{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Týr fra Engvang *den bedste* - Solgt :'-( [Tidl. hest] 1999

14.510 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Islænder Týr fra Engvang *den bedste* - Solgt :'-(

Fødselsår:
1999
Højde:
Týr er en lille smart sag på 142 cm. i stangmål.
Temperament
Týr er jo islænder og har det helt fantastiske sind, som ofte hører med til racen. Han har en blændende personlighed fuld af humor og charme. Han hviler i sig selv med et roligt og afslappet sind. Han er nem at have med at gøre, da han har et utroligt temperament i den mest positive forstand. Han er en meget livsglad hest og er sjældent set i dårligt humør. Det gode humør smitter, så selv hvis jeg kommer ud og er ked af det, så ændrer det sig lynhurtigt. Han har altid været god til at trøste mig, den bette skid.

Det var dog ikke denne glade hest, jeg mødte, da jeg i sin tid blev præsenteret for ham. Dengang havde jeg at gøre med en helt anden hest! Han var langt mere trodsig og i et knap så fantastisk humør. Han så sit snit til at rejse sig på bagbenene eller bukke eller på anden vis agere mod det, jeg ville have ham til. Han var ikke til at arbejde med hverken fra jorden eller fra ryggen til at starte med. Faktisk var jeg parat til at opgive. Men det var også for hurtigt at give slip, så jeg fortsatte trods alt arbejdet med ham, og jeg så fremskridt. Lige pludselig begyndte vi simpelthen at knytte bånd. Sådan gik det langsomt fremad og sikke en hest, jeg fik ud af det! Aldrig har jeg haft et tættere bånd til en hest! Han er virkelig gået hen og blevet mit hjertebarn! Og jeg elsker ham fuldt ud, selv når han de få gange en hest nu har brug for at opføre sig lidt fjollet gør det, så tager jeg det med i leg!

Jeg er glad for, at Birgitte gav mig muligheden for at få så fantastisk et samarbejde og bånd med denne hest, og jeg er hende evigt taknemmelig! Den hest tog sgu mit hjerte :-)
Gangarter
Týr er 4-gænger.

Skridt - Over middel: Hans skridt er rigtigt god, han er motiveret og fremadgående, træder godt indunder sig og bruger sin ryg fint.

Trav - Over middel: Alletiders trav, både samlet og fri. Også her bruger han ryggen flot og træder rigtig godt ind under sig. Gode store og sikre skridt. Der er et godt "flow" i traven. Traven kan især fremhæves blandt alle 4 gangarter.

Galop - Middel: Týr har en god fri galop og forstår at trykke den af til markræs, ikke mindst hvis han har nogen at løbe om kap med. På banen skal der drives godt for at holde ham i galoppen, da han helst ser sig fri. Også i galoppen træder han godt ind under sig og er sikker på benene.

Tölt - Under middel: Týrs tölt skal der arbejdes mere med. Tölten er ustabil, da han endnu ikke har hverken kondi eller hovedstilling på plads til dette. Han har tölten og gør det gerne, men den skal trænes og stabiliseres. Han kom i tölttræning i Århus august 2011, men han blev opgivet efter en uge, fordi træneren tilsyneladende ikke har været professionel nok til at kunne styre ham, da kommentarerne fra hende var, at han var for vild og ustyrlig, hvilket ikke er sådan, vi oplever ham - selv med en 6 årig pige på ryggen.
Stævner
Det ligger ikke i vores interesse at ride stævner :-)
Stamtavle
(Far): 1984 IS1984157003 Kriki fra Hellulandi Dk 208
(Farfar):1976 IS1976157003 Hervar 963 fra Sauðárkróki IS
(Farmor): IS19ZZ257528 Skúfa fra Hellulandi IS

(Mor): 1988 DK1988200498 Frigg fra Gl. Essendrup DK
(Morfar): 1967 IS1967184901 Litli-hrappur X715 fra Garðsauka DK 22
(Mormor):1984 DK1984200110 Sif fra Hem Dalgaard DK

Resten findes på joras.dk.

Link til Týrs profil: http://joras.dk.web13.wannafind.dk/Annoncer/heste.asp?b1=Detaljer&id=23453&countBefore=4&countAfter=1





Køn
Vallak
Bemærkninger
Denne lille smarte sag har et navn af islandsk betydning: Týr betyder "Krigsgud" og udtales "Tir".
Týr kom til verden den 26. april 1999.

Han er af islandsk afstamning og er en lille fuks sag med lys man, pandelok og hale. Han har en samling gråhvide hår i panden, som giver ham ekstra charme, da det egentlig ikke rigtigt udgør en stjerne.
Man siger, at kan du låse døren op til det indre via. øjnene, kan du også læse vedkommende derfra. Og det, synes jeg, passer rigtig godt på Týr. Hans øjne og udtryk og mimik fortæller rigtig meget om ham. Han har et godt sind og viser forståelse og engagement for sin makker. Han stoler 100 procent på sin makker, når han først har lært denne at kende, og han giver sig fuldt ud til sit menneske. Týr og jeg har haft en lang vej med en masse seje kampe for at nå dertil, hvor vi er nu. Jeg startede med at ride på ham i maj 2010, hvor både Birgitte og jeg var på randen til at opgive ham. Gudskelov for at vi ikke gjorde det. Jeg startede med at ride Týr for at hjælpe Birgitte, som ikke kunne rumme hans unoder længere. Det var en svær kamp fra start, men da først tilliden var der, blev arbejdet straks nemmere. Han er meget modtagelig for læring og engagerer sig meget i det. Han vil virkelig gerne det, du ønsker. Han kræver bare nogle tydelige signaler. Jeg har prøvet mange alternative metoder på Týr for at få ham til at være så rolig, som han er i dag. Mange ændringer er sket i vores samarbejde. Horsemanship er noget, jeg altid har haft meget fokus på, og både horsemanship og bidløst arbejde fra både jord og ryg har været en væsentlig del af den daglige træning med Týr.
Jeg har i de lidt over to år, jeg hidtil har arbejdet med ham i, opnået at få ham til at lystre stemmestyring både fra ryg og fra jorden. Jeg behøver ikke længere tøjlekontakt til Týr, når jeg vil have ham enten ned i tempo, skifte fra galop til trav eller trav til skridt eller have ham til helt at stoppe. Han lystrer den mundtlige kommando "og rooooo..." som siges i et roligt toneleje. Jeg har brugt min stemme meget i forhold til arbejdet med Týr, både hvad angår direkte træning og ros. Også fra jorden har min stemme været et materiale til at få ham til at lystre visse kommandoer, hvilket har været en succes. Jeg præsenterede det for Birgitte, som også sidenhen har brugt det med succes. Týr og jeg har derudover øvet os i tricks og bidløst ridning, hvilket jeg også kommer ind under i min dagbog længere nede. Sommeren 2010 blev Týr præsenteret for rebgrimen. Sidenhen har ridningen varieret fra både bidridning for løse tøjler, ridning i sidepull, cordeo ridning, ridning i alm. grime og i rebgrime samt ridning helt uden udstyr. Også fra jorden har der været arbejdet med disse materialer. Jeg har også haft Týr for lange liner - bare for sjov og for at prøve noget nyt. Týr kommer nok aldrig til at for vogn, men jeg har alligevel forsøgt en kort periode at lære ham at gå for lange liner. Det har været et sjovt kort eventyr, da Týr ikke helt har kunne forstå, hvorfor jeg skulle gå tur bagved ham og ikke oppe ved siden af ham, som vi plejer. Men han gik fint til sidst. Vi har lavet mange forskellige ting, og i dag er han så rolig en hest, at jeg tør lade Victoria ride (en 6 årig pige, som ingen kompetencer indenfor ridningen har) på ham. Det ville jeg ikke have gjort, dengang jeg startede, da han straks ville forsøge at smide hende af. Nu rider vi gerne uden udstyr, hvilket er en kæmpe sejr for os. Vejen har været lang, men vi har haft et godt samarbejde og væres fælles om de aktiviteter, vi har påbegyndt.

Jeg er stadig Birgitte meget taknemmelig for den mulighed, hun har givet mig. Dengang hun lod mig starte mit eventyr med Týr, har hverken hende eller jeg anet, hvor stor betydning arbejdet med Týr har haft for mig. Týr er den mest enestående hest, jeg har været udsat for, og jeg har alligevel arbejdet med ret mange heste. Tænk sig, at den lille fyr skulle tage mit hjerte med storm. Og mig som aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle ride islænder. Týr er mit hjertebarn, og jeg behandler ham på mange måder som mit lille barn. Jeg er meget overbeskyttende. Det skulle ikke komme bag på mig, hvis jeg var værre på det punkt end Birgitte selv :-)
Týr og hele arbejdet med ham har ændret mit syn på arbejdet med heste. På mange punkter. Han har været ligeså meget en læremester for mig, som jeg har været for ham. Han er min ven. Min anden halvdel. Vores venskab er virkelig blomstret med årene, og vi er som pot og pande nu. Han kommer mig løbende i møde på folden, når jeg henter ham, hvor han i starten flere år tilbage enten stod stille eller søgte væk. Hans livsglæde er så tydelig nu, og jeg er så glad for, at vi er nået dertil, hvor vi er.

Men altså. Som I nok har fået færten af, så er Týr ejet af Birgitte Bang og står i Strib, en lille by ved Middelfart på Vestfyn. Det er også den by, jeg selv kommer fra og har boet i hele mit liv indtil den 28. august 2011.

Dette introducerende afsnit er opdateret i dag, lørdag den 15. september 2012.
_____________________________________________________________________________

-----
Ja, nu har jeg jo haft med Týr at gøre i godt en måned og jeg er jo kommet til at holde supermeget af den lille fyr samt ejeren, Birgitte Bang. De er sgu nogle sjove væsener, begge to! :) De passer godt sammen. De har begge to humor og er begge to hammersøde.
Týr er en skøn dreng og vi kommer godt ud af det samme nu, hvor jeg også har lært, at følge gangen ordenligt med sædet. Men det bliver jo stadig bedre og bedre med tiden. Men ham og jeg klinger godt og han siger ikke fra mere på banen. Han er holdt op med sine unoder, men man skal jo aldrig sige aldrig. Han kan lige såvel som jeg selv have en dårlig dag. Men lad det nu være det, det kan jeg godt leve med :D
Han er en skøn gut, og jeg er glad for, at have den oplevelse med ham, jeg oplever hver gang, jeg er derude.

Så jeg er Birgitte dybt taknemmelig og jeg ved, at hun også er mig taknemmelig.
Skønt! :)

Søndag d. 27/4-2010 var 4. gang jeg sad på ryggen af ham, og der tænkte min veninde og jeg, at vi skulle springe på Týr og Kobbi. Týr havde vist ikke sprunget før,og når galoppen i forvejen var svingende (ang. hans unoder), så gjorde det ikke springingen nemmere for hverken ham eller jeg. Men han begyndte igen, at té sig helt åndssvagt og både bukkede, stejlede og sparkede ud. Og det gik endnu vildere for sig end første gang han gjorde det med mig. Men da vi endelig nogle enkelte gange kom til at springe en halv bane, var det super! Gode spring, fin afstand. Men han ville altså bare opføre sig åndssvagt, så det håber vi også bliver bedre. Han var også helt gennemblødt af sved bagefter, utroligt at han gider spilde energi på de nykker :) Men hver sin smag indenfor motionering.

* Søndag d. 16. maj 2010 *

Carina og jeg skulle som planlagt ud til hestene. Jeg havde min bedste veninde med, som kommer fra København. Hun var på besøg pga. min fødselsdag dagen forinden. Hun er selv halv islænder og har altid været vant til islandske heste. Så hun ville jo være i HIMLEN, hvis hun kom med. Og det gjorde hun så. Og hun prøvede Týr i skridt, trav og galop. Og det gik SÅ godt! Og pigebarnet havde ikke redet i nogle år på det tidspunkt! Og så sætter hun sig op på en fremmed hest, som ovenikøbet har tildens til unoder, og så håndterer hun ham bare så fint og han var glad og fuldstændig ligeglad med, at hun var fremmed for ham. Og han var´sød, da jeg red ham. Han lavede ingen unoder. Og han galopperede endda meget i forhold til hvad han plejer, at gide! :D
Dygtig ismule!! :)

* Torsdag d. 20. maj 2010 *
I dag red jeg for første gang uden sadel på ham, og jeg havde svært ved at sidde på ham, fordi han er så smal i forhold til hvad jeg er vant til :D Men jeg endte med at blive siddende og vi både skridtede, travede og galopperede! Og det gik så godt selv uden sadel og han opførste sig pænt og nød det! Efter bane-ridning skridtede vi af på tur, hvor han også gik så fint! :) Han er skøn!

* 5. Juni 2010 *
I går, fredag d. 4. juni, var Carina og jeg på stranden med Týr og Kobbi. Dette var min allerførste gang ved vandet på Týr og det var hans første gang i år. Vi havde forventet at skulle kæmpe en hård kamp med at få de to i vandet og ikke mindst med Týr, da han typisk er den, der laver ballade og Kobbi er pragteksemplaret.
Først prøvede Carina så, at skridte frem mod de faaarlige bølger i vandkanten, men Kobbi takkede pænt nej og stoppede. Nej, man skulle jo nødig få våde tåspidser? :)
Nå, fair nok. Så tænkte jeg, at jeg ville prøve at få Týr ud. Så jeg klemmede lidt til ham og han gik frem. Wupti. Så stod vi sgu i vandet med Kobbi i hælene, for så var vandet ikke så farligt. Og vi kom laaaaaaangt ud, det blev dybt. Vi gik længere ud for at søge ud på de små øer pga. lavvande og vi kom ud. DEJLIGT! Når jeg stod stille med Týr skulle han jo fordrive tiden med noget. Og hvad er bedre end at pjaske med vand, så Carina blev våd, mens hun ville tage billeder! Så han gav sig straks igang med at kigge friskt ned i vandet og løftede forbenet som skulle han gå spanske skridt. Og PLASK i vandet! Gentagne gange stod han der og pjaskede med det ene ben - det store legebarn! Han elskede det! Men Kobbi syntes så tværtimod ikke så godt om, at skulle stå stille på sandbunden, når han nu sank i. Og det var ret træls, når Carina ville tage billeder af ham. Men hun fik da nogle få :) De så også både og kanoer komme forbi, men de var ligeglade. De kiggede blot til de var forbi og mere var der ikke i det.
Nå, men trods det at Kobbi ikke ville stå stille, så gik det fint. Carina kom op igen og han var godt nok lidt strid i starten. Han skulle nok lige vænne sig til vandet og underlaget først, men til sidst kom der ro på ham og det gik fint og vi fik grint og hygget! Det var skønt! Selvfølgelig blev det også til trav og galop i vandet! DEJLIGT! Týr tog det så flot, havde vi ikke forventet. Så selvfølgelig skal vi til vandet snart igen! :)

* Onsdag d. 28. juli 2010 *

Týr og jeg har begivet os ud i noget bidløst - IKKE FAST, vi kvitter IKKE biddet - vi har redet bidløst flere gange, og det var fint. Han tager det pænt - Vi har redet på tur uden bid, hvor tøjlerne bare var sat til næsebåndet og det var kun i skridt. Så kunne han græsse lidt ind imellem. Det tager han pænt og Fanden tager ikke ved ham. Men i dag denne onsdag skulle vi lige prøve at ride i rebgrime. Også god øvelse for schenkelbrug, da han er dårlig til schenkelforståelse. Han tog det rigtig fint, dog ville han ikke galoppere (vi var på banen), hvilket giver fint mening, da han hader galop på banen. Det keder ham. Han kan dog godt med bid, men han gad ikke den dag, men det var også varmt at arbejde der. Men han skridtede og travede fint, lystrede fint på schenkler - da han var nødt til det - og vi fik lavet nogle øvelser og han tog det superfint :)
Han var rigtig dygtig og afslappet, nød bare at kunne slappe af i nakken og tulle rundt. Det var superhyggeligt.
Det må vi prøve igen :-) Dygtig lille pruhest!

Lørdag d. 11. december 2010:
Týr fik aftenen forinden en voldsom flænge i læben. Vi antager, at det er fra en af de andre heste med sko på baghovene, da vi mener, at bid er udelukket. Den stakkels lille pruh blev syet med 5 sting i læben og under fuld narkose. Men den seje lille fyr har taget det hele i stiv arm og var allerede samme dag i fuld gang med de daglige begivenheder. Leg, spise og ud og gå en tur med mig :) Han er en sej lille fyr! Jeg tog ham med ud på en trækketur i blæsevejret, og alt sammen tog han pænt selv efter den bedøvelse. Han må hellere lære ikke at lægge sig ud med de store drenge fremover, så han ikke får skræmmer, der er værre end det.
Det var i øvrigt dejligt endnu engang at komme ud til ham, hvor man blot behøver at sige hans navn og gå hen mod ham, så kigger han og går mig i møde.


Vi har virkelig fået et kanon venskab og vi har meget, vi skal nå sammen. Tilliden er stor, men den skal være større. Vi skal prøve nye ting, som er helt nyt for os begge.
Det skal nok alt sammen blive fantastiske oplevelser og vi skal møde mange skønne eventyr :')

Jeg må indrømme, at jeg er faldet pladask for den hyphest. Jeg elsker ham altså. Den lodne lille uldtot! :'D


NYT: DEN 14. JULI 2011:

Nu syntes jeg jo, at det var på tide at opdatere hans profil, da jeg i lang tid ikke har gjort noget med hans profil og end ikke brugt HG så meget.

Nu har jeg arbejdet med Týr i over et år nu og vores samarbejde og venskab har da godt nok udviklet sig meget positivt!

Týr og jeg har lært at ride med bidløst hovedtøj, hvilket han har taget i stiv arm.
Han og jeg har prøvet at træne i rebgrime.
Týr og jeg har behersket kunsten i at ride helt uden udstyr overhovedet, hvilket jeg er meget stolt over, da han lige fra start har været dårlig til at tyde schenkel-signalerne, men nu er han ved at lære ridningens kunst uden hjælpemidler. Det med at ride helt uden udstyr er dog stadig nyt for os, så det skal der finpudses meget på, men ridning uden bid har han lært meget af. Vi har prøvet nye ting, han har lært at reagere på lyd. Han har lært at stå stille, når der bliver sagt "stå!" og han har lært at gå ned i tempo, skifte gangart eller stoppe helt via. min stemme, så når jeg f.eks. siger "og roooo" så skal han sætte farten ned eller stoppe. Han forstår det så godt! Så jeg behøver ikke tøjlerne længere, da han forstår det i alle gangarter. Ham og jeg har også haft gang i lege. Udover hans smidighedsøvelser med hovedet mellem forbenene og blotteøvelsen med halsen, hvor han strækker op efter en gulerød, så har vi også haft gang i neje-øvelsen. Den er langt fra stabil, men vi prøver! Desuden har vi leget på folden samt ude i naturen. Jeg har sluppet ham løs og ladet ham trave efter mig, så vi har leget fangeleg. Han har lært at badning slet ikke er så slemt, han kæmper ikke imod længere, når han bliver bedt om at gå i vandet ved stranden. Han er langt ude og har sågar formået at svømme - selvom det ikke lige er hans yndlings bedrift! Han kan ikke lide, når han ikke kan nå bunden.
Springningen har dog stået stille, efter vi er flyttet, men hans springing er bestemt også blevet bedre og vi nyder det i naturen! Hans viljestyrke og gejst for at ride bane er også blevet meget bedre, han tér sig ikke længere åndssvagt og bukker og stejler! :-) Og han er generelt meget positiv og langt mere motiveret til at ride nu end før. Han får lov at variere sine aktiviteter, vi laver noget forskelligt. Vi går også ofte ture fremfor at ride.
Jordarbejde har fyldt meget i vores træning.

Jeg kan nu lade ham stå helt selv, når vi strigler og ligegyldigt, om der kommer biler, mennesker eller hunde, så står han bare og ser nysgerrigt efter dem. Jeg kan ligge mig ind under ham uden frygt for, at han skal træde på mig eller panikke. Han er blevet helt glad for mig og omvendt og vi får meget ros udefra, hvilket jeg er så glad for!
Trailerlæsning er stadig noget, der ikke er helt på plads, da han stadig har problemer idet bjælken skal lægges over og lågen skal lukkes. Han kan sagtens gå op i traileren og blive der, men så snart der lukkes bag ham, går hans instinkter igang og han må ud. En sidste ting som vi gennem starten af vores venskab har trænet med, er dans. Týr har nu lært at danse med mig, når jeg drejer rundt ved siden af ham, ved han godt, hvad han skal. Han er så dygtig!
Han følger mig med øjnene, når jeg kommer ind på folden, så står han lidt og kommer mig så i møde. Han fjerner aldrig blikket fra sit menneske på vej ind på folden til ham. Han er meget opmærksom på sit menneske.
Vi behøver ikke grime og tov, Týr følger mig ind fra fold. Nogle dage har vi sågar kapløb, det er bare ikke så nemt, når han slår fra trav over i galop. Der kan jeg ikke være med. Men han stopper altid efter kort tid, vender rundt og ser på mig, som trasker bagefter og råber "Týr! Er der ikke noget, du har glemt?" Så kigger han ligeså sødt og uskyldigt på mig, som om han egentlig godt ved, at der faktisk var noget, han glemte. Han er skøn, ham Týr!

CORDEO:
Ridning i cordeo har vi slet ikke fået skrevet noget om sådan rigtigt, men det prøvede vi allerede af for første gang vinteren 2010 og han lystrer efterhånden bare så fint med den! Dygtige pony! Men det hjælper jo også på det, at han har lært at lystre på stemme, det pjok.

Det vi har, er unikt.

Den hest er skøn og jeg elsker ham! Jeg er lykkelig for, hvad han har givet mig!

Birgitte og Týr betyder rigtigt meget for mig og de er for mig nogle af de bedste venner.


I dag torsdag d. 26. august 2011:
Jeg havde i dag mit sidste ridt på Týr, før jeg flytter (til Esbjerg for at studere). Jeg er desværre kommet dertil, at jeg skal på en videregående uddannelse og den foregår - ligemeget hvilket sted jeg valgte - langt væk fra Týr. Så jeg må sige farvel. Eller rettere .. På gensyn.
Jeg var ude på min sidste ridetur, før jeg flytter. Jeg red i grime og cordeo og uden sadel. En god lang tur bl.a. ned på stranden. Týr bliver bare bedre og bedre til at lystre mine signaler uden særlig meget udstyr. Han forstår mine schenkler og cordeoen er han ved at forstå ret godt. Vi har den med som øvelse, men idag brugte jeg på sidste del af turen KUN den. Udelukkende cordeoen og han lystrede mine schenkler, mit sæde og min stemme så fint. Lagde jeg ben til flyttede han sig efter det. Fra den ene side af vejen, til den anden. Med hjælp fra mine ben og cordeoen. Han er virkelig ved at lære det! Og uden udstyr kan han også begå sig efterhånden! Det skal finpudses, uden tvivl, men han er begyndt at forstå, hvad jeg vil uden hjælpemidler. Det er også en stor hjælp for mig, at han lystrer min stemme, så jeg egentlig ikke behøver særligt meget fysisk arbejde. Nok om det.
Vi havde en helt kanon god tur! Og da vi kom hjem skulle han prøve noget helt nyt! Ikke nok med at han kun lige har lært at forstå cordeoen, så skulle lillemanden også prøve at longeres i cordeo! Jeg siger jer bare en vildhest, der var inde på banen haha. Han tænkte bare YIHAA! Det var skønt at se! Min lille glade vildhest! Han er så god! Jeg elsker ham virkelig højt.
Týr, det gør jeg, jeg elsker dig sgu! Du er den bedste hest, jeg nogensinde er blevet udsat for! Af alle dem der har betydet meget for mig, betyder du mest!

Jeg er så heldig at have fået lov til af Týrs ejer, Birgitte at komme og besøge, ride og arbejde med Týr alt det, jeg har lyst til, når jeg nu er på besøg på Fyn! Det er skønt! At vide at jeg stadig kan komme og se ham, når jeg vil. Eller ikke helt som jeg vil - som jeg har kunne før.
Jeg har godt nok haft mange grædeture den sidste månedstid. I dag gik det helt galt, for nu går det op for mig, at tingene ændres og at jeg ikke kan møde op kl. 22 om aftenen for bare at se Týr. Men jeg har ham stadig i mit liv, hvilket jeg er glad for og takker Birgitte for.
Nu vil jeg ikke skrive yderligere, da det prikker i mine øjne nu...

Imorgen fredag den 27. august (dagen før jeg flytter) vil min kæreste Morten og jeg tage ned til Týr og sige rigtigt farvel. Jeg vil hygge lidt med ham, evt. gå en tur med ham og så skal vi have taget de sidste billeder, før jeg flytter..

Jeg elsker dig Týr. <3 Du er noget af det bedste, der er sket mig.


SØNDAG DEN 23. OKTOBER 2011
Ja, det var sidste dag i efterårsferien og jeg har brugt hver evig eneste dag og flere timer hos Týr i den uge, hvor jeg var på ferie hjemme på Fyn. Jeg savner Týr. Rigtig meget.
Jeg vil fremhæve denne dag i ferien af udelukkende én grund, da jeg ikke kan bruge grunden "denne dag var helt unik, den bedste nogensinde med denne hest", fordi dette gør sig gældende for hver dag jeg er sammen med ham. Ingen dag kan fremhæves på denne måde, da alle mine stunder med ham er fantastiske. Men jeg fremhæver denne dag, fordi det var en af de sværeste dage i mit liv. Det lyder overdramatisk, men jeg var ødelagt, hvilket jeg havde været den sidste halvdel af ferien. Jeg fik tilbuddet om at købe Týr. Og jeg var helt på! Den hest er jo mere eller mindre min i forvejen og vi har lært hinanden så meget. Birgitte satte ingen grænser for os, fordi hun stolede på, at jeg behandlede hendes hest godt - hvilket jeg også har gjort! Men jeg kom jo til at holde afsindigt meget af den hest.. Fordi jeg havde ham som min egen på mange måder. Jeg så ham så tit. Lavede præcis hvad jeg ville med ham. Jeg var helt huk på at købe ham, men det største problem for mig var ikke blot økonomien, nu hvor jeg er flyttet hjemmefra. Problemet var, at Týr ingensteder ville kunne stå i Esbjerg. Der er bare ingenting i Esbjerg. Det tætteste jeg kunne få, lå 13 kilometer væk fra Esbjerg og der kørte der ikke engang busser ud til. Og jeg har jo selvfølgelig mine krav for Týrs bosted. Ikke rideskole, skal være i løsdrift og helst med andre islændere. Men det er ikke nemt.. Birgitte og jeg har ikke snakket videre omkring noget endnu, men det tyder ikke godt, når han end ikke kan stå i Esbjerg. Jeg var ødelagt. De sidste dage med ham var ikke forgået tørøjet. Nej, jeg har faktisk grædt meget både inden, under og efter stunderne med Týr. Og gør det stadig. Jeg er meget frustreret over det, for ingen hest har nogensinde betydet så meget for mig som Týr. Ingen. Og vi havde en skøn dag. Jeg valgte at afslutte ferien uden ridning, som sådan. Jeg gav ham cordeo og træktov på og trak ham på tur i cordeo. Vi gik sammen side om side, vi hyggede virkelig. Vi gik ned på stranden, da været var skønt! Solen stod højt på himlen og vejret var lunt. Vi gik nede på stranden og holdte små pauser, hvor vi hyggede. Jeg havde taget godter i form af gulerødder med på turen til ham. Det var en ubeskrivelig hyggelig tur. Vi gik og gik langs vandet, da vi så nåede en stor tømmerflåde, der havde ligget på stranden igennem flere månder. Den satte jeg mig op på og lod Týr slappe af og få lidt i maven. TIden gik og han snuste til mig og nulrede mig i maven med mulen, da jeg lå ned og nød solen. Folk der kom forbi roste os. Roste Týr for hans smukke udseende og for hans rolighed og charme. Hyggeligt så det ud i andres øjne, og hyggeligt var det for os. Han prøvede at få sit venstre forben op på den halve meter høje tømmerflåde på olietønder osv. Jeg synes, at det var så sødt, da han var så optaget af mig på så mange måder og så forsøgte at komme op til mig. Han opgav dog. Han forstod ikke helt, hvad han skulle, hvilket nok også var godt, da tømmerflåden ikke var det mest stabile for en 350 kilo tung skabning. Men han fortsatte fra jorden med at snuse til mig og blive nusset af mig. Pludselig var der gået over en time på den tømmerflåde, hvor vi havde nydt vejret, hinandens selskab og bølgernes brusen. Dem der nu var. Waow, hvor var det hyggeligt bare at nusse med ham, lade ham snuse til mig og nuldre mit tøj. Dejlige pony. Jeg er nødt til at finde ud af noget, så du bliver min. Det var hvad, jeg tænkte på. Ham kan jeg virkelig ikke give fra mig. Tanken om, at det måske var sidste gang, jeg så ham, gjorde det meget svært, da farvel aldrig er nemt at skulle sige. Og hvordan siger man lige farvel til en, man elsker så højt?Jeg græd og han trøstede mig. Hehe.. Han kunne godt mærke, at der var noget galt, den søde uldtot. Men det var en fantastisk og forfærdelig dag på samme tid. Den forfærdelige del er, at jeg ikke er i stand til at sige farvel, ligemeget hvor meget jeg prøver. Kunne knap nok komme derfra, da jeg endelig havde sat ham ud på folden. Han ville ikke lade mig gå og JEG ville bestemt ikke gå. Som han dog kan se efter en, som han plejer.. Med et dømmende blik. "Hvorfor går du? Kommer du igen?" .. Han har gjort det så mange gange før, men de gange er jeg jo kommet igen.. Hvor jeg dog håber, at jeg kommer igen.. Over til det bedste, der er sket for mig.
Nu er tårerne også kommet igen af at skrive dette, så mere vil jeg ikke gøre ved det. Jeg har alle vores minder i hovedet, arkiveret godt og solidt. Jeg håber bare, at et mirakel vil ske for mig..
Jeg elsker dig, Týrdyr <3

Týr, du er der altid for mig. Du griber mig altid, når jeg falder. Det er en utrolig evne, du besidder, som giver mig tryghed. Du er i sandhed en ven for livet. "You say it best, when you say nothing at all" - ja, du siger jo ikke meget. Men du taler alligevel til mig, og vi to forstår hinanden så udmærket.
Jeg elsker dig, kammerat! <3
Kommentér på:
Islænder Týr fra Engvang *den bedste* - Solgt :'-(
Annonce