{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Midt-West Shadow / SOLGT 2002

2.550 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ninna N
Kvinde | 33 år | Oprettet: 21. jul 2005


Dansk Varmblod Midt-West Shadow / SOLGT

Fødselsår:
2002
Højde:
165 cm
Temperament
Der er mange både positive og negative ting at sige om Shadows temperament.
Han er rigtig bange for andre heste, når man rider på ham, og det kan derfor godt være svært at få en god opvarmning til stævner, når han synes, han skal vende om og løbe den anden vej, hvis der kommer en imod ham. Det er dog blevet meget bedre med tiden - han bliver stadig bange, men det går hurtigere med at få ham under kontrol, efter han er blevet forskrækket.

Derudover kan han godt være ret tungnem til at lære ting nogle gange. Fx brugte han over et år på at lære at changere! Det fattede han simpelthen ikke. Men nu er de ved at være der - og det skal han så også have, når han har lært noget, så det sidder ordentligt, så laver han det også fint stort set hver gang - ja, der kan jo være smuttere :b
Lige pt. bøvler vi med at få lært ham at lave serier. For nogle heste er det nemt, når de har lært at changere, så er det bare flere changementer hurtigt efter hinanden. Men sådan er det ikke for Shadowhesten - det er en helt anden verden. Men han skal nok få det lært :)

Til gengæld er der andre ting, han har rigtig nemt ved! Fx travøgninger, alle sidebevægelser og galoppirouetter!

Det positive ved hans temperament er, at han altid er glad, han vil rigtig gerne arbejde, han kigger ikke på pynt og lignende til stævner, og han stresser ikke op i krisesituationer.
Fx er han to gange faldet i traileren, mens vi har kørt med ham. Den ene gang i et kryds på ringvejen i Silkeborg og den anden gang på hovedvejen lige udenfor Holstebro. Begge gange har han taget situationen helt roligt - og været mindre i panik end både min mor og mig :b Og efter han er kommet op igen, har vi begge gange bare kunnet læsse ham med det samme og køre videre. Dygtig hest :)
Gangarter
Skridt: Rigtig god i fri - ret problematisk i samlet. Får tit 8 for den frie, og på en god dag kan han hive et 6-tal hjem for den samlede.

Trav: Taktfast og rummelig, men ikke helt vildt elastisk eller kadenceret. Laver til gengæld virkelig flotte travøgninger - har tit fået 8 eller 9 for dem.

Galop: Hans bedste gangart. Stor og rummelig, og så har han rigtig nemt ved at sætte sig til galoppirouetter.
Stævner
2007: Som 5-års gik Shadow en masse af de lave LA-klasser på distriktsplan og startede også ud i de højere LA'er og fik rigtig mange placeringer. Højdepunkterne var en 1.plads i LA1 for juniorer med 75% til distriktsstævne i Viborg, en 1.plads i hans LA6-debut til 69,7% til distriksstævne i Ikast, og en sejr i distriktsmesterskab for juniorer til distriksstævne i Sydthy med 67% i LA4 og 66% i LA5.

2008: Som 6-års havde Shadow 26 starter i de høje LA-klasser og kun 4 starter uden placering. Han havde ingen starter, hvor han opnåede under 60%!

I september 2008 startede vi på at lære Shadow at changere. Han viste sig at have rigtig svært ved det, derfor gik der over et år, før han kom til stævne igen.

2009: Sidst i september 2009 debuterede Shadow i MB ved distriktsstævne i Holstebro - med overvældende succes! Han debuterede med en sejr i MB0 med 67% og en 3.plads i MB1 med 65%.
Han startede i 2009 7 MB'er og opnåede placering i allesammen.
Vejle: 6.plads i MB1 med 65,9%
Ringkøbing: 1.plads i MB0 med 66,9%, 4.plads i MB1 med 65%
Hammerum: 1.plads i MB0 med 70%, 3.plads i MB2 med 65%

2010: Shadows første stævne i 2010 var også hans landsstævnedebut. Her opnåede han 65% i MB1 og fik en 7.plads.
Ved distriktsstævne i Skive i februar sejrede han i MB2 med 68,4% - med næsten 3,5% til 2.pladsen.
Ved distriktssævne på Djursland opnåede han 67,9% i MB2 og en 5.plads.
Ved landsstævne i Holte opnåede han 64,5% i MB2, 60,6% i MB3 og 65% i MB0. I MB2 og MB0 lå han lige udenfor placering.

Ved distriktsstævne i Thisted debuterede Shadow i MA1 - igen en debut med et superflot resultat - nemlig en 2.plads med 64,9%. Han var simpelthen så dygtig - changementserien, som ikke engang sidder til træning, lavede han rigtig fint, med 5 rene changementer med korrekt antal imellem. Var SÅ stolt af ham :)
Ved samme stævne debuterede han også i Prix st. George, men med et mindre vellykket ridt og kun 58,4%. Det var samme dommer i begge klasser, så det siger lidt om, hvor stor forskel, der var på ridtet :b

Ved distriktsstævne i Viborg fik Shadow igen en flot 2.plads i MA1. Denne gang med 64,2% ved den ene dommer og 65,3% ved den anden. Dygtige lille Shadowhest :)

Distriktsstævne i Ringkøbing: Sejr i MB1 med 64,9%.
61,8% i MA1, ingen placering.

Landsstævne i Aalborg: Sejr i MB1 med 66,5%! Rigtig god tur - knap 69% ved dommer H :)
63,8% i MB2, udenfor placering. Ikke så god tur, han var noget spændt. Men lå stadig i den bedste ende :)

C-stævne Morsø:
MA1 torsdag: God tur, rigtig godt travprogram, dårligt skridtprogram og ok galopprogram med fejl i serien og den ene pirouette. 64,6% og en 3.plads :)
MA2 fredag: Igen et rigtig godt travprogram til næsten 70% ved begge dommere, men flere store fejl i galopprogrammet, der indkasserede flere 4- og 5-taller. Endte på 61,8%, hvilket rakte til en førsteplads :)
PSG lørdag: Havde en virkelig god tur efter en elendig opvarmning. Igen et supergodt travprogram og et bedre galopprogram end de to andre dage. Kun skridtprogrammet trak ned - mere ved de to af dommerne end den sidste. 66% ved dommer C, 61 og 62% ved de to andre. Samlet 63,3% og placering som første uplaceret.

Distriktsstævne Djursland:
Vi efteranmeldte i PSG for at få en øveklasse mere inden Kolding. Vi red et ret pænt program, men lidt for tamt og forsigtigt, så fik 61%. Lavede dog den bedste 4er-serie til dato - så turen gavnede os som øvelse, som det var meningen :)

Landsstævne Kolding:
Det var lidt et sats, at jeg meldte Shadow til i MA og PSG på landsplan, for han har jo kun gået det få gange på distriktsplan, men vi bestemte os efter Morsø for at prøve at kvalificere ham til DM for ungryttere. Altså skal vi ride 1x65% eller 2x63% i mindst sværhedsgrad 4 ved landsstævne.
En rigtig god tur i MA2 gav 63,9% og en halv kvalifikation til DM! Lidt forsigtigt program, men til gengæld fejlfrie serier og fine pirouetter. Også et dejligt enigt dommerpanel: 244, 244 og 241 point! Han bliver bare bedre og bedre :)
PSG: Her kunne vi så have kvalificeret os helt ved at ride 63% igen, men fejl i 4er-serien og et meget dårligt skridtprogram ødelagde det for os. Det var nok også kombinationen af at skulle op kl.4 og ud på en 2 timer lang køretur, der gjorde det svært :b Vi fik dog 60% - i vores første PSG til landsstævne og den fjerde i alt! :)

Distriktsstævne Birgittelyst:
Han fik Madonnas start i MB1, fordi den var blevet rykket til samme dag som MB0, og hun kan ikke holde til at gå to klasser på en dag. Han gik et fint program med et galopprogram til 70%, dog ærgerlige kiks i begge skridtpirouetter. Fik 65% og en 4.plads.

Jysk Rideuge, Silkeborg:
I MA1 mandag havde vi en ret dårlig tur, det spillede ikke rigtig for os - heller ikke på opvarmning, så der kom en masse trælse kiks på banen. Og ja, så gjorde dommeren det endnu værre, end det egentlig var, så endte på 57%! Så det var nedtur.
Onsdag i Prix St. George gik det meget, meget bedre. Vi havde en helt vildt fin tur uden egentlige øvelsesfejl. Vi fik 64,74% for det - vores hidtil højeste score i PSG :) Og så fik vi tilmed en 7.plads - vores første placering i PSG, så det var bare helt fantastisk.

Landsstævne Broholm
Vi havde meldt til tre MA'er og en PSG til landsstævnet på Broholm for at se, om vi kunne opnå vores anden gang 63% i denne sværhedsgrad, så vi kunne kvalificere os til DM for ungryttere.
MA1 torsdag: Vi havde et fint, men lidt for forsigtigt travprogram, og så havde vi et kæmpekiks i den første galoppirouette, så vi fik 61%, hvilket jeg var ganske godt tilfreds med. Endnu mere tilfreds blev jeg, da jeg så, at de to af dommerne havde os til 62,5 og 63%! Så var der jo håb forude :)
PSG fredag: Vi havde simpelthen sådan en fik tur, Shadow var så god. Vi havde et program uden egentlige øvelsesfejl, og så fik jeg redet lidt mere til i travprogrammet, så det blev knap så forsigtigt. Nu håbede vi virkelig, det var nok, for vi kan faktisk ikke gøre det bedre på nuværende tidspunkt. Og det var det! :D Vi opnåede 64,04% ved et helt enigt dommerpanel! Jubiii! Vi endte tilmed over midten i klassen, så det var simpelthen så dejligt.
MA1 lørdag: En knap så god tur med mange småfejl, og en score på 62,5%.
MA2 søndag: En fin tur på en lidt træt Shadowhest, så der kom fejl i serierne. Travprogrammet var til gengæld det bedste i hele weekenden. Vi endte på 62,89% - men 63,95% ved de to af dommerne og 60% ved den sidste.

DM Vallensbæk:
PSG fredag: Shadow blev lidt spændt, så der kom en masse ærgerlige fejl, som ikke plejer at være der. To dommere belønnede os med 63%, to lå på 61%, mens en havde os helt nede på 58%. Surt show. Vi endte på 61,84%, og lå nr.15 efter 1. afdeling.
MA2 lørdag: MA2 er et rigtig godt program til Shadow, så der var mange øvelser, der lykkedes bedre end fedag. Desværre havde Shadow bestemt sig for at være bange for en højtaler, der stod ud for K, så hver gang, vi kom derned imod, spændte han helt vildt op og gloede, hvilket han aldrig plejer at gøre! :/ Dette resulterede i fejl i både fri trav, fri galop, 4'er-serien og den ene galoppirouette, da disse øvelser lå på diagonalen direkte ned imod K. Desuden havde vi fejl i 3'erne. Vi endte på 61,37% hos et ret enigt dommerpanel, der alle lå indenfor 60-62%. Vi avancerede til en 14.plads :)
Kür søndag: Vi valgte at give Shadow en god lang opvarmning om søndagen, efter han havde været træls og spændt de to første dage. Det gjorde, at han var tilbage i sit gamle jeg, hvilket jo var rigtig dejligt :) Desværre kom der fejl i 3'erne, og vi kom lidt foran musikken i traven, og det kostede dyrt. Dommerne lå fra 62-65,5%, og samlet fik vi 63,0%.
Vi sluttede som nr.11 i den samlede stilling, hvilket jeg var meget tilfreds med. Shadow var med sine 8 år den yngste hest, der deltog i ungrytterklassen, og når man tager i betragtning, at det ikke engang er et år siden, han debuterede i MB, synes jeg selv, det er rigtig flot klaret af ham bare at være kvalificeret. Jeg er stolt :)

Stamtavle
F: Midt-West Ibi-Light
FF: Ibikus
FM: Midt-West Moonlight
FFF: Hertilas
FFM: Isolda
FMF: Limelight
FMM: Midt-West Ninette

M: Midt-West Ronja
MF: Loran
MM: Midt-West Rolette
MFF: Lord
MFM: Sorinna
MMF: Royal Z
MMM: Midt-West Ninette
Køn
Vallak
Bemærkninger
Shadow er avlet og ejet af stutteri Midt-West, men jeg låner ham på ubestemt tid. Jeg bestemmer, om han skal sælges, og hvis han skal, er det mig, der bestemmer hvornår og til hvem. Jeg har selv redet ham til, da han var 4, og har haft ham lige siden.
Han er min yndlingshest af alle, jeg har - han kan altid gøre mig i godt humør. Jeg er stolt af, at den lille Shadowhest og jeg er kommet så langt, det havde jeg aldrig troet, var muligt. Det, at han har givet mig den oplevelse at ride med kjole, det er jeg ham evigt taknemmelig for.




Shadow er nu blevet solgt til en rigtig sød norsk dame. D.21/12-2010 blev han hentet og kom ud på en lang køretur, en sejltur og derefter endnu en lang køretur - i alt en rejse på 12 timer klarede den lille Shadowhest. Nu er han i Sverige hvor han skal bo de første par måneder ved sin nye ejers træner. Herefter flytter han til Norge. Han skal nok få det godt :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Midt-West Shadow / SOLGT
Annonce