{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Helu 2006

4.804 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Arabisk fuldblod (OX) Helu

Fødselsår:
2006
Højde:
Helu og jeg takker for de mange ekstra høj. Men jeg har nu fravalgt stemmer, da han er min bedste ven, og altid vil være meget mer værd end en ekstra høj i mine øjne..:-)

Jeg har ikke lige fået målt ham, jeg jeg vil tro at han er omkring 1.57cm. men jeg håber på at han vokser lidt endnu.

Temperament
Han har et meget dejligt temperament. Hvis han møder nye heste leger han hingst, med flagstang kæmpe næsebor flyvetrav osv.
Men han er altid nem at slukke igen ;-)
Gangarter
Jeg synes at han har nogle okay gangarter. Hans trav kan godt være lidt svær at sidde ned på, men det vender man sig til.
Ingen af hans gangarter er særlig hurtige. Han er ved at have fået godt styr på galoppen, og han har fået meget mere balance.
Stævner
2009
LC1- 2 plads.

2010
LC2- Delt 1 plads
LC3- 2 plads

Ingen af stævnerne var særlig seriøse, da det bare var sådan nogle små for rideskoleelever.

2011:
LC1 delt 3 plads til 61,6 %
LE spring placeret.

Det skulle gerne komme mange flere med tiden!
Stamtavle
Far: Wareno (er også her inde, han er virkelig et kig værd)
Farfar: CH EL Brillo
Farmor: Wanessa
Oldefar: El Shaklan
Oldemor: AZH Basknaborra
Oldefar: El Mokari
Oldemor: Washa
Tip oldefar: Shaker El Masri
Tip oldemor: Estopa
Tip oldefar: AZH Naborr
Tip oldemor: Bazarab
Tip oldefar: El Shaklan
Tip oldemor: Mohena
Tip oldefar: Shalom
Tip oldemor: Warissa


Mor: Maritsa
Morfar: El Mokari
Mormor: Malinka
Oldefar: El Shaklan
Oldemor: Mohena
Oldefar: Pacific
Oldemor: Malu
Tip oldefar: Shaker El Masri
Tip oldemor: Estopa
Tip oldefar: Hadban Enzahi
Tip oldefar: Nasmeshnik
Tip oldemor: Peace
Tip oldefar: Masir
Tip oldemor: Sheila
Køn
Han er en rigtig smuk vallak. Han blev kastrereret 8/2 -08.
Bemærkninger
Helu har en meget speciel farve. Han er mørkebrun på benene, lysebrun på selve kroppen blandet med en masse hvide hår. Nogle steder har han også en slaks pletter, hvor det er fyldt men hvide hår. Det er bl.a. på indersiderne af benene, bag ørene, undermaven, ved siden af halen, på halsen og imellem kæberne. Hans hale er 3 farvet. sort, brun og sølv. Det samme med manen. På venstre bagben har han en lille sok. I hoved har han en tynd blis, som er ved at splatte lidt ud. Han har nogle store og meget udtryksfulde. Han har en bred pande, og hans kæber sidder med en knytnævs afstand. Han har et fint lille araberknæk. Og nogle gange laver har store næsebor. Han har nogle gode og stærke ben+hove.

Jeg lærte Helu at kende da han var 1 og en halv år gammel. Det var en af mine venner der havde fået ham, og hun skulle have ham opstaldet ude på den rideskole jeg gik på. Fra første dag jeg så han tænkte jeg at ham måtte jeg bare eje! Jeg hjalp min veninde næsten hver dag med ham og jeg var den første der kunne løfte ben på ham. Efter et års tid skulle han i tilridning. Min veninde var blevet bange for ham (ikke fordi at han havde været ond, han var bare en lidt for stor mundfuld for hende). En dag da jeg havde været til springundervisning
spurgte hun om jeg ikke ville op på ham. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og har redet på ham lige siden. Efter noget tid blev han sat til salg, og den 25/3 -10 blev han min (!).

Helu er efter den meget smukke Wareno.Han blev avlet af Carina Fjordside. Han kom til verden d. 7/7 -06. Han mor hedder Maritsa, men hun er desvære blevet aflivet pga. noget sygdom. Han er en kæmpe barnebuks, og han kan blive bange for at hans egen lort rammer jorden når han skider xD
Samtidig er en meget nysgerrig og han udforsker gerne ting. Han er også en drengerøv så det gør en ting!
Han bliver meget jaloux når han ser at jeg snakker med andre heste, og hvis jeg er hjemme at sove ved en veninde, og min mor skal passe ham bliver han rigtig fornærmet. Og nogle gange går det lige lidt tid før han vil snakke med mig igen når jeg kommer hjem.

Han ELSKER at ride turer, både ved landevejen, i skoven og ved vandet. Han er ikke 100% trafiksikker, men måske 80% da han synes at traktorer lastbiler og den slaks er meeeget farlige. Han synes nemt at dressur kan blive kedeligt hvis det er i en ridehal. Det er dog lidt sjovere hvis det er uden for. Men han søger rigtig flot ned.
I spring er han god, Jeg har ca. sprunget 1 meter på ham. Han synes helt sikker at det er sjovest at springe i naturen. Han mangler stadig en del teknik, men har har helt sikkert potiontale. Han elsker opmærksomhed, og at blive arbejdet med.

Helu er ikke noget kæmpe nussehoved, der skal helst ske noget hele tiden. Men det er nu også dejligt at få en kløtur en gang i mellem.
Hans yndlings kløsteder er på bagparten og ved haleroden.

Jeg er begyndt at træne lidt triks med ham. Indtil videre kan han smile og kysse. Dette tog ham ikke særlig lang tid at indlærer. Så han er meget lærernem. Med tiden kunne jeg godt tænke mig at han lærte mange flere triks.
Han er helt sikkert min aller aller bedste ven, og jeg vil aldrig nogensinde af med ham!

Jeg er engang blevet spurgt 'hvordan kan det være, at du tør at gøre sådanne ting med din hest?' - jeg smilede og svarede blot: Fordi han er min bedsteven og jeg stoler på ham. Der skal ikke mere til. :-)


¤´¨)
¸.·´¸.·´¨) ¸.·¤¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´(´¸.·¤´¯`¤Helu
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Helu
Annonce