{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Evita Rosenager <3 2000

2.448 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Omø&Evita
Kvinde | 31 år | Oprettet: 9. dec 2007


Oldenborg Evita Rosenager <3

Fødselsår:
2000
Højde:
171 cm <3
Temperament
Evita er en utrolig rolig hoppe ! Hun er ikke en hest som vil løbe væk fra det som hun finder en anelse farligt, hun puster bare og går lidt til siden. Hun er altid glad når man kommer og hilser på hende eller har hende på staldgangen. Hun er nem at arbejde sammen med og elsker at arbejde. :b Hun er en meget madglad hest, ;) Men generelt er hun bare en utrolig dejlig og vidunderlig hest. <3
Gangarter
Hun har rigtige gode gangarter !!
Skridt: Skal holdes lidt igang på bane, kan godt slaske lidt. Men er god at sidde i.
Trav: Speciel, men noget man vænner sig til.
Galop: Kanon, godt sving og tydeligt hendes ynglings.
Stævner
Kåring:
Bedømmelse: Eksteriørkåring
Avlsforbund: Oldb.
Sted: Slagelse
Resultat: 6P
Dato: 03-07-2004
Krop: 7 6 7 5
Lemmer: 6 7
Bevægelse: 6 6 6
Helhed: 6
Kommentar: Stor hoppe af ret god type. Passende dybde og bredde. Typisk hoved. Velansat, middellang hals, lidt kort nakke. Lang, noget stejl skulder. Velmarkeret manke. Lige overlinie. Lang lænd. Fladt kryds. Lemmerne tørre, en smule fransk for, snæver bag. Bevægelsen kort, mangler afskub og undergreb i skridt, trav og galop.

2010
- Dressur:
Think Equine Cup, LC1 (BELS) d. 28/8-2010: 67,08%
Think Equine Cup, LC1 (BELS) d. 29/8-2010: 65,42%

Bellingegaards Klubmesterskab - dressur d. 4/12-2010.
Dommer: Pernille Bøgsad
LC1 : 58,75%
LC2 : 56%
3. plads (5 ryttere)

Spring:
Bellingegaards klubmesterskab - spring d. 5/12-2010.
40 (B3) : 4 fejl
50 (B3) : 0 fejl + 0 fejl i omspringningen.


2011
- Falster dressage med D-klasser d. 20-21/8-2011:
Jeg havde selv meldt til i LC1 og LC3, men jeg fik desværre kyssesyge og kunne derfor ikke starte. Istedet blev hun startet i LC1 af Jasmine Rothausen, og det gik rigtig godt! :D De havde kun trænet dagen før.


2012
- Falster dressage med D-klasser 25-26/8-2012:
LC1(25/8): 65,42% - 2. Plads
LC1(26/8): 65,42% - 2. Plads.
LC3(26/8): 68,33% - 1. Plads
LC3 var blevet slået sammen med LC1.
LC1 var en cup, poppelgaard cup. Denne vandt vi.


2014
- D-stævne på Brændte Ege d. 16 marts.
Dommer: Sanne Rødkjær
LC1: 69,6% 3. plads
LC2: 69,792% 2. plads
Hun blev startet af min veninde Regitze, da jeg var skadet.
Stamtavle
Navn: Evita Rosenager (Kaldes kun Evita)
Født: 31/5-2000
Race: Oldenborger (Er brandmærket)
Mor: Evajo XX
Morfar: Joe Church XX (ire)

Far: Buster Kærgård
Farfar: Jarl
Farmor: Bonnie Smedstrup
Farfar's far: Oberst
Farfar's mor: Gitte Høgholdt
Farmor's far: Ekspert
Farmor's mor: Dusine
Køn
Dejlig hoppe<3
Bemærkninger
Evita er en oldenborg med det bedste temperament. Hun er en rolig hoppe, der tager det (meste) med stiv arm. Hun er ikke så glad for hvis andre heste rider for tæt på hende eller hvis der er nogle heste der svinger deres haler tæt på hende.

Evita er en hest som mistede sin mor efter fødslen og blev flasket i en uge før hun fik en plejemor. Dette har gjort hun har et helt specielt forhold til mennesker, hun er altid glad når man er nær hende. Hun er stille og rolig, og man slapper af når man er sammen med hende. Som tidligere nævnt er hun meget madglad, forleden prøvede hun at følge efter mig op på fodergangen. :b

16 april 2010.
Fik undervisning på hende idag !! :D Det gik SÅÅÅ godt, vi er ved at blive ret gode sammen !! :b Er også begyndt at løsspringe hende, hmm, det er vidst ikke lige noget hun er såå god til. Men øvelse gør mester. :b Igår havde vi "måneds" dag, det er helt mærkeligt jeg allerede har haft hende så længe !! :D Men glæder mig til alle de andre måneder, og forhåbentlig nogle stævner når vi er blevet "gode" nok. :b <3

2 maj 2010.
Idag er det én uge siden Evita blev syg emd 39 feber, snot næse, hoste og ingen appetit. Denne uge har været hård, HADER at se når heste er syge, især mine egne!! Feberen har svinget lidt hele ugen, men nu er den heldigvis faldet. :D Heldigvis er hun ved at være på toppen igen, <3 Lå idag ude på folden mens hun græssede, og da jeg ville tage hende ind skred hun sku fra mig. :b Så tror min madglade hest snart er på toppen igen. :b

22 maj 2010.
Evita er fuldstændig rask, har været det i over en uge. Så er endelig begyndt at ride hende igen, og det er sååå dejligt!! :D <3 Hun gik sååå pænt i onsdags, jeg var såå stolt! Men hun sveder ret meget, ,men det er nok fordi hun er blevet i lidt dårlig kondi efter 2-3 uger på sygebænken. :) Men vi knokler derud af, og håber snart vi kan se rigtig gode ud sammen!

11 juli 2010.
Er begyndt at lære dressurhesten Evita at springe! xD Vi har prøvet 4 gange nu, og det går stærkt fremad! Hun slingrer lidt, men springer godt over og har indtil videre ikke tøvet! Håber der måske bliver et springstævne eller to. Dressur går fremad, dog mangel på undervisning + heden der er i DK pt, har sat os lidt tilbage. :s Men kan sku sidde nedsidning på hende nu! Men regner med at når temp. falder og får noget undervisning igen - så skal der nok komme et eller to dressurstævner også! :D

9 december 2010.
Wow, i weekenden startede vi sku klubmesterskab, og det gik fantastik - så stolt af min lille hest.
Men nu har det lige slået mig, jeg har kun 3 måneder og 22 dage tilbage sammen med Evita!! :'S Jeg troede ikke det ville blive så slemt at sige farvel og bare tanken, men jeg er blevet så tilknyttet til den hende. Ville gerne forlænge kontrakten, men det er ejeren ikke interesseret i, kun hvis det er fordi jeg så vil købe hende. s:
Der er ikke noget jeg hellere vil end at købe hende, men jeg har ikke råd. Jeg ville være villig til at droppe mine planer om Paris osv. hvis bare jeg kunne købe hende, for jeg er ikke klar til at miste en hest igen.

15 december 2010.
Tro det eller lad vær! Men ejeren har accepteret mit bud på Evita, så jeg er den kommende ejer af denne dejlige oldenborg!! :D (Hvis der ikke kommer noget i vejen. s; ) Men krydser fingre! :D

15 januar 2011.
Så er alt på plads! Dyrlægen har sagt god for Evita, så nu bliver købskontrakten skrevet under og pengene bliver sendt på mandag! :D Så på mandag er jeg hesteejer!! :D Det bliver så FEDT!! ;)

4. Februar 2012.
Det er et stykke tid siden jeg har skrevet sidst. Jeg har nu ejer Evita i et helt år! Og hvor går det godt! Hun er den bedste hest man kunne tænke sig. Dressuren går fremad, hun skal lige have nogle muskler på kroppen, så skal det nok komme. Må også få taget mig sammen til at starte stævner. Men vi kom lidt bagud da jeg fik kyssesyge i august måned, så jeg måtte ikke ride eller noget.
I spring går det også fremad, hun er helt vild med det. Igår sprang hun 1m i løsspring, det er 20 cm mere end det hun sprang i sommers!! :D Er så stolt af min lille dressurhest.

12. Juni 2012.
Da jeg har været på ferie og syg i sidste måned, har vores M-dressur rytter redet Evita når jeg ikke kunne.
Dette har gjort at Evita virkelig har rykket sig indenfor dressuren på det seneste, hun er blevet nemmere at ride og går virkelig virkelig godt. :D Jeg er utrolig glad for alt det arbejde der er blevet lagt i hende.
I spring har hun virkelig fået selvtillid. Hun er begyndt at stole mere på det og sig selv, så nu kan jeg have problemer med at holde hende tilbage. :D Hun springer ikke flere meter over mere, men kommer stadig godt over. Hun springer alt, tøver slet ikke. Er så stolt af min lille dressur hest.

29 november 2012.
Det er et stykke tid siden jeg har skrevet lidt.
Vi red stævne i august, hvor vi vandt Cuppen! Var så stolt af min lille hest!! <3
Desværre kom jeg til skade med mit knæ i oktober, så nu stå vores ridning på standby... Jeg kan desværre ikke ride, kun skridte uden sadel - så det er hvad den står på..
Det er meget trist, men der er desværre ikke andet at gøre.

7 marts 2014
En lille opdateringen da det er længe siden. ;)
Der er sket en masse siden sidst. Jeg flyttede Evita, og hun er blevet en hel anden hest efter vi er kommer til et mindre sted. Hun var simpelthen stresset af at stå så stort et sted. :) Så nu ved jeg at fremover skal vi stå små steder.
Jeg blev desværre skadet i oktober 2013 med min skulder, så har ikke rigtig kunnet ride andet end skridt. Men imens har min veninde Regitze redet hende, hvilket har gået fantastisk. Jeg skulle gerne kunne ride igen pr. 27 marts, da jeg får en blokade i skulderen den 26. Så dette ser jeg rigtig meget frem til.

20 oktober 2014
Har ikke skrevet om hende ret længe.. Men det går rigtig godt! :D
Jeg har flyttet hende ud på min venindes gård, hvor hun er faldet rigtig godt. Hun trives meget bedre i en lille stald end i en stor. Vi bor nær den bedste rideskov på Falster, så det udnytter vi meget, nu hvor vi ikke har fået lavet bane endnu. Vi er dog begyndt at springe i skoven, hvilket hun ikke har prøvet før. Den første gang sprang vi ca. 70-80 cm tror jeg. ;) Hvilket hun klarede fuldstændig uden problemer! Så jeg er en meget stolt ejer!
Hun er samtidig kommet på træpiller, hvilket jeg håber vil virke på den halm mave!

26 august 2015
Det er snart et år siden jeg har skrevet lidt om os. Den 6 november 2014 styrtede vi desværre, og Evita landede på mit højre ben. Jeg brækkede desværre min ankel, og dette har så sat os næsten 10 måneder tilbage. Men nu er vi klar igen, og vi knokler derud af.
For et par uger siden gav Evita mig den største overraskelse! Vi øvede lidt springtræning med et andet bid, og jeg prøvede for sjovt at få min veninde til at sætte springet op. Evita sprang over og vi landede. Jeg troede det var 90 cm, og var så stolt af Evita for at have slået mit mål for hende med 10 cm. Men da jeg målte springet bagefter var det 110 cm!! :o Jeg blev helt chokkeret over hvor fantastisk den hest er. Hun overrasker mig hver gang hvor imponerende hun er!
Lige nu er jeg ved at tage trailerkort, så jeg kan begynde at få undervisning igen. Så det glæder jeg mig til.
Kommentér på:
Oldenborg Evita Rosenager <3
Annonce