{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Luciano Foldager [Tidl. hest]

3.507 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Malene N
Kvinde | 31 år | Oprettet: 4. mar 2010


Dansk Varmblod Luciano Foldager

Fødselsår:
Højde:
OBS OBS OBS!
billederne er pivate og må IKKE kopires,
aceptere venligst det


180cm stor dreng :).
vægt: ca 650 kg.
Temperament
Super godt temperament til mig, da det er vigtigt at jeg ikke må falde af osv. fordi jeg har en skade.

i stalden:
han er det roligste i stalden, han står i ingenting når jeg strigler ham hverken lænker eller træktov, men det er kun når der er en anden hest med inde. han hader at være alene inde og panikker faktisk lidt, men han er stadig til at styre.

På tur:
han elsker at være på tur alene eller med andre det gør ingen forskel på hans temperament. han er ikke bange for noget som helst! det eneste hvor jeg oplevede at han gik 3 skridt til siden, det var fordi der kom en fed kat.

Dressur:
dressuren keder ham lidt, og han er lidt doven, så man skal have pisk med sig, men han klare det fint.

Spring:
han elsker spring! han lever totalt op når han ser et spring, det er hans foretrækkende sport.
Gangarter
3 - gænger
Skridt: god skridt, men til tider lidt langsomt, men det kommer an på humøret, og om der er andre med, men hvis vi er alene er den lidt langsom til tider.
Trav: Super flot trav, nem at følge og i et behageligt tempo.
Gallop: Helt fantastik!
Stævner
Han har deltaget i mange stævner, i dressuren kan han alle øvelser op til LA. han har tidligere sprunget m-klasser.
men lige nu hygge springer vi bare, ca. 110cm. da jeg ikke er rutineret hvad der angår spring, jeg har aldrig haft en pony/hest som havde sin lidenskab indenfor spring. det er faktisk Luciano som er ved at lære mig hvordan det skal gøres, så derfor starter vi ud i de "små" spring.
-
men mig og Luciano har ikke været til nogle stævner fordi jeg har en skade + at jeg synes at han er ved at være oppe i alderen, så han skal ikke rides så "seriøst" hvis i altså forstår.

men han kan alt det grundlægende i dressur. bl.a versader, traversader og schenkelvigning til begge sider. han er super dygtig til at adlyde "fodarbejdet", hvilket er super dejligt når man har med så stor en hest at gøre :)

hvis han selv skulle vælge ville han helst være spring hest, det er dejligt at man bare kan mærke hvor meget han ELSKER at springe, når vi har taget det første spring på marken og han skal gallopere vidre, vil han MEGET gerne hvis han fik lov til at vende om på stedet og tage den om igen. :)
han kan dressur men synes lidt det er noget pjat, det kræver lidt arbejde at få ham til at gå til biddet men han kan det! men det er ikke noget jeg gør det helt vilde i, vi rider "skov tur" og hygge springer/dressur når det passer os, jeg synes bare at han skal nyde sine sidste (forhåbentligt) mange år endnu hos mig, så vi hygger bare, vi har et meget ens sind hvad der angår det ;)

Søndag den 8. August:
Ringridning i Thorum - 1. plads med Sabine som rytter.
Stamtavle
Ja :)

FAR: Lucky Light

MOR: Følfods Arita

Farfar : Lagano ,
Farfars far : Leander ,
Farfars mor : Las Vegas
Farmor: Majbrit ,
Farmors far : Marmor ,
Morfar : Astaire ,
Morfars far : Alibi ,
Morfars mor Nelly XX
Mormor :Søndervangs Aida ,
Mormors far : Raimondo ,
Mormors mor : Arita

Lidt beskrivelse af de 2 nærmeste:

FAR:
Lucky Light DVE 366 var mest vindene springheste i 1993 og han blev udnævnt til Elitehingst i 1995. Samme år vandt han Sire of the World i Zangerheide. Han bliv tildelt fortjentsmedalje i guld i 1996.
Han har flere Grand Prix placeringer og har startet Intermediaire dressur.
Han er far til adskillige OL heste bl.a. Limbo.

MORFAR:
Astaire er desværre død nu. Han var Holstener, avlskåret 01.03.1985 i avlsforbundet Danskvarmblod. Han var 172cm. Mørkebrun med aftegninger bla. 2 bagsokker. Hans mor var fuldblod, en rigtig god kombination for at få noget energi. og vigtigst af alt var han B-hest i dressur. en rigtig dygtig hest som ydede sit bedste.

Køn
Vallak. en super en af slagsen ;)
kan dog overfor nye heste lege at han er hingst.
det samme med hvis der er andre hopper der er i brunst, så kommer han ogs med nogle dybe hingste lyde.
men kuglerne er væk, så han er desværre vallak.
Bemærkninger
Jeg købte ham lørdag d. 27. Februar 2010. han er en hest lige for mig, ved første øjekast tænkte jeg SHIT en høj giraf, men så hans glimt i øjet, og kunne nærmest høre ham sige "Malene kom nu køb mig" og der var jeg solgt. vi er jo pot og pande, elsker ham utroligt højt. han nyder af selvskabet sammen med vores Haflinger, de kommer utroligt godt ud af det med hinanden. han passer rigtig meget på hende, det er lige før at det er ham som er kvinden i forholdet ;) .

Mig og Luciano har ikke været til noget stævne, og for det andet hader jeg ogs at være til stævne, jeg købte ham som "skovturs hest" fordi jeg har haft knust skulderen, så jeg skulle bruge en hest med et dejligt sind som man kan stole på. og det kunne man ihvertfald med ham, det er hans skyld at min arm fungere så godt som den gør i dag, og det er jeg taknemmelig for.

23. maj:
- Karina og jeg har været ude og ride på Luciano uden sadel, det gik super godt, udover at det var vildt varmt og det resultere så i at Luciano sveder, så vi måtte en tur i bad og få vasket det hestesved af.
det eneste han var lidt utilfreds med, var der hvor der rendte en fed kat ud foran ham. griner. så måtte han lige 3 gallop skridt frem, så jeg sad næsten på manken og havde karina på skuldrene hehe.

1. juli:
- ja der er blevet sommer i Danmark, og tempereaturen stiger mere og mere! og det resultere i at der er heste bremser over alt, det er synd for hestene men vores bliver lukket ind i nogle timer hvis der er varmt (der er køligt i stalden) og så er der masser er skov og en lade de kan gå ind i, men det holder ikke bremserne væk, så jeg render rundt og sprayer hestene med "fly off" det tror jeg faktisk at de ville takke mig for hvis de kunne. held og lykke med jeres sommer derude ;) .

24. juli:
- Nu har vi været i træning i lidt over en uges tid hvor han er blevet redet hver dag, han fik lige en pause igår fordi det trængte han til efter det flotte arbejde. vi er også begyndt at træne ham op i spring, og det går også godt han gør femskridt hver dag og det er rigtig dejligt at se :) .

24. Oktober:
Luciano er blevet en lille bamse! hold da op hvor er han hurtig til at få vinterpels.

Fredag den 17. december:
Nu fik Luciano behandlet hans ben for muk for 3. gang. så masser af varmt vand med sæbe, tøre benet rigtig godt med et håndklæde og masseeeer af kartoffelmel, det virker super godt. hans forben er ved at se fine ud, men bagbenene mangler at blive behandlet en del endnu fordi der var store sår så det skulle der jo ikke sæbe i, så de er kun blevet behandlet 1 gang indtil vidre. hader bare den her årstid med stor vinterpels og muk! :)

Mandag den 20. december.
nu blev det tid til at få ordnet hove igen, og som altid stod han pænt stille og var samarbejdsvillig som altid, så der er intet nyt her. :)

Torsdag den 23. december:
alle hestene stod helt henne i den anden ende af marken, nede på den gamle cross bane den er dog vokset til med græs nu, det er et fantastisk sted for hestene at gå, fordi der er så ujævnt så får de trænet alle deres vigtige muskler bla. dem i ryggen.
meeen .. jeg kaldte så på Luciano og han satte i en vildt flot gallop med knejst nakke og det hele. han lignede virkelig en hingst på 5 år hold da op det var et syn for guderne. han blev så efterfølgende overhalet af Michellino som kom med 180 kmt haha det så fedt ud den lille bandit .

Tirsdag den 11. Januar:
kom endelig ud og ride på Luciano igen, det var ogs ved at være 3 uger siden fordi jeg havde/har forstuvet min ankel. og pga. sne osv.
Hold da op hvor gik min dreng bare godt!!! og alle de schenkelvigninger vi fik lavet til begge sider. det var en ren fornøjelse, han var bare så dygtig..

27. februar:
har haft Luciano i netop et år i dag. det føles som var det for en uge siden jeg var henne at kigge på dig for første gang, tiden går så hurtigt at det næsten er uhyggeligt! :p

13. marts:
i dag havde vi en rigtig heste dag, louise hejdemann red luciano mest og så tog mig og louise sørensen af nikita. men hold da op en dejlig dag for luciano! både louise hejdemann, louise sørensen, min lillebror og min halvlillebror på 2år (jonas) var ude at ride på luciano.
tror at han blev motioneret i over 2 timer og han nød det!
men hold da op hvor var han smadret hehe dejligt for ham
han var ogs begyndt at miste sine smukke muskler
da jeg ikke har kunne ride ham optimalt pga. frosen jord :)

20. marts:
hihi luciano er ved at blive lidt træt af at michellino prøver at patte ham hehe :D

26. marts:
idag har jeg prøvet at sætte santos sammen med luciano.
det er lidt af en opgave da han har det lidt svært ved andre han dyr.
men det går faktisk rigtig godt indtil vidre, han synes nok at det er sjovere med nogle damer ;)
han har ogs lige fået en omgang ormekur i dag, så nu er han sommerklar ;)

28. marts:
Nu har nikita, santos og luciano været på fold sammen.
havde aldrig nogensinde troet at luciano kunne sammen med andre hingste/vallaker.
men jo det kan han dælme. de er ikke ligefrem bedste nusse venner,
men de kan sagtens holde hinanden ud, men ham den gamle er nu mest til kvinder :D

9. april.
Luciano gik vildt godt i dag, han var bare helt kanon :)
i morgen prøver vi os ad med noget spring for første gang i år,
så må vi se hvordan det kommer til at gå :)

10. april:
så var jeg lige ude og springe lidt på bassen.
det gik vildt godt, synes jeg.
det er ca. 9 måneder siden sidst at han har sprunget, og han gjorde det rigtig godt!.
jeg ved ikke lige hvor højt vi sprang, men 2 murebaljer sat oven på hinanden hehe.
ham den bette svedte helt vildt der vi var færdige,
det var godt til ham :D

22. april:
der min far endelig tog sig sammen til at få Bella og Luciano ind på stald klokken 21:30,
kunne han ikke se dem nogen steder,
de plejer altid at stå oppe ved ledet når mørket lige så stille falder på.
han piftede efter dem og der var ingen heste,
han satte ledet på og sagde til sig selv at det ogs kunne være lige meget,
fordi når de ikke var kommet ville de nok ikke ind.
men så fik han øje på en lille skygge og en stor skygge henne ved naboen,
så var det sørme de tog der gik rundt i kanten af vejen og spiste græs
hehe det sker der når nogle ikke kan finde ud af at lukke for ledet efter sig.
men hestene hyggede sig veldig meget,
godt de begge er bombe trafiksikre, fordi bilerne kommer meget stærkt :)

27. april:
yaay nu er det ved at blive rigtig sommer.
luciano har haft et sjovt pelsskift, først havde han en meget stor brun/rød vinterpels.
så skiftede han den ud til meget mørkebrun.
og nu kan jeg se at han er ved at skifte sin mørke pels ud til den almindelige brune/røde pels igen. :)
SOMMER!!! :D

1. maj:
vi har været ude på tur sammen med Camilla.
hold da op hendes traver går stærkt haha der skulle Luciano godt nok have
det lang ben foran :)
men for første gang nogen sinde, synes jeg at han gik super fint i holdning
med en pæn knejset nakke.
super fine gangarter han har, han er blevet rigtig dygtig til at
gå i gallop fra skridt af.
men hold da op jeg fik kørt ham ned, han svedte bare helt vildt :D
elsker dig min dejlige hyps, kunne ikke ønske mig en bedre ven end dig :*

3. maj:
Luciano var godt nok lige en tand for "kjælle" i dag.
hver gang jeg skulle snakke med Bella og Nikita,
gik han hen foran. hehe han synes godt nok det var træls at det ikke var ham som fik alt opmærksomheden.
gode gamle dreng, han er så kær.

8. maj:
i dag har vi været på skovtur!
iih ham den gamle nød det bare i fulde drag :D

22. maj:
i dag er det Luciano's fødselsdag hurra hurra hurraaaaa!
tillykke med de 18år min dreng. jøses som tiden går stærkt, elsker dig stadig lige så højt som jeg altid har gjort :*

vi har været på en LANG og super hyggelig skovtur i dag.
min far red på Luciano og jeg red på nikita.
vi red på forskellige markveje og stiger vi kunne finde.
det var super hyggeligt og hestene var meget tilpas med det og nød hver skridt i fulde drag.

Tirsdag d. 31. maj:
begge hestene var på tur i dag. (nikita og luciano)
en dejlig lang tur på en masse forskellige veje og lign.
på et tidspunkt havnede vi nede i noget eng.
camille red på luciano.så blev det lige pludselig vildt blødt!
luciano druknede jo nærmest. camilla skyndt sig at komme af.
der skete heldigvis ikke mere.. vi tog en anden vej hjem, vi skulle ikke have at det skulle ske igen. han blev heldigvis ikke bange. min dejlige dreng :)

28. juni.
i dag fik luciano sin første "skyldetur". han fik lige en tur med vandslangen, iih han synes det var dejligt.

8. august.
luciano går og nyder det total lækre græs. og han er kommet til at se hamrende godt ud. folk kan heller ikke forstå når jeg siger hvor gammel han er.. iiih hvor er du skøn min dreng.

20. oktober.
hold da helt ferie hvor er Luciano bare blevet rund! lidt godt græs er vejen frem, synes ogs at han var begyndt at se en smule markant ud ;)

29. oktober.
var ude og ride på luciano, hold da fest han havde noget energi der skulle brændes af :D

20-06
desværre er min egen tid knap og overskud er der heller ikke meget af.
så min lillebror martin er begyndt at ride på luciano og det elsker han hvertfald. han bliver ca. redet 3-4 gange i ugen. og det er bare hygge ridning fordi min lillebror er ikke rutineret, men så længe de hygger sig er alt jo fint :)

15-11-2012
savner min store dreng mere end noget andet.
det var en hård beslutning at skulle tage.
men jeg ved at du har det godt i ringkøbing hvor du kom hen.
og at de vil bruge meget af sin tid på dig.
du fortjener kun det bedste og det håber jeg at du har fået nu!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Luciano Foldager
Annonce