderups Basilika
Annonce