{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Lekicha [Himmelhest] 2000

3.200 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*Solhesten*
Kvinde | 49 år | Oprettet: 25. aug 2007


Dansk Varmblod Lekicha

Fødselsår:
2000
Højde:
163 cm
Temperament
Skøn dame med til tider varmt temperament (i situationer hvor hun bliver utryg)
Gangarter
Skridt 7: god
Trav 8: særdeles god og taktfast
Galop 7: god

Samlet resultat fra sadelkåring 4 års: 712,6
Stævner
Ingen
Stamtavle
Far: AK's Leflaro
Morfar: Classic
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Min skønne hest som jeg har haft siden hun var 5 mdr. gammel. Vi har haft mange dejlige år sammen både på godt og ondt. Hendes temperament er indimellem lidt meget varmt, så elsker hende allermest, når hun er nede på jorden ;-). Da er hun den skønneste hest, som elsker især arbejdet fra jorden, hvor jeg vælger lidt hist og pist fra forskellige principper - Horsmanship (har været på kursus uden egen hest hos Morten Thomsen, som i samarbejde med Ute Lehmann gav mig en uforglemmelig dag), Andrew Mclean (har været på kursus uden egen hest hos Susan Kjærgaard) og Kyra Kyrklund i dressuren i en god blanding. Hun er god som dagen er lang, når hun er afslappet, er go til at stå stille/parkeret - også selvom jeg ikke lige står ved hende, ryste på hovedet på kommando og mange sjove småting, som gør arbejdet med hende så dejligt og hyggeligt. Hun er og bliver min sveske :-)) - og håber på mange gode år med hende endnu..

Januar 2011: Spændende - Lekicha er ved at blive tyk. Hun er ifolet med Hoelgaards Sambuca. Bliver spændende til sommer :-)

Marts 2011:
Tykkere endnu - hvordan skal det ikke ende til sommer ;-) Og ih hvor jeg faktisk nyder kun at træne hende fra jorden. Har jo altid førhen bare prioriteret at ride hende først og fremmest, selvom hun altid har elsket jordarbejdet ;-)
Hun kan stadig basis tingene stå parkeret, bakke for små signaler, vige for tryk. Lettere spanske skridt (ikke helt godt), bakke når jeg står bagved hende og løfter hånden, sidebevægelser fra jorden. I dag 2/3 trænede vi sidebevægelser, det gik simpelthen så godt. Jeg smilte og grinede meget af tiden, det var bare så super hyggeligt og hun gjorde det til bravour :-) Min skønne hest.

April 2011:

Vi hygger os stadig og Lekicha bliver tykkere og tykkere. ;-) Vi leger stadig med spanske skridt, bak når jeg står et stykke bag hende og løfter hånden og går bagud, og så er vi begyndt at tage hul på lidt mere frihedsdressur. I første omgang fik jeg hende til at bakke, så hun stod et stykke fra mig og så har vi øvet sidebevægelser på afstand. Hun går fint til siden, når jeg krydser over med mine ben, men hun ender alligevel henne ved mig fordi hun samtidig går lidt fremad... ;-) hvordan "kurerer" jeg det? ;-)
Vi er også begyndt at longere frit, har prøvet det en tre gange nu, hvor det er gået fint...i dag (13/4) vendte hun om et par gange og da jeg gennede hende den rigtige vej fik den lige et par krumspring og lidt ræs...så der tænkte jeg lige...roooooliiigg tykke mus....du har jo en følle i maven.. i dag prøvede vi også at tage hul på indkald når jeg longerer hende, sådan at når jeg bakker derinde, skal hun komme ind til mig, det forstod hun rimelig hurtigt ;-) selvom det foregår i skridttempo ind til mig ;-) - man har vel ikke travlt ... hehe... Kompas øvelsen går også super godt - hun kan rigtig fint til begge sider. Der er lang vej endnu og mange ting at lære og øve så alt dette her bliver mere perfekt - helt perfekt bliver det nok aldrig men det vigtigste er jo også at vi hygger os :-)) Hun er nu dejlig.

December 2011: Dette år har budt på mange gode og knap så gode ting med Lekicha. Vi har haft skønne stunder sammen med jordarbejde, hvor hun efterhånden kan en del sjove ting, som vi hygger os med.
Bakke på afstand, sidelæns når jeg står med front imod hende på afstand, sidelæns hen imod mig, stå parkeret (her kan hun godt snyde ind imellem, hvis jeg lige et øjeblik er en smule ukoncenreret ;-) , blive longeret for små hjælpere i alle tre gangarter og begyndt at kunne skifte bedre mellem den ene og den anden volte. Desværre er hendes bagpart dårlig efter hendes drægtighed og vi kan ikke træne for tiden :-( - hun kan sjove ting som at ryste på hovedet, sænke hovedet på kommando, neje, bakke når jeg står bag hende og giver hende kommando, indparkere, kompasøvelsen - ja en masse småting, som vi hygger os med.
Hendes bagpart bekymrer mig dog grænseløst. Vi håber dog nu at Equine Touch kan hjælpe hende. Her skal hun starte med behandling d. 29/12-2011. HÅBER sådan at det kan hjælpe hende, for vil så gerne have hende i mange år endnu og hvor hun har det godt. Min bedste dejligste hest.

27/1-2012:Jenny Aarbostad - osteopat har behandlet Lekicha.

Venstre forben: problem i hovled og knæ
Venstre for: 1. ribben

Højre forben: problem i kodeled og knæ

Venstre bag: problem i hofte, korsben og hasen i venstre bagben

Ryg nedsat bevægelighed både i højre og venstre side

Halehvirvlerne var slet ikke på linie som de skulle være, men ligesom vredet rundt som en karklud. Halen gav også for lidt modstand når hun tog den op og rundt. Der skal selvfølgelig ikke være meget modstand, men dog lidt.

Sidste halshvirvel og nakke blev sat på plads

Jeg skal lave flg. øvelser med hende hver dag indtil hun kommer igen indenfor 3 uger:

Trække en tur med hende hver dag på fast underlag
Gulerodsøvelse til siderne + ind iml. forben
Bevæge ryg ved at trække i halen
Bevæge halen op og til begge sider - og til sidst lade den hænge ned og trække i den nedad
Strække bagben frem indunder hende og specielt bagud, som hun har rigtig svært ved - hun spænder dem op under sig og har svært ved at få dem bagud.

Jenny skal komme igen indenfor 3 uger og på søndag bliver behandlingen kombineret med Charlotte, som skal give hende bindevævsmassage igen.

Efter behandlingen i dag var Lekicha fuldstændig flad, hun spiste ingenting, stod bare og stod - ikke og sov men bare meget træt. Det var en rigtig hård behandling for hende og hun var meget frustreret og stress-sked 4 gange under behandlingen. Ikke til at kende - jeg blev skubbet rundt og hun svingede meget med hovedet og ville gerne fremad. Ingen tvivl om hun har ramt noget som har været meget ubehageligt for Lekicha. Men nu håber jeg bare det hjælper. Næste gang skulle der gerne være bedring at spore - problemerne har måske flyttet sig, men i ryggen skal hun gerne spore bedring. Hun sagde det var som en stor byld hun fik taget hul på.
Krydser alt hvad krydses kan for at det bliver bedre. xxx

Behandling af Jenny 20/2-2012:

Lekicha tog meget bedre imod i dag. Hun stressede kun et par gange - ellers stod hun bare stille med hovedet ved jorden og lod Jenny gøre sit arbejde og når hun mente det var tid til en godbid, vendte hun hovedet om mod Jenny (det skete ret tit) - Er glad for jeg bad Jenny bruge godbidder i denne behandling - da jeg bruger det selv til daglig og virker utrolig godt på Lekicha - måske jeg snart skulle prøve at snuse til klikkertræning med hende. Det er lidt dyrt i godbidder ;-)

Hun startede med at gå kroppens punkter igennem og allerede der var Jenny positiv. Da hun gik mere i dybden og startede med forparten var denne meget bedre denne gang, men stadig problemer i hovleddet.
-Bækken stadig skævt (højere i højre side)
-Halen blev rettet igen
- Ryg bedre og mere bevægelig til begge sider, hvor den sidste gang var næsten ubevægelig
- begge haser - specielt venstre er ikke gode. Hun spænder utroligt meget op i benene, når man løfter dem. Hun tror stadig på det er spat.

Alt i alt var Jenny mere positiv - kan dog stadig ikke sige hvad jeg kommer til at kunne bruge Lekicha til, men bare det der er fremgang er SOL på min dag i dag. Er så glad. Hun skal komme om 6 uger igen.

Hvad skal jeg gøre nu selv:
Hun vil gerne jeg så hurtigt som muligt køber Glucosamin til hende for at smøre hendes led. På hjemmeside i England er det billigere.
Samme øvelser jeg fik sidst skal jeg stadig lave hver dag plus jeg nu oveni skal lave flg:
- Bevæge hovled begge forben
- bevæge halshvirvler stille og roligt fra side til side
- Bevæge hasen på begge bagben
- Sommerfugle øvelsen på ryggen, så hun får løftet sin ryg
- og max 3 gange i ugen stryge ud til hver side på krydset, så hun tager krydset "nedad "
-Jeg skal stadig gå med hende hver dag og gerne 3 gange i ugen skal turen efterhånden komme op på 3 kvarter-1time. de andre dage er kortere tid ok,
- gerne gå over bomme med hende, så hun får løftet bagbenene

Behandling 28/3-2012 af Lene fra Back in Balance:

Lene var meget forfærdet. Lekicha var meget låst i nakke og kæbe. og de sidste halshvirvler.var meget slemme. Ved longering både før og efter var hun tydeligt halt på højre bagben. Ryghvirvlerne satte hun på plads stille og roligt. Korsben skævt. Og mange flere ting, som jeg ikke kan huske før jeg får en mail af hende, hvor det hele står. Lene var meget lidt positiv og vi blev enige om at hun skulle se hende igen 10 dage senere, for at se hvordan hendes krop reagerede på bare at gå på fold uden at lave noget som helst. Mon hun spænder lige så meget op igen?

Behandling 7/4-2012 af Lene fra Back in Balance:

Var meget spændt og nervøs før hun kom i dag...puha ... alle de tanker og bekymringer og var Lekicha mon lige så slemt spændt som sidste onsdag!
Heldigvis gik det mere positivt. Lene gik hende igennem først, så tog vi hende ud og skridte på begge volter, i små otte-taller og bagefter i trav på longe på begge volter. Her var hun ikke så halt som sidst - Lene brugte istedet udtrykket "forholdt" på bagbenet. Så tog jeg hende ind og Lene begyndte behandlingen. 6. og 7. halshvirvel er drejet på en måde som kun sker når en hest har været ude for et grimt fald eller siddet fast, så hun hælder stadig til at hun er faldet på en grim måde på folden da hun var højdrægtig sidste år. Denne skade ved hals-hvirvlerne forplanter sig sammen med korsbens problemet (korsbenet er stadig skævt) ned i benene. Hun er nu 99,99% sikker på at hendes halthed ikke har noget med bagbenene at gøre. Lekicha havde ingen låsninger i ryggen denne gang, så det var superpositivt, at det ikke var faldet tilbage efter sidste behandling. Alt i alt havde Lene nu fornemmelsen af at hun godt kunne blive ridehest igen...jubiiii..
Den næste måned skal Lekicha bare gå på fold og hygge sig og jeg kan trække nogle småture med hende i hendes tempo, bare for afvekslingens skyld for hende. Ellers skal Lene komme og behandle hende igen d. 7. maj.
Ih hvor er jeg glad og lettet, nu er der forhåbentlig stille og roligt lys forude, selvom det bliver en langsom og lang proces at få hende tilbage på ret kurs, men bare det hun responderer på behandlingen er super dejligt :-)

7/5-2012:
Lene fra Back in Balance kom og behandlede Lekicha. Der var næsten ingenting at komme efter. Halshvirvlerne var ok, hendes korsben ok, hun var ikke øm når hun trykkede hende på ryggen, lavede gode overgange mellem skridt og trav. Hendes skridt er en smule stiv og hun kan selvfølgelig ikke afvise at de er rene i røntgen, men hvis hun bare kan få det godt nu og jeg kan bruge hende lidt, så er jeg GLAD glad glad :-)

Sommer 2012:

Lekicha kan nok ikke holde til at blive redet på selvom Lene var positiv i maj - men hun sagde også at hun ikke vidste om hun kunne holde til at blive redet på. Og det jeg har prøvet på Lekicha med små skridt ture og hun deraf bliver urent gående igen bekræfter nok bare at hun ikke mere skal bære rundt på mig. ... desværre... kommer til at savne at ride på hende... vi må se hvad tiden bringer om hun med tiden kan holde til små ture eller ikke. Eller om jeg kan fortsætte mit jordarbejde med hende, som hun var så dygtig til. Hvad mon fremtiden bringer...
Kommentér på:
Dansk Varmblod Lekicha
Annonce