{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Kira 1998

6.535 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ditte og Kira :-) S
Kvinde | 34 år | Oprettet: 13. aug 2005


Dansk Varmblod Kira

Fødselsår:
1998
Højde:
165 cm høj i stang, jeg købte hende faktisk som 163, det sagde den forrige ejer hun var.
Temperament
har et godt temperament, i både skridt og trav, men kan være lidt higsig i gallop og i naturen, da jeg fik hende i en sommerferie var jeg lige ved at opgive hende fordi hun var sådan en djævel, jeg kunne ikke ligge hovedtøj normalt på hende i over en måned, jeg var ikke særlig høj dengang. ja har lige fundet ud af lidt mere om hendes fortid fra en smed som har kendt hende da hun var tre det viser sig at hun har været mishandlet meget groft under sin tilridning og alle faktisk havde opgivet hende da jeg fik hende, så det var en rigtig idiot ham ejeren for han sagde hun nvar en perfekt ridehest, men hun var blevet mishandlet så meget at ingen smede heller ikke kunne røre hende da hun var ung jeg syndes det er utroligt at ejeren ikke fortalte mig noget som helst, det er kun med tålmodighed og mere tålmodighed at jeg er kommet så langt med hende som jeg er. på grund af uddannelse har jeg ikke trænet så meget spring det sidste år, men har gennem årene trænet lidt alternativ dressur/horse manship hvor jeg for det meste kun bruger min stemme til at dirigere hende til forskellige gangarter.
Gangarter
hun har nogle gode gangarter både skridten og traven. galoppen er også rigtig skøn, og efter jeg har været oppe på Aalestrup naturefterskole og har fået undervisning går det rigtig godt, selvfølgelig er der nogle perioder hvor hun godt gan være lidt besværlig men det kan jo ikke gå godt hele tiden, jeg får også springundervisning på hende det går også godt, har lært at tage en bane på 90 med 12 spring så det er jeg stolt af, hun har løssprunget 150 cm så det er godt og jeg er begyndt at lære hende schenkelvininger. men jeg tror det kommer til at gå lidt i stå for for kan få undervisning af min lærer anette nielausen, hun hjælper mig med hende og hun har fortalt mig at jeg mest skal holde mig til at lære hende bedre balance, og bære sig selv lidt bedre. nu er jeg så kommet hjem fra efterskole og været igennem gymnasium. Går nu på på vidergående uddannelse, så har ikke særlig meget tid til hende længere, så vores træning er gået lidt i stå.
Stævner
et træningsstævne på Aalestrup rideskole 80 cm og 90 cm det var hendes første stævne nogensinde, hun refuserede næsten ved alle spring da vi skulle springe 80 cm men ved på 90 cm klarede hun banen med kun en nedrivning det var godt nok, det var også første gang jeg sprang på hende et andet sted, og jeg havde heller ikke sprunget særlig meget på hende der, så det gik okay. jeg er ikke det helt store stævnemenneske og det er kira heller ikke, så jeg tror jeg holder mig lidt væk fra stævner, det ejner kira sig ikke til.
Nu er dre kommet en ny passer på hende og hun vil måske begynde at træne kira op til lidt stævner
Stamtavle
f: Mosegårdens Dilight
m:Jasmin
ff:Lucky Light
fm: Brandibah
mf: Aga Khan
mm: perola Højmark
fff: Lagano
ffm: Majbrit
fmf: Limebrand
fmm: Iben
mff: Leonidas
mfm: Gabriella
mmf:Pele Kignæs
mmm:Kalinka
hun hed fakisk Iris da jeg købte hende, men kalder hende kira
Køn
ja selvfølgelig er hun køn, nå men en hoppe med en meget speciel personlighed, fordi nogen gange kan hun være blid som et lam i næste øjeblik ter hun sig som en vanvitig, men det gør hun heldigvis ikke så meget mere og hun også en god grund til det, dengang hun gjorde det
Bemærkninger
Er sort på alle fire ben, og har en hvid stjerne i panden, og en underlig virvel på halsen. da jeg fik kira og havde fået styr på hende, blev hun meget syg i et halvt år, med alt mulig forskelligt, det første var en aften hvor jeg opdagede at hun var meget sløv, så jeg tog over til hende igen om aftenen kl. 10 for jeg troede at det var kolik, men det var det ikke, det viste sig da dyrlægen kom havde hun 41,8 i feber, så jeg ville have mistet hende i løber at natten hvis jeg ikke havde tilkaldt en dyrlæge, der blev jeg meget bange, de næste ting hun blev syg med var hovbetændelse i tre af hendes hove, hvor vi ikke viste hvad det var til at starte med, indtil vi fandt ud af at hun havde svage hove noget hun var født med, men efter det har hun kun været syg med kolik tre gang, lige nu tror at hun har svage hove fordi hun ikke har fået den rigtige næring som unghest, for hun blev ikke behnadlet særlig godt hun gik i en flok hvor hun bare skulle klare sig selv. og jeg har først fundet noget ud af om hendes fortid efter fire år hvor jeg har haft hende. lige nu hvor jeg går på gymnasiet, skal hun til at ifoles, her til maj månede, ved ikke lige hvem faren bliver :-)

ja kira er blevet ifolet med dansk varmblod new man, men desværre har hun tabt det, efter ca. 3 måneder. fordi hun blev smittet med kværke, hvor hun var meget syg. det er så ærgeligt, men nu er hun blevet ifolet igen med den samme hingst, håber det går denne gang

kira blev mor til et fantastisk hoppeføl sommeren 2010, faren new mann.

Så fik jeg kira tilbage efter 8 månders udlejning, så de nye billeder viser ridningen efter en lænegre pause, der er da nogle ting som skal rettes op på.

Så kom der en ny passer på kira - da jeg skal midlertidig bo i hening i næsten 4 måneder i forbindelse med min uddannelse, så får at holde hende igang. Det går også rigtig godt - Kira er begyndt at blive dejlig rolig her på sine gamle dage.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Kira
Annonce