{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Hold Fazt Firfod [Himmelhest] 2005

5.252 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ida  S
Kvinde | 30 år | Oprettet: 30. nov 2007


Dansk Varmblod Hold Fazt Firfod

Fødselsår:
2005
Højde:
Han er mellem 163 cm og 165 cm.
Temperament
Hold Fazt er utrolig god at have med alle steder. Han opfører sig ofte som en hund, der elsker sin ejer meget højt.
Gangarter
Skridt: Han træder meget over sit eget spor, ca en halv meter.
Trav: Meget rummelig, han mangler lidt løft i bagbenene, men det kommer med styrken.
Galop: Han har en fantastisk galop, meget svævende.
Stævner
19 Maj 2012
LA1 68.89% (1. Plads)

26 Maj 2012
LA1 62,69% (2. Plads)
LA2 59,31% (4. Plads)

5 Juni 2012
LA1 58%
LA2 66,2% (2. Plads)

Maj 2014
LA2 65,80 %
LA4 60,40%
LA2 62,41%
LA4 59,?? %

Juni 2014
LA2 71.03%
Stamtavle
Far: Zardin Firfod.
Mor: Hattrick Firfod.
Farfar: Gribaldi.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Hold Fazt er en skøn vallak på snart 5 år..Han elsker at nusse, og at være i nærheden af mig eller bare et menneske. Han er rigtig nem at ride, søger selv ned for det meste, men som sagt han er stadig et lille barn inde i hovedet... Jeg skriver mere på, når jeg kender ham noget mere...

Jeg elsker min hest højere end til stjernerne og tilbage igen! Han er så fantastisk, han er det største nussehoved, hvis jeg er på folden af en eller anden grund, følger han efter mig som min lille hund. Han elsker at blive striglet, og han gør altid sit bedste når jeg rider ham! Han kommer altid når jeg kalder, og er altid glad når jeg kommer for at hente ham..


8 august. 2010
Hold Fazt har tager nu faste skridt i den rigtige retning. Forstår og gør det helt rigtige hver gang jeg beder ham om noget grundlæggende. Han kan nu de letteste basic ting, som indirekte og direkte skulderflyt. Halv og hel parade, blive i det samme tempo man sætter ham. Springe an til galop fra trav uden volte tilbage. Jeg er så stolt af ham, han er fantastisk og han bliver bare bedre og bedre uden jeg overhovedet gør noget.

18 september 2010:
Hold Fazt rigtig god idag, lidt anspænt og tændt i starten, men da jeg først fik redet det ud af ham. HELT FANTASTISK! Det er sindsygt at sidde ned på ham, når han bruger sin ryg rigtig, det bliver så skønt, når grundprincipperne er på plads.

Dressur træningen er trappet et level op. Så for at få ham mere stabil i overlinien, laver vi nogle meget simple samle øvelser, hvor jeg skal lave den halve parade i mavemusklerne(Hvilket er sygt hårdt, da det er i nedsidningen, og det er hårdt nok i forvejen), men så kommer han ned i tempo og skal virkelig bruge sin bagben, og når han så slapper af i nakke og ryg rider jeg ham frem. Jeg får det vildeste rygsving, lige indtil han ikke kan holde sig selv mere. Men det er fantastisk at føle hvilken hest man lige pludselig får lov til at ride rundt på. Samtidig er galoppen blevet nogenlunde igen, efter en del balance- og bæringsproblemer.

14 Januar 2012
Vi har været hos kiropraktor Maja Guldborg, og har derfor ikke trænet dressur meget længe. Men de gange jeg har snydt mig til en lille galop, har jeg virkelig kunne mærke forskellen fra før og til nu, han griber meget mere ind under sig selv og bærer sig selv mere naturligt. Maja Guldborg er den eneste der kan det hun kan i hele Danmark; HUn sætter ikke knogler på plads, men stimulerer smerte og bevægelses receptorene som sidder over alt i hestens krop. Vi fik nogle øvelser med hjem som jeg skulle "udføre" på ham 3 gange dagligt de første 2 uger, også siden hen 2 gange dagligt. Jeg har nu været på ferie i 3 uger og træningen har så stået stille i den tid, eller min bror har givet ham de øvelser.
Så på mandag håber jeg på at få grønt lys til lidt dressur.

Alt dette har ikke været fordi han har fejlet noget alvorligt, men blot for at få ham tjekket og få ham rettet op eller få ham til arbejde korrekt i alle hans muskler.

Glæder mig hverdag til at ride ham udenanset om det er turdag eller dressurdag!!

Mandag d. 9 Juli 2012
Efter at have været en del stævner i juni, har lysten til ridning været lille. Så Hold Fazt har holdt ferie, dog er lidt af lysten på vej tilbage. Mit mål er ride MB til vinter, så må vi se om lykkedes. Samtidig bliver jeg nødt at begynde at spekulerer på salg af min elskede hest, da jeg skal ud at rejse efter sommerferien 2013, hvis ikke jeg er så heldig at komme ned til Nathalie, så vil jeg meget til USA hos LArs Pedersen, også er det simpelthen for dyrt at have hest med. Derfor må jeg begynde at vænne mig til tanken om salg af min perle. Det gør det kun sværere med tiden, når han bliver bedre og bedre..

Var idag til stævne alene, helt uden problemer. Det er et kæmpe win at have en så rar og rolig hest, der trods nerver og stress pga. Tao pludselig stod med gæringskolik og min hestepasser måtte blive hjemme og vente på dyrlæge.

Hold Fazt blev onsdag d. 12 oktober aflivet, da han fik konstateret artrose i højre forben i maj måned. Fazte havde tilbage i 2011 en akut gaffelbåndsskade og den gang havde han også en kodeskade, som vi ikke opdagede. Gaffelbåndsskaden helede perfekt op og kunne ses på scanningen tilbage i maj, men desværre har kodeskaden forsøgt at hele sig selv og der blev dannet arvæv. Vi forsøgte alle behandlinger, men det blev kun værre og kulden gjorde det kun værre.

Fazte var en fuldstændig unik hest og vil aldrig få en hest som ham igen. Han var min bedste ven og jeg savner ham hverdag. Vi ses på den anden side af regnbuen min kære dreng.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Hold Fazt Firfod
Annonce